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市場調査レポート
商品コード
1741109

機能性食品市場:成分別、製品別、用途別、地域別

Functional Food Market, By Ingredient, By Product, By Application , and By Geography


出版日
ページ情報
英文 145 Pages
納期
2~3営業日
カスタマイズ可能
価格
価格表記: USDを日本円(税抜)に換算
本日の銀行送金レート: 1USD=145.12円
機能性食品市場:成分別、製品別、用途別、地域別
出版日: 2025年03月26日
発行: Coherent Market Insights
ページ情報: 英文 145 Pages
納期: 2~3営業日
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  • 概要
  • 目次
概要

機能性食品市場は2025年に2,333億7,000万米ドルと推定され、2032年には3,723億米ドルに達すると予測され、2025年から2032年までの年間平均成長率(CAGR)は6.9%で成長する見込み。

レポート範囲 レポート詳細
基準年 2024 2025年の市場規模 2,333億7,000万米ドル
実績データ 2020年から2024年まで 予測期間 2025年から2032年
予測期間:2025年~2032年 CAGR: 6.90% 2032年の価値予測 3,723億米ドル

最小限の加工を施した全食品、および強化食品または濃縮食品が機能性食品とみなされます。これにはカロテノイド、イソチオシアネート、食物繊維、フラボノイド、ポリオール、植物ステロールおよびスタノール、プロバイオティクス、大豆タンパク質、植物性エストロゲン、ビタミンおよびミネラルが含まれます。例えば、オレンジやニンジンに含まれるカロテノイドは肺がんのリスクを低下させ、ブロッコリーや芽キャベツなどのアブラナ科の野菜に含まれるイソチオシアネートはコレステロールを低下させる。豆類、オート麦、大麦に含まれる水溶性食物繊維や、チコリに含まれるイヌリンも、便秘、過敏性腸症候群、痔を緩和する効果があるため、有益です。濃い緑色の野菜、ナッツ類、種子類、ベリー類、魚類に含まれるビタミンやミネラルも、健康のために重要です。機能性食品の多くは、野菜や果物、穀物、豆類など、栄養豊富なホールフードです。フルーツ・ジュースやスムージーのような栄養価の高い飲食品も機能性食品と見なすことができ、特に血圧を下げたりコレステロールを減らしたりするなど、特定の健康成果を改善することを目的として販売されている場合はそうです。

市場力学:

機能性食品市場の特徴は、消費者の新たな要求と研究開発活動の活発化によってもたらされる継続的な製品イノベーションです。例えば、メーカーはフィットネス愛好家をターゲットにした機能性菓子類、栄養バー、機能性飲料など、消費者のニーズの変化に対応した製品を生み出しています。さらに、健康的な食生活を維持することの重要性に対する意識の高まりや、簡便な食品に対する嗜好の高まりが、機能性食品市場の成長を後押ししています。メーカー各社は、体重管理、心臓の健康、消化サポート、免疫システム強化など、消費者の多様な要求に応えるため、市場でさまざまな製品を提供しています。

しかし、機能性食品の分野では新興企業がいくつも出現しており、市場の大手企業の成長に課題となっています。

本調査の主な特徴

  • 本レポートは、世界の機能性食品市場を詳細に分析し、2024年を基準年として、2025~2032年の予測期間における市場規模および複合年間成長率(CAGR%)を提供します。
  • さまざまなセグメントにわたる潜在的な収益機会を解明し、この市場の魅力的な投資提案のマトリックスについて説明しています。
  • また、市場促進要因、抑制要因、機会、新製品の上市や承認、市場動向、地域別の展望、主要企業が採用する競争戦略などに関する重要な考察も提供しています。
  • 企業ハイライト、製品ポートフォリオ、主要なハイライト、財務実績、戦略などのパラメータに基づいて、世界の機能性食品市場の主要企業プロファイルを掲載しています。
  • このレポートからの洞察は、マーケティング担当者や企業の経営陣が、将来の製品の発売、タイプのアップグレード、市場拡大、マーケティング戦術に関する情報に基づいた意思決定を行うことを可能にします。
  • 世界の機能性食品市場レポートは、投資家、サプライヤー、製品メーカー、流通業者、新規参入者、財務アナリストなど、この業界の様々な利害関係者に対応しています。
  • 利害関係者は、世界の機能性食品市場の分析に使用される様々な戦略マトリックスを通じて、意思決定を容易にすることができます。

目次

第1章 調査の目的と前提条件

  • 調査目的
  • 前提条件
  • 略語

第2章 市場の展望

  • レポートの説明
    • 市場の定義と範囲
  • エグゼクティブサマリー
  • Coherent Opportunity Map(COM)

第3章 市場力学、規制、動向分析

  • 市場力学
    • 機能性食品の需要増加
    • より健康的な代替品が簡単に入手できる
    • 小売部門の力強い成長
  • 影響分析
  • 主なハイライト
  • 規制シナリオ
  • 製品の発売/承認
  • PEST分析
  • PORTERの分析
  • 合併と買収のシナリオ

第4章 世界の機能性食品市場- コロナウイルス(COVID-19)パンデミックの影響

  • COVID-19疫学
  • 供給側と需要側の分析
  • 経済への影響

第5章 世界の機能性食品市場、成分別、2020年~2032年

  • プロバイオティクス
  • ミネラル
  • タンパク質とアミノ酸
  • プレバイオティクスと食物繊維
  • ビタミン
  • その他

第6章 世界の機能性食品市場、製品別、2020年~2032年

  • ベーカリー&シリアル
  • 乳製品
  • 肉、魚、卵
  • 大豆製品
  • 脂肪と油
  • その他

第7章 世界の機能性食品市場、用途別、2020年~2032年

  • スポーツ栄養
  • 体重管理
  • 臨床栄養学
  • 心臓の健康
  • その他

第8章 世界の機能性食品市場、地域別、2020年~2032年

  • 北米
  • 欧州
  • アジア太平洋
  • その他の国

第9章 競合情勢

  • DANONE
  • GLANBIA PLC
  • HEARTHSIDE FOOD SOLUTIONS LLC
  • MARS, INCORPORATED
  • MEIJI CO., LTD.
  • RAISIO PLC
  • ROYAL FRIESLANDCAMPINA N.V.
  • SANITARIUM HEALTH FOOD COMPANY
  • THE KRAFT HEINZ COMPANY

第10章 セクション

  • 調査手法
  • 出版社について
目次
Product Code: CMI5829

Functional Food Market is estimated to be valued at USD 233.37 Bn in 2025 and is expected to reach USD 372.3 Bn by 2032, growing at a compound annual growth rate (CAGR) of 6.9% from 2025 to 2032.

Report Coverage Report Details
Base Year: 2024 Market Size in 2025: USD 233.37 Bn
Historical Data for: 2020 To 2024 Forecast Period: 2025 To 2032
Forecast Period 2025 to 2032 CAGR: 6.90% 2032 Value Projection: USD 372.3 Bn

Minimally processed, whole foods as well as fortified or enriched foods are considered functional foods. These include carotenoids, isothiocyanates, dietary fiber, flavonoids, polyols, plant sterols and stanols, probiotics, soy protein, phytoestrogens and vitamins and minerals. For example, carotenoids in oranges and carrots reduce the risk of lung cancer, while the isothiocyanates in cruciferous vegetables, such as broccoli and Brussels sprouts, help to lower cholesterol. The soluble fibers in beans, oats and barley, and the inulin in chicory, are also beneficial because they can ease constipation, irritable bowel syndrome and hemorrhoids. Vitamins and minerals found in dark-green vegetables, nuts and seeds, berries and fish are also important for good health. Most functional foods are nutrient-rich whole foods, including fruits and vegetables, grains and legumes. Nutrient-rich beverages, such as fruit juices and smoothies, can be considered functional foods as well, especially when they are marketed to improve specific health outcomes, such as lowering blood pressure or reducing cholesterol.

Market Dynamics:

The functional food market is characterized by continuous product innovations driven by emerging consumer demands and increasing research and development activities. For instance, manufacturers are creating products that cater to the changing needs of consumers such as functional confectioneries, nutrition bars, and functional drinks to target fitness enthusiasts. Moreover, rising awareness of the importance of maintaining a healthy diet and growing preference for convenience food products is fueling the growth of the functional food market. Manufacturers are offering an array of products in the market to cater to the varied requirements of consumers such as weight management, heart health, digestion support, immune system enhancement, and more.

However, the emergence of several startups in the functional foods space is challenging the growth of major players in the market.

Key features of the study:

  • This report provides in-depth analysis of the global functional food market, and provides market size (US$ Billion) and compound annual growth rate (CAGR%) for the forecast period 2025-2032, considering 2024 as the base year
  • It elucidates potential revenue opportunities across different segments and explains attractive investment proposition matrices for this market
  • This study also provides key insights about market drivers, restraints, opportunities, new product launches or approval, market trends, regional outlook, and competitive strategies adopted by key players
  • It profiles key players in the global functional food market based on the following parameters - company highlights, products portfolio, key highlights, financial performance, and strategies
  • Key companies covered as a part of this study include DANONE, GLANBIA PLC, HEARTHSIDE FOOD SOLUTIONS LLC, MARS, INCORPORATED, MEIJI CO., LTD., NESTLE S.A., RAISIO PLC, ROYAL FRIESLANDCAMPINA N.V., SANITARIUM HEALTH FOOD COMPANY, and THE KRAFT HEINZ COMPANY
  • Insights from this report would allow marketers and the management authorities of the companies to make informed decisions regarding their future product launches, type up-gradation, market expansion, and marketing tactics
  • The global functional food market report caters to various stakeholders in this industry including investors, suppliers, product manufacturers, distributors, new entrants, and financial analysts
  • Stakeholders would have ease in decision-making through various strategy matrices used in analyzing the global functional food market

Detailed Segmentation:

  • Global Functional Food Market, By Ingredient
    • Probiotics
    • Minerals
    • Proteins & Amino Acids
    • Prebiotics & Dietary Fibers
    • Vitamins
    • Others
  • Global Functional Food Market, By Product
    • Bakery & Cereals
    • Dairy Products
    • Meat, Fish & Eggs
    • Soy Products
    • Fats & Oils
    • Others
  • Global Functional Food Market, By Application
    • Sports Nutrition
    • Weight Management
    • Clinical Nutrition
    • Cardio Health
    • Others
  • Global Functional Food Market, By Region
    • North America
    • Latin America
    • Europe
    • Asia Pacific
    • Middle East
    • Africa
  • Company Profiles
    • DANONE
    • GLANBIA PLC
    • HEARTHSIDE FOOD SOLUTIONS LLC
    • MARS, INCORPORATED
    • MEIJI CO., LTD.
    • NESTLE S.A.
    • RAISIO PLC
    • ROYAL FRIESLANDCAMPINA N.V.
    • SANITARIUM HEALTH FOOD COMPANY
    • THE KRAFT HEINZ COMPANY

Table of Contents

1. Research Objectives and Assumptions

  • Research Objectives
  • Assumptions
  • Abbreviations

2. Market Purview

  • Report Description
    • Market Definition and Scope
  • Executive Summary
    • Market Snapshot, By Ingredient
    • Market Snapshot, By Product
    • Market Snapshot, By Application
    • Market Snapshot, By Region
  • Coherent Opportunity Map (COM)

3. Market Dynamics, Regulations, and Trends Analysis

  • Market Dynamics
    • Growing demand for functional food
    • Easy availability of healthier substitute
    • Strong growth of retail sector
  • Impact Analysis
  • Key Highlights
  • Regulatory Scenario
  • Product launch/Approvals
  • PEST Analysis
  • PORTER's Analysis
  • Merger and Acquisition Scenario

4. Global Functional Food Market - Impact of Coronavirus (COVID-19) Pandemic

  • COVID-19 Epidemiology
  • Supply Side and Demand Side Analysis
  • Economic Impact

5. Global Functional Food Market, By Ingredient, 2020-2032, (US$ Bn)

  • Introduction
    • Market Share Analysis, 2025 and 2032 (%)
    • Y-o-Y Growth Analysis, 2021 - 2032
    • Segment Trends
  • Probiotics
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020-2032,(US$ Bn)
  • Minerals
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020-2032,(US$ Bn)
  • Proteins & Amino Acids
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020-2032,(US$ Bn)
  • Prebiotics & Dietary Fibers
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020-2032,(US$ Bn)
  • Vitamins
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020-2032,(US$ Bn)
  • Others
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020-2032,(US$ Bn)

6. Global Functional Food Market, By Product, 2020-2032, (US$ Bn)

  • Introduction
    • Market Share Analysis, 2025 and 2032 (%)
    • Y-o-Y Growth Analysis, 2021 - 2032
    • Segment Trends
  • Bakery & Cereals
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020-2032,(US$ Billion)
  • Dairy Products
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020-2032,(US$ Billion)
  • Meat, Fish & Eggs
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020-2032,(US$ Billion)
  • Soy Products
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020-2032,(US$ Billion)
  • Fats & Oils
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020-2032,(US$ Billion)
  • Others
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020-2032,(US$ Billion)

7. Global Functional Food Market, By Application, 2020-2032, (US$ Bn)

  • Introduction
    • Market Share Analysis, 2025 and 2032 (%)
    • Y-o-Y Growth Analysis, 2021- 2032
    • Segment Trends
  • Sports Nutrition
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020-2032,(US$ Billion)
  • Weight Management
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020-2032,(US$ Billion)
  • Clinical Nutrition
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020-2032,(US$ Billion)
  • Cardio Health
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020-2032,(US$ Billion)
  • Others
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020-2032,(US$ Billion)

8. Global Functional Food Market, By Region, 2020-2032, (US$ Bn)

  • Introduction
    • Market Share Analysis, By Country, 2025 and 2032 (%)
    • Y-o-Y Growth Analysis, For Country 2021-2032
    • Country Trends
  • North America
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, By Ingredient, 2020-2032,(US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, By Product, 2020-2032,(US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, By Application, 2020-2032,(US$ Bn)
  • Europe
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, By Ingredient, 2020-2032,(US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, By Product, 2020-2032,(US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, By Application, 2020-2032,(US$ Bn)
  • Asia Pacific
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, By Ingredient, 2020-2032,(US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, By Product, 2020-2032,(US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, By Application, 2020-2032,(US$ Bn)
  • Rest of World
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, By Ingredient, 2020-2032,(US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, By Product, 2020-2032,(US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, By Application, 2020-2032,(US$ Bn)

9. Competitive Landscape

  • DANONE
    • Company Highlights
    • Product Portfolio
    • Key Developments
    • Financial Performance
    • Strategies
  • GLANBIA PLC
    • Company Highlights
    • Product Portfolio
    • Key Highlights
    • Financial Performance
    • Strategies
  • HEARTHSIDE FOOD SOLUTIONS LLC
    • Company Highlights
    • Product Portfolio
    • Key Highlights
    • Financial Performance
    • Strategies
  • MARS, INCORPORATED
    • Company Highlights
    • Product Portfolio
    • Key Highlights
    • Financial Performance
    • Strategies
  • MEIJI CO., LTD.
    • Company Highlights
    • Product Portfolio
    • Key Highlights
    • Financial Performance
    • Strategies
  • RAISIO PLC
    • Company Highlights
    • Product Portfolio
    • Key Highlights
    • Financial Performance
    • Strategies
  • ROYAL FRIESLANDCAMPINA N.V.
    • Company Highlights
    • Product Portfolio
    • Key Highlights
    • Financial Performance
    • Strategies
  • SANITARIUM HEALTH FOOD COMPANY
    • Company Highlights
    • Product Portfolio
    • Key Highlights
    • Financial Performance
    • Strategies
  • THE KRAFT HEINZ COMPANY
    • Company Highlights
    • Product Portfolio
    • Key Highlights
    • Financial Performance
    • Strategies
  • Analyst Views

10. Section

  • Research Methodology
  • About us