市場調査レポート
商品コード
1444248
食品乳化剤 - 市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024年~2029年)Food Emulsifiers - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2024 - 2029) |
● お客様のご希望に応じて、既存データの加工や未掲載情報(例:国別セグメント)の追加などの対応が可能です。 詳細はお問い合わせください。
食品乳化剤 - 市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024年~2029年) |
出版日: 2024年02月15日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 131 Pages
納期: 2~3営業日
|
食品乳化剤市場規模は、2024年に38億6,000万米ドルと推定され、2029年までに48億2,000万米ドルに達すると予測されており、予測期間(2024年から2029年)中に4.54%のCAGRで成長します。
COVID-19のパンデミックは、農場労働、加工、輸送、物流のボトルネックや需要の重大な変化などにより、食料サプライチェーンに前例のないストレスを与えています。食品サプライチェーンは、これらのストレスに直面しても驚くべき回復力を示しています。COVID-19、メーカーは消費者のために高品質の原材料と製品を探すことを選択しました。消費者は、製品の品質が高ければ、より高い金額を支払う準備ができています。その結果、製造業者はバリューチェーンの利害関係者との強力な関係を維持することにさらに重点を置くようになりました。
乳化剤の需要はその多用途性により世界中で増加しています。たとえば、持続可能な方法で調達された乳化剤は食品の包装に使用されています。さらに、飲料に付加特性を与えるために、機能が強化された新しい革新的な乳化剤が開発されています。飲料部門は世界最大規模の部門の1つです。
パンなどのベーカリー製品は欧州の食生活の主要部分を占めています。したがって、生地を強化および柔軟にする乳化剤の需要が高まっているため、レシチンなどのベーカリー用乳化剤の使用が推進されています。市場では、菓子類、乳製品、肉製品の市場からも十分なレベルの需要が見られます。
防腐剤、デンプン、甘味料、香料、乳化剤、酵素、培養物、テクスチャラントなどの特殊原料は、食品および飲料業界で幅広い用途に使用されています。防腐剤は、特にカビ、空気、細菌、菌類、酵母による製品の腐敗を遅らせるのに役立ちます。食品の品質を維持するだけでなく、汚染の制御にも役立ちます。機能性食品の需要の高まりに伴い、企業は牛乳ベースの製品、ジュース、スプレッド、サラダドレッシング、ソース、朝食用シリアル、焼き菓子などにタンパク質やアミノ酸、オメガ 3脂肪酸を豊富に含む強化成分を考案しています。、ソース、乳児用粉ミルク、離乳食。乳製品、ベーカリー、ソース、ドレッシング、調味料など、さまざまな用途で栄養プロファイルが改善された特殊食材に対する需要が旺盛です。乳化剤などの添加物の市場は、大豆やレシチンなどの原料の使用増加により急速に成長すると予想されています。
欧州連合は常に食品法に対して非常に厳格です。欧州食品乳化剤製造者協会(EFEMA)などの協会は、欧州食品産業向けに製造された乳化剤の使用を支援および促進するために設立されました。この地域の食品および飲料部門は、乳製品および食肉業界のかなりの市場シェアを占めており、そのため、それぞれのセグメントの用途別に食品乳化剤の潜在的な市場を描写しています。この業界の優れたパフォーマンスを観察し、メーカーは生産性とそれぞれの保存期間を向上させるために、食品用乳化剤のベンチマーク製品の開発に焦点を当てています。
調査対象となっている市場の主要企業には、カーギル社、アーチャー・ダニエルズ・ミッドランド・カンパニー、コービオンNV、理研ビタミン、ロンザ・グループAG、BASF SE、イングレディオン・インコーポレーテッド、ADM、ステパン社、ケリー・グループのほか、多くの民間および国内プレーヤーが含まれます。地域および国レベルの市場で事業を展開しています。市場シェアを拡大するために、企業は食品用乳化剤の新しい配合をターゲットにして、新しく革新的な製品の開発に注力しています。さらに、企業は研究開発活動に投資しながら、既存の工場の生産能力を高めることに注力しています。したがって、調査対象の市場では、予測期間中に多数の製品が発売されることが予想されます。
The Food Emulsifiers Market size is estimated at USD 3.86 billion in 2024, and is expected to reach USD 4.82 billion by 2029, growing at a CAGR of 4.54% during the forecast period (2024-2029).
The COVID-19 pandemic has placed unprecedented stresses on food supply chains, with bottlenecks in farm labor, processing, transport, and logistics, as well as momentous shifts in demand. Food supply chains have demonstrated remarkable resilience in the face of these stresses. COVID-19 had opted for the manufacturers to look for high-quality ingredients and products for the consumers. Consumers are ready to pay a higher amount given the high quality of the product. This has resulted in manufacturers focusing more on maintaining a strong relationship with the value chain stakeholders.
The demand for emulsifiers is increasing worldwide, owing to their versatile applications. For example, sustainably-sourced emulsifiers are used in food packaging. Moreover, new, innovative emulsifiers with enhanced functionalities are being developed to render added properties to beverages. The beverage sector is one of the largest ones globally.
Bakery products, such as bread make up a major part of the European diet. Thus, the increasing demand for dough strengthening and softening emulsifiers is propelling the usage of bakery emulsifiers, such as lecithin. The market witnesses a good level of demand from the confectionery, dairy, and meat products markets as well.
Specialty ingredients, such as preservatives, starch, sweeteners, flavors, emulsifiers, enzymes, cultures, and texturants, record a wide range of applications in the food and beverage industry. Preservatives help in slowing down product spoilage, especially in dairy and bakery applications caused by mold, air, bacteria, fungi, or yeast. In addition to maintaining the quality of the food, they also help control contamination. With the rise in demand for functional food, companies are coming up with fortified ingredients enriched with protein and amino acids, and omega-3 fatty acids in milk-based products, juices, spreads, salad dressings, sauces, and breakfast cereals, baked goods, sauces, infant formulas, and baby foods. With robust demand for specialty ingredients with an improved nutrient profile in various applications, like dairy, bakery, sauces, dressings, and condiments. The market for additives, such as emulsifiers, is expected to grow rapidly due to the increasing use of ingredients like soy, lecithin, etc.
The European Union has always been very stringent with its food laws. Associations, such as the European Food Emulsifier Manufacturers Association (EFEMA), were formed to support and promote the use of emulsifiers produced for the European food industry. The food and beverage sector in the region accounts for the considerable market share of the dairy and meat industry, hence portraying the potential market for food emulsifiers by the application in respective segments. Observing the excellent performance of this industry, manufacturers are focusing on developing the benchmark product in the range of food emulsifiers for increasing productivity and their respective shelf life.
The key players in the market studied include Cargill Inc., Archer Daniels Midland Company, Corbion NV, Riken Vitamin Co. Ltd, Lonza Group AG, BASF SE, Ingredion Incorporated, ADM, Stepan Co., and Kerry Group, along with many private and domestic players operating in the regional and country-level markets. In order to increase their market shares, companies are focusing on developing new and innovative products by targeting the new formulation for food emulsifiers. Moreover, companies are focusing on increasing the production capacities of their existing plants while investing in R&D activities. Thus, the market studied is expected to witness numerous product launches during the forecast period.