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市場調査レポート
商品コード
1261467
乳タンパク質濃縮物の世界市場規模、シェア、産業動向分析レポート用途別、濃度別、地域別展望と予測、2022年~2028年Global Milk Protein Concentrate Market Size, Share & Industry Trends Analysis Report By Application, By Concentration, By Regional Outlook and Forecast, 2022 - 2028 |
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乳タンパク質濃縮物の世界市場規模、シェア、産業動向分析レポート用途別、濃度別、地域別展望と予測、2022年~2028年 |
出版日: 2023年03月31日
発行: KBV Research
ページ情報: 英文 157 Pages
納期: 即納可能
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乳タンパク質濃縮物市場規模は、予測期間中にCAGR5.4%で成長し、2028年には45億米ドルに達すると予測されています。
そのため、濃縮乳タンパク質は乳児用調製粉乳の主要成分の1つであり、今後も乳タンパク質の需要を後押しするものと思われます。また、インド、韓国、日本などの国々で栄養補助食品へのニーズが高まっていることに加え、乳タンパク濃縮物の認知度が向上していることから、市場の拡大が予想されます。
また、この地域の人口の平均可処分所得や、飲食品産業への政府の投資や資金が増加しています。さらに、複数の機関によると、アジア太平洋地域では、糖尿病やがんなどの慢性疾患により、毎年数百万人が死亡しています。さらに、高齢者人口の増加により、健康維持のために栄養価の高い代替食品を求める声が高まり、その結果、高齢者の食生活における乳タンパク濃縮食品の需要が高まっています。
COVID-19影響度分析
食品サプライチェーンは、製造、ポストハーベスト保管、包装、流通など幅広い活動が含まれるため、コロナウイルスの感染に対してより脆弱であると言えます。それにもかかわらず、栄養価の高い健康的な製品は、健康に良い影響を与えることから、需要が高まっています。いくつかの学者や栄養補助食品の生産者は、栄養飲料の消費に対する国民の意識を高めるよう政府に訴えています。風味を向上させ、ビジネスの成長を促進するために、メーカーはさまざまな健康飲料を提供しています。乳タンパク質濃縮物市場は、この影響を大きく受けています。
市場成長要因
栄養価の高い食品への需要の高まり
豊かな国の人々は、栄養価の高い食事を望んでいます。そのためには、濃縮乳の利用が必要です。これらのアイテムに対する需要の増加も、濃縮ミルクタンパク質の原動力となっています。その拡大は、牛乳ベースのタンパク質で補った商品に対する顧客の需要の高まりによってもたらされます。濃縮乳を含む栄養価の高い食品への需要が発展するにつれ、濃縮乳成分の生産者は研究開発に多額の投資をしています。その目的は、風味と栄養価を強化した乳タンパク質濃縮物の新しい波を作り出すことです。これらの要素は、今後数年間の市場拡大をサポートすると予測されています。
乳児用調製粉乳の需要増が売上高を増加させる
ヒト乳には、短期的・長期的に健康維持に寄与する生理活性成分が豊富に含まれています。人乳の成分のほとんどはタンパク質であり、ラクトフェリン、-ラクトアルブミン、オステオポンチン、その他脂肪乳球の様々な膜タンパク質が含まれます。乳児用調製粉乳のメーカーは、重要なアミノ酸の血清濃度が母乳の濃度を下回ってはならないため、タンパク質配合のアミノ酸含有量に細心の注意を払う必要があります。乳児用調製粉乳の需要増に伴い、市場は急成長を遂げると予測されます。
市場の抑制要因
ヴィーガニズムは、世界中で新たなトレンドとなっている
ヴィーガンやベジタリアンの消費者が増え、乳製品の需要が減少していることは、業界の大きな課題となっています。ソーシャル・プラットフォームの普及により、動物虐待に対する意識が高まり、「ヒューマン・サーティファイド」「ケージ・フリー」などの表記がある商品を購入する傾向があります。動物に安全なものを選び、動物由来や動物性のものは廃棄します。また、乳タンパク濃縮製品の製造には牛の乳が使われることが一般的であり、その使用量は減少すると予想されます。このように、本市場は世界のトレンドである菜食主義にマイナスの影響を与える可能性があります。
アプリケーションの展望
用途に基づき、乳タンパク質濃縮物市場は、パッケージ製品、栄養製品、乳児用粉乳、その他に区分されます。2021年、乳タンパク質濃縮物市場では、パッケージ製品分野が最も高い収益シェアを占めています。この市場セグメントの拡大は、顧客が調理済み料理よりもパッケージ食品を好むようになっていることに起因しています。乳タンパク質濃縮物市場におけるこのセグメントの成長は、消費者が手作り料理よりもパッケージ食品を好むようになっていることに起因していると考えられます。
濃縮度の見通し
濃度に基づき、乳タンパク質濃縮物市場は低、中、高に分けられます。2021年の乳タンパク質濃縮物市場では、中程度のセグメントが大きな収益シェアを獲得しています。このセグメントの拡大は、世界人口の間でタンパク質が豊富な食品への需要が高まっていることに起因していると考えられます。MPCは、本来の状態を高い割合で保持しているため、溶解性、乳化性、起泡性、水結合性など、さまざまな機能的特徴を備えています。そのため、中濃度のMPCは、スポーツ飲料や栄養ドリンク、薬用食品、経腸栄養剤、プロテインバーなどの用途に多く採用されています。
地域別展望
地域別に、乳タンパク質濃縮物市場は、北米、欧州、アジア太平洋、LAMEAで分析されています。北米地域は、2021年に最大の収益シェアを獲得し、ミルクタンパク質濃縮物市場を独占しました。この増加は、同地域の人口が増加し、消費量が増加したことに起因していると考えられます。同地域のスポーツ産業の拡大に伴い、スポーツ用または栄養補助食品への需要が増加し、市場の拡大を促すと予測されます。消費者の健康やフィットネスに対する関心の高まりが、この分野の地域的な拡大を後押ししています。
List of Figures
The Global Milk Protein Concentrate Market size is expected to reach $4.5 billion by 2028, rising at a market growth of 5.4% CAGR during the forecast period.
Milk protein concentrate (MPC) is a milk extract with a high calcium concentration that has been encapsulated and made accessible. Due to its high protein content, it has a variety of uses in the food and beverage industry. Although it is mostly employed in the production of packaged dairy products, it is a vital component in protein supplements, newborn nutrition, and functional foods. As a result, buyer interest in the market for milk protein concentrate has remained constant.
The expansion of the market for milk protein concentrate can be ascribed to the rising demand for nutritional foods. In addition, consumers are adopting healthier lifestyles and diets and boosting their protein intake through protein supplements due to a greater awareness of health and nutritious food products, hence supporting market growth. In addition, a busy lifestyle and an increase in women's labor force involvement have redirected parents' attention to the nutritional needs of their infants, which are satisfied by infant formula.
Therefore, milk protein concentrate is one of the primary components of infant formula, which will likely continue to fuel future demand for dairy protein. The market is anticipated to expand due to the growing desire for nutritional dietary supplements in nations like India, South Korea, Japan, and others, in addition to increased awareness of milk protein concentrate.
In addition, the average disposable income of the region's population and government investments and money in the food & beverage industry is increasing. Furthermore, according to several organizations, chronic diseases like diabetes and cancer kill millions annually in Asia-Pacific. Moreover, the expanding senior population has increased the demand for age-appropriate food alternatives with better nutritional value in order to keep their general health, resulting in a rise in the demand for milk protein concentrate food products in their diet.
COVID-19 Impact Analysis
The food supply chain is more vulnerable to the coronavirus's transmission because of the wide range of activities involved, including manufacturing, post-harvest storage, packing, and distribution. Nonetheless, the demand for nutritious and healthful products has grown due to their positive effects on health. Several academics and producers of dietary supplements are pleading with governments to raise public awareness of the consumption of dietary beverages. To improve the flavor & spur business growth, manufacturers provide various healthy beverages. The market for milk protein concentrate is being greatly impacted by this.
Market Growth Factors
Rising demand for nutritious food
Individuals in rich nations desire nutrient-dense meals. This requires the utilization of milk concentrates. Increasing demand for these items is also a driving driver in the milk protein concentrate. Its expansion is driven by rising customer demand for goods supplemented with milk-based proteins. As the demand for nutritious foods containing milk concentrates develops, producers of milk protein concentrate components are investing heavily in research and development. The objective is to produce a new wave of milk protein concentrates with an enhanced flavor and nutritional profile. These elements are predicted to support market expansion in the upcoming years.
Rising demand for infant formula ramping up sales
Human milk contains abundant physiologically active components that contribute to general health in the short and long term. Most of the constituents of human milk are proteins, including lactoferrin, -lactalbumin, osteopontin, and various other membrane proteins of fat milk globules. Manufacturers of infant formula must pay close attention to the amino acid content of the protein formula, as the serum concentrations of critical amino acids must not drop below those of breast milk. With the increased demand for infant formula, the market is estimated to witness an upsurge in growth.
Market Restraining factors
Veganism is an emerging trend across the globe
An increasing number of consumers are migrating towards vegan and vegetarian products, leading to a decline in demand for milk d related products, which has become one of the industry's greatest issues. People are inclined to purchase products labeled "humane-certified," "cage-free," or similar phrases because social platforms have raised awareness about animal cruelty. Customers choose animal-safe items and discard animal-derived or animal-based goods. In addition, as milk from cows is commonly utilized to produce milk protein concentrate products, its use is anticipated to fall. Thus, the market may have a negative impact on veganism as a trend across the globe.
Application Outlook
Based on application, the milk protein concentrate market is segmented into packaged products, nutritional products, infant formula and others. In 2021, the packaged products segment held the highest revenue share in the milk protein concentrate market. The expansion of this market segment is attributable to customers' growing preference for packaged food over prepared cuisine. This segment's growth in the milk protein concentrate market could be attributed to the growing preference of consumers for packaged foods over homemade cuisine.
Concentration Outlook
On the basis of concentration, the milk protein concentrate market is divided into low, medium and high. The medium segment garnered a significant revenue share in the milk protein concentrate market in 2021. This segment's expansion can be ascribed to the growing demand for protein-rich foods among the world's population. MPCs offer a variety of functional features, including solubility, emulsification, foaming, and water binding, because they retain a high proportion of their native states. Therefore, MPCs with a medium concentration are often employed in applications involving sports or nutritional beverages, medicinal foods, enteral formulae, and protein bars.
Regional Outlook
Region-wise, the milk protein concentrate market is analyzed across North America, Europe, Asia Pacific, and LAMEA. The North America region dominated the milk protein concentrate market with the maximum revenue share in 2021. The increase can be ascribed to the region's growing population, resulting in increased consumption. With the expansion of the sports industry in the region, increased demand for sports or nutritional supplements is projected to stimulate the market's expansion. Consumers' increasing interest in health and fitness is driving the regional expansion of the sector.
The market research report covers the analysis of key stake holders of the market. Key companies profiled in the report include Fonterra Co-operative Group Limited, Schreiber Foods, Inc., Saputo, Inc., DANA Dairy Group Ltd., Royal FrieslandCampina N.V., Lactalis Group, Agri-Mark, Inc. (Cabot Creamery Cooperative), Arla Foods, Inc., Kerry Group PLC and FIT.
Market Segments covered in the Report:
By Application
By Concentration
By Geography
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