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市場調査レポート
商品コード
1661262
ひよこ豆市場:世界の産業動向、シェア、規模、成長、機会、地域別、2025年~2033年Chickpeas Market: Global Industry Trends, Share, Size, Growth, Opportunity and Forecast 2025-2033 |
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カスタマイズ可能
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ひよこ豆市場:世界の産業動向、シェア、規模、成長、機会、地域別、2025年~2033年 |
出版日: 2025年02月10日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 149 Pages
納期: 2~3営業日
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ひよこ豆市場の世界市場規模は2024年に2,150万トンに達しました。IMARC Groupは、2025年から2033年にかけての成長率(CAGR)は4.57%で、2033年には3,220万トンに達すると予測しています。市場を牽引している要因には、簡便ですぐに食べられる(RTE)スナックへの需要の高まり、植物性タンパク質へのニーズの高まり、健康とウェルネス重視による個人の健康意識の高まりなど、さまざまなものがあります。
ひよこ豆はガルバンゾ豆とも呼ばれ、マメ科マメ亜科に属する豆類を指します。栽培されるひよこ豆には、デシ種とカブリ種の2種類があります。デシ種はインド亜大陸で栽培され、カブリ種は西アジアと地中海沿岸で栽培されています。ひよこ豆は炭水化物、タンパク質の良質な供給源であり、食物繊維、ビタミン、ミネラルを多く含みます。その結果、血糖値を安定させ、筋力を維持し、体重管理を助け、消化を改善し、糖尿病や心臓発作などの慢性疾患のリスクを最小限に抑えるなど、多くの健康上の利点があります。そのため、ソース、ディップ、スープ、スプレッドなど、さまざまな料理に加えられています。
ひよこ豆はベジタリアンやビーガンの消費者にとって経済的なタンパク源であり、インド亜大陸ではダルの形で広く消費されています。また、ひよこ豆をすりつぶしたりして作るディップ、フムスの主原料としても使われ、世界各地で親しまれています。さらに最近では、健康意識の高まりから消費者がタンパク質含有量の高い食品を選ぶようになっており、これが製品需要をさらに押し上げています。ベジタリアンの肉代替の動向に伴い、ひよこ豆も食感タンパク質の生産に利用されています。これに加えて、大豆のような高タンパク源は高コストで入手可能性が限られているため、ひよこ豆は低コストの飼料添加物として台頭してきました。市場の成長を後押しするその他の要因としては、人口の増加、可処分所得の増加、食生活パターンの変化などが挙げられます。
The global chickpeas market size reached 21.5 Million Tons in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach 32.2 Million Tons by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 4.57% during 2025-2033. There are various factors that are driving the market, which include the growing demand for convenient and ready-to-eat (RTE) snacks, increasing need for plant-based protein, and rising health consciousness among individuals due to the focus on health and wellness.
Chickpeas, also known as garbanzo beans, refer to legumes that come under the family of Fabaceae and subfamily of Faboideae. There are two distinct types of cultivated chickpea, namely Desi and Kabuli. The desi type is grown in the Indian subcontinent while the Kabuli type is grown in West Asia and the Mediterranean region. Chickpeas are considered a good source of carbohydrates, proteins and include high levels of dietary fiber, vitamins and minerals. As a result, they offer numerous health benefits such as stabilizing blood sugar levels, maintaining muscle strength, aiding weight management, improving digestion and minimizing the risk of several chronic diseases such as diabetes and heart attack. Owing to this, they are added in a variety of dishes, like sauces, dips, soups and spreads.
Chickpeas are an economical source of dietary proteins for vegetarian and vegan consumers and are widely consumed in the form of dal in the Indian subcontinent. They are also used as a primary ingredient in hummus, a dip made with mashed chickpeas and other materials, which is popular in numerous parts of the globe. Moreover, consumers are nowadays opting for food products with high protein content owing to rising health awareness, which is further driving the product demand. With the prevailing trend of vegetarian meat substitutes, chickpeas are also being utilized for producing textured protein. Besides this, on account of the high cost and limited availability of higher protein sources like soybean, chickpeas have emerged as a low-cost feed additive. Some of the other factors boosting the growth of the market are population growth, increasing disposable incomes, and changing dietary patterns.