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市場調査レポート
商品コード
1618204

食品用乳化剤の機会と促進要因、業界動向分析、2024~2032年予測

Food Emulsifiers Market Opportunity, Growth Drivers, Industry Trend Analysis, and Forecast 2024-2032


出版日
ページ情報
英文 200 Pages
納期
2~3営業日
カスタマイズ可能
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食品用乳化剤の機会と促進要因、業界動向分析、2024~2032年予測
出版日: 2024年10月11日
発行: Global Market Insights Inc.
ページ情報: 英文 200 Pages
納期: 2~3営業日
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概要

食品用乳化剤の世界市場は2023年に39億米ドルと評価され、2024~2032年にかけてCAGR 6.9%で成長すると予測されています。

この成長は、発達した小売チャネルの利便性とアクセスしやすさに支えられた加工食品消費の増加が主要要因です。食品用乳化剤は、乳化を維持するために不可欠な薬剤として作用し、製造中に食品の食感と安定性を改善する上で重要な役割を果たします。乳化剤は、幅広い食品用途に不可欠な滑らかさと弾力性を提供することにより、調理済み製品を含む様々な食品の品質を向上させる。インスタント食品や調理済み食品に対する需要の高まりも、市場の世界の拡大を後押ししています。

市場を形成する主要動向としては、消費者の健康志向の高まりに伴い、天然材料やクリーンラベルの乳化剤を好む傾向が強まっていることが挙げられます。食品製造における技術の進歩により、乳化剤の効率性と安定性が向上しており、ベーカリー、乳製品、ソース類での使用が増加しています。さらに、植物ベースの食生活の人気の高まりが、ヴィーガン向け乳化剤の需要を後押ししています。食品の安全性に対する意識の高まりと規制基準の厳格化は、メーカーにサステイナブル調達と生産方法の採用を促し、市場の成長にさらに影響を与えています。

モノ-とジ-グリセリド&誘導体セグメントは、2032年までにCAGR 7.2%で29億米ドルに達すると予想されます。これらの乳化剤は、様々な食品の食感を改善し、保存期間を延長する汎用性があるため、広く支持されています。天然由来のレシチンも、特に健康的でクリーンな食材を求める消費者の間で人気を集めています。さらに、ステアロイル乳酸塩やソルビタンエステルのような乳化剤は、乳化と食感の改善に対する需要の増加により、焼き菓子や乳製品で目立つようになってきています。ベーカリー・菓子類は2023年の市場シェア58.3%、市場規模22億米ドルで、2032年までCAGR 7.3%で成長すると予測されています。乳化剤は、このセグメントで製品の品質と保存性を高めるために不可欠です。

市場範囲
開始年 2023年
予測年 2024~2032年
開始価格 39億米ドル
予想価格 68億米ドル
CAGR 6.9%

健康意識の高まりも食品・栄養セグメントの成長を後押ししており、乳化剤は機能性食品やサプリメントに利用されています。乳化剤が安定性と食感の改善に重要な役割を果たす飲料、乳製品、冷菓、ソースなどのカテゴリーでも需要が増加しています。米国では、食品用乳化剤市場は2032年までに17億米ドルに達し、加工食品やクリーンラベル製品に対する需要の高まりにより、CAGR 7.3%で成長するとみられています。

目次

第1章 調査手法と調査範囲

第2章 エグゼクティブサマリー

第3章 産業洞察

  • エコシステム分析
    • バリューチェーンに影響を与える要因
    • 利益率分析
    • 変革
    • 将来の展望
    • メーカー
    • 流通業者
  • サプライヤーの状況
  • 利益率分析
  • 主要ニュース
  • 規制状況
  • 影響要因
  • 産業への影響要因
    • 促進要因
      • 飲料産業の成長が製品需要を促進する可能性
      • 加工食品の消費増加が産業の成長を促進する
      • 乳製品の消費拡大が食品用乳化剤産業の成長を促進する可能性が高い
    • 市場課題
      • 健康への懸念の高まり
      • 製品のクリーンラベル要件
  • 規制と市場への影響
  • ポーター分析
  • PESTEL分析

第4章 競合情勢

  • イントロダクション
  • 企業シェア分析
  • 競合のポジショニングマトリックス
  • 戦略展望マトリックス

第5章 市場規模・予測:製品別、2021~2032年

  • 主要動向
  • モノグリセリド&誘導体
  • レシチン
  • ステアロイル乳酸塩
  • ソルビタンエステル
  • その他

第6章 市場規模・予測:用途別、2021~2032年

  • 主要動向
  • ベーカリー・菓子類
  • 食品・栄養
  • 飲料
  • 乳製品・冷菓
  • ソース・ドレッシング
  • その他

第7章 市場規模・予測:地域別、2021~2032年

  • 主要動向
  • 北米
    • 米国
    • カナダ
  • 欧州
    • ドイツ
    • 英国
    • フランス
    • イタリア
    • スペイン
  • アジア太平洋
    • 中国
    • インド
    • 日本
    • 韓国
    • オーストラリア
  • ラテンアメリカ
    • ブラジル
    • メキシコ
  • 中東・アフリカ
    • サウジアラビア
    • アラブ首長国連邦
    • 南アフリカ

第8章 企業プロファイル

  • Arkema
  • Abitec Corporation
  • Archer Daniels Midland Company
  • Cargill, Inc.
  • Croda International Plc
  • Global Specialty Ingredients
  • Lasenor Emul, S.L.
  • Lonza
  • Mitsubishi Chemical Holdings
  • Riken Vitamin
  • Sinofi Ingredients
目次
Product Code: 2582

The Global Food Emulsifiers Market was valued at USD 3.9 billion in 2023 and is expected to grow at a CAGR of 6.9% from 2024 to 2032. This growth is largely driven by the increasing processed food consumption, supported by the convenience and accessibility of well-developed retail channels. Food emulsifiers play a crucial role in improving the texture and stability of food products during production, acting as essential agents in maintaining emulsions. They enhance the quality of various food items, including ready-to-eat products, by providing smoothness and elasticity, which is essential in a wide range of food applications. The rising demand for instant and ready-made meals is also boosting the market's expansion globally.

Key trends shaping the market include a growing preference for natural and clean-label emulsifiers, aligning with the rising health consciousness among consumers. Technological advancements in food production are enhancing the efficiency and stability of emulsifiers, which are increasingly used in bakery, dairy, and sauces. Additionally, the growing popularity of plant-based diets is fueling demand for vegan emulsifiers. Heightened awareness of food safety and stricter regulatory standards are encouraging manufacturers to adopt sustainable sourcing and production methods, further influencing market growth.

The mono- and di-glycerides & derivatives segment is expected to reach USD 2.9 billion, with a 7.2% CAGR by 2032. These emulsifiers are widely favored due to their versatility in improving the texture and extending the shelf life of various food products. Lecithin, derived from natural sources, is also gaining popularity, especially among consumers seeking healthier and cleaner ingredients. Additionally, emulsifiers like stearoyl lactylates and sorbitan esters are becoming more prominent in baked goods and dairy products, driven by increasing demand for improved emulsification and texture. The bakery and confectionery sector accounted for a 58.3% market share in 2023, valued at USD 2.2 billion, and is projected to grow at a 7.3% CAGR through 2032. Emulsifiers are vital in this segment for enhancing product quality and shelf life.

Market Scope
Start Year2023
Forecast Year2024-2032
Start Value$3.9 Billion
Forecast Value$6.8 Billion
CAGR6.9%

Rising health awareness is also driving growth in the food and nutrition segment, with emulsifiers being utilized in functional foods and supplements. Demand is also increasing in categories like beverages, dairy, frozen desserts, and sauces, where emulsifiers play a critical role in improving stability and texture. In the U.S., the food emulsifiers market is set to reach USD 1.7 billion by 2032, growing at a 7.3% CAGR due to the rising demand for processed foods and clean-label products.

Table of Contents

Chapter 1 Methodology & Scope

  • 1.1 Market scope & definition
  • 1.2 Base estimates & calculations
  • 1.3 Forecast calculation
  • 1.4 Data sources
    • 1.4.1 Primary
    • 1.4.2 Secondary
      • 1.4.2.1 Paid sources
      • 1.4.2.2 Public sources

Chapter 2 Executive Summary

  • 2.1 Industry synopsis, 2021-2032

Chapter 3 Industry Insights

  • 3.1 Industry ecosystem analysis
    • 3.1.1 Factor affecting the value chain
    • 3.1.2 Profit margin analysis
    • 3.1.3 Disruptions
    • 3.1.4 Future outlook
    • 3.1.5 Manufacturers
    • 3.1.6 Distributors
  • 3.2 Supplier landscape
  • 3.3 Profit margin analysis
  • 3.4 Key news & initiatives
  • 3.5 Regulatory landscape
  • 3.6 Impact forces
  • 3.7 Industry impact forces
    • 3.7.1 Growth drivers
      • 3.7.1.1 Growing beverage industry may fuel product demand
      • 3.7.1.2 Increasing consumption of processed foods will foster industry growth
      • 3.7.1.3 Growth in consumption of dairy products is likely to favor food emulsifier industry growth
    • 3.7.2 Market challenges
      • 3.7.2.1 Growing health concerns
      • 3.7.2.2 Clean label requirements for the product
  • 3.8 Regulations & market impact
  • 3.9 Porter's analysis
  • 3.10 PESTEL analysis

Chapter 4 Competitive Landscape, 2023

  • 4.1 Introduction
  • 4.2 Company market share analysis
  • 4.3 Competitive positioning matrix
  • 4.4 Strategic outlook matrix

Chapter 5 Market Size and Forecast, By Product, 2021-2032 (USD Billion, Kilo Tons)

  • 5.1 Key trends
  • 5.2 Mono di glycerides & derivatives
  • 5.3 Lecithin
  • 5.4 Stearoyl lactylates
  • 5.5 Sorbitan esters
  • 5.6 Others

Chapter 6 Market Size and Forecast, By Application, 2021-2032 (USD Billion, Kilo Tons)

  • 6.1 Key trends
  • 6.2 Bakery & confectionery
  • 6.3 Food & nutrition
  • 6.4 Beverages
  • 6.5 Dairy & frozen desserts
  • 6.6 Sauces & dressings
  • 6.7 Others

Chapter 7 Market Size and Forecast, By Region, 2021-2032 (USD Billion, Kilo Tons)

  • 7.1 Key trends
  • 7.2 North America
    • 7.2.1 U.S.
    • 7.2.2 Canada
  • 7.3 Europe
    • 7.3.1 Germany
    • 7.3.2 UK
    • 7.3.3 France
    • 7.3.4 Italy
    • 7.3.5 Spain
  • 7.4 Asia Pacific
    • 7.4.1 China
    • 7.4.2 India
    • 7.4.3 Japan
    • 7.4.4 South Korea
    • 7.4.5 Australia
  • 7.5 Latin America
    • 7.5.1 Brazil
    • 7.5.2 Mexico
  • 7.6 MEA
    • 7.6.1 Saudi Arabia
    • 7.6.2 UAE
    • 7.6.3 South Africa

Chapter 8 Company Profiles

  • 8.1 Arkema
  • 8.2 Abitec Corporation
  • 8.3 Archer Daniels Midland Company
  • 8.4 Cargill, Inc.
  • 8.5 Croda International Plc
  • 8.6 Global Specialty Ingredients
  • 8.7 Lasenor Emul, S.L.
  • 8.8 Lonza
  • 8.9 Mitsubishi Chemical Holdings
  • 8.10 Riken Vitamin
  • 8.11 Sinofi Ingredients