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市場調査レポート
商品コード
1258825
青果物加工市場の2028年までの予測- タイプ別、製品タイプ別、装置タイプ別、操業形態別、加工システム別、技術別、地域別の世界分析Fruit and Vegetable Processing Market Forecasts to 2028 - Global Analysis By Type, Product Type, Equipment Type, Mode Of Operation, Processing System, Technology and By Geography |
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青果物加工市場の2028年までの予測- タイプ別、製品タイプ別、装置タイプ別、操業形態別、加工システム別、技術別、地域別の世界分析 |
出版日: 2023年04月01日
発行: Stratistics Market Research Consulting
ページ情報: 英文 175+ Pages
納期: 2~3営業日
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Stratistics MRCによると、世界の果物・野菜加工市場は、2022年に87億米ドルを占め、2028年には141億米ドルに達すると予測され、予測期間中に8.4%のCAGRで成長すると予想されています。
果物や野菜の加工は、保存期間と品質を向上させます。果物や野菜の加工は、ビタミン、栄養、風味の保持という点で、特に有益です。加工された食品は、パルプの果実片やジュースとして缶詰に保存されます。乾燥、冷凍、ゼリー、ジュース、ジャムの調製などは、加工手順の一例です。多くの世帯の一人当たりの所得が上昇し、可処分所得が増加したことが、この分野の成長の見込みを生んでいます。
ヴィーガン協会によると、英国でヴィーガンと名乗る消費者の数は、2014年の15万人から2018年の60万人に急増しました。
加工食品分野は、顧客の多忙なライフスタイルの結果、利便性へのニーズが高まっていることに後押しされています。さらに、国民一人当たりの所得が増加したことで、すぐに食べられる食品や外出先で食べられる食品への需要が高まっています。その結果、青果物加工品の需要も増加しています。青果物加工分野の大幅な開拓により、青果物加工市場の成長の見通しは良好に推移すると予想されます。消費者は、加工食品を購入することで、使いやすく、食べやすく、長期間保存できるため、利益を得ることができます。フルーツ飲料のような快適な食品は、需要が増加しました。これが、青果物加工市場の成長を後押ししています。
食品回収は、サプライチェーンにおける故障や違反の結果、食品が汚染された場合に発生します。食品回収は、食品基準オーストラリア・ニュージーランド(FSANZ)により、人々に安全上のリスクをもたらす可能性のある危険な食品を販売、流通、消費から排除するためにとられる行動と定義されています。食品回収は、製品の品質に関する報告や苦情の結果、開始されます。製造業者、卸売業者、小売業者、政府機関、顧客など、製品に関係する者が苦情を申し立てることができます。リコールは、市場を阻害する潜在的に危険な食品や不健康な食品の消費を防止するために実施されます。
植物由来の肉代替品の創製・製造に関心が高まっています。また、米国では肉や乳製品の需要が減少すると予測されています。植物性食品メーカーは、果物や野菜、豆類、豆類を使用することで利益を得ています。また、栄養組成や高い機能性から果物ベースの商品を検討しており、その結果、食感や風味が向上し、将来的に幅広い機会を生み出す可能性があります。
生鮮果実と野菜のバリューチェーンは、農業生産の基本的かつ重要な部分です。特に、顧客向けの製品の品質、農家の利益率、輸出の状況や国への影響に影響を及ぼします。高温、低湿度、物理的損傷など、自然劣化を加速させる要因による正常な生理的変化は、損失リスクを高める可能性があります。生鮮食品が極端な温度、大気操作、汚染にさらされた場合、異常な生理的劣化が頻繁に観察されます。その結果、好ましくない風味が生じたり、熟成が進まなかったり、農産物の生物学的プロセスが変化して、使用に適さなくなり、市場成長の妨げとなる可能性があります。
COVID-19の流行は、消費者の購買パターンに大きな変化をもたらしています。世界中のほとんどの顧客が、ジャンクフードに代わる新鮮な食品を求めています。免疫力を高めるために、加工された果物や野菜の世界市場が拡大しています。果物や野菜を調理する業界では、自動化やロボットの導入が進んでおり、生産性を高めながらコストを削減することができます。
ホモジナイザーは、食品の視覚的特性を改善する能力があるため、有利な成長を遂げると推定されます。粒子径を小さくして均質化することで、風味、食感、色、機能性、価値を向上させることが可能です。また、現在のミキシング技術では、添加物、乳化剤、風味調味料、保存料、強化剤などをシームレスに取り入れることが可能です。ここでも、一貫性が重要です。添加物の導入が不十分でスムーズでないと、美観が損なわれることがあります。必要であれば、最適なホモジナイザーは温度制御も可能です。
パルス電界処理(PEF)分野は、予測期間中に最も速いCAGRの成長を遂げると予想されています。これは、食品保存のための非加熱技術で、短い電気パルスを使用して、食品の品質特徴にほとんど影響を与えずにバクテリアを不活性化するためです。PEF技術は、消費者に高品質の食品を提供することに努めています。PEF技術は、加熱処理よりも優れており、例えば、細菌を除去しながら、未加熱食品の本来の色、風味、食感、栄養成分をよりよく保存することができると宣伝されています。PEF処理は、食品に高強度の電界を短時間かけることで、微生物の不活性化や食品の構造変化をもたらす新しい食品低温殺菌技術です。
アジア太平洋地域は、予測期間中、最大の市場シェアを占めると予測されています。これは、アジア太平洋地域におけるこの市場の拡大が、同地域の技術向上を支援するいくつかの政府イニシアティブに支えられているためです。日本、中国、インドなどの国々では、他の作物と比較して、果物や野菜の生産量が多いです。この地域には主要な市場参入企業が存在するため、アジア太平洋地域の新興国はこの業界を調査しています。アジア太平洋地域の発展途上国は、この業界を調査しています。インドなど多くの国で野菜・果物の栽培が盛んであるが、ライフスタイルの向上や可処分所得の高さから、加工野菜・果物への需要が高まっており、市場を牽引しています。
欧州の加工青果市場は飽和状態にあるため、予測期間中、欧州のCAGRが最も高くなると予測されます。アジア太平洋地域の加工フルーツ・野菜産業の拡大を促進するもう一つの要因は、急速な都市化と一人当たりの所得の上昇です。特に、共働き世帯や多忙な生活が、市場拡大を後押ししています。加工食品は時間の節約になり、労働者階級にとって非常に便利であるため、発展途上国で人気が高まっています。国内外から多数の市場参入企業が存在することも、市場を後押ししています。
2023年3月、アルファ・ラバルはロッテルダムを拠点とする海事技術企業、マリンパフォーマンスシステムズB.V.の買収完了を発表、この企業は市場で初の流動式空気潤滑システムを開発しました。
2023年3月、アルファ・ラバルは革新的な摩擦低減技術の買収を完了、買収の完了日は2023年3月21日でした。MPSの革新的な技術は、航行中の船舶からの摩擦を大幅に減少させ、燃料の節約につながります。
2023年2月、ビューラーは、不確実で不安定な事業環境の中、事業を拡大し、収益性を改善しました。ウクライナ戦争、緊迫したサプライチェーン、エネルギーと原材料の価格高騰の影響を緩和することができました。
2022年11月、ビューラーは「グラニュレックス(R)5シリーズ」の発売を発表します。10年にわたる調査の結果、この新しいハンマーミルシリーズには多くの小さな革新が盛り込まれ、それらが相まって性能が大きく向上しています。
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Note: Tables for North America, Europe, APAC, South America, and Middle East & Africa Regions are also represented in the same manner as above.
According to Stratistics MRC, the Global Fruit and Vegetable Processing Market is accounted for $8.7 billion in 2022 and is expected to reach $14.1 billion by 2028 growing at a CAGR of 8.4% during the forecast period. Fruit and vegetable processing improves storage life and quality. Fruit and vegetable processing is particularly beneficial in terms of vitamin, nutrition, and flavour retention. The processed foods are kept in cans as pulp fruit pieces or juices. Drying, freezing, and preparing jellies, juices, or jams are examples of processing procedures. The rise in per capita income of many households, as well as an increase in disposable money, has created prospects for the growth of this sector.
According to the Vegan Society, the number of consumers identifying themselves as vegans in the Great Britain rose sharply from 150 thousand in 2014 to 600 thousand in 2018.
The processed food sector is being pushed by the increased need for convenience as a result of busy client lifestyles. Furthermore, rising per-capita income has increased demand for ready-to-eat and on-the-go food items. As a result, demand for processed fruit and vegetable products has increased. Because of the substantial development in the fruit and vegetable processing sector, the outlook for the growth of the fruit and vegetable processing market is expected to stay good. Consumers profit from purchasing processed food goods since they are easier to use, eat, and store for a longer period of time. Comfort foods, such as fruit drinks, saw an increase in demand. This has aided the growth of the fruit and vegetable processing market.
Food recalls occur when food products become contaminated as a result of a breakdown or breach in the supply chain. A food recall is defined by Food Standards Australia New Zealand (FSANZ) as action taken to remove dangerous food from sale, distribution, and consumption that may represent a safety risk to people. A food recall is launched as a result of a report or complaint regarding the product's quality. The person affiliated with the product, such as manufacturers, wholesalers, retailers, government agencies, and customers, may make a complaint. Recalls are carried out to prevent the consumption of potentially dangerous or unhealthy foods which hampers the market.
There is a rising interest in the creation and manufacture of plant-based meat substitutes. In addition, demand for meat and dairy products is predicted to fall in the United States. Plant-based food manufacturers are profiting on the usage of fruits and vegetables, legumes, and pulses; they are also considering fruit-based goods due to their nutritional composition and higher functionality, which can result in texture and flavour enhancements creating wide range of opportunities in the future.
The fresh fruit and vegetables value chain is a fundamental and significant part of agricultural production. It influences, among other things, the quality of products for customers, farmer profit margins, and export circumstances and implications for a country. Normal physiological alterations caused by factors that accelerate the rate of natural degradation, such as elevated temperature, low air humidity, and physical injury, might raise the risk of loss. When fresh produce is subjected to temperature extremes, atmospheric manipulation, or contamination, aberrant physiological degradation is frequently observed. This may result in undesirable flavours, inability to ripen, or other alterations in the produce's biological processes, rendering it unsuitable for use thus hindering the market growth.
The COVID-19 epidemic has resulted in a significant shift in consumer purchase patterns. Most customers around the world are looking for fresh foods to replace junk food. The global market for processed fruits and vegetables is expanding in order to increase immunity. Automation and robots are increasingly being used in industries that prepare fruits and vegetables, which help to reduce costs while increasing productivity.
The Homogenizers segment is estimated to have a lucrative growth, due to their ability to improve a food product's visual attributes. It is possible to improve flavour, texture, colour, functionality quality, and value by making particle sizes smaller and more homogeneous. Current mixing technology also makes it possible to incorporate any additives, emulsifiers, flavour enhancers, preservatives, or fortifying ingredients seamlessly. Again, consistency is essential. Aesthetic appeal may diminish if additives are not fully and smoothly introduced. If necessary, the best homogenising processing equipment can also operate at controlled temperatures.
The Pulsed Electric Field Processing (PEF) segment is anticipated to witness the fastest CAGR growth during the forecast period, due to non-thermal technique for food preservation that uses short electrical pulses to inactivate bacteria while having little effect on food quality features. PEF technology strives to provide high-quality foods to consumers. PEF technology has been promoted as superior than heat treatments, for example, since it eliminates germs while better preserving the original colour, flavour, texture, and nutritional content of the uncooked food. PEF processing is a new food pasteurisation technique that employs short periods of high intensity electric fields on foods to produce desired microbiological inactivation or food structural change.
Asia Pacific is projected to hold the largest market share during the forecast period owing to the expansion of this market in the Asia Pacific region is aided by several government initiatives that support technical improvements in the region. Fruit and vegetable output is high in countries such as Japan, China, and India when compared to other crops. Because of the existence of key market participants in this region, the Asia Pacific region's developing nations are investigating the industry. The Asia Pacific region's developing nations are investigating the industry. Although if the cultivation of fruits and vegetables is high in many countries, such as India, there is a growing demand for processed fruits and vegetables due to a better lifestyle and high disposable income of many customers are driving the market.
Europe is projected to have the highest CAGR over the forecast period, owing to the European market for processed fruits and vegetables is reaching saturation. Another factor driving expansion in the Asia Pacific processed fruit and vegetable industry is rapid urbanisation and rising per capita income. Dual income households and hectic lives, among other aspects, are aiding market expansion. Processed food is becoming more popular in developing nations since it saves time and is incredibly handy for working-class people. The existence of numerous domestic and foreign market participants in the sector is boosting the market.
Some of the key players profiled in the Fruit and Vegetable Processing Market include: Alfa Laval, Buhler, GEA Group AG, Bigtem Makine A.S, Krones AG, FENCO Food Machinery S.R. L, ANKO FOOD MACHINE CO.LTD, Heat and Control, Inc., Finis, Conagra Brands, The Kraft Heinz Company, Greencore Group, PepsiCo Inc., Olam International, Nestle S.A, Dole Food, SVZ International B.V., Sahyadri Farms, Diana Group S.A.S and Syntegon Technology GmbH
In March 2023, Alfa Laval announces the completion of its acquisition of Marine Performance Systems B.V., a Rotterdam-based maritime technology company that has developed the first fluidic air lubrication system on the market.
In March 2023, Alfa Laval completes acquisition of innovative friction reduction technology; the closing date for the acquisition was 21 March 2023. MPS' innovative technology significantly reduces the friction from vessels when sailing, resulting in fuel savings.
In Feb 2023, Buhler expanded its business and improved profitability in an uncertain and volatile business environment. The company was able to mitigate effects of the war in Ukraine, tense supply chains, and soaring energy and raw material prices.
In Nov 2022, Buhler announces the launch of the Granulex® 5 series. After a decade of research, the new hammer mill series packs in many small innovations that together add up to a big boost in performance.
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