市場調査レポート
商品コード
1456933
食用油脂市場-2024年から2029年までの予測Edible Oils and Fats Market - Forecasts from 2024 to 2029 |
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食用油脂市場-2024年から2029年までの予測 |
出版日: 2024年02月15日
発行: Knowledge Sourcing Intelligence
ページ情報: 英文 115 Pages
納期: 即日から翌営業日
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食用油脂市場は、2022年に1,703億6,200万米ドルと評価され、CAGR 5.53%で成長し、2029年には2,483億8,600万米ドルの市場規模に達します。
脂肪酸のグリセリドから成る食品は食用油脂に分類されます。高品質の油を均一にするため、食用油製品は脱ガム、漂白、中和、脱臭など様々な工程を経て精製されます。夾雑物と呼ばれる微量成分は、精製過程で物理的または化学的に分離されます。動物性脂肪は、殺処分された動物に由来する場合は、国内法で認められた所轄官庁が定めた、屠殺時の健康状態が良好で、人間の消費に適した動物に由来するものでなければならないです。
ヘルシーで栄養強化された植物性食用油の魅力の高まり、人口の増加、食料品需要の高まり、油の栄養強化、消費者の健康志向の高まり、パーソナルケアや化粧品を含む産業用途の急速な増加はすべて、植物性油脂の市場需要を促進する要因です。さらに、世界中で菜食主義者の人口が増加していることも、植物性油脂の原動力となっています。消費者は、栄養価を高めつつ味を維持するために、より健康的な選択肢を選ぶようになっており、これが高品質油の需要を押し上げています。メーカー各社は、この需要に対応するため、加工技術を向上させ、製品ポートフォリオを拡大しています。2型糖尿病、冠状動脈性心臓病、脳卒中のリスク増加など、トランス脂肪の摂取による悪影響に対する懸念は、代替調理としての植物油の使用を促進すると考えられます。
食用油脂市場は、タイプ別に植物油と食用油脂に区分されます。
植物油セグメントが市場を独占しています。さらに、パーム油のサブセグメントが植物油セグメントを支配すると予想されます。南アジアなど様々な地域から多くの参入企業がパーム木のプランテーションに積極的に投資しています。生産と市場取引の観点から、パーム油は最も重要な植物油です。パーム油は熱帯地域でのみ生産されるため、環境と社会的フットプリントが非常に複雑です。そのため、パーム油の使用は世界市場で最も普及していると考えられています。
食用油脂セグメントのうち、バターとマーガリンのサブセグメントが最大の市場シェアを占めると予想されます。バターは免疫力を高め、代謝を促進し、心臓病や血圧のリスクを下げ、胃腸の問題や症状から保護することなどが示されています。
形態別では、食用油脂市場は固形と液体に区分されます。
液体状の油脂は、保管、輸送、取引が容易なため好まれます。油脂の種類によって、幅広い温度範囲における飽和度が異なります。オレイン酸のようなある種の油は室温よりずっと低い温度で液体になるが、エライジン酸は高温でも固体のままです。
用途別では、食用油脂市場は食品用途と工業用途に区分されます。
予測期間中、食品用途が市場を独占すると予想されます。油脂は、チョコレートや菓子類、ベーカリー製品、加工食品、スナック菓子、セイボリー、乳製品など、食品業界のさまざまな製品に使用されています。油脂はまた、生地に空気を含ませることによってケーキの食感を作るのにも役立ちます。その結果、工業用途よりも大きな市場シェアが見込まれます。
北米の食用油脂市場は大きく成長すると予想されます。
アジア太平洋では、食用油脂が最も早い速度で拡大すると予想されます。この地域には、インドネシアとマレーシアという2つの重要なパーム油・パーム核油生産国があり、インドと中国という油脂消費大国もあります。これが、アジア太平洋が世界最大かつ最も急成長している油脂産業である大きな理由のひとつです。
The edible oils and fats market is evaluated at US$170.362 billion for the year 2022 growing at a CAGR of 5.53% reaching the market size of US$248.386 billion by the year 2029.
Foods made up of glycerides of fatty acids are classified as edible fats and oils. To generate uniformity in high-quality oil, edible oil products are purified using a variety of procedures such as degumming, bleaching, neutralizing, and deodorizing. Minor components, which are termed contaminants, are physically or chemically separated during the purification process. Animal fats must be derived from animals in good health at the time of slaughter and fit for human consumption, as established by a competent authority recognized in national legislation if they come from killed animals.
The rising attractiveness of healthy and fortified vegetable cooking oils, rising population, rising demand for food commodities, fortification of oils, rising consumer health concerns, and rapidly increasing industrial applications including personal care and cosmetics, are all factors driving market demand for vegetable-sourced fats and oils. Furthermore, the growing vegan population around the world is a driving force for vegetable fats and oils. Consumers are opting for healthier choices to maintain taste while increasing nutritional content, which is driving up demand for high-quality oils. Manufacturers are improving processing technology and expanding their product portfolios to suit this demand. Concerns about the negative effects of trans-fat consumption, such as an increased risk of type 2 diabetes, coronary heart disease, and brain stroke, are likely to encourage the use of vegetable oil as a cooking alternative.
By type, the edible oil and fats market can be segmented into vegetable oils and edible fats.
The vegetable oil segment dominates the market. Further, the palm oil sub-segment is expected to dominate the vegetable oils segment. Many players from different regions, such as South Asia, are aggressively investing in palm tree plantations. In terms of production and market trade, palm oil is the most important vegetable oil. As it is exclusively produced in tropical locations, it has a very complicated environmental and social footprint. Owing to this, its use is considered to be the most widespread in global markets.
The butter and margarine sub-segment under the edible fats segment is anticipated to account for the largest market share. Butter has been shown to improve immunity, boost metabolism, lower the risk of heart disease and blood pressure, and protect against gastrointestinal issues and conditions, among other things.
By form, the edible oil and fats market can be segmented into solid and liquid.
Fats and oils in liquid form are favored due to the ease of storage, transportation, and commerce. Different oils and fats have different levels of saturation over a wide range of temperatures. Certain oils, such as oleic acid, become liquid at temperatures much below room temperature, whereas elaidic acid remains solid even at higher temperatures.
By application, the edible oil and fats market can be segmented into food applications and industrial applications.
The food applications segment is expected to dominate the market during the projected period. Fats and oils are used in a variety of items in the food industry, including chocolates and confectioneries, bakery products, processed foods, snacks, savories, and dairy products among others. Fats also help to build texture in cakes by aerating the dough. As a result, they are expected to have a bigger market share than industrial applications.
The North American edible oil and fats market is anticipated to grow significantly.
Edible oils and fats are expected to expand at the quickest rate in the Asia Pacific area. Two important palm and palm kernel oil-producing countries, Indonesia and Malaysia are located in the region, as are two large fats and oils-consuming countries, including India and China. This is one of the major reasons why the Asia-Pacific region has the largest and fastest-growing fats and oils industry in the world.