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市場調査レポート
商品コード
1406980

ヘンププロテイン:市場シェア分析、産業動向・統計、2024~2029年成長予測

Hemp Protein - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts 2024 - 2029


出版日
ページ情報
英文 130 Pages
納期
2~3営業日
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適宜更新あり
価格
価格表記: USDを日本円(税抜)に換算
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ヘンププロテイン:市場シェア分析、産業動向・統計、2024~2029年成長予測
出版日: 2024年01月04日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 130 Pages
納期: 2~3営業日
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概要

ヘンププロテイン市場規模は、2024年の6,888万米ドルから2029年には8,716万米ドルに成長すると予測され、予測期間中のCAGRは4.82%の見込みです。

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主なハイライト

  • ヘンプタンパク質は消化しやすく、飲食品、医薬品、パーソナルケア、その他の産業を含む様々な産業用途の有効成分として使用されています。さらに、抗疲労特性、免疫システムの強化、腎臓の保護効果など、ヘンププロテインの健康上の特典は、ヘンププロテインをベースとした食品を食生活に取り入れるよう消費者を引き付けており、最終的にヘンププロテインの工業的利用を高めています。
  • 同様に、ヘンププロテイン市場の成長も、経済状況の改善と家計の豊かさの増加によって後押しされており、そのため消費者は健康維持のためにヘンププロテインを豊富に含む食品に支出する意欲を示しています。
  • さらに、植物由来のベーカリー消費は一貫して増加傾向にあり、年々増加していると推定されます。この動向は、消費者の間で見られるオールナチュラルとクリーンラベルの食生活シフトの典型的な分派であると考えられています。その一方で、この傾向は、市場で未開拓だった潜在的な素材に道を開いています。
  • これに伴い、ヘンププロテインは、オーガニックや非遺伝子組み換えの原料を使用し、人工甘味料、着色料、保存料を一切使用しない、植物由来のクリーン・プロテインに分類されることが多いです。ヘンプは、グルテンフリー、非遺伝子組み換え、トリプシン阻害剤フリー、残留化学物質フリーです。加えて、粉末状のヘンププロテインは、保存可能期間が長く、利便性が高く、その他の関連要因から、液体状と比較して高い需要があります。
  • さらに、菜食主義の新たな動向も市場の収益を押し上げるのに役立っています。加工を最小限に抑え、化学物質を使用しないビーガン食品の消費パターンなどの要因も、市場にチャンスをもたらし、プレーヤーが複数の応用能力を持つ成分を革新的に開発することを可能にしています。
  • 例えば、Institute for Demoscopy Allensbach(IfD)によると、2022年にはドイツで約790万人がベジタリアンであるか、肉の摂取をほとんど控えています。2014年以降、完全ベジタリアンまたはほぼ完全なベジタリアンの数は約251万人増加しています。
  • したがって、主要企業は麻の実を良質なタンパク質源にするための調査に投資することに注力しており、これが市場の成長をさらに促進すると予想されます。さらに、いくつかの産業で麻の実タンパク質の使用を拡大することは、世界市場の成長のための主要な機会を提供する可能性があります。

ヘンププロテイン市場の動向

植物性タンパク質への嗜好の高まり

  • 消費されるタンパク質の特定の形態に注目が集まる中、食品栄養成分としてのタンパク質に対するニーズの高まりにより、消費者のタンパク質摂取量の増加に対する関心が高まっています。高タンパク質食の動向は離陸しつつあり、今後も人々の食欲を刺激し続けると予想されます。
  • 同様に、麻のような供給源からの植物性タンパク質の出現は、動物性タンパク質から同様の機能的・栄養的特性を持つ植物性タンパク質への顧客需要の変化を示しています。このような植物ベースの食事への段階的なシフトは、主に、生態系への懸念、健康意識、倫理的または宗教的信念、環境や動物の権利など、様々な要因によって影響を受けています。タンパク質消費に対するニーズの高まりと、植物性タンパク質源に対する需要の高まりが組み合わさることで、予測期間中、同市場は世界の成長を遂げることが予想されます。
  • 加えて、食肉消費による健康への懸念が高まる中、消費者は食肉消費を減らし、植物性タンパク質源を食生活に取り入れる傾向にあり、市場の成長を促進しています。例えば、GOV.UKによると、2020/2021年には、1人当たり1週間平均22グラムの食肉および食肉製品が消費され、前年と比較すると大幅に減少しています。2019/2020年には、1人当たり1週間平均92グラムの肉および肉製品が消費されました。
  • さらに、ヘンププロテインは、明確な表示、シンプルな消化、アレルゲンを避ける必要性や希望、ベジタリアンやビーガンの食事との適合性、持続可能性への懸念といった消費者の要求により、より注目を集めています。植物性タンパク質源の消費が増加している現在、ヘンプ・タンパクに対するこのような需要の増加は、市場の成長を後押しすると予想されます。
  • さらに、植物性タンパク質製品への嗜好の高まりを受けて、企業は消費者ニーズを満たす可能性のある新製品を市場に投入しており、ヘンププロテインの業界売上は今後数年間で増加するとみられます。
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北米はヘンププロテインの主要市場

  • ヘンププロテイン市場は、植物性タンパク質への傾倒、フィットネス動向の増加、健康・栄養意識の高まり、食物アレルギーや不耐症などの様々な要因から、北米全域で成長を続けています。また、ヘンププロテインの健康効果に対する消費者の意識の高まりが、ヘンププロテイン製品の需要を牽引しています。
  • それゆえ、多くのメーカーがヘンププロテイン製品のイノベーションに名乗りを上げ、地域全体のヘンププロテイン原料の需要を牽引しています。ナッツのような風味を持つこの栄養価の高い素材は、消費者の嗜好の変化に対応し、この地域で幅広い飲食品イノベーションに応用されています。
  • ヘンプフラワーは、通常の不健康なマイダに取って代わることができます。ナッツのような風味を持つヘンプハートは、ミルク、グレイビーソース、スイーツ、パテの製造に使うことができ、ヘンプシードオイルはドレッシングやソースに使うことができます。
  • このように応用範囲が広く、さまざまなレストランや企業が麻を主要食材として採用していることから、この地域市場で事業を展開する企業は、幅広いビジネスに対応するため、複数の応用能力を備えた新しい麻タンパク質食材の提供に注力しています。
  • 例えば、2022年6月、テキサス州を拠点とするアプライド・フード・サイエンシズ(AFS)は、麻の実タンパク質成分であるPurHP-75TMを発表しました。この成分の有機成分は麻の心臓に由来するもので、75%のタンパク質を有し、9種類の必須アミノ酸をすべて供給すると主張しました。このような要因は、同地域の消費者の間で高まっている健康意識と植物性食品への傾倒に支えられており、同地域における市場の成長を後押しすると期待されています。

ヘンププロテイン産業の概要

ヘンププロテインの世界市場は細分化されており、主要企業が世界中で大きなシェアを占めています。プレーヤーが採用した主な戦略には、市場での地位を確立するための拡大や買収が含まれます。さらに、同市場で事業を展開するさまざまな企業が、さまざまな地域の流通業者と提携し、それぞれの市場に製品を供給しています。同市場の有力企業には、A.Costantino &C. Spa、Axiom Foods, Inc.、MB-Holding GmbH &Co.KG、Tilray Brands, Inc.、ETChemなどです。さらに、Bioway(Xi'an)Organic Ingredientsのような企業は、有機食材への需要の高まりに合わせて有機麻タンパク質食材を提供しています。このような提供もまた、調査された市場の成長を助けています。

その他の特典:

  • エクセル形式の市場予測(ME)シート
  • 3ヶ月間のアナリストサポート

目次

第1章 イントロダクション

  • 調査の前提条件と市場定義
  • 調査範囲

第2章 調査手法

第3章 エグゼクティブサマリー

第4章 市場力学

  • 市場促進要因
    • 植物性タンパク質への嗜好の高まり
    • 大豆、ピーナッツ、その他の豆類に不耐性の消費者の増加
  • 市場抑制要因
    • ヘンププロテインに関する厳しい規制と政策
  • ポーターのファイブフォース分析
    • 新規参入業者の脅威
    • 買い手・消費者の交渉力
    • 供給企業の交渉力
    • 代替品の脅威
    • 競争企業間の敵対関係の強さ

第5章 市場セグメンテーション

  • 由来
    • オーガニック
    • 従来型
  • 用途
    • 機能性食品
    • 機能性飲料
    • 栄養補助食品
    • 医薬品
    • パーソナルケア
    • その他の産業用途
  • 地域
    • 北米
      • 米国
      • カナダ
      • メキシコ
      • その他北米地域
    • 欧州
      • ドイツ
      • 英国
      • イタリア
      • フランス
      • ロシア
      • スペイン
      • その他欧州
    • アジア太平洋
      • インド
      • 中国
      • 日本
      • オーストラリア
      • その他アジア太平洋地域
    • 南米
      • ブラジル
      • アルゼンチン
      • その他南米
    • 中東・アフリカ
      • サウジアラビア
      • 南アフリカ
      • その他中東とアフリカ

第6章 競合情勢

  • 主要企業の戦略
  • 市場シェア分析
  • 企業プロファイル
    • A. Costantino & C. SpA
    • Axiom Foods, Inc.
    • Bioway(Xi'An)Organic Ingredients Co.,Ltd
    • Cooke Inc
    • ETChem
    • Green Source Organics
    • MB-Holding GmbH & Co. KG
    • Tilray Brands, Inc.
    • Foodcom SA
    • GFR Ingredients Ltd.

第7章 市場機会と今後の動向

目次
Product Code: 90233
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The hemp protein market size is expected to grow from USD 68.88 million in 2024 to USD 87.16 million by 2029, at a CAGR of 4.82% during the forecast period.

Key Highlights

  • Hemp proteins are easily digestible and are used as an active ingredient in various industry applications, including food and beverages, pharmaceuticals, personal care, and other industries. Additionally, the health benefits of hemp proteins, including anti-fatigue properties, enhancement of the immune system, and protective effects for the kidney, are attracting consumers to include hemp protein-based foods in their diets, which is eventually raising the industrial usage of hemp protein.
  • Similarly, the growth of the hemp protein market is also being propelled by improved economic conditions, coupled with an increase in household wealth, due to which consumers have shown a willingness to spend on food products that are rich in hemp proteins to maintain their health.
  • Moreover, plant-based bakery consumption is on a consistent rise and is estimated to be growing year-on-year. The trend is considered to be a typical offshoot of all-natural and clean-label eating shifts observed among consumers. This, on the other hand, is paving the way for potential ingredients that have been untapped by the market.
  • In line with this, hemp protein often falls under the clean protein plant-based source that allows products to be made with organic and non-GMO ingredients and free from artificial sweeteners, colors, and preservatives. Hemp is naturally gluten-free, non-GMO, free of trypsin inhibitors, and virtually free of any form of residual chemicals. In addition, the hemp protein in the powdered form witnesses high demand as compared to the liquid form due to its increased shelf life, convenience, and other associated factors.
  • Furthermore, the emerging trend of veganism has also helped in boosting the revenue of the market. Factors like minimally processed and chemical-free vegan food consumption patterns have also opened up opportunities for the market, allowing players to innovate and develop ingredients with multiple application capabilities.
  • For instance, according to the Institute for Demoscopy Allensbach (IfD), in 2022, about 7.9 million people in Germany were either vegetarians or largely forgo meat consumption. Since 2014, the number of people identifying as either complete or nearly complete vegetarians has grown by approximately 2.51 million individuals.
  • Hence, key players are focused on investing in researching hemp seeds to make them a good source of proteins, which is further expected to drive the market's growth. Furthermore, expanding the use of hemp seed protein in several industries may offer key opportunities for growth in the global market.

Hemp Protein Market Trends

Rising Preference for Plant-Based Protein

  • With more focus on the particular forms of protein consumed, consumer interest in increasing protein intake is rising majorly owing to the increasing need for protein as a food-nutritional component. The high-protein diet trend is taking off and is expected to keep driving people's appetites in the future years.
  • Similarly, the emergence of vegetable protein from sources like hemp demonstrates a change in customer demand from animal protein to plant protein with similar functional and nutritional characteristics. This incremental shift toward a plant-based diet is primarily influenced by various factors, including ecological concerns, health consciousness, ethical or religious beliefs, and environmental and animal rights. This combination of increasing need for protein consumption and rising demand for plant-based protein sources is expected to benefit the market's growth globally during the forecast period.
  • Additionally, with growing health concerns due to meat consumption, consumers are inclined toward lowering meat consumption and incorporating plant-based protein sources into their diets, thus driving the market's growth, for instance, according to the GOV.UK, in 2020/2021, an average of 22 grams of meat and meat products were consumed per person per week, which has seen a significant low when compared to the previous year. In 2019/2020, an average of 92 grams of meat and meat products were consumed per person per week.
  • Moreover, hemp protein is receiving more attention due to consumer demands for clear labeling, simple digestion, the need or desire to avoid allergens, compatibility with vegetarian and vegan diets, and concerns about sustainability. This increasing demand for hemp protein in times of growing consumption of plant protein sources is expected to boost the market's growth.
  • Furthermore, companies are launching new products that may meet consumer needs in the market as a result of the growing preference for plant-based protein products, which will increase the industry's sales of hemp protein in the upcoming years.
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North America is a Major Market for Hemp Protein

  • The hemp protein market has been growing across North America, owing to various factors such as an inclination toward plant protein, increasing fitness trends, growing health and nutrition awareness, food allergies and intolerances, and other such reasons. Additionally, the growing awareness among consumers regarding the health benefits of hemp protein has been driving the demand for hemp protein products.
  • Hence, many manufacturers have come forward with hemp protein product innovations, in turn driving the demand for hemp protein ingredients across the region. With its nutty flavor, this nutrient-dense ingredient is being adapted into a wide range of food and beverage innovations in the region, catering to the evolving preferences of consumers.
  • Hemp flour can replace the regular, unhealthy maida; nutty in flavor, hemp hearts can be used in making milk, gravies, sweets, and patties; and hemp seed oil can be used in dressings and sauces.
  • With this wide range of application capabilities and various restaurants and businesses adopting hemp as their major ingredient, players operating in the regional market are focused on offering new hemp protein ingredients with multiple application capabilities to cater to a wide range of businesses.
  • For instance, in June 2022, Applied Food Sciences (AFS), a Texas-based company, introduced PurHP-75TM, a hemp seed protein component. The ingredient's organic component was asserted to be derived from hemp hearts, which have 75% protein and provide all nine essential amino acids. Such factors, supported by the growing health consciousness and inclination toward plant-based food among consumers in the region, are expected to boost the market's growth in the region.

Hemp Protein Industry Overview

The global hemp protein market is fragmented in nature, with top players owing significant market shares across the globe. The major strategies adopted by the players include expansions and acquisitions to establish their position in the market studied. Furthermore, different companies operating in the market have been partnering with various regional distributors to supply their products across their markets. Some prominent players in the market include A. Costantino & C. Spa, Axiom Foods, Inc., MB-Holding GmbH & Co. KG, Tilray Brands, Inc., and ETChem. Furthermore, companies like Bioway (Xi'an) Organic Ingredients Co. Ltd. have been offering organic hemp protein ingredients to suit the growing demand for organic ingredients. Such offerings also aid in the growth of the market studied.

Additional Benefits:

  • The market estimate (ME) sheet in Excel format
  • 3 months of analyst support

TABLE OF CONTENTS

1 INTRODUCTION

  • 1.1 Study Assumptions and Market Definition
  • 1.2 Scope of the Study

2 RESEARCH METHODOLOGY

3 EXECUTIVE SUMMARY

4 MARKET DYNAMICS

  • 4.1 Market Drivers
    • 4.1.1 Rising Preference for Plant-Based Protein
    • 4.1.2 Prevalence of Consumers Intolerant to Soy, Peanut and Other Legumes is Increasing
  • 4.2 Market Restraints
    • 4.2.1 Strict Regulation and Policies Pertaining to Hemp Protein
  • 4.3 Porter's Five Forces Analysis
    • 4.3.1 Threat of New Entrants
    • 4.3.2 Bargaining Power of Buyers/Consumers
    • 4.3.3 Bargaining Power of Suppliers
    • 4.3.4 Threat of Substitute Products
    • 4.3.5 Intensity of Competitive Rivalry

5 MARKET SEGMENTATION

  • 5.1 Source
    • 5.1.1 Organic
    • 5.1.2 Conventional
  • 5.2 Application
    • 5.2.1 Functional Food
    • 5.2.2 Functional Beverage
    • 5.2.3 Dietary Supplements
    • 5.2.4 Pharmaceuticals
    • 5.2.5 Personal Care
    • 5.2.6 Other Industrial Uses
  • 5.3 Geography
    • 5.3.1 North America
      • 5.3.1.1 United States
      • 5.3.1.2 Canada
      • 5.3.1.3 Mexico
      • 5.3.1.4 Rest of North America
    • 5.3.2 Europe
      • 5.3.2.1 Germany
      • 5.3.2.2 United Kingdom
      • 5.3.2.3 Italy
      • 5.3.2.4 France
      • 5.3.2.5 Russia
      • 5.3.2.6 Spain
      • 5.3.2.7 Rest of Europe
    • 5.3.3 Asia Pacific
      • 5.3.3.1 India
      • 5.3.3.2 China
      • 5.3.3.3 Japan
      • 5.3.3.4 Australia
      • 5.3.3.5 Rest of Asia Pacific
    • 5.3.4 South America
      • 5.3.4.1 Brazil
      • 5.3.4.2 Argentina
      • 5.3.4.3 Rest of South America
    • 5.3.5 Middle East & Africa
      • 5.3.5.1 Saudi Arabia
      • 5.3.5.2 South Africa
      • 5.3.5.3 Rest of Middle East & Africa

6 Competitive Landscape

  • 6.1 Strategies Adopted by Leading Players
  • 6.2 Market Share Analysis
  • 6.3 Company Profiles
    • 6.3.1 A. Costantino & C. SpA
    • 6.3.2 Axiom Foods, Inc.
    • 6.3.3 Bioway (Xi'An) Organic Ingredients Co.,Ltd
    • 6.3.4 Cooke Inc
    • 6.3.5 ETChem
    • 6.3.6 Green Source Organics
    • 6.3.7 MB-Holding GmbH & Co. KG
    • 6.3.8 Tilray Brands, Inc.
    • 6.3.9 Foodcom SA
    • 6.3.10 GFR Ingredients Ltd.

7 MARKET OPPORTUNITIES AND FUTURE TRENDS