市場調査レポート
商品コード
1140282
海藻タンパク質市場:供給源別(赤、茶、緑)、用途別(食品、動物飼料と添加物、化粧品とパーソナルケア、その他) - 世界の機会分析および産業予測、2021-2030年Seaweed Protein Market By Source (Red, Brown, Green), By Application (Food, Animal Feed and Additives, Cosmetics and Personal Care, Others): Global Opportunity Analysis and Industry Forecast, 2021-2030 |
海藻タンパク質市場:供給源別(赤、茶、緑)、用途別(食品、動物飼料と添加物、化粧品とパーソナルケア、その他) - 世界の機会分析および産業予測、2021-2030年 |
出版日: 2022年07月01日
発行: Allied Market Research
ページ情報: 英文 293 Pages
納期: 2~3営業日
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海藻タンパク質の世界市場は、2021年の5億5040万米ドルから2030年までに15億1200万米ドルを獲得し、予測期間中に11.6%の健全なCAGRで成長すると予測されています。
海藻タンパク質は、グリシン、グルタミン、アルギニン、プロリン、アラニン、アスパラギンといったアミノ酸を含んでいます。藻類に含まれるアミノ酸の半分以上を必須アミノ酸(EAA)が占めており、そのタンパク質組成は卵タンパク質と類似しています。食品、人間用の食事、化粧品、肥料、工業用ガム、化学薬品は、すべて海藻を使って作られています。これらの製品は、医療用や工業用の長鎖および短鎖の分子を作るために使用することができます。
植物性食品の人気が高まっているため、世界の海藻タンパク質産業は急速に発展しています。さらに、人々はより自然な食品を消費するようになっており、海藻はミネラル、ビタミン、微量栄養素を豊富に含み、優れた健康に寄与するため、役立っています。これらすべての要因の結果として、世界の海藻タンパク市場は発展しています。全人的な健康や免疫力が重視されるようになった結果、消費者は食生活を大幅に改善するようになりました。ミネラル、ビタミン、免疫力を高める食事、オーガニック製品、サプリメント、その他の栄養補助食品が人気を集めています。COVID-19の流行によって免疫の重要性が注目されるようになりましたが、健康な免疫システムを持つことが病気や感染症の可能性や重症度を下げることに役立つことは一般に理解されています。海藻タンパク質をベースにした食品添加物は、代替タンパク源に対する顧客の需要が高まっているため、コンビニエンス・フードや健康飲料で大きな需要があります。
海藻の抽出プロセスには、水処理、ポッターホモジナイズ、浸透圧ストレス、高せん断力などの物理的手順が含まれます。タンパク質は、パルマリア・パルマタ、ポルフィラ、サルガッサム・ヴァルゲア、ウルバ・ファシアタなど、さまざまな海藻から抽出することができます。海藻タンパク質を抽出する他のすべての伝統的な方法の中で、酵素による加水分解が海藻市場を独占しています。
消費者の嗜好は、動物性タンパク質から植物性タンパク質へと変化しており、そのため植物性タンパク質製品の需要が増加しています。植物性サプリメントに対する顧客の嗜好の高まりは、世界の海藻タンパク質市場の収益成長を促進すると予想されています。海草には、タンパク質や脂質などの多量栄養素のほか、ビタミンやミネラルなどの微量栄養素、食物繊維、ポリフェノールなどの微量元素が豊富に含まれています。
農家は、植物から海藻を抽出するプロセスを無視しており、これが海藻タンパク質の市場にとって大きな障壁となっています。海藻の採取により、海や沿岸の生態系に悪影響が出る可能性があります。野生の海藻はヒ素や水銀を多く含んでおり、食べると有害です。腐敗した海藻製品を摂取すると、嘔吐や下痢などの症状が出る可能性があります。海藻タンパク質の市場拡大は、このような問題によって妨げられる可能性があります。
COVID-19後のパンデミックの間、海藻タンパク質の世界市場はゆっくりと拡大すると予想されます。さらに、中国は海藻の主要な生産者と供給者の1つであるため、産業閉鎖、旅行禁止、国境規制のために製品を提供することができませんでした。サプライチェーンのボトルネックの結果、海藻タンパク質の市場全体が影響を受け、その結果、海藻タンパク質の需要が減少しています。さらに、COVID-19との戦いにおける海藻の可能性を明らかにするために、さまざまな調査や研究プロジェクトが進行中です。2020年に発表された研究によると、海藻エキスは、ウイルスSARS-CoV-2によって引き起こされるCOVID-19の影響を中和するのに有用である可能性があるとのことです。これらの要因は、予測期間中、市場に有利な投資機会を生み出すと予想されます。予測期間中、これらの要因は、市場に有益な投資機会を生み出すと予想されます。2020年2月、カーギルは、伝統的な食品素材として認識されているWavePur ADGを用いた最初の海藻粉末の提供を公開しました。器官受容性の観点から提供する海藻パウダーは、乳製品の滑らかでクリーミーなテクスチャーを強調するために開発されたため、海洋成分を含んでいます。
The global seaweed protein market is projected to garner $1,512 million by 2030, growing from $550.4 million in 2021, at a healthy CAGR of 11.6% during the forecast period.
Seaweed protein contains the amino acids glycine, glutamic, arginine, proline, alanine, and aspartic. Essential Amino Acids (EAAs) make up more than half of all amino acids in algae, and their protein composition is similar to that of egg protein. Food, human meals, cosmetics, fertilizers, industrial gums, and chemicals are all made using seaweed. These products can be used to create long- and short-chain molecules for medical and industrial purposes.
Owing to increasing popularity of plant-based foods, the global seaweed protein industry is quickly developing. Furthermore, people are consuming more natural food, and seaweeds are helpful because they are rich in minerals, vitamins, and micronutrients, all of which contribute to excellent health. As a result of all of these factors, the global seaweed protein market is developing. Consumers have made substantial dietary modifications as a result of the rising emphasis on holistic health and immunity. Minerals, vitamins, immunity-boosting meals, organic products, supplements, and other nutritional supplements are all gaining popularity. Though the COVID-19 epidemic has brought attention to the importance of immunity, it is generally understood that having a healthy immune system helps to lower the likelihood and severity of diseases and infections. Seaweed protein-based food additives are in great demand in convenience foods and health drinks due to rising customer demand for alternative protein sources.
The seaweed extraction process involves physical procedures such as water treatment and potter homogenization, as well as osmotic stress and high shear force. Proteins can be extracted from a variety of seaweeds similar to palmaria palmata, porphyra, sargassum vulgare, and ulva fasciata. Among all other traditional ways of extracting seaweed protein, enzymatic hydrolysis has dominated the seaweed market.
Consumer preferences are changing from animal proteins to plant-based proteins, owing to the demand for plant protein products is increasing. Rising customers' preferences for plant-based supplements are anticipated to drive revenue growth of the global seaweed protein market. Seaweeds are rich in macronutrients such as proteins and lipids, as well as micronutrients such as vitamins and minerals, dietary fiber, and minor elements such as polyphenols.
Farmers are ignoring the process of extracting seaweed from plants which is a major barrier to the market for seaweed protein. The ecosystem of sea and coast may be negatively impacted due to seaweed collection. Wild seaweeds are high in arsenic and mercury contents that are harmful if consumed. Consuming a rotted seaweed product can result in vomiting, diarrhea, and others. The market expansion for seaweed protein may be hampered due to these issues.
During the post COVID-19 pandemic, the global market for seaweed protein is expected to expand slowly. Furthermore, as China is one of the main producers and suppliers of seaweed, they were unable to deliver their products owing to industrial shutdowns, travel bans, and border restrictions. As a result of the supply chain bottleneck, the total seaweed protein market has been impacted, and demand for seaweed protein has decreased as a result. Moreover, various investigations and research projects are underway to uncover the potential of seaweed in the fight against COVID-19. According to a study published in 2020, seaweed extract may be useful in neutralizing the effects of COVID-19, which is caused by the virus SARS-CoV-2. These factors are expected to create lucrative investment opportunities in the market during the forecast period. During the projected period, these factors are expected to generate profitable investment opportunities in the market. On February 2020, Cargill disclosed its first seaweed powder offering with the WavePur ADG, which is recognized as a traditional food ingredient. Seaweed powder offering from an organoleptic perspective powder include marine ingredients as they were developed to accentuate smooth and creamy textures in dairy products.
Some of the leading seaweed protein market major players CP Kelco, Cargill, Incorporated, Qingdao Gather Great Ocean Algae Industry Group CO. LTD, Mara Seaweed, ASL, Irish Seaweeds, AtSeaNova, ALGAIA, Seasol, and Maine Coast Sea Vegetables.
Key Benefits For Stakeholders
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