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市場調査レポート
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1450300

UHT処理市場:現状分析と予測(2023-2030年)

UHT Processing Market: Current Analysis and Forecast (2023-2030)

出版日: | 発行: UnivDatos Market Insights Pvt Ltd | ページ情報: 英文 144 Pages | 納期: 即日から翌営業日

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UHT処理市場:現状分析と予測(2023-2030年)
出版日: 2024年02月01日
発行: UnivDatos Market Insights Pvt Ltd
ページ情報: 英文 144 Pages
納期: 即日から翌営業日
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  • 概要
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概要

UHT処理市場は、賞味期限が延長された乳製品や飲料製品に対する需要の高まりにより、2023年から2030年にかけてCAGR約13%の安定した成長が見込まれています。UHT処理業者の世界市場は、いくつかの国に地域企業や国内企業が存在するため、非常に細分化されています。顧客の間でブランドの存在感を高めるためにトップ企業が用いる戦略的戦術として、企業の新製品開発、合併、拡大、買収、提携が重視されています。例えば2021年、特殊化学品や添加物の販売で有名なIMCDは、インドネシアに超高温(UHT)殺菌施設を開設しました。この新しい施設は、乳製品、飲料、スープなどの製品の複雑な原料の組み合わせに対応するために設置されました。

オペレーションに基づき、市場は直接加熱と間接加熱に二分されます。直接加熱分野は、蒸気が製品に直接注入された後に起こる急速なフラッシュ冷却、達成される高い製品品質、処理の短時間化により、2022年の世界のUHT処理市場で大きなシェアを占めています。UHT処理の主な目的は、製品への化学的変化を最小限に抑えながら、雑菌を最小限に抑えることです。例えば、2021年にアルファ・ラバは、高温性能のリスクが少ない新世代の二重温度熱交換器を導入しました。

市場は性質に基づき、液体と半液体に二分されます。2022年のUHT処理世界市場は、乳飲料や代用乳のような液体食品や飲料がUHT処理で殺菌されることが多いため、液体セグメントが支配的です。液体製品は粘度が低いため、熱交換器を通過することができます。液体製品の温度を維持するために、流量を含むプロセス制御手段が取られることがあります。例えば2021年、GEAインドはウッタル・プラデーシュ州のクリーミー・フーズ社に完全な超高温(UHT)生産ラインを提供しました。これは、UHT技術分野におけるGEAの全く新しい市場を切り開くものです。GEAはこれまでにも、同乳業にさまざまな乳製品加工機器を提供してきました。Creamy Foods社がGEAを選択した主な要因は、アジア太平洋全域で独立型のUHTオペレーションに匹敵する実績があることだった。

市場は用途別に、乳製品、ジュース、その他に区分されます。UHTは原料を135℃~140℃で3~5秒間保持するため、2022年にはジュース分野が市場の主要シェアを占めると予想されます。この短い時間により、飲料の栄養損失が防止されます。低温殺菌はまた、有害な細菌や阻害酵素を除去し、製品の保存期間を延ばすことができます。例えば、2020年、テトラパック社は、ネクター、ジュース、飲料用の初のエネルギー効率の高い処理ラインを導入しました。

UHT処理市場の採用をよりよく理解するために、市場は北米(米国、カナダ、その他北米地域)、欧州(ドイツ、英国、フランス、スペイン、イタリア、その他欧州地域)、アジア太平洋地域(中国、日本、インド、その他アジア太平洋地域)、世界のその他の地域における世界の存在に基づいて分析されます。北米は2021年に大きな市場シェアを占めました。消費者の知識の高まり、UHT処理乳への幅広い需要、他の品目のUHT処理にかかるコストの上昇が、市場の継続的な成長に寄与しています。北米のUHT処理は、予測期間中、初期インフラ投資の増加、UHT処理プラントの生産能力向上、超高品質牛乳の需要から利益を得ると予測されます。例えば、2020年、米国の包装機械メーカーProMach社はStatco-DSI社を非公開の金額で買収しました。Statco-DSIにより、ProMachは生産ラインのどのセグメントにも沿った完全なターンキーシステムを提供できるようになり、飲食品加工向けのシステムと統合能力を拡大しました。

目次

第1章 市場イントロダクション

  • 市場の定義
  • 主な目標
  • ステークホルダー
  • 制限事項

第2章 調査手法または前提条件

  • 調査プロセス
  • 調査手法
  • 回答者プロファイル

第3章 市場要約

第4章 エグゼクティブサマリー

第5章 COVID-19がUHT処理市場に与える影響

第6章 UHT処理市場収益、2020-2030年

第7章 市場洞察:オペレーション別

  • 直接加熱
  • 間接加熱

第8章 市場洞察:性質別

  • 液体
  • 半液体

第9章 市場洞察:用途別

  • 乳製品
  • ジュース
  • その他

第10章 市場洞察:地域別

  • 北米
    • 米国
    • カナダ
    • その他北米地域
  • 欧州
    • ドイツ
    • 英国
    • フランス
    • イタリア
    • スペイン
    • その他欧州地域
  • アジア太平洋
    • 中国
    • 日本
    • インド
    • その他アジア太平洋地域
  • 世界のその他の地域

第11章 UHT処理市場力学

  • 市場促進要因
  • 市場の課題
  • 影響分析

第12章 UHT処理市場機会

第13章 UHT処理市場動向

第14章 需要側と供給側の分析

  • 需要側分析
  • 供給側分析

第15章 バリューチェーン分析

第16章 競合シナリオ

  • 競合情勢
  • ポーターのファイブフォース分析

第17章 企業プロファイル

  • Alfa Laval AB
  • Elecster Oyj
  • GEA Group AG
  • Microthermics Inc.
  • REDA S.P.A.
  • Shanghai Jimei Food Machinery Co., Ltd.
  • Shanghai Triowin Intelligent Machinery Co., Ltd.
  • SPX Flow, Inc.
  • TESSA I.E.C Group Ltd.
  • Tetra Laval International S.A.

第18章 免責事項

目次
Product Code: UMMM212634

UHT processing is a type of food preparation that sterilizes liquid food by heating it to a high temperature. It is mostly used in milk processing. In addition, a wide range of products, including fruit juices, cream, soy milk, yogurt, wine, soups, honey, and stews, among others, can be processed using UHT technology. In UHT processing, sterilizers and aseptic units are both utilized. UHT processing results in the least amount of chemical modifications to the food and beverage product while eradicating the greatest number of microorganisms. For various goods, it uses the correct processing temperature and time. The UHT processing market is primarily driven by growth in the dairy industry. The UHT processing industry is also driven by nutritional changes in food and beverage goods, such as milk, as well as a decline in storage costs and logistics. The UHT processing market will benefit from an increase in the demand for ethyl alcohol and methyl alcohol in products like gasoline, medicine, personal care, inks, and paints.

The UHT Processing market is expected to grow at a steady rate of around CAGR of 13% from 2023 to 2030 owing to rise in demand for dairy and beverage products with extended shelf life. As a result of the existence of significant regional and domestic companies in several nations, the worldwide market for UHT processors is extremely fragmented. The emphasis is placed on new product development, merger, expansion, acquisition, and partnership of the companies as strategic tactics used by the top companies to increase their brand presence among customers. For instance, in 2021, IMCD, a well-known distributor of specialty chemicals and additives, opened an ultra-high temperature (UHT) pasteurization facility in Indonesia. The new facility is set up to handle complicated ingredient combinations for products like dairy, drinks, and soups.

Based on operation, the market is bifurcated into direct heating and indirect heating. The direct heating segment holds a significant market share of the global UHT Processing market in 2022 because of the quick flash cooling that occurs after the steam is directly injected into the product, the high product quality achieved, and the briefness of the treatment. The major goal of UHT treatment is to keep germs to a minimum while guaranteeing minimal chemical alterations to the product. For instance, in 2021, Alfa Lava has introduced a new generation double-temperature heat exchangers which offer less risk of high temperature performance.

Based on nature, the market is bifurcated into liquid and semi liquid. The liquid segment dominant the global UHT Processing market in the 2022 due to liquid foods and beverages like dairy beverages and milk substitutes are frequently sterilized via UHT processing. Because of their low viscosity, the liquid products can move through heat exchangers. To maintain the temperature of a liquid product, process control measures including flow rates might be taken. For Instance, in 2021, GEA India provided a full ultra-high temperature (UHT) production line to Creamy Foods in Uttar Pradesh in 2021. It opens up a brand-new market for GEA in the UHT technology sector. GEA has previously provided the dairy with a range of dairy processing equipment. A key factor in Creamy Foods' choice of GEA was the company's experience with comparable freestanding UHT operations across Asia Pacific.

Based on application, the market is segmented into dairy, juices and others. The juice segment is expected to hold a major share of the market in 2022 because UHT holds the raw materials at 135° to 140°C for 3 to 5 seconds. This brief period safeguards the beverage from any nutritional loss. Pasteurization can also get rid of hazardous bacteria and inhibiting enzymes, extending the shelf life of the product. For Instance, in 2020, Tetra Pack has introduced the first energy efficient treatment line for nectar, juices and beverages.

For a better understanding of the market adoption of the UHT processing market, the market is analyzed based on its worldwide presence in the countries such as North America (U.S., Canada, and the Rest of North America), Europe (Germany, U.K., France, Spain, Italy, Rest of Europe), Asia-Pacific (China, Japan, India, Rest of Asia-Pacific), Rest of World. North America held significant market share in 2021. Growing consumer knowledge, broad demand for UHT processed milk, and higher costs for UHT treatment of other items are all contributing to the market's continued growth. UHT processing in North America is forecast to gain from higher initial infrastructure investment, improved UHT treatment plant output capacity, and a demand for very high-quality milk during the projected period. For Instance, in 2020, ProMach, a US-based packaging machinery manufacturer acquired Statco-DSI for an undisclosed amount. With Statco-DSI, ProMach can now offer complete turnkey systems along any segment of the production line, expanding its systems and integration capabilities for food and beverage processing.

Some of the major players operating in the market include Alfa Laval, Elecster Oyj, GEA Group, Microthermics, REDA S.P.A., Shanghai Jimei Food Machinery, Shanghai Triowin Intelligent Machinery, SPX Flow, TESSA I.E.C Group, Tetra Laval International S.A.

TABLE OF CONTENTS

1. MARKET INTRODUCTION

  • 1.1.Market Definitions
  • 1.2.Main Objective
  • 1.3.Stakeholders
  • 1.4.Limitation

2. RESEARCH METHODOLOGY OR ASSUMPTION

  • 2.1.Research Process of the UHT Processing Market
  • 2.2.Research Methodology of the UHT Processing Market
  • 2.3.Respondent Profile

3. MARKET SYNOPSIS

4. EXECUTIVE SUMMARY

5. IMPACT OF COVID-19 ON THE UHT PROCESSING MARKET

6. UHT PROCESSING MARKET REVENUE (USD BN), 2020-2030F

7. MARKET INSIGHTS BY OPERATION

  • 7.1.Direct Heating
  • 7.2.Indirect Heating

8. MARKET INSIGHTS BY NATURE

  • 8.1.Liquid
  • 8.2.Semi Liquid

9. MARKET INSIGHTS BY APPLICATION

  • 9.1.Dairy
  • 9.2.Juices
  • 9.3.Others

10. MARKET INSIGHTS BY REGION

  • 10.1.North America
    • 10.1.1.U.S.
    • 10.1.2.Canada
    • 10.1.3.Rest of North America
  • 10.2.Europe
    • 10.2.1.Germany
    • 10.2.2.U.K.
    • 10.2.3.France
    • 10.2.4.Italy
    • 10.2.5.Spain
    • 10.2.6.Rest of Europe
  • 10.3.Asia-Pacific
    • 10.3.1.China
    • 10.3.2.Japan
    • 10.3.3.India
    • 10.3.4.Rest of Asia-Pacific
  • 10.4.Rest of World

11. UHT PROCESSING MARKET DYNAMICS

  • 11.1.Market Drivers
  • 11.2.Market Challenges
  • 11.3.Impact Analysis

12. UHT PROCESSING MARKET OPPORTUNITIES

13. UHT PROCESSING MARKET TRENDS

14. DEMAND AND SUPPLY-SIDE ANALYSIS

  • 14.1.Demand Side Analysis
  • 14.2.Supply Side Analysis

15. VALUE CHAIN ANALYSIS

16. COMPETITIVE SCENARIO

  • 16.1.Competitive Landscape
  • 16.2.Porters Fiver Forces Analysis

17. COMPANY PROFILED

  • 17.1.Alfa Laval AB
  • 17.2.Elecster Oyj
  • 17.3.GEA Group AG
  • 17.4.Microthermics Inc.
  • 17.5.REDA S.P.A.
  • 17.6.Shanghai Jimei Food Machinery Co., Ltd.
  • 17.7.Shanghai Triowin Intelligent Machinery Co., Ltd.
  • 17.8.SPX Flow, Inc.
  • 17.9.TESSA I.E.C Group Ltd.
  • 17.10.Tetra Laval International S.A.

18. DISCLAIMER