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市場調査レポート
商品コード
1627638
オーガニックワインの世界市場:予測(2025年~2030年)Global Organic Wine Market - Forecasts from 2025 to 2030 |
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カスタマイズ可能
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オーガニックワインの世界市場:予測(2025年~2030年) |
出版日: 2024年12月02日
発行: Knowledge Sourcing Intelligence
ページ情報: 英文 141 Pages
納期: 即日から翌営業日
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世界のオーガニックワインの市場規模は、CAGR10.12%で成長し、2025年の76億3,500万米ドルから2030年には123億6,500万米ドルの市場規模に達すると予測されます。
消費者の嗜好がオーガニック食品へとシフトしつつあることが、オーガニックワインの市場拡大を後押ししています。消費者は以前よりも頻繁にオーガニック食品を好むようになり、食習慣や飲酒習慣を健康とウェルネスの目標に合わせるようになっています。これがオーガニック食品の需要増につながり、オーガニックワインの需要を高めています。さらに、持続可能性と気候変動に対する意識の高まりは、顧客が環境に配慮した製品を求めるきっかけとなっています。また、オーガニックワイン生産における技術革新も市場の成長を後押ししており、味わいや品質の面で従来のワインに対抗できるようになっています。ヴィーガン食や化学物質を含まない飲食品の人気が高まる中、この要因は今後もオーガニックワイン市場拡大の道を開くと思われます。OIVによる報告書「The World Organic Vineyard」によると、ブドウ畑のオーガニック生産への転換率は2005年~2019年の間に年平均13%で大幅に増加しています。
ワインの生産が厳格なオーガニック基準に従って行われる場合、それはオーガニックワインと呼ばれます。合成肥料や殺虫剤、除草剤などの化学合成物質を使用せず、オーガニック農業の原則に従ってブドウを栽培します。ブドウの生産には、堆肥や天然肥料などの自然な材料を利用します。さらに、生産工程は各政府が定めた基準に従わなければなりません。従って、政府が定めたオーガニック農業に関する規則や工程、あるいは関連規則に従って生産されたワインは、オーガニックとなります。
オーガニックワイン市場は、製品タイプ、流通チャネル、地域に基づいてセグメント化されています。製品タイプ別では、市場はオーガニックスティルワインとオーガニックスパークリングワインに区分されます。また、流通チャネルでは、世界のワイン市場をオンラインとオフラインに分類しています。
オーガニックワイン市場の促進要因
消費者の健康志向がオーガニックワイン市場を大きく牽引しています。国際オーガニック農業運動連盟(IFOAM)の報告によると、2022年の世界のオーガニック栽培面積は2,000万ヘクタールを超え、2021年と比較して26.6%増加しました。こうしたオーガニック志向は、オーガニックワインの需要を押し上げるなど、関連産業の拡大をもたらしています。オーガニックワインは天然成分を含み、添加物が少なく、持続可能性に関連しているため、消費者はオーガニックワインを求めるようになります。今後数年間、健康とウェルネスにおけるこの動向は続き、以前にも増してオーガニックワイン市場を大きく成長させると思われます。
オーガニックワイン市場の地理的展望
地域別に見ると、世界市場はアジア太平洋、北米、南米、欧州、中東・アフリカに区分されます。
欧州諸国は、世界のブドウ生産において最大の市場シェアを保持し続けると思われます。OIVが報告書「The World Organic Vineyard」で報告したデータから明らかなように、2019年におけるブドウのオーガニック栽培生産の上位10カ国のうち、スペイン、イタリア、フランスが世界のオーガニック認証ブドウ園面積の75%を占めています。ドイツやオーストリアのような欧州諸国はそれぞれ2%と1%を占め、オーストリア、ギリシャ、ブルガリア、ポルトガル、ルーマニア、クロアチアはオーガニックブドウ畑の面積の24.9khaを占めています。したがって、今後数年間も欧州がオーガニックワイン生産の大半を占めると思われます。
オーガニックワイン市場では欧州が大きなシェアを占めていますが、過去20年間で、いくつかの新しい地域市場が出現しました。年間成長率は2014年~2019年にかけて大きく変化しています。米国、エジプト、南アフリカ、スイス、トルコなどの国々では、オーガニックブドウの生産が劇的に増加しています。例えば、米国は2019年に16.3khaのオーガニックブドウ園の面積を有し、世界全体の3.6%を占めています。世界最大のオーガニック製品市場である北米もまた、世界のブドウ生産において著しく成長する市場になると予想されます。
本レポートを購入する理由
どのような用途で利用されているか?
業界および市場考察、事業機会評価、製品需要予測、市場参入戦略、地理的拡大、設備投資の決定、規制の枠組みと影響、新製品開発、競合の影響
The Global Organic Wine Market is expected to grow at a CAGR of 10.12%, reaching a market size of US$12.365 billion in 2030 from US$7.635 billion in 2025
The ongoing shift of consumers' preferences towards organic food is driving the market expansion of organic wine. Consumers prefer organic foods more often than before, aligning their eating & drinking habits with their health & wellness goals. This is leading to an increase in demand for organic food and, hence, raising the demand for organic wine. Further, rising awareness about sustainability and climate change is leading customers to demand environmentally viable products. The innovations in organic wine production are also boosting its market growth, enabling it to compete with traditional wine in terms of taste and quality. With the growing popularity of vegan diets and chemical-free food and beverage products, this factor will continue to pave the way for the global organic wine market expansion. As per the report "The World Organic Vineyard" by OIV, vineyards' conversion rate to organic production has increased considerably between 2005 & 2019 by an average of 13% per year.
When the production of wine is done according to strict organic standards, it is called organic wine. Grapes are grown according to the principles of organic farming without using synthetic fertilizers, pesticides, herbicides, or other synthetic materials. It utilizes natural materials like compost, natural fertilizers, etc., during the production of grapes. Additionally, the production process should follow the standards established by the respective government. Hence, wine becomes organic when produced according to the rules and procedures established by the government for organic farming or any related rules.
The global organic wine market has been segmented based on product, distribution channel, and geography. Based on the product, the market has been segmented as organic still wine and organic sparkling wine. Distribution channels have also classified the global wine market as online and offline.
Global Organic Wine Market Drivers
The health and wellness trend among consumers is significantly driving the market of organic wine as more consumers are inclined towards organic products. As per reports by the International Federation of Organic Agriculture Movements (IFOAM), the global organic farming area has increased by over 20 million hectares in 2022, representing a 26.6% increase in area under cultivation compared to 2021. This inclination towards organic products is leading related industries to expand, such as driving the demand for organic wine. Organic wine contains natural ingredients and fewer additives and is associated with sustainability, thus driving consumers to demand organic wine. In the coming years, this trend in health and wellness will continue and will be even more than before, propelling the organic wine market to significant growth in the forecast period.
Global Organic Wine Market Geographical Outlook
Region-wise, the global market is segmented into Asia-Pacific, North America, South America, Europe, Middle East and Africa.
The European countries will continue to hold the largest market share in global vine production. It is evident from the data reported by OIV in its report "The World Organic Vineyard" that out of the top 10 leaders in the organic production of vines in 2019, Spain, Italy, and France constitute 75% of the world's certified organic vineyard surface area. European countries like Germany and Austria constitute 2% and 1%, respectively, with Austria, Greece, Bulgaria, Portugal, Romania, and Croatia constituting 24.9 kha of the area under organic vineyards. Hence, Europe will continue to dominate organic wine production in the coming years.
Though Europe holds a significant share of the global organic wine market, the last two decades have seen the emergence of some new regional markets. The annual growth rate has changed drastically from 2014 to 2019. Countries like the USA, Egypt, South Africa, Switzerland, and Turkey have seen drastic increases in the production of organic vines. For instance, the United States of America had 16.3 kha of area under organic vineyards in 2019, representing 3.6% of the world's total. As the world's largest organic product market, North America is also anticipated to be a significantly growing market for global vine production.
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