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市場調査レポート
商品コード
1661256
緑豆市場:世界の産業動向、シェア、規模、成長、機会、地域別、2025年~2033年Mung Beans Market: Global Industry Trends, Share, Size, Growth, Opportunity and Forecast 2025-2033 |
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カスタマイズ可能
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緑豆市場:世界の産業動向、シェア、規模、成長、機会、地域別、2025年~2033年 |
出版日: 2025年02月10日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 139 Pages
納期: 2~3営業日
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緑豆市場の世界市場規模は2024年に44億9,140万米ドルに達しました。今後、IMARC Groupは、2033年には58億2,610万米ドルに達し、2025-2033年の成長率(CAGR)は2.79%になると予測しています。
緑豆はマメ科に属する緑色の豆であり、古来より世界各地で栽培され食されてきました。繊維質、ビタミン、タンパク質、ミネラル、抗酸化物質、植物性エストロゲンを豊富に含んでいます。定期的な摂取は、糖尿病、骨粗しょう症、心臓病、貧血、がんなどの健康問題の予防と制御に役立つことが知られています。そのほか、肥満防止、消化促進、炎症抑制、血圧降下、慢性疾患発症の可能性を最小限に抑えるなどの効果もあります。緑豆は調理するか発芽させたもので、消化が良いのであらゆる年齢の人に適しています。そのため、スープ、サラダ、炒め物、揚げ菓子などに利用されています。
現在、個人の健康意識の高まりと世界の生活習慣病の流行により、緑豆の需要が増加しています。さらに、動物の健康や動物に対する残酷さに対する意識の高まりから、動物性蛋白質から植物性蛋白質へと嗜好が変化しており、その結果、世界レベルで菜食主義やベジタリアニズムの採用が拡大しています。これとは別に、これらの豆は様々な栄養補助食品やRTE(ready-to-eat)食品に利用されています。さらに、eコマース分野の急成長とオンライン流通チャネルを通じた緑豆の販売増加が市場の成長を後押ししています。こうしたチャネルは、コンビニエンスストアよりも利便性が高く、価格も手頃で、支払いや返品・交換のオプションも柔軟であるなど、いくつかの利点があります。さらに、無機的に調理された食品を摂取することの悪影響を強調するキャンペーンが、多くの当局によって実施されるようになっています。これが有機緑豆の需要を喚起し、市場企業に有利な成長機会を提供しています。
The global mung beans market size reached USD 4,491.4 Million in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 5,826.1 Million by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 2.79% during 2025-2033.
Mung beans are green-colored beans belonging to the legume family, which have been cultivated and consumed in several parts of the world since ancient times. They are a rich source of fibers, vitamins, proteins, minerals, antioxidants, and phytoestrogens. Their regular consumption is known to help in preventing and controlling health issues, such as diabetes, osteoporosis, heart diseases, anemia, and cancer. Besides this, they prevent obesity, promote digestion, reduce inflammation, lower blood pressure levels, and minimize the chances of developing chronic diseases. Mung beans are either cooked or sprouted and considered suitable for people of all ages as they are easy to digest. As a result, they are utilized in the preparation of soups, salads, stir-frys and fried snacks.
At present, there is a rise in the demand for mung beans on account of the growing health consciousness among individuals and the increasing prevalence of lifestyle diseases across the globe. Moreover, the shifting preferences of individuals from animal-based to plant-based proteins due to the rising awareness among individuals about animal health and cruelty against animals is resulting in the growing adoption of veganism and vegetarianism on a global level. Apart from this, these beans are utilized in various dietary supplements and ready-to-eat (RTE) food products. Furthermore, the burgeoning e-commerce sector and the increasing sales of mung beans via online distribution channels are propelling the growth of the market. These channels offer several advantages over offline stores, such as convenience, better price points and flexible payment and return/exchange options. Moreover, there is a rise in the number of campaigns undertaken by numerous authorities highlighting the negative impact of consuming food items prepared inorganically. This is catalyzing the demand for organic mung bean variants and offering lucrative growth opportunities to market players.
India currently enjoys the leading position in the market as mung beans have been cultivated in the country since ancient times. Moreover, they help suffice the protein requirement of the vegetarian population.
The competitive landscape of the market has been analyzed in the report, along with the detailed profiles of the major players operating in the industry.