市場調査レポート
商品コード
1534440
植物性タンパク質市場- 世界の規模、シェア、動向分析、機会、予測、2019-2030年Plant-based Protein Market - Global Size, Share, Trend Analysis, Opportunity and Forecast, 2019-2030, Segmented By Source; By Type; By Form; By Nature; By Application; By Region |
植物性タンパク質市場- 世界の規模、シェア、動向分析、機会、予測、2019-2030年 |
出版日: 2024年07月10日
発行: Blueweave Consulting
ページ情報: 英文 400 Pages
納期: 2~3営業日
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植物性タンパク質の世界市場規模は2030年までに190億米ドルの健康価値を超える
植物性タンパク質の世界市場は、健康中心の飲食品への関心の高まりと、人々の健康とウェルネスに対する意識の高まりにより、活況を呈しています。
大手戦略コンサルティング・市場調査会社のBlueWeave Consultingは、最近の調査で、2023年の世界の植物性タンパク質市場規模を110億2,000万米ドルと推定しました。2024年から2030年までの予測期間中、BlueWeave社は世界の植物性タンパク質市場規模がCAGR 8.16%で拡大し、2030年には190億8,000万米ドルに達すると予測しています。植物性タンパク質の世界市場は、環境や健康への懸念、健康志向の高まりによる消費者の動物性タンパク質源からのシフトにより、拡大が見込まれています。さらに、市場参入企業による製品上市の増加や、拡大する需要を満たすための生産量の増加が、今後数年間の植物性タンパク質の世界市場を促進すると予測されます。
機会- 植物性動物飼料への需要の高まり
植物性タンパク質の世界市場は、用途別に見ると、飲食品と飼料で構成されています。世界の植物性タンパク質市場では、飼料セグメントが大きなシェアを占めています。植物由来の飼料は、動物性タンパク質源と比較して持続可能でコスト効率に優れており、これが市場のシフトを促しています。さらに、ペットの飼い主が有機成分を食品に使用することの利点について知識を深めていることも、植物性タンパク質市場の需要を後押ししています。さらに、動物の倫理的治療に対するニーズの高まりと、動物の権利と福祉に対する関心の高まりが、飼料市場の上昇を後押ししています。
食感タンパク質タイプが最大の市場シェアを占める
世界の植物性タンパク質のタイプ別市場では、食感タンパク質セグメントが最も高い市場シェアを占めています。食感タンパク質セグメントは、食感を改善するために加工された製品で構成されます。そのため、肉由来のタンパク質の口当たりや粘性をシミュレートするために使用することができます。植物ベースの食生活の人気の高まりと、肉の代替品に対するニーズの高まりが、各地域で食感タンパク質の需要に拍車をかけています。
地政学的緊張の高まりが世界の植物性タンパク質市場に与える影響
地政学的緊張の高まりは、世界の植物性タンパク質市場の成長を妨げます。大量虐殺、戦争、紛争などの地政学的緊張は、米、ジャガイモ、小麦を含むいくつかの植物性タンパク質源の生産とサプライチェーンを混乱させることにより、需要と供給のバランスを阻害する可能性があります。例えば、ロシアは小麦の重要な輸出国で、2022年には58億8,000万米ドル相当の小麦を出荷し、世界第5位にランクされました。残念なことに、ウクライナの軍事占領の結果、西側の制裁措置は世界の小麦供給に悪影響を及ぼし、植物性タンパク質の世界市場にとって深刻な原料不足につながった。
地域分析
植物性タンパク質の世界市場に関する詳細な調査レポートは、地域別に主要国の市場をカバーしています:北米、欧州、アジア太平洋地域(APAC)、ラテンアメリカ、中東アフリカ。北米は世界の植物性タンパク質市場を独占しています。しかし、アジア太平洋地域は、健康と環境の持続可能性を取り巻く関心の高まりにより、予測期間中に最も速いCAGRで成長を記録すると予測されています。植物性タンパク質は、慢性疾患のリスクの低減や免疫システムの改善など、様々な健康上の利点を提供し、アジア太平洋地域のPlat-based Protein市場の成長に有利です。
競合情勢
世界の植物性タンパク質市場は競争が激しく、多くの企業が大きな市場シェアを獲得しようと競い合っています。市場の主要企業には、ADM、Cargill Incorporated、International Flavors &Fragrances Inc.、Ingredion、Roquette Freres、Wilmar International Ltd.、Glanbia plc、Kerry Group PLC、DSM、AGT Food and Ingredients、Burcon NutraScience Corporation、PURISなどがあります。
市場シェアをさらに高めるために、これらの企業はM&A、パートナーシップ、ジョイントベンチャー、ライセンス契約、新製品の発売など様々な戦略を採用しています。
本レポートの詳細な分析により、成長の可能性、今後の動向、世界の植物性タンパク質市場に関する情報を提供します。また、総市場規模の予測を促進する要因にも焦点を当てています。当レポートは、世界の植物性タンパク質市場における最近の技術動向や、意思決定者が健全な戦略的意思決定を行うための業界洞察を提供することをお約束します。さらに、市場の成長促進要因・課題・競争力学についても分析しています。
Global Plant-based Protein Market Size to Surpass Healthy Value of USD 19 Billion by 2030
Global Plant-based Protein Market is flourishing because of the growing interest in health-centric food and beverages and increasingly high awareness about health and wellness among people.
BlueWeave Consulting, a leading strategic consulting and market research firm, in its recent study, estimated Global Plant-based Protein Market size at USD 11.02 billion in 2023. During the forecast period between 2024 and 2030, BlueWeave expects Global Plant-based Protein Market size to expand at a CAGR of 8.16% reaching a value of USD 19.08 billion by 2030. The global market for plant-based protein is expected to rise due to consumer shifts away from animal-based protein sources due to environmental and health concerns, as well as growing health consciousness. Moreover, increasing product launches by market participants and increased production to fulfill the expanding demand are projected to propel the Global Plant-based Protein Market in the coming years.
Opportunity - Rising demand for plant-based animal feed
Global Plant-based Protein Market, based on application, consists of food & beverages and feed segments. The feed segment holds a larger share in Global Plant-based Protein Market. Feed derived from plant-based sources is sustainable and cost-effective compared to animal protein sources, which is prompting the market shift. Additionally, pet owners' growing knowledge of the benefits of using organic components in their food drives the market demand for plant-based protein. Furthermore, the growing need for ethical treatment of animals and growing concerns about animal rights and welfare are driving the rise of the feed market.
Texture Protein Type Holds Largest Market Share
The textured protein segment accounts for the highest market share in Global Plant-based protein market by type. The textured protein segment consists of goods that are processed to improve their texture. It can therefore be used to simulate the mouthfeel and viscosity of meat-based proteins. The growing popularity of plant-based diets and the increasing need for meat substitutes across the regions are spurring the demand for textured protein.
Impact of Escalating Geopolitical Tensions on Global Plant-based Protein Market
The escalating geopolitical tensions hinder the growth of Global Plant-based Protein Market. Geopolitical tensions, such as genocide, war, and conflict, can obstruct the balance between supply and demand by disrupting the production and supply chain of several plant-based protein sources, including rice, potatoes, and wheat. For example, Russia is a significant exporter of wheat, ranking fifth in the world in 2022 with USD 5.88 billion worth of wheat shipped. Unfortunately, the western sanctions imposed as a result of its military occupation of Ukraine had a detrimental effect on the world's wheat supply, leading to a severe shortage of raw materials for the global market for plant-based proteins.
Regional Analysis
The in-depth research report on Global Plant-based Protein Market covers the market in a number of major countries across regions: North America, Europe, Asia Pacific (APAC), Latin America, and Middle East and Africa. North America dominates Global Plant-based Protein Market. However, the Asia Pacific region is projected to register its growth at the fastest CAGR during the forecast period owing to the rising concerns surrounding health and environmental sustainability. The plant-based protein provides various health benefits, such as reduced risks of chronic diseases and improved immune system, which favors the growth of the Plat-based Protein Market in Asia Pacific.
Competitive Landscape
Global Plant-based Protein market is intensely competitive, as a number of companies are competing to gain a significant market share. Key players in the market include ADM, Cargill Incorporated, International Flavors & Fragrances Inc., Ingredion, Roquette Freres, Wilmar International Ltd., Glanbia plc, Kerry Group PLC, DSM, AGT Food and Ingredients, Burcon NutraScience Corporation, and PURIS.
To further enhance their market share, these companies employ various strategies, including mergers and acquisitions, partnerships, joint ventures, license agreements, and new product launches.
The in-depth analysis of the report provides information about growth potential, upcoming trends, and Global Plant-based Protein Market. It also highlights the factors driving forecasts of total market size. The report promises to provide recent technology trends in Global Plant-based Protein Market and industry insights to help decision-makers make sound strategic decisions. Furthermore, the report also analyzes the growth drivers, challenges, and competitive dynamics of the market.
*Financial information of non-listed companies can be provided as per availability.
**The segmentation and the companies are subject to modifications-based on in-depth secondary research for the final deliverable