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市場調査レポート
商品コード
1675785
甲殻類市場:タイプ別、用途別、地域別、2025-2033年Crustaceans Market Report by Type (Lobsters, Shrimps, Crabs, and Others), Application (Retail, Institutions, Food Service), and Region 2025-2033 |
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カスタマイズ可能
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甲殻類市場:タイプ別、用途別、地域別、2025-2033年 |
出版日: 2025年03月01日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 138 Pages
納期: 2~3営業日
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甲殻類市場の世界市場規模は2024年に188億米ドルに達しました。IMARC Groupは、2025年から2033年にかけての成長率(CAGR)は4.03%で、2033年には273億米ドルに達すると予測しています。健康志向の消費者の間で栄養豊富な食品として甲殻類の人気が高まっていること、甲殻類の加工と包装における継続的な技術革新、オンラインおよびオフラインの組織小売チャネルで簡単に製品を入手できることなどが、市場を牽引する主な要因のいくつかです。
甲殻類は、甲殻亜門に属する節足動物の多様なグループで、主に水生動物であり、陸上環境でも見られます。甲殻類は通常、キチン製の外骨格を持ち、支持と保護を提供し、運動や摂食などの機能のために関節付属器を持っています。これに加えて、水から酸素を取り出すためのエラと、環境を感知するための2対の触角を頭部に持っています。彼らの摂餌戦略には、濾過摂餌、清掃、捕食があり、特殊な付属器官や口器を用いて獲物を捕獲したり、水中から餌の粒子を集めたりします。甲殻類は人間の食用として収穫され、増大する魚介類の需要を満たすために養殖されているため、経済的重要性が高いです。エビ、カニ、ロブスターを含むいくつかの甲殻類は世界の珍味とされているが、タンパク質、ビタミン、ミネラル、オメガ3脂肪酸の供給源として栄養価も高く、バランスの取れた食事に加えるのに有益です。代表的な甲殻類には、カニ、ロブスター、エビ、フジツボなどがあります。
世界市場の主な原動力となっているのは、料理用途における甲殻類製品の需要の増大です。これは、健康志向の消費者の間で栄養豊富な食品として甲殻類の人気が高まっていることに起因しています。これに伴い、新興国の経済成長とともに可処分所得が増加し、高級魚介類製品に対する需要が高まり、市場が活性化しています。さらに、水産養殖の急速な拡大と高度な技術・技能の開発が、養殖甲殻類の生産量と供給量の増加をもたらしており、これが市場に拍車をかけています。これに加えて、ガス置換包装(MAP)や個別急速冷凍(IQF)技術など、甲殻類の加工と包装における絶え間ない技術革新が、保存性の向上と保存期間の延長に貢献しており、これが市場の重要な成長促進要因となっています。さらに、沿岸地域への観光客や外国人旅行者の流入が増加し、甲殻類を含む地元の魚介類の消費が増加していることも市場を牽引しています。これとは別に、水産会社、業界団体、政府機関による、甲殻類の栄養的利点と料理の多様性を強調する積極的なマーケティングと宣伝活動が、市場の前向きな見通しを生み出しています。市場に貢献しているその他の要因としては、オンラインおよびオフラインの組織小売での製品の容易な入手、主要企業による養殖トレーサビリティシステムの導入、広範な研究開発(R&D)活動などが挙げられます。
The global crustaceans market size reached USD 18.8 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 27.3 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 4.03% during 2025-2033. The rising popularity of crustaceans as a nutrient-rich food among the health-conscious consumers, continual innovations in crustacean processing and packaging, and easy product availability across online and offline organized retail channels represent some of the key factors driving the market.
Crustaceans, a diverse group of arthropods belonging to the subphylum Crustacea, are primarily aquatic animals and are found in terrestrial environments as well. Crustaceans typically possess an exoskeleton made of chitin, providing support and protection, and have joint appendages for functions like locomotion and feeding. In addition to this, they possess gills for extracting oxygen from water and two pairs of antennae on their heads for sensing their environment. Their feeding strategies encompass filter feeding, scavenging, and predation, utilizing specialized appendages or mouthparts to capture prey or gather food particles from water. Crustaceans have a high economic importance since they are harvested for human consumption and are cultivated through aquaculture to meet the growing seafood demand. While several crustacean species including shrimp, crab, and lobster are considered to be global delicacies, they also provide nutritional value as a source of protein, vitamins, minerals, and omega-3 fatty acids, making them a beneficial addition to a balanced diet. Some of the most common crustaceans include organisms, such as crabs, lobsters, shrimp, and barnacles.
The global market is primarily driven by the augmenting demand for crustacean products in culinary applications. This can be attributed to the rising popularity of crustaceans as a nutrient-rich food among health-conscious consumers. In line with this, the inflating disposable incomes along with higher economic growth in emerging economies are leading to a higher demand for premium and luxury seafood products, thereby fueling' the market. Moreover, rapid expansion of aquaculture and the development of advanced techniques and technologies are resulting in increased production and availability of farmed crustaceans, which, in turn, is providing an impetus to the market. In addition to this, continual innovations in crustacean processing and packaging such as modified atmosphere packaging (MAP) and individually quick frozen (IQF) techniques contribute to better preservation and extended shelf life, which is acting as a significant growth-inducing factor for the market. The market is further driven by the increasing influx of tourists and international travelers to coastal regions, which is leading to an increased consumption of local seafood, including crustaceans. Apart from this, aggressive marketing and promotional activities by seafood companies, industry associations, and government agencies highlighting the nutritional benefits and culinary versatility of crustaceans are creating a positive market outlook. Some of the other factors contributing to the market include easy product availability across online and offline organized retail, implementation of aquaculture traceability systems by key players, and extensive research and development (R&D) activities.
Kindly note that this only represents a partial list of companies, and the complete list has been provided in the report.