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市場調査レポート
商品コード
1184308
UHT処理の世界市場規模、シェア、産業動向分析レポート:オペレーション別(間接・直接)、最終製品形態別、アプリケーション別(ミルク、乳製品デザート、ジュース、スープ、乳製品代替品)、地域別展望・予測、2022年~2028年Global UHT Processing Market Size, Share & Industry Trends Analysis Report By Operation (Indirect and Direct), By End Product Form, By Application (Milk, Dairy Desserts, Juices, Soups, Dairy Alternatives), By Regional Outlook and Forecast, 2022 - 2028 |
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UHT処理の世界市場規模、シェア、産業動向分析レポート:オペレーション別(間接・直接)、最終製品形態別、アプリケーション別(ミルク、乳製品デザート、ジュース、スープ、乳製品代替品)、地域別展望・予測、2022年~2028年 |
出版日: 2022年12月30日
発行: KBV Research
ページ情報: 英文 193 Pages
納期: 即納可能
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UHT処理の世界市場規模は、予測期間中にCAGR13.8%で成長し、2028年には101億米ドルに達すると予測されています。
UHTミルクは通常、冷蔵コストが生乳の消費にとってより顕著な障壁となる、気温の高い国々でより人気があります。UHT装置は、製品の温度を上げるために間接加熱と直接加熱があり、どちらも蒸気を主要な加熱要素として使用します。UHTは一般的にミルクの殺菌に使われますが、最近ではヨーグルト、ハチミツスープ、クリーム、シチュー、ワイン、ジュース、トマトペーストの殺菌にも使われるようになってきています。
COVID-19影響度分析
ロックダウンの初期には、サプライチェーンの閉鎖により、必要不可欠な電気部品やその小部品の調達が困難となっています。しかし、UHT処理業界では、COVID-19の流行による売上の顕著な差は見られません。また、細菌や微生物に汚染されていない安全な食品への要求が高まり、多くのメーカーがUHT技術を採用するようになりました。乳製品は、身体の免疫力を高め、感染症を予防する健康的な食生活の一部として認識されるようになりました。これらの要素が、UHT処理市場の拡大を後押ししました。
市場の成長要因
賞味期限を延長した飲食品への需要の高まり
ESL牛乳として知られる牛乳の賞味期限延長のコンセプトは、より長持ちする製品やチルド乳製品の幅広い流通を求める消費者の声に応えて開発されたものです。このコンセプトは現在、新しいパッケージングや加工コンセプトの迅速な開発とともに、乳製品業界の力学において重要な役割を果たすようになりました。食品はそれぞれ保存期間が異なりますが、これは食品の保存方法、保存容器の種類、酸素、水分への暴露、保存温度などに大きく影響されます。
微生物の除去
UHT(超高温)処理は、病原体や不活性芽胞を含む微生物のほとんどを除去することがよく知られています。また、他の食品加工法では除去できないボツリヌス菌についても、UHTでは12logの減少を達成し、常温での安全な保存を可能にすることが知られています。UHT処理された牛乳は商業的に無菌とみなされ、常に無菌状態で包装されています。製品の劣化がゼロであることを保証するために、極端な条件下でテストされます。サンプルは通常30℃の密閉容器で15日間、必要であれば55℃の温度で7日間保管されます。
市場抑制要因
高い資金需要
UHT処理装置の設置や調達のために、飲食品加工企業は多額の資本的支出をしなければならないです。特定の種類の機器の高い設置費用と定期的なメンテナンス費用は、飲食品加工業者やメーカーの営業利益率や収益に影響を及ぼします。そのため、多くのメーカーはUHT処理装置の設置を避け、より費用対効果の高い他の選択肢を利用しています。
オペレーションの展望
UHT処理市場は、オペレーションによって直接型と間接型に分けられます。直接部門は、2021年のUHT処理市場で大きな収益シェアを獲得しました。これは、蒸気を直接製品に注入し、その後急速にフラッシュ冷却するため、高い製品品質が達成され、処理が簡潔であるためです。UHT処理では、製品の化学的変化を最小限に抑えながら、微生物の存在を最小限にすることが主な目的です。
最終製品形態の展望
UHT処理市場は、最終製品の形態によって液体と半液体に分けられます。液体セグメントは、2021年のUHT処理市場において突出した収益シェアを記録しました。これは、乳飲料や代替ミルクのような液体食品や飲料の殺菌にUHT処理が多く使用されているためです。液体製品は粘度が低いため、熱交換器を通過させることができます。流量などのプロセス制御は、製品温度を維持するために液体製品に対応することができます。
アプリケーションの展望
UHT処理市場は用途別に、牛乳、乳製品デザート、ジュース、スープ、乳製品代替品、その他に分類されます。2021年のUHT処理市場では、ジュース部門がかなりの収益シェアを記録しました。これは、UHTが原料を135℃~140℃に加熱し、3~5秒間保持するためです。この短い時間によって、飲み物は栄養の損失から守られます。さらに、低温殺菌は酵素や有害な細菌を抑制し、製品の保存期間を延ばすことができます。
地域別の展望
地域別に見ると、UHT処理市場は北米、欧州、アジア太平洋、LAMEAで分析されています。2021年、欧州地域はUHT処理市場を独占し、最大の収益シェアを獲得しました。これは、UHTミルクが欧州諸国において加工乳の最も好ましい選択肢の1つであるためです。また、欧州には最大の酪農企業の1つがあり、そのハイテク機械により高い効率を提供しています。著名な市場プレイヤーの存在、高い需要、堅牢なインフラにより、欧州セグメントの市場は成長すると予想されます。
List of Figures
The Global UHT Processing Market size is expected to reach $10.1 billion by 2028, rising at a market growth of 13.8% CAGR during the forecast period.
The technology used for food processing that sterilizes liquid food, generally milk, by heating it above 135C for a short time (two to five seconds) to kill the microbial spores is known as Ultra- High-temperature processing (UHT). UHT milk was first developed in the late 1960s and was available for general use in the 1970s.
The process can be enhanced to minimize the change of color or taste of the milk with accordance to the need. Also, the UHT milk can be utilized as the base for the colored or flavored milk products. If left sealed, the UHT milk has a life of around six to nine months, which is a massive gain over pasteurized fresh milk.
UHT milk is usually more popular in countries with higher temperatures where the cost of refrigeration is a more prominent barrier to the consumption of fresh milk. UHT machines can utilize indirect or direct heating to increase the temperature of the product, both of which uses steam as the primary heating element. UHT is generally used for sterilizing milk but nowadays it is also being used for sterilizing yogurt, honey soup, cream, stew, wine, juices, and tomato paste.
COVID-19 Impact Analysis
Sourcing of essential electric components and their small parts became difficult in the early phases of lockdown due to the closure of supply chains. However, the UHT processing industry did not see any noticeable difference in sales due to the COVID-19 pandemic. Additionally, the rise in the demand for safe food that is free from bacteria and microorganisms led to many manufacturers' greater adoption of UHT technology. Dairy products were recognized as a part of the healthy diet, which helps enhance the body's immune system and prevent infection. All these elements aided in the expansion of the UHT processing market.
Market Growth Factors
Rise In The Demand For Food & Beverages With Extended Shelf Life
The concept of milk's extended shelf life, popularly known as ESL milk, was developed in response to consumer demand for products with higher life and a wider distribution of chilled milk products. This concept has now become a significant role in the dairy industry's dynamics, jointly with the fast development of new packaging and processing concepts. Each food item has a different shelf life, which is highly affects how food is stored, the type of storage containers, oxygen, moisture exposure, and storage temperature.
Elimination Of Microbes
UHT (Ultra High Temperature) processes is well recognized to eliminate most of the microorganisms, including pathogens and inactive spores. In addition, UHT is known to attain a 12-log reduction to control the Clostridium botulinum and allow safe storage of food products at room temperature whereas other food processing methods fail to do so. UHT-processed milk is considered commercially sterile and is always packed aseptically. It is tested under extreme conditions to ensure zero deterioration of the product. Samples usually spend 15 days in a closed container at a temperature of 30 °Celsius, and if felt necessary, a 7-day provision can also be made at a temperature of 55 °Celsius.
Market Restraining Factors
High Capital Requirement
For the installation and procurement of the UHT processing equipment, food & beverages processing enterprises must make significant capital expenditures. The high installation and recurring maintenance costs of specific equipment types impact the operating margins and profits of food & beverage processors and manufacturers. This is why many manufacturers avoid installing UHT processing equipment and utilize other more cost-effective options.
Operation Outlook
Based on the operation, the UHT processing market is segmented into direct and indirect. The direct segment acquired a significant revenue share in the UHT processing market in 2021. This is because of the high product quality attained as the steam is directly injected into the product, which is rapidly followed by flash cooling, and the treatment's brevity. In UHT treatment, the main objective is to minimize the presence of microorganisms while ensuring minimal chemical changes in the product.
End Product Form Outlook
On the basis of end product form, the UHT processing market is divided into liquid and semi-liquid. The liquid segment recorded a prominent revenue share in the UHT processing market in 2021. This is due to the high use of UHT processing for sterilizing liquid foods and beverages like dairy beverages and milk alternatives. The liquid products have low viscosity, which enables them to pass through the heat exchangers. Process control, such as flow rates, can be handled for a liquid product to maintain the product temperature.
Application Outlook
By application, the UHT processing market is classified into milk, dairy desserts, juices, soups, dairy alternatives and others. The juices segment registered a substantial revenue share in the UHT processing market in 2021. This is because the UHT heats the raw materials to 135C to 140C and keeps them for 3-5 seconds. This short time protects the drink from any nutrition loss. In addition, pasteurization can eliminate inhibit enzymes and harmful bacteria which increases the product's shelf life.
Regional Outlook
Region-wise, the UHT processing market is analyzed across North America, Europe, Asia Pacific, and LAMEA. In 2021, the Europe region dominated the UHT processing market with the maximum revenue share. This is because UHT milk is one of the most preferred choices of processed milk in European countries. Europe also has one of the largest dairy corporations, which provides higher efficiency due to their hi-tech machines. With the presence of prominent market players, high demands, and robust infrastructure, the market in the European segment is expected to grow.
The market research report covers the analysis of key stake holders of the market. Key companies profiled in the report include Tetra Laval International S.A., GEA Group AG, Alfa Laval AB, SPX Flow, Inc., ProXES Gmbh (Capvis AG), Neologic Engineers Pvt Ltd, Reda SpA, Elecster Oyj, Shanghai Triowin Intelligent Machinery Co., Ltd., and MicroThermics, Inc.
Market Segments covered in the Report:
By Operation
By End Product Form
By Application
By Geography
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