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市場調査レポート
商品コード
1261517
エンドウ豆誘導体の世界市場規模、シェア、産業動向分析レポート用途別(肉代替品、ベーカリーグッズ、栄養補助食品、飲料、その他)、タイプ別、地域別展望と予測、2022~2028年Global Pea Derivatives Market Size, Share & Industry Trends Analysis Report By Application (Meat Substitutes, Bakery Goods, Dietary Supplements, Beverages, and Others), By Type, By Regional Outlook and Forecast, 2022 - 2028 |
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エンドウ豆誘導体の世界市場規模、シェア、産業動向分析レポート用途別(肉代替品、ベーカリーグッズ、栄養補助食品、飲料、その他)、タイプ別、地域別展望と予測、2022~2028年 |
出版日: 2023年03月31日
発行: KBV Research
ページ情報: 英文 219 Pages
納期: 即納可能
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エンドウ豆誘導体市場規模は、2028年には50億米ドルに達し、予測期間中にCAGR10.6%の市場成長率で上昇すると予測されています。
高品質のタンパク質、でんぷん、炭水化物、食物繊維、ビタミンやミネラルなどの微量栄養素を含んでいます。さらに、非栄養性のファイトケミカル、抗酸化物質、フラボノイド、タンニン、その他のフェノール化合物で強化されています。細胞壁の子葉、種皮、鞘から摂取される食物繊維は、腸内細菌を育てることで、胃腸の活動を早めることが分かっています。中間のアミロースは、グリセミック指数を下げ、エンドウ豆のデンプンの消化を抑えることで、血糖値を安定させる働きがあります。
エンドウ豆のタンパク質から生成されるペプチドは、栄養補助食品への応用が期待されます。また、エンドウ豆から得られる非ガラクトオリゴ糖は、大腸菌による発酵の際に発生するガスを抑える可能性があります。いくつかの抗酸化作用を持つエンドウ豆のさやには、抗アセチルコリンエステラーゼ(抗AChE)も含まれていました。
COVID-19の影響度分析
輸出規制は、タンパク質、繊維、でんぷんなどの加工品の価格に悪影響を及ぼしました。輸出規制は、エンドウ豆のような多くの作物の価格に直接影響を及ぼしました。その結果、パンデミック時やその後に、多くのエンドウ豆を使った商品の価格の高さが、市場拡大の大きな障壁となっています。さらに、パンデミックによる不況で、多くの人々の可処分所得が減少したことも、市場の縮小に拍車をかけた。これは主に、人々が豆製品や派生品ではなく、より安価な代替品を選んだためです。したがって、パンデミックはエンドウ豆誘導体市場にマイナスの影響を与えました。
市場の成長要因
エンドウ豆の誘導体抽出・製造工程に最新技術を盛り込みます。
特定の用途に特化したオリジナル製品を開発するために、企業は研究開発に多額の費用を投じています。例えば、エンドウ豆タンパク質の分離物は、その豊富なタンパク質含有量と多様なアミノ酸組成により、ビーガンのタンパク質の代替品として大きな成長を遂げています。さらに、エンドウ豆の繊維を加えることで、食品の食感や風味が改善されます。そのため、最新の製造プロセスや技術を取り入れることで、エンドウ豆の誘導体をより迅速かつ容易に抽出できるようになり、市場の成長を促進しています。
エンドウ豆とエンドウ豆誘導体のがん予防効果を証明する研究が増えています。
豆類に含まれるサポニン、レクチン、非デンプン多糖類、葉酸、セレン、オリゴ糖、亜鉛などの生物活性物質が、がんに対する保護メカニズムとして働くと考えられています。エンドウ豆は、多くの生物活性ファイトケミカルとミネラルにより、健康的な食生活に貢献し、がんのリスクを低減します。その結果、その誘導体は、がん予防効果のあるサプリメントや医薬品に広く使用されています。今後数年間は、これらの利点やエンドウ豆の誘導体を利用する企業が増え、市場の成長を促進することが期待されます。
市場の抑制要因
世界の乾燥エンドウ豆生産量の減少
エンドウ豆は、窒素や栄養分が豊富で、水はけのよい土壌が必要です。土壌にこれらの栄養素が不足していると、エンドウ豆はうまく育たなかったり、収穫量が少なかったりすることがあります。特に乾燥した時期には、定期的な水やりが必要です。水分が不足すると、エンドウ豆の生育が悪くなり、収穫量が減る可能性があります。これらの要素は相互に影響し合い、その影響を増幅させる可能性があります。また、乾季の長期化により、各地で農作物の栽培がやや減少しています。これらの要因の多くが、エンドウ豆誘導体市場の拡大を妨げています。
タイプ別展望
タイプに基づき、エンドウ誘導体市場はエンドウタンパク質、エンドウ澱粉、エンドウ繊維、その他に分類されます。エンドウ繊維セグメントは、2021年のエンドウ誘導体市場においてかなりの成長率を調達しました。エンドウ豆は、栄養繊維であるエンドウ豆繊維を抽出するために使用されます。これは、天然に存在し、非アレルギー性で、グルテンフリーの物質であり、いくつかの健康上の利点があります。エンドウ豆の繊維には、水溶性繊維と不溶性繊維の両方が含まれており、慢性疾患の予防や消化器系の健康維持に重要です。
アプリケーションの展望
用途に基づき、エンドウ豆誘導体市場は、肉代替品、ベーカリー製品、栄養補助食品、飲料、その他に区分されます。肉代替品セグメントは、2021年にエンドウ豆誘導体市場で最大の収益シェアを示しました。環境と健康への懸念から菜食主義者の人口が絶えず増加する中、肉代替品の人気は劇的に上昇しています。近年、肉の代替品ビジネスの出現は、人気の高まりと進化する消費者動向を証明しています。
地域別展望
地域別では、エンドウ豆誘導体市場は、北米、欧州、アジア太平洋、LAMEAで分析されています。北米セグメントは、2021年にエンドウ豆誘導体市場で最も高い収益シェアを調達しました。冷たいシリアル、エネルギーバー、スナックの需要が高まっているため、この地域の市場は今後数年間で大きく拡大すると予想されています。Burcon、Nutri-Pea、Roquetteなど、多くのエンドウタンパク質の生産者はカナダにいます。これは、同国でのエンドウ豆の生産量が多いため、エンドウ豆を使用した製品へのアクセスが増え、北米での市場拡大を後押ししているためです。
List of Figures
The Global Pea Derivatives Market size is expected to reach $5 billion by 2028, rising at a market growth of 10.6% CAGR during the forecast period.
The pea, or Pisum sativum, is a significant food source high in protein, carbohydrates, and fiber. Due to its minimal allergenicity, availability, affordability, high protein content, and origin from a sustainable crop, pea protein is regarded in the international industry as a functional ingredient and a high-quality protein. The solubility, ability to hold both water and oil, ability to form emulsions, ability to gel, and viscosity of pea derivatives are all great functional qualities.
Due to these beneficial qualities, pea derivatives are a prospective component in the food sector. The leguminous family's highly cultivated pea is a nutrient-dense pulse crop. Researchers and consumers have recently become very interested in peas' nutritional and health benefits and their byproducts enhanced with biomolecules. The essential nutritional value of peas is well established.
They contain high-quality proteins, starch, carbs, dietary fibers, and micronutrients like vitamins and minerals. Moreover, it is enhanced with non-nutritional phytochemicals, antioxidants, flavonoids, tannins, and other phenolic compounds. By fostering intestinal bacteria, dietary fiber taken from a cell wall's cotyledon, seed coats, and pods has been shown to hasten gastrointestinal activity. By lowering the glycemic index and decreasing the digestion of pea starch, intermediate amylose helps to keep blood sugar levels stable.
Peptides produced from pea proteins provide potential in nutraceuticals. Non-galactooligosaccharides obtained from peas may also reduce the gas produced during fermentation by colonic bacteria. The pea pod with some antioxidant effects also included anti-acetylcholinesterase (anti-AChE).
COVID-19 Impact Analysis
Export restrictions had a detrimental impact on the price of processed products like protein, fiber, and starch. They had a direct impact on the price of numerous crops like peas. As a result, during and after the pandemic, the high price of many pea-based goods acted as a substantial barrier to market growth. Furthermore, the pandemic-induced recession, which reduced many people's disposable money, further contributed to the market's contraction. This is mainly because people opted for cheaper alternatives instead of pea-based products and derivatives. Therefore, the pandemic had a negative impact on the pea derivatives market.
Market Growth Factors
Inclusion of the latest technologies in the pea derivatives extraction and manufacturing processes
Original products with special qualities for certain uses, businesses are heavily spending on research and development. Due to their rich protein content and diverse amino acid composition, pea protein isolates, for instance, have experienced tremendous growth as a vegan protein substitute. Moreover, the texture and flavor of food products are improved by adding pea fibers. Therefore, incorporating the latest manufacturing processes and technologies has aided in the faster and easier extraction of pea derivatives, facilitating the market's growth.
Rising number of studies proving the cancer-preventative properties of pea and pea derivatives
Bioactive substances, such as saponins, lectins, non-starch polysaccharides, folate, selenium, oligosaccharides, and zinc that are present in pulses may operate as a protective mechanism against cancer. Peas contribute to a healthy diet and reduce the risk of cancer due to many bioactive phytochemicals and minerals. As a result, their derivatives are extensively used in supplements and medicines with cancer-preventive effects. In the coming years, more companies will emerge that would utilize these benefits or pea derivatives and thus will drive the market's growth.
Market Restraining Factors
Reduction in dry pea production worldwide
Peas need nitrogen- and nutrient-rich, well-draining soil. Pea crops may not flourish as well or offer lesser yields if these nutrients are lacking in the soil. Especially during dry spells, peas need to be regularly watered. Pea plants could grow improperly and produce less yield if insufficient water is unavailable. These elements could interact, amplifying the effects of each other. In addition, crop cultivation has declined slightly in many places due to the extended dry season. Many of these factors are impeding the pea derivatives market from expanding.
Type Outlook
Based on type, the pea derivatives market is categorized into pea protein, pea starch, pea fiber, and others. The pea fiber segment procured a considerable growth rate in the pea derivatives market in 2021. Peas are used to extract pea fiber, a nutritional fiber. It is a naturally occurring, non-allergenic, and gluten-free substance with several health advantages. Both soluble and insoluble fiber are included in pea fiber, which is crucial for preventing chronic diseases and maintaining digestive health.
Application Outlook
Based on application, the pea derivatives market is segmented into meat substitutes, bakery goods, dietary supplements, beverages, and others. The meat substitutes segment witnessed the maximum revenue share in the pea derivatives market in 2021. With a constant rise in the vegan population due to environmental and health concerns, the popularity of meat substitutes is dramatically rising. The emergence of meat substitute businesses in recent years verifies the rising popularity and evolving consumer trends.
Regional Outlook
On the basis of region, the pea derivatives market is analyzed across North America, Europe, Asia Pacific, and LAMEA. The North America segment procured the highest revenue share in the pea derivatives market in 2021. Because of the rising demand for cold cereals, energy bars, and snacks, the regional market is anticipated to expand significantly over the coming years. Many pea protein producers, including Burcon, Nutri-Pea, and Roquette, are in Canada. This is a result of the significant pea production in the nation, which has increased the market's accessibility to pea-based products, encouraging market expansion in North America.
The market research report covers the analysis of key stake holders of the market. Key companies profiled in the report include International Flavors & Fragrances, Inc., Roquette Freres SA, PURIS, NutriPea LP (G.S. Dunn Dry Mustard Millers), The Scoular Company, Fenchem Biotek Ltd., The Green Labs LLC, COSUCRA Groupe Warcoing S.A., Burcon NutraScience Corporation, and Sotexpro (GEMEF Industries).
Market Segments covered in the Report:
By Application
By Type
By Geography
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