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市場調査レポート
商品コード
1807115

食品漂白剤市場の成長・規模・動向分析:形態・タイプ・用途別 - 地域別の展望・競合戦略・セグメント予測 (~2034年)

Food Bleaching Agent Market Growth, Size, Trends Analysis - By Form, By Type, By Application - Regional Outlook, Competitive Strategies and Segment Forecast to 2034


出版日
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英文 221 Pages
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即日から翌営業日
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価格表記: USDを日本円(税抜)に換算
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食品漂白剤市場の成長・規模・動向分析:形態・タイプ・用途別 - 地域別の展望・競合戦略・セグメント予測 (~2034年)
出版日: 2025年07月16日
発行: SPER Market Research Pvt. Ltd.
ページ情報: 英文 221 Pages
納期: 即日から翌営業日
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  • 目次
概要

世界の食品漂白剤の市場規模は、2034年にかけてCAGR 6.47%で推移し、1億7,655万米ドルの規模に達すると予測されています。

食品の色を明るくしたり白くしたりするために食品加工で使用される化学物質は、食品漂白剤と呼ばれます。これらの添加物は、小麦粉、砂糖、乳製品、飲料などの外観、均一性、品質を高めるために頻繁に使用されます。食品漂白剤は、天然色素を分解したり、変色の原因となる不純物を除去したりすることで機能します。代表的な食品漂白剤には、過酸化ベンゾイル、過酸化水素、二酸化塩素があります。

制約要因:食品漂白化学品の市場は、消費者による天然由来製品やクリーンラベル製品への需要の高まりによって制約を受けています。健康志向の消費者が食品表示における透明性をより強く求める中で、化学的漂白剤やその他の合成化学物質は人気が低下しています。このような消費者行動の変化により、製造業者は法的要件と消費者要件の双方を満たす天然代替品を見つけることを迫られています。

当レポートでは、世界の食品漂白剤の市場を調査し、市場概要、市場影響因子および市場機会の分析、市場規模の推移・予測、各種区分・地域/主要国別の詳細分析、競合情勢、主要企業のプロファイルなどをまとめています。

目次

第1章 イントロダクション

第2章 調査手法

第3章 エグゼクティブサマリー

第4章 市場力学

  • 促進要因、制約要因、機会要因、課題の分析

第5章 市場変数と見通し

  • SWOT分析
  • PESTEL分析
  • ポーターのファイブフォース分析
  • ヒートマップ分析

第6章 競合情勢

  • 製造拠点の分布・販売エリア・製品タイプ
  • M&A・提携・製品発売・協力

第7章 世界の食品漂白剤市場:形態別

  • 液体
  • 粉末

第8章 世界の食品漂白剤市場:タイプ別

  • アゾジカルボンアミド
  • 過酸化水素
  • アスコルビン酸
  • アセトン過酸化物
  • 二酸化塩素
  • その他

第9章 世界の食品漂白剤市場:用途別

  • ベーカリー製品
  • 小麦粉
  • チーズ
  • その他

第10章 世界の食品漂白剤市場

  • 世界の市場規模・市場シェア

第11章 世界の食品漂白剤市場:地域別

  • アジア太平洋
    • オーストラリア
    • 中国
    • インド
    • 日本
    • 韓国
    • その他
  • 欧州
    • フランス
    • ドイツ
    • イタリア
    • スペイン
    • 英国
    • その他
  • 中東・アフリカ
    • サウジアラビア
    • アラブ首長国連邦
    • カタール
    • 南アフリカ
    • エジプト
    • モロッコ
    • ナイジェリア
    • その他
  • 北米
    • カナダ
    • メキシコ
    • 米国
  • ラテンアメリカ
    • アルゼンチン
    • ブラジル
    • その他

第12章 企業プロファイル

  • American Elements
  • Arkema
  • DSM
  • Evonik Industries
  • Gujarat Alkalies and Chemicals
  • Kemira
  • Loba Chemie
  • Nouryon
  • Solvay
  • United Initiators
  • その他

第13章 結論

第14章 略語一覧

第15章 参考リンク

目次
Product Code: FOOD2591

Food Bleaching Agent Market Introduction and Overview

According to SPER market research, 'Global Food Bleaching Agent Market Size- By Form, By Type, By Application - Regional Outlook, Competitive Strategies and Segment Forecast to 2034' state that the Global Food Bleaching Agent is predicted to reach 176.55 million by 2034 with a CAGR of 6.47%.

A chemical used in food processing to lighten or whiten the colour of food items is called a food bleaching agent. These additives are frequently used to enhance the appearance, consistency, and quality of products like flour, sugar, dairy, and drinks. They function by dissolving natural pigments or eliminating contaminants that result in discolouration. Benzoyl peroxide, hydrogen peroxide, and chlorine dioxide are common food bleaching agents.

Restraints: The market for food bleaching chemicals is being constrained by consumers increasing demand for natural and clean-label products. Chemical bleaching agents and other synthetic chemicals are becoming less popular as health-conscious customers demand more openness in food labelling. Manufacturers are under pressure to identify natural substitutes that satisfy both legal and consumer requirements as a result of this change in consumer behaviour.

Scope of the report:

Report Metric Details

Market size available for years 2021-2034

Base year considered 2024

Forecast period 2025-2034

Segments covered By Form, By Type, By Application

Regions covered North America, Latin America, Asia-Pacific, Europe, and Middle East & Africa

Companies Covered American Elements, Arkema, DSM, Evonik Industries, Gujarat Alkalies and Chemicals, Ineos, Kemira, Loba Chemie, Nouryon, Solvay, United Initiators.

Global Food Bleaching Agent Segmentation:

By Form: Based on the Form, Global Food Bleaching Agent is segmented as; Liquid, Powder.

By Type: Based on the Type, Global Food Bleaching Agent is segmented as; Azodicarbonamide, Hydrogen peroxide, Ascorbic acid, Acetone peroxide, Chlorine dioxide, Others.

By Application: Based on the Application, Global Food Bleaching Agent is segmented as; Bakery products, Flour, Cheese, Others.

By Region: This research also includes data for North America, Latin America, Asia-Pacific, Europe, Middle East & Africa.

Table of Contents

1. Introduction

  • 1.1. Scope of the report
  • 1.2. Market segment analysis

2. Research Methodology

  • 2.1. Research data source
    • 2.1.1. Secondary Data
    • 2.1.2. Primary Data
    • 2.1.3. SPERs internal database
    • 2.1.4. Premium insight from KOLs
  • 2.2. Market size estimation
    • 2.2.1. Top-down and Bottom-up approach
  • 2.3. Data triangulation

3. Executive Summary

4. Market Dynamics

  • 4.1. Driver, Restraint, Opportunity and Challenges analysis
    • 4.1.1. Drivers
    • 4.1.2. Restraints
    • 4.1.3. Opportunities
    • 4.1.4. Challenges

5. Market variable and outlook

  • 5.1. SWOT Analysis
    • 5.1.1. Strengths
    • 5.1.2. Weaknesses
    • 5.1.3. Opportunities
    • 5.1.4. Threats
  • 5.2. PESTEL Analysis
    • 5.2.1. Political Landscape
    • 5.2.2. Economic Landscape
    • 5.2.3. Social Landscape
    • 5.2.4. Technological Landscape
    • 5.2.5. Environmental Landscape
    • 5.2.6. Legal Landscape
  • 5.3. PORTERs Five Forces
    • 5.3.1. Bargaining power of suppliers
    • 5.3.2. Bargaining power of buyers
    • 5.3.3. Threat of Substitute
    • 5.3.4. Threat of new entrant
    • 5.3.5. Competitive rivalry
  • 5.4. Heat Map Analysis

6. Competitive Landscape

  • 6.1. Global Food Bleaching Agent Market Manufacturing Base Distribution, Sales Area, Product Type
  • 6.2. Mergers & Acquisitions, Partnerships, Product Launch, and Collaboration in Global Food Bleaching Agent Market

7. Global Food Bleaching Agent Market, By Form (USD Million) 2021-2034

  • 7.1. Liquid
  • 7.2. Powder

8. Global Food Bleaching Agent Market, By Type (USD Million) 2021-2034

  • 8.1. Azodicarbonamide
  • 8.2. Hydrogen peroxide
  • 8.3. Ascorbic acid
  • 8.4. Acetone peroxide
  • 8.5. Chlorine dioxide
  • 8.6. Others

9. Global Food Bleaching Agent Market, By Application (USD Million) 2021-2034

  • 9.1. Bakery products
  • 9.2. Flour
  • 9.3. Cheese
  • 9.4. Others

10. Global Food Bleaching Agent Market, (USD Million) 2021-2034

  • 10.1. Global Food Bleaching Agent Market Size and Market Share

11. Global Food Bleaching Agent Market, By Region, (USD Million) 2021-2034

  • 11.1. Asia-Pacific
    • 11.1.1. Australia
    • 11.1.2. China
    • 11.1.3. India
    • 11.1.4. Japan
    • 11.1.5. South Korea
    • 11.1.6. Rest of Asia-Pacific
  • 11.2. Europe
    • 11.2.1. France
    • 11.2.2. Germany
    • 11.2.3. Italy
    • 11.2.4. Spain
    • 11.2.5. United Kingdom
    • 11.2.6. Rest of Europe
  • 11.3. Middle East and Africa
    • 11.3.1. Kingdom of Saudi Arabia
    • 11.3.2. United Arab Emirates
    • 11.3.3. Qatar
    • 11.3.4. South Africa
    • 11.3.5. Egypt
    • 11.3.6. Morocco
    • 11.3.7. Nigeria
    • 11.3.8. Rest of Middle East and Africa
  • 11.4. North America
    • 11.4.1. Canada
    • 11.4.2. Mexico
    • 11.4.3. United States
  • 11.5. Latin America
    • 11.5.1. Argentina
    • 11.5.2. Brazil
    • 11.5.3. Rest of Latin America

12. Company Profile

  • 12.1. American Elements
    • 12.1.1. Company details
    • 12.1.2. Financial outlook
    • 12.1.3. Product summary
    • 12.1.4. Recent developments
  • 12.2. Arkema
    • 12.2.1. Company details
    • 12.2.2. Financial outlook
    • 12.2.3. Product summary
    • 12.2.4. Recent developments
  • 12.3. DSM
    • 12.3.1. Company details
    • 12.3.2. Financial outlook
    • 12.3.3. Product summary
    • 12.3.4. Recent developments
  • 12.4. Evonik Industries
    • 12.4.1. Company details
    • 12.4.2. Financial outlook
    • 12.4.3. Product summary
    • 12.4.4. Recent developments
  • 12.5. Gujarat Alkalies and Chemicals
    • 12.5.1. Company details
    • 12.5.2. Financial outlook
    • 12.5.3. Product summary
    • 12.5.4. Recent developments
  • 12.6. Kemira
    • 12.6.1. Company details
    • 12.6.2. Financial outlook
    • 12.6.3. Product summary
    • 12.6.4. Recent developments
  • 12.7. Loba Chemie
    • 12.7.1. Company details
    • 12.7.2. Financial outlook
    • 12.7.3. Product summary
    • 12.7.4. Recent developments
  • 12.8. Nouryon
    • 12.8.1. Company details
    • 12.8.2. Financial outlook
    • 12.8.3. Product summary
    • 12.8.4. Recent developments
  • 12.9. Solvay
    • 12.9.1. Company details
    • 12.9.2. Financial outlook
    • 12.9.3. Product summary
    • 12.9.4. Recent developments
  • 12.10. United Initiators
    • 12.10.1. Company details
    • 12.10.2. Financial outlook
    • 12.10.3. Product summary
    • 12.10.4. Recent developments
  • 12.11. Others

13. Conclusion

14. List of Abbreviations

15. Reference Links