市場調査レポート
商品コード
1444192
食品安全検査:市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024~2029年)Food Safety Testing - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2024 - 2029) |
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食品安全検査:市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024~2029年) |
出版日: 2024年02月15日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 150 Pages
納期: 2~3営業日
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食品安全検査市場規模は2024年に235億8,000万米ドルと推定され、2029年までに337億3,000万米ドルに達すると予測されており、予測期間(2024年から2029年)中に7.43%のCAGRで成長します。
広範な食中毒、食品の混入、および公衆衛生を脅かすその他の要因により、地方自治体および関係当局は厳しい規則を課すよう促されています。この要因により、野菜や果物などの包装済み、加工済み、その他の原材料の食品安全性検査が増加し、市場の成長を促進しました。
グルテンや乳製品などのアレルゲンに対する顧客の不寛容が増加しているため、世界中でアレルギーフリー製品の進歩が進んでいます。これはその後、製造業者によって包装食品や加工食品中のアレルゲンや微量粒子について検査されることが多い、アレルギーフリー製品のイントロダクションつながりました。世界中で事業を展開する企業が、さまざまな国レベルの規制当局に準拠するために、リストされている化学物質または禁止されている化学物質の証拠についてこれらの製品を検査しているため、オーガニック製品の化学検査が市場で人気が高まっています。たとえば、欧州連合は、欧州諸国に出荷されるオーガニック製品から除去する必要がある500を超える化学物質および有害化合物のリストを管理しています。
市場の成長はここ数年、COVID-19のパンデミックによってさらに加速され、その要因がウイルスの蔓延を抑制するための食品検査の増加につながった。
食品の品質問題に対する消費者の意識の高まりや、健康や環境への影響などの要因により、高品質の食品に対する需要は過去数十年にわたって継続的に増加しています。食品の安全、品質、表示に関する規制は、コーデックス委員会などの政府機関によっても実施されています。これらの組織は、効果的な食品管理活動を通じて安全基準の監視と施行を監督しています。
食品添加物(保存料、乳化剤、着色料など)は、食品に使用する前に、米国およびその他のいくつかの先進国で政府の承認が必要です。食品添加物の製造者は、製品の安全性を証明する科学的データの提出が義務付けられています。法律や規制では、発がん性や消化への影響など、さまざまな種類の毒性の評価を含む安全ガイドラインが作成されています。米国連邦規則集第21編、第170部では、「意図された条件および制限内でその物質が危険ではないという保証」がある場合に、医薬品は安全であると定義されています。食品成分が安全であると確認され、承認されると、さまざまな食品用途に使用できるようになります。
世界中で病気の発生率が上昇し、食中毒に対する意識が高まっていることから、現在の食品安全検査市場は、培養に依存しない迅速な分子生物学的検査または微生物学的検査に移行しつつあります。食品の品質に対する消費者の関心の高まりにより、高度な技術進歩が推進され、発展途上国と先進国の両方で食品安全検査市場が牽引されています。
多くの調査や世論調査で、この地域の消費者の間で高い信頼が得られていることが、中東やアフリカ諸国の食品・飲料会社や政府によって地元の消費者にさらに保証されるよう強化されています。過去数年にわたり、農林水産省、国家保健省、貿易産業省などの主要な食品安全機関による厳しい規制の実施により、食中毒の発生を防ぐことができました。これは南アフリカの食品安全検査産業の成長を促進するのに役立っています。病原体検査は、過去数年間、南アフリカの食品安全検査市場で最も主要な分野の1つであり続けています。農業における農薬の使用量の増加と、既製の小売製品における防腐剤の使用量の増加により、市場の化学物質および毒素の検査セグメント、さらには遺伝子組み換え生物(GMO)検査セグメントの成長が促進されています。したがって、食品の安全性に対する消費者の懸念の高まりは、調査期間中のこの地域の市場の成長を促進するのに役立ちました。
世界の食品安全検査市場は、複数の地域企業や多国籍企業が存在するため、競争が激しいです。国際的なプレーヤーが調査対象の市場を独占しています。 Eurofins Scientific、SGS SA ALS Limited、Bureau Veritas Group、Intertekなどの大手企業が調査対象市場で大きなシェアを占めています。調査対象市場の主要企業は、その地位を維持するために研究開発への投資を増やし、事業を拡大しています。たとえば、2022年 2月には、2018年にEurofinsが米国のTestAmericaを買収した後、サイトの合理化と再編が継続的に進んでいます。 2019年に、米国カリフォルニア州で7,950平方メートルの建物を含む18,000平方メートルの土地を購入しました。その後、建物は再開発され、Eurofins Calscience LLCとTestAmerica Irvineの研究所が1つの施設に統合されました。
The Food Safety Testing Market size is estimated at USD 23.58 billion in 2024, and is expected to reach USD 33.73 billion by 2029, growing at a CAGR of 7.43% during the forecast period (2024-2029).
Widespread foodborne infections, food adulteration, and other factors threatening public health are prompting local governments and concerned authorities to impose stringent rules. This factor has led to a growth in food safety testing in packaged, processed, and other raw materials, such as vegetables and fruits, which fuelled the growth of the market.
Customers' increasing intolerance to allergens, such as gluten and dairy, is leading to allergy-free product advances worldwide. This has subsequently led to the introduction of allergy-free products, often tested by manufacturers for allergens and trace particles in packaged and processed food products. Chemical testing in organic products is growing in popularity in the market, owing to companies operating throughout the world testing these products for evidence of listed or banned chemicals to comply with various country-level regulatory agencies. The European Union, for example, maintains a list of over 500 chemicals and hazardous compounds that must be removed from organic products shipped to European countries.
The market's growth was further propelled over the past few years by the COVID-19 pandemic, a factor which led to the increased testing of food products to curb the spread of the virus.
The demand for high-quality food has continuously increased over the last few decades, owing to growing consumer awareness of food quality issues, as well as other factors, such as health and environmental repercussions. Food safety, quality, and labeling regulations are also being implemented by government bodies such as the Codex Alimentarius Commission. These organizations oversee monitoring and enforcing safety standards through effective food control activities.
Food additives (such as preservatives, emulsifiers, and colors) require government approval in the United States and several other developed countries before they can be used in foods. Producers of food additives are required to submit scientific data verifying the safety of their products. Laws and regulations create safety guidelines, which include assessments of many types of toxicities, such as carcinogenicity and effects on digestion, among others. Title 21, Part 170 of the United States Code of Federal Regulations defines a drug as safe when there is "an assurance that the material is not dangerous within the intended conditions and restrictions." Once a food component has been determined to be safe and approved, it can be employed in a variety of food applications.
With the rising disease incidences and awareness about foodborne diseases across the world, the current food safety testing market is shifting toward rapid culture-independent molecular or microbiological tests. Growing consumer interest in food quality has propelled high technological advancements, thereby driving the food safety testing market in both developing and developed countries.
Food and beverage companies and governments in the Middle East and African countries are stepping up to provide more assurance about food product safety and supply chain transparency to local consumers, as numerous research and polls show a high level of trust among consumers in the region. Over the past few years, the implementation of stringent regulations by leading food safety organizations, such as the Department of Agriculture, Forestry and Fisheries, the National Department of Health, and the Department of Trade & Industry, to prevent foodborne outbreaks has helped drive the growth of the South African food safety testing industry. Pathogen testing has remained one of the most dominant segments in the South African food safety testing market over the past few years. The increased application of pesticides in agriculture and the increased application of preservatives in off-the-shelf retail products have been driving the growth of the chemical and toxin testing segment as well as the genetically modified organism (GMO) testing segment of the market. Thus, the growing consumer concerns about food safety have helped propel the growth of the market in the region over the study period.
The global food safety testing market is highly competitive owing to the presence of multiple regional and multinational companies. International players dominate the market studied. The leading players, including Eurofins Scientific, SGS SA ALS Limited, Bureau Veritas Group, and Intertek, hold a significant share of the market studied. Major players in the market studied are increasing their investments in research and development and have been expanding their businesses to maintain their position. For instance, in February 2022, following the acquisition of TestAmerica in the United States by Eurofins in 2018, site rationalizations and reorganizations have been progressing continuously. In 2019, an 18,000 m2 plot of land that includes a 7,950 m2 building in California, United States, was purchased. Subsequently, the building was redeveloped to consolidate the Eurofins Calscience LLC and TestAmerica Irvine laboratories into one premise.