市場調査レポート
商品コード
1146475
海藻タンパク質の世界市場-2022-2029Global Seaweed Protein Market - 2022-2029 |
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海藻タンパク質の世界市場-2022-2029 |
出版日: 2022年10月31日
発行: DataM Intelligence
ページ情報: 英文 170 Pages
納期: 約2営業日
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海藻タンパク質の健康効果に対する認知度の向上が市場成長を促進
海藻は機能性食品とみなされ、健康を促進するエネルギーと栄養の利点を提供する食品成分として定義することができます。機能性成分は、健康に良い影響を与えます。海藻には、多糖類、ポリフェノール、脂質、多価不飽和脂肪酸、ステロール、タンパク質、食物繊維、色素、ビタミンなど、いくつかの生物活性化合物が含まれています。いくつかの研究では、海藻は、降圧、抗酸化、抗糖尿病、抗炎症、抗腫瘍、抗ウイルス、抗菌など、興味深い生物学的特性を持つさまざまなタンパク質の優れた供給源であると述べています。海藻タンパク質は、機能性食品開発のための天然供給源です。海藻タンパク質は、降圧、抗糖尿病、抗酸化、抗炎症、抗腫瘍、抗ウイルス、抗菌、その他多くの有益な機能特性があることが証明されています。レクチンとフィコビリタンパク質は、海藻類に含まれる機能性タンパク質の2つのグループです。レクチンは、特定の単糖やオリゴ糖を可逆的に結合するタンパク質、糖タンパク質、ヘマグルチニンタンパク質です。レクチンは、紅藻類や緑藻類から発見されています。レクチンは、宿主-病原体相互作用、細胞間情報伝達、糖鎖の認識・結合、アポトーシス誘導、転移、がん細胞の細胞分化など多くの生命現象に関与しています。これらのタンパク質は、その他の生物活性特性として、抗生物質、抗菌、抗真菌、抗炎症、分裂促進、細胞毒性、抗がん、線維芽細胞、ヒト血小板凝集抑制、抗ウイルス、抗ヒト免疫不全ウイルス(抗HIV)活性などがあります。フィコビリタンパク質は海藻に含まれ、抗酸化、抗腫瘍、抗糖尿病、免疫調節、抗炎症、肝臓保護、抗ウイルス、抗がん、抗高脂血症活性、リパーゼ活性阻害、血清脂質低減剤、環境汚染物質の体内吸収阻害などの生物活性で人気を博しています。海藻タンパク質のこれらの健康上の利点は、市場の成長を促進します。
予測期間中、北米が支配的な地域です。
海藻タンパク質のような植物由来の食品に対する需要の高まりが、北米地域の市場を牽引しています。海藻は、B、C、E、Kなどのビタミン、オメガ3脂肪酸、タンパク質、アミノ酸、ポリフェノール、陸上植物の10倍のミネラルを豊富に含んでおり、この地域の消費者は海藻タンパク質を購入することに魅力を感じているようです。北米は、海産物がタンパク質、ビタミン、繊維、微量栄養素の豊富な供給源であることから、海藻食品の主要な輸出国および生産国となっています。米国とカナダは、海藻タンパク質の高い需要のために、この地域の支配的な国です。この地域の主要企業の中には、売上を伸ばすために、新しい海藻製品を積極的に市場に投入しているところもあります。例えば、2021年2月、カーギルインコーポレイテッドは、ゲル化および増粘特性を提供しながら、乳製品の滑らかでクリーミーな食感を際立たせるために、同社初の海藻粉末の提供を開始しました。このパウダーはすべてグラシラリア紅藻から作られており、高い食物繊維と低カロリーのため、栄養価の高い食品として認識されています。
業界には複数の既存参入企業と地元メーカーが存在するため、市場は断片的です。主な市場参加者は、CP Kelco、Cargill Incorporated、Qingdao Gather Great Ocean Algae Industry Group CO.Ltd、Mara Seaweed、DUPONT、AtSeaNova、ALGAIA、BASF SE、Maine Coast Sea Vegetablesなどです。一部の主要なキープレイヤーは、事業拡大のために市場に新製品を投入しました。例えば、2022年3月、CP Kelcoは、植物由来の肉代替物のための新成分ソリューションを発売しました。このソリューションの新製品群には、植物由来のハンバーガーやソーセージの代替品を配合し、肉のような食体験を提供するのに役立つ、自然由来の、よりクリーンでラベルに適した原材料が含まれています。同社の新しい植物由来代替品は、KELCOGEL MA-60 Gellan Gum、GENU Pectin MA-50、GENU Texturizer MA-1、NUTRAVA Citrus Fiber boostです。2020年5月、アルガイアは植物性食肉用途の海藻ベースの製品群を立ち上げるために220万ユーロの資金を確保しました。同社は、食品および栄養補助食品業界向けの天然海藻抽出物およびソリューションを製造しています。これらの新製品ラインは、食品システムのタンパク質、脂質、水分成分を含んで安定した構造を形成し、代替肉の食感と風味の強化につながります。
COVID-19の影響世界の海藻タンパク質市場へのポジティブな影響
食用海藻は豊富なタンパク源です。海藻タンパク質は消化管で消化され、消化により生成されるペプチドがアンジオテンシン変換酵素阻害による海藻の血圧降下作用に寄与している可能性が高いです。したがって、食用海藻に含まれるペプチドは、食事性アンジオテンシン変換酵素阻害剤として機能し、アンジオテンシン変換酵素の優位性の程度を低下させることによってCOVID-19に対する保護作用を発揮する可能性があります。消費者は健康を重視しており、コビドパンデミック時に海藻タンパクが健康的で効果的であることがわかり、コビドパンデミックにおける海藻タンパクの需要が増加しました。さらに、海藻サプライヤーは、パンデミック中に売上が増加したことがわかりました。例えば、2020年5月、Covidがトレーサブル・フード・ソリューションへのシフトを加速させたため、海藻サプライヤーのAlgaiaは売上ブームを享受しました。アルガイアは海藻原料の生産に力を注いでいました。メーカーは、信頼できるサプライチェーンとより高度なトレーサビリティに対して、より多くの費用を支払う用意があったのです。また、消費者は、品質、産地、健康への信頼性に、より大きな関心を寄せていました。消費者は自分の食習慣をより意識し、海藻タンパク質のような健康的な製品を消費するようになったのです。
海藻タンパク質の世界市場レポートでは、約53の市場データ表、43の図、170ページの構成で提供しています。
Seaweed is healthy as it is a rich source of protein, minerals, vitamins and micronutrients. Protein concentration in the seaweed ranges from 5% to 47% of dry basic. Its value depends on species and the environmental conditions of seaweed. Seaweed protein is a rich source of amino acids such as glycine, alanine, arginine, glutamic, and aspartic acids. The protein profile in the seaweed is close to the profile of egg protein. There are 3 types of seaweeds: green, brown, and red. Seaweed protein is used in human and animal nutrition. Increased demand for plant-based protein in consumers drives the market growth.
The global seaweed protein market was growing at a CAGR of 10.86% during the forecast period (2022-2029).
Market Dynamics: An increasing in health benefits awareness of seaweed protein drives market growth
Seaweed is considered a functional food and can be defined as food components providing health-promoting energy and nutrition benefits. Functional ingredients have a good impact on health. Seaweeds contain several bioactive compounds, including polysaccharides, polyphenols, lipids, polyunsaturated fatty acids, sterols, proteins, dietary fiber, pigments, and vitamins. Several studies stated as seaweed is an excellent source of various proteins with interesting biological properties, such as antihypertensive, antioxidant, antidiabetic, anti-inflammatory, antitumoral, antiviral, and antimicrobial. Seaweed protein is a natural source of functional food development. Seaweed proteins have been proven to their antihypertensive, antidiabetic, antioxidant, anti-inflammatory, antitumoral, antiviral, antimicrobial, and many other beneficial functional properties. Lectins and phycobiliproteins are two groups of functionally active proteins in seaweeds. Lectins are proteins, glycoproteins, or hemagglutinin proteins that reversibly bind specific mono or oligosaccharides. Lectins have been found in red and green algae. Lectins are involved in numerous biological processes, such as host-pathogen interactions, intercellular communication, recognizing and binding carbohydrates, induction of apoptosis, metastasis, and cell differentiation in cancer cells. These proteins have other bioactive properties, including antibiotic, antibacterial, antifungal, anti-inflammatory, mitogenic, cytotoxic, anticancer, fibroblast, human platelet aggregation inhibition, antiviral, and anti-human immunodeficiency virus (anti-HIV) activities. Phycobiliprotein is present in seaweed and is popular for biological activities like antioxidant, antitumoral, antidiabetic, immuno-modulating, anti-inflammatory, liver protecting, antiviral, anticancer, antihyperlipidemic activities, lipase activity inhibitor, serum lipid reducing agent, and obstructing absorption of environmental pollutants into the body. These health benefits of seaweed protein drive market growth.
Market Segmentation: Red seaweed segment accounted for the highest share in global seaweed protein market
The red seaweed segment dominates the market due to its remarkable functional properties. Red seaweed is a rich source of vitamins, minerals, calcium, magnesium and antioxidants. It is high in iodine, copper, iron, potassium, magnesium, and calcium. Red seaweed is a dietary fiber source, promoting healthy blood circulation, lowering bad cholesterol and regulating blood sugar levels. Red seaweed is low in calories. They perform a good role in skin nourishment and help to boost immunity. It also helps to regulate blood sugar levels. Red seaweed is a rich calcium source and also a good vitamin supplement. The high nutritional value of red seaweed increases consumption, which drives segment growth in the forecast period. The increasing popularity of Japanese cuisine is a significant factor in increasing the demand for the red seaweed market.
Geographical Penetration: North America is the dominating region during the forecast period
Increased demand for plant-based food products like seaweed protein drives the market in the North America region. Seaweed is a rich source of vitamins such as B, C, E and K, omega-3 fatty acids, protein, amino acids, polyphenols and 10 times more minerals than land-based plants, which attracts consumers in the region to buy seaweed proteins. North America is a leading exporter and producer of seaweed food products, as seafood is a rich source of protein, vitamins, fibers and micronutrients. The United States and Canada are the dominating countries in the region due to the high demand for seaweed protein. Some of the region's key players actively launch new seaweed products in the market to increase their sales. For instance, in February 2021, Cargill Incorporated launched its first seaweed powder offering to accentuate dairy's smooth and creamy textures while offering gelling and thickening properties. This powder is entirely made from Gracilaria red seaweed and is perceived as a highly nutritious food due to its high fiber and low-calorie content.
There are several established participants in the industry and local manufacturers; hence, the market is fragmented. Some major market players are CP Kelco, Cargill Incorporated, Qingdao Gather Great Ocean Algae Industry Group CO. Ltd, Mara Seaweed, DUPONT, AtSeaNova, ALGAIA, BASF SE and Maine Coast Sea Vegetables, among others. Some major key players launched new products in the market to expand their business. For instance, in March 2022, CP Kelco launched New Ingredient Solutions for Plant-based meat alternatives. The new product range of solutions includes nature-based, cleaner, label-friendly ingredients for formulating plant-based burger and sausage alternatives and helping deliver a meat-like eating experience. The company's new plant-based alternatives are KELCOGEL MA-60 Gellan Gum, GENU Pectin MA-50, GENU Texturizer MA-1 and NUTRAVA Citrus Fiber boost. In May 2020, Algaia secured 2.2 million euros in funding for launching the seaweed-based product line for plant-based meat applications. The company produces natural seaweed extracts and solutions for the food and nutraceutical industries. These new product lines include the protein, lipid, and water components of the food system to form a stable structure, which leads to enhanced texture and flavor in meat alternatives.
COVID-19 Impact: Positive impact on the global seaweed protein market
Edible seaweed is a rich source of protein. Seaweed proteins are digested in the gastrointestinal tract, and the peptides generated through digestion likely contribute to the blood-pressure-lowering effects of seaweeds through angiotensin-converting enzyme inhibition. Thus, the peptides in edible seaweeds might function as dietary angiotensin-converting enzyme inhibitors, possibly exerting a protective effect against COVID-19 by reducing the degree of angiotensin-converting enzyme dominance. Consumers are focusing on health, and seaweed protein was found to be healthy and effective during the Covid pandemic, which increased the demand for seaweed protein in Covid pandemic. Moreover, seaweed suppliers found their sales increased during the pandemic. For instance, in May 2020, seaweed supplier Algaia enjoyed a sales boom as Covid accelerated the shift to traceable food solutions. Algaia's focused on the production of seaweed ingredients. Manufacturers were ready to pay more for reliable supply chains and a greater level of traceability. Also, consumers paid more attention to the quality, provenance and health credentials. Consumers were more aware of their eating habits and consumed healthy products like seaweed protein.
The global seaweed protein market report would provide an access to approximately 53 market data tables, 43 figures and 170 pages.
Scope and Methodology