市場調査レポート
商品コード
1403943

酵母と酵母原料-市場シェア分析、産業動向と統計、2024~2029年の成長予測

Yeast And Yeast Ingredients - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts 2024 - 2029

出版日: | 発行: Mordor Intelligence | ページ情報: 英文 120 Pages | 納期: 2~3営業日

● お客様のご希望に応じて、既存データの加工や未掲載情報(例:国別セグメント)の追加などの対応が可能です。  詳細はお問い合わせください。

価格
価格表記: USDを日本円(税抜)に換算
本日の銀行送金レート: 1USD=157.90円
酵母と酵母原料-市場シェア分析、産業動向と統計、2024~2029年の成長予測
出版日: 2024年01月04日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 120 Pages
納期: 2~3営業日
ご注意事項 :
本レポートは最新情報反映のため適宜更新し、内容構成変更を行う場合があります。ご検討の際はお問い合わせください。
  • 全表示
  • 概要
  • 目次
概要

世界の酵母と酵母原料市場は、現在のところ26億米ドルで、予測期間中に7.36%のCAGRで推移すると予測されています。

Yeast And Yeast Ingredients-Market-IMG1

主要ハイライト

  • 酵母と酵母原料は、そのいくつかの価値ある用途により、加工食品と飲食品への応用が拡大しています。例えば、ペットフード用途では、酵母原料はその場で風味や調味料を作り、味を向上させ、嗜好性を高めます。また、新興諸国では畜産物の需要が急増しているため、酵母材料市場が発展しています。酵母エキスは、世界中で食品香料や添加物、動物飼料添加物、微生物発酵、化粧品サプリメントなど様々な分野で広く使用されています。
  • 世界の生活水準の向上に伴い、消費者は健康的で栄養価が高く安全な食品を求めるようになっています。各社は、天然で高品質な製品とされる酵母原料を提供することで顧客のニーズに応え、必須栄養素を含む多様な食品風味の要求に応えています。このような要因により、世界中の飲食品、医薬品、食品及びペットフード等の様々な応用分野における酵母及び酵母原料の利用が促進されています。
  • しかしながら、様々な飲食品に酵母を使用することによる特定の潜在的副作用が存在します。酵母は、急速に導入された場合、不快な消化器系の副作用を引き起こす可能性があります。酵母製品の中にはチラミンのような化合物を含むものもあり、頭痛や片頭痛発作を誘発したり、炎症性腸疾患(IBD)につながることもあります。したがって、このような副作用は調査期間中の酵母と酵母原料の需要を妨げる可能性があります。

酵母と酵母成分市場の動向

ベーカリーと菓子類の消費の増加

  • ベーカリーと菓子類セクターの著しい成長は、現代市場における酵母と酵母原料の需要増加の主要な支えとなっています。酵母は焼き菓子の発酵のための主要原料です。酵母は体積を増やし、最終製品の風味、食感、粒、色、品質を向上させる。
  • ベーカリーや菓子類に関連する利便性、入手のしやすさ、栄養プロファイルは、その消費をさらに促進し、市場の参入企業に消費者基盤を拡大する有利な機会を提供します。
  • 加えて、「自然栄養」、「健康的な生活」、「有機製品」の動向の高まりは、全粒粉、軽量、天然、無添加製品の需要を大幅に引き上げています。近年、包装された全粒粉、ホールミール、グルテンフリー、ナチュラル製品の売上が伸びているのは、この新しく健康的な生活感覚の本質的な表れです。
  • その結果、メーカー各社は健康志向の顧客のニーズに応えるため、オーガニック製品を発売しています。例えば、Kerry Group plcは2022年にAcryleast Proを発売しました。同社によると、この非遺伝子組み換え酵母は、幅広い種類の製造食品やオーガニック食品のアクリルアミド濃度を最大90%低減します。子供用ビスケットやスナック、ベビーフード、クラッカー、パン、ソフトトルティーヤなどのレシピに応用できます。
Yeast And Yeast Ingredients-Market-IMG2

アジア太平洋が市場を独占

  • 世界の酵母と酵母原料市場で最大のシェアを占めているのはアジア太平洋です。これはここ数年、同地域で焼き菓子や菓子類の人気が高まっていることに起因しています。韓国食品医薬品安全省の調査によると、韓国のベーカリー数は2019年の1万8,350から2021年には1万9,180に急増しました。
  • もう一つの重要な要因は、家計消費の伸びと若者の雇用率です。世界銀行の統計によると、ベトナム、中国、インドネシアでは2021年に15~24歳の若者の雇用率が40%を超えています。
  • さらに、飼料やペットフードにおける酵母や酵母原料の用途の増加が市場を支えています。乾燥酵母は付加的な栄養成分を提供し、ペットの食事要件を満たします。これに加えて、参入企業は生産能力を高め、市場での地位を維持するために拡大に注力しています。例えば、日本のOriental Yeast Companyは、子会社を通じてインドに90億インドルピーを投資し、マハラシュトラ州に酵母製造工場を設立しました。

酵母と酵母原料業界概要

酵母と酵母原料市場は、多数の国内と多国籍参入企業が市場シェアを争っており、その競争は激しいです。世界の酵母と酵母原料市場の主要企業は、Associated British Foods plc、DSM、Angel Yeast、Lesaffre Yeast Corporation、Lallemand Inc.などです。製品の革新は、これらの企業が採用する主要な戦略的アプローチです。さらに、合併、拡大、買収、他社との提携は、企業の存在感を高め、市場を押し上げるための他の主要戦略です。

その他の特典:

  • エクセル形式の市場予測(ME)シート
  • 3ヶ月間のアナリストサポート

目次

第1章 イントロダクション

  • 調査の成果 と前提条件
  • 調査範囲

第2章 調査手法

第3章 エグゼクティブサマリー

第4章 市場力学

  • 市場促進要因
    • 焼き菓子消費の増加
    • 土着発酵食品への需要
  • 市場抑制要因
    • 酵母の副作用の可能性
  • ポーターのファイブフォース分析
    • 供給企業の交渉力
    • 買い手の交渉力
    • 新規参入業者の脅威
    • 代替品の脅威
    • 競争企業間の敵対関係の強さ

第5章 市場セグメンテーション

  • タイプ別
    • 酵母エキス
    • 酵母自己溶解物
    • 酵母ベータグルカン
    • 酵母誘導体
  • 用途別
    • 飲食品
      • ベーカリー・菓子類
      • 飲料
      • その他飲食品
    • 医薬品
    • 飼料・ペットフード
    • その他の用途
  • 地域
    • 北米
      • 米国
      • カナダ
      • メキシコ
      • その他の北米地域
    • 欧州
      • スペイン
      • 英国
      • ドイツ
      • フランス
      • イタリア
      • ロシア
      • その他の欧州
    • アジア
      • 中国
      • 日本
      • インド
      • オーストラリア
      • その他のアジア
    • 南米
      • ブラジル
      • アルゼンチン
      • その他の南米
    • 中東・アフリカ
      • 南アフリカ
      • サウジアラビア
      • その他の中東とアフリカ

第6章 競合情勢

  • 最も採用されている戦略
  • 市場シェア分析
  • 企業プロファイル
    • Associated British Foods plc
    • DSM
    • Angel Yeast Co. Ltd.
    • Lesaffre Yeast Corporation
    • Lallemand Inc.
    • Synergy Flavors
    • Sensient Technologies Corporation
    • BASF SE
    • Chr. Hansen Holding A/S
    • Kothari Fermentation And Biochem Ltd.

第7章 市場機会と今後の動向

目次
Product Code: 53719
Yeast And Yeast Ingredients - Market - IMG1

The global yeast and yeast ingredients market is valued at USD 2.6 billion for the current year and is projected to register a CAGR of 7.36% during the forecast period.

Key Highlights

  • The yeast and yeast ingredients find increased application in processed food & beverages due to their several valuable applications. For instance, in pet food applications, yeast ingredients make in-situ flavors and savory aromas and enhance the taste, resulting in increased palatability. Also, the yeast ingredients market in developing countries is evolving due to the rapidly growing demand for livestock products. Yeast extracts are widely used in various fields, namely food flavoring agents and additives, animal feed additives, microbial fermentation, and cosmetic supplements across the globe.
  • With improving living standards globally, consumers are now increasingly seeking healthy, nutritious, and safe food options. Players are capitalizing on customers' needs by offering yeast ingredients, considered natural, high-quality products, to meet diverse food flavor requirements with essential dietary nutrients. These factors are thus promoting the enhanced usage of yeast and yeast ingredients across different application areas like food & beverages, pharmaceuticals, food & pet foods, and others across the globe.
  • However, specific potential side effects of the use of yeast in different foods and beverages exist. Yeast may cause unpleasant digestive side effects if introduced too quickly. Some yeast products may contain compounds like tyramine, triggering headaches or migraine attacks and sometimes leading to inflammatory bowel disease (IBD). Thus, such side effects may hamper the demand for yeast and yeast ingredients during the study period.

Yeast And Yeast Ingredients Market Trends

Increased Consumption of Bakery and Confectionery Goods

  • The significant growth in the bakery and confectionery sector is the major sustenance factor for the rising demand for yeast and yeast ingredients in the modern market. Yeast is a primary ingredient for fermentation in baked goods. It increases the volume and improves the flavor, texture, grain, color, and quality of the final product.
  • Convenience, accessibility, and nutrition profiles associated with bakery and confectionery goods further drive their consumption and provide lucrative opportunities for players in the market to expand their consumer base.
  • In addition, the rising trend of 'Natural nutrition,' 'healthy living,' and 'organic products' has significantly raised the demand for whole wheat, light, natural and additive-free products. In recent years, the growth in sales of packaged, whole wheat, whole meal, gluten-free, and natural products is an essential indication of this new and healthy living sense.
  • As a result, manufacturers are launching organic variants to cater to the needs of health-conscious customers. For instance, Kerry Group plc launched Acryleast Pro in 2022. This non-GMO yeast reduces the levels of acrylamide in a wide range of manufactured and organic food products by up to 90%, according to the company. The ingredients can be applied to recipes like children's biscuits and snacks, baby food, crackers, breads, and soft tortillas.
Yeast And Yeast Ingredients - Market - IMG2

Asia-Pacific Dominates the Market

  • Asia-Pacific holds the largest share of the global yeast and yeast ingredients market. This can be attributed to the increased popularity of baked and confectionery goods in the region over the last few years. A survey by the Ministry of Food and Drug Safety of the Republic of Korea shows that the number of bakeries in South Korea jumped from 18.35 thousand in 2019 to 19.18 in 2021.
  • Another significant factor includes growth in household consumption and the youth employment rate. The statistic by the World Bank depicts that the youth employment rate, which analyzes employed 15- to 24-year-olds, was more than 40 percent in Vietnam, China, and Indonesia in 2021.
  • Furthermore, the rising application of yeast and yeast ingredients in feed and pet foods supports the market. Dried yeast provides added nutritional content, fulfilling pet dietary requirements. Besides this, players focus on expansions to increase their production capacity and uphold their position in the market. For instance, Japan's Oriental Yeast Company invested INR 900 crore in India through its subsidiary to set up a yeast manufacturing plant in Maharashtra.

Yeast And Yeast Ingredients Industry Overview

The yeast ingredients market is highly competitive in nature with a large number of domestic and multinational players competing for market share. The major players in the global yeast and yeast ingredients market include Associated British Foods plc, DSM, Angel Yeast Co. Ltd, Lesaffre Yeast Corporation, and Lallemand Inc. Innovation in products is a primary strategic approach adopted by these players. Moreover, mergers, expansions, acquisitions, and partnerships with other companies are other key strategies to enhance the company's presence and boost the market.

Additional Benefits:

  • The market estimate (ME) sheet in Excel format
  • 3 months of analyst support

TABLE OF CONTENTS

1 INTRODUCTION

  • 1.1 Study Deliverables and Study Assumptions
  • 1.2 Scope of the Study

2 RESEARCH METHODOLOGY

3 EXECUTIVE SUMMARY

4 MARKET DYNAMICS

  • 4.1 Market Drivers
    • 4.1.1 Increased Consumption of Baked Goods
    • 4.1.2 Demand for Indigenous Fermented Foods
  • 4.2 Market Restraints
    • 4.2.1 Potential Side-effects of Yeast
  • 4.3 Porter's Five Forces Analysis
    • 4.3.1 Bargaining Power of Suppliers
    • 4.3.2 Bargaining Power of Buyers
    • 4.3.3 Threat of New Entrants
    • 4.3.4 Threat of Substitute Products
    • 4.3.5 Intensity of Competitive Rivalry

5 MARKET SEGMENTATION

  • 5.1 By Type
    • 5.1.1 Yeast Extracts
    • 5.1.2 Yeast Autolysates
    • 5.1.3 Yeast Beta-Glucan
    • 5.1.4 Yeast Derivatives
  • 5.2 By Application
    • 5.2.1 Food & Beverages
      • 5.2.1.1 Bakery & Confectionery
      • 5.2.1.2 Beverages
      • 5.2.1.3 Other Food and Beverages
    • 5.2.2 Pharmaceuticals
    • 5.2.3 Feed & Pet Food
    • 5.2.4 Other Applications
  • 5.3 Geography
    • 5.3.1 North America
      • 5.3.1.1 United States
      • 5.3.1.2 Canada
      • 5.3.1.3 Mexico
      • 5.3.1.4 Rest of North America
    • 5.3.2 Europe
      • 5.3.2.1 Spain
      • 5.3.2.2 United Kingdom
      • 5.3.2.3 Germany
      • 5.3.2.4 France
      • 5.3.2.5 Italy
      • 5.3.2.6 Russia
      • 5.3.2.7 Rest of Europe
    • 5.3.3 Asia
      • 5.3.3.1 China
      • 5.3.3.2 Japan
      • 5.3.3.3 India
      • 5.3.3.4 Australia
      • 5.3.3.5 Rest of Asia
    • 5.3.4 South America
      • 5.3.4.1 Brazil
      • 5.3.4.2 Argentina
      • 5.3.4.3 Rest of South America
    • 5.3.5 Middle-East and Africa
      • 5.3.5.1 South Africa
      • 5.3.5.2 Saudi Arabia
      • 5.3.5.3 Rest of Middle East and Africa

6 COMPETITIVE LANDSCAPE

  • 6.1 Most Adopted Strategies
  • 6.2 Market Share Analysis
  • 6.3 Company Profiles
    • 6.3.1 Associated British Foods plc
    • 6.3.2 DSM
    • 6.3.3 Angel Yeast Co. Ltd.
    • 6.3.4 Lesaffre Yeast Corporation
    • 6.3.5 Lallemand Inc.
    • 6.3.6 Synergy Flavors
    • 6.3.7 Sensient Technologies Corporation
    • 6.3.8 BASF SE
    • 6.3.9 Chr. Hansen Holding A/S
    • 6.3.10 Kothari Fermentation And Biochem Ltd.

7 MARKET OPPORTUNITIES AND FUTURE TRENDS