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市場調査レポート
商品コード
1702141
代替甘味料の市場レポート:製品タイプ、供給源、用途、地域別、2025年~2033年Alternative Sweeteners Market Report by Product Type (High Fructose Syrup, High-Intensity Sweeteners, Low-Intensity Sweeteners), Source (Natural, Synthetic), Application (Food, Beverages, and Others), and Region 2025-2033 |
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カスタマイズ可能
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代替甘味料の市場レポート:製品タイプ、供給源、用途、地域別、2025年~2033年 |
出版日: 2025年04月01日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 150 Pages
納期: 2~3営業日
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代替甘味料の世界市場規模は2024年に51億米ドルに達しました。今後、IMARC Groupは、市場は2033年までに72億米ドルに達し、2025年から2033年にかけて3.89%の成長率(CAGR)を示すと予測しています。
代替甘味料とは低カロリー添加物のことで、さまざまな食品や飲食品の甘味や風味を高めるために広く使用されています。代替甘味料は、スクラロース、アスパルテーム、アセスルファム-kなど複数の原料から天然または合成で調製されます。砂糖とは異なり、代替甘味料は高い甘味度を持つため、濃度を下げて利用されます。これとは別に、代替甘味料は低グリセミック・インデックスを示し、いくつかの消費財の摂取後のインスリン・レベルを維持するのに役立ちます。代替甘味料はまた、虫歯や虫歯のリスクを軽減し、健康的な体重を維持するのにも役立ちます。その結果、代替甘味料は菓子類、乳製品、医薬品、飼料、ベーカリー、飲料などに幅広く応用され、保存性と味を向上させています。現在、代替甘味料には主に高強度タイプと低強度タイプがあります。
飲食品(F&B)セクターの大幅な拡大、砂糖不使用のレディ・トゥ・イート(RTE)飲料やレディ・トゥ・ドリンク(RTD)飲料に対するニーズの高まりが市場成長の主な原動力となっています。これはさらに、可処分所得の増加、多忙なライフスタイル・スケジュール、消費者の嗜好の進化にも支えられています。さらに、健康への懸念が高まり、糖尿病や肥満の罹患率が上昇していることが、健康関連の問題を軽減するための低カロリー甘味料の需要を増大させており、これも成長を促す要因として作用しています。これに伴い、オンラインとオフラインの多様な流通チャネルで天然と合成の両方の代替甘味料が入手可能であることに関する消費者の意識の高まりが、市場の成長に寄与しています。その他の要因としては、時間と支出を抑えて大量生産を促進するための高度な製造ソリューションの採用や、有機代替甘味料を発売するための主要企業間の頻繁な合併・買収(M&A)などがあり、市場に明るい見通しをもたらしています。
The global alternative sweeteners market size reached USD 5.1 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 7.2 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 3.89% during 2025-2033.
Alternative sweeteners refer to low-calorie additives that are extensively employed to sweeten and enhance the flavor of various food and beverages. They can be prepared naturally or synthetically from multiple ingredients, including sucralose, aspartame, and acesulfame-k. Unlike sugar, alternative sweeteners are utilized in reduced concentrations since they possess a higher level of sweetness. Apart from this, they exhibit a low glycemic index, which helps maintain insulin levels post-intake of several consumer goods. Alternative sweeteners also aid in mitigating the risk of cavities and tooth decay and ensuring a healthy weight. Consequently, they find extensive applications in confectionery, dairy, pharmaceutical, animal feed, bakery, and beverages to improve their shelf life and taste. Currently, alternative sweeteners are mainly available in high- and low-intensity types.
The considerable expansion in the food and beverage (F&B) sector and the increasing need for sugar-free ready-to-eat (RTE) and ready-to-drink (RTD) beverages are majorly driving the market growth. This is further supported by the growing disposable incomes, hectic lifestyle schedules, and evolving consumer preferences. Furthermore, the rising health concerns and the escalating incidences of diabetes and obesity are augmenting the demand for low-calorie sweeteners to mitigate health-related issues, which is acting as another growth-inducing factor. In line with this, the growing consumer awareness regarding the availability of both naturally and synthetically produced alternative sweeteners across diverse online and offline distribution channels is contributing to the market growth. Other factors, such as the employment of advanced manufacturing solutions to facilitate mass production with reduced time and expenditure and the frequent mergers and acquisitions (M&A) amongst key players to launch organic alternative sweeteners, are creating a positive outlook for the market.
The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being Ajinomoto Co. Inc., Archer-Daniels-Midland Company, BENEO (Sudzucker AG), Cargill Incorporated, Celanese Corporation, DuPont de Nemours Inc., Heartland Food Products Group, Ingredion Inc., Roquette Freres and Tate & Lyle PLC.