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市場調査レポート
商品コード
1604561
小麦の世界市場:将来予測 (2025年~2030年)Global Wheat Market - Forecasts from 2025 to 2030 |
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カスタマイズ可能
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小麦の世界市場:将来予測 (2025年~2030年) |
出版日: 2024年11月07日
発行: Knowledge Sourcing Intelligence
ページ情報: 英文 121 Pages
納期: 即日から翌営業日
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世界の小麦市場は10.16%のCAGRで成長し、2025年の2,351億8,800万米ドルから2030年には3,814億8,500万米ドルになると推定されます。
小麦はイネ科の植物で、主に種子のために世界中で栽培されています。小麦は、世界の人口の大半が消費する最も一般的な穀物のひとつです。小麦は炭水化物、ビタミン、ミネラルの最も一般的な供給源のひとつです。また、炭水化物の量が多いため、摂取時のエネルギー量も多く、体重管理にも役立ちます。また、全粒小麦の摂取は、心血管疾患のリスクを低下させます。
小麦の種子は様々な用途に使用され、一般的には飲食品分野で使用されます。小麦の種子は、小麦粉やセモリナを製造するために挽かれます。硬質赤色春小麦、軟質白小麦、硬質小麦など、様々な小麦品種が世界中で栽培されています。硬質赤色春小麦は主に北米地域で栽培され、軟質白小麦は高い破断率とストレートグレードの小麦粉収量を提供します。灰分が少なく、澱粉の損傷が少ないです。
世界の小麦市場は、世界の小麦生産の増加に伴い、大幅な需要増が見込まれます。小麦の栽培では、中国、インド、EU、ロシアが最大の生産国のひとつであり、世界の小麦の半分以上を生産しています。同様に、小麦製品の健康効果に対する消費者の認識が高まっていることも、世界の市場規模の拡大につながると推定されます。
世界の小麦市場の促進要因
世界の小麦市場を推進する主な要因は、世界の小麦生産の増加です。小麦は最も一般的に生産されている食用穀物のひとつであり、世界のほぼすべての地域で生産されています。小麦の世界の需要は大幅に増加しています。米国農務省はその報告書の中で、小麦の世界生産量は過去数年間で大幅に増加したと述べています。同省によると、EUでは2022年に約1億3,429万2,000トンの小麦が生産され、2023年には1億3,486万5,000トンに増加しました。同様にインドでは、小麦の生産量は2022年の1億400万トンから2023年には約1億1,055万4,000トンに増加しました。
USDAはさらに、小麦の生産は主に欧州とアジア地域に集中しており、中国、EU、インド、ロシアが年間世界の小麦の大部分を生産していると述べています。中国、EU、インドだけで小麦の世界生産シェアの約48%を占めています。同機関によれば、2023~24会計年度には、中国とEUが世界の小麦生産量の約17%を占め、インドとロシアはそれぞれ同年に約14%と12%を占めています。
世界の小麦市場の地理的展望
欧州連合は、他のどの先進国よりも小麦の生産量を伸ばすと予測されています。先進国とは対照的に、新興諸国は2029年までに世界生産高に36 Mtを追加すると予測され、世界生産高に占める割合は僅かに増加します。EUは、農家に安定した収入を保証する最低支持価格政策により、小麦生産量の増加が見込まれます。国産ハイブリッド種子と肥料の組み合わせ、低エネルギーコスト、大規模商業農場、良質な土壌が、ロシアとウクライナの増産に貢献しました。
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業界・市場考察、事業機会評価、製品需要予測、市場参入戦略、地理的拡大、設備投資決定、規制の枠組みと影響、新製品開発、競合の影響
The global wheat market is estimated to grow at a CAGR of 10.16%, from US$235.188 billion in 2025 to US$381.485 billion in 2030.
Wheat is a type of grass that is cultivated worldwide mainly for its seed. It is among the most common cereal consumed by the majority of the global population. Wheat is among the most common sources of carbohydrates, vitamins, and minerals. The cereal also offers a higher amount of energy on consumption, as it has a higher quantity of carbohydrates, and can help in managing weight. The consumption of whole wheat also lowers the risk of cardiovascular diseases.
The wheat seed is used for multiple applications, commonly in the food and beverage sector. The wheat seeds are grinded for producing wheat flour or semolina. Various wheat varieties are cultivated worldwide, including hard red spring, soft white, hard wheat, and others. Hard red spring wheat is mainly cultivated in the North American region, whereas soft white wheat offers a high break and straight-grade flour yield. It contains lower ash and low starch damage.
The global wheat market is estimated to witness substantial growth in demand, majorly with the increasing wheat production worldwide. In the cultivation of wheat, China, India, the EU, and Russia are among the biggest producers, producing more than half of the global wheat. Similarly, the increasing consumer perception of wheat products' health benefits is also estimated to increase its market size globally.
Global wheat market drivers
A major factor propelling the global wheat market is the increasing wheat production globally. Wheat is among the most commonly produced food grains, and it is produced in almost every region globally. The global demand for wheat witnessed a major increase. The US Department of Agriculture, in its report, stated that the global production of wheat grew significantly over the past few years. The agency stated that in the European Union, about 134,292 thousand tons of wheat were produced in 2022, which increased to 134,865 thousand tons in 2023. Similarly, in India, wheat production increased from 104,000 thousand tons in 2022 to about 110,554 thousand tons in 2023.
USDA further stated that the production of wheat is majorly concentrated in the European and Asian regions, with China, the EU, India, and Russia producing the majority of the global wheat annually. China, the EU, and India alone occupy about 48% of the global production share of wheat. The agency stated that in the 2023-24 financial year, China and the EU occupied about 17% of the global wheat production, whereas India and Russia contributed about 14% and 12%, respectively, each in the same year.
Global wheat market geographical outlook
European Union is expected to grow wheat production more than any other developed country. In contrast to the developed countries, developing countries are projected to add 36 Mt to global output by 2029, representing a marginal increase in their share of global production. EU is projected to increase its wheat production largely due to its minimum support price policy, which guarantees farmers a stable income. A combination of domestically produced hybrid seeds and fertilizers, low energy costs, large commercial farms, and good soil contributed to Russian and Ukrainian production increases.
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