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市場調査レポート
商品コード
1661276
パーボイルド・白米市場レポート:最終用途別、地域別、2025年~2033年Parboiled and White Rice Market Report by End Use (Food Use, Feed Use), and Region 2025-2033 |
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カスタマイズ可能
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パーボイルド・白米市場レポート:最終用途別、地域別、2025年~2033年 |
出版日: 2025年02月10日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 133 Pages
納期: 2~3営業日
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2024年のパーボイルド・白米市場の世界市場規模は5億990万トンでした。IMARC Groupは、2025年から2033年のCAGRは1.17%で、2033年には5億6,480万トンに達すると予測しています。現在、中国が市場を独占しており、2024年には35.2%以上の市場シェアを占めています。パーボイルド・白米市場のシェアは、主食に対する世界の需要の高まり、都市化の進展、便利で栄養価の高い米品種に対する消費者の嗜好の高まりによって上昇しています。貿易の拡大、加工技術の向上、アジア、アフリカ、中東における消費の増加がさらに市場成長に寄与しています。
パーボイルド米と白米は熱水加工米の一種です。パーボイルド米は部分的に沸騰させた後、ぬるま湯か冷水で処理してから籾摺りと精米を行う。白米は通常、籾殻、糠、胚芽を取り除いてから精米します。カルシウム、カリウム、食物繊維、ビタミンB6を豊富に含み、乾燥粉末、インスタント・スープ・ミックス、冷凍食品などに広く使われています。パーボイルド米と白米は、一般的に長・中・短の長さがあります。これらはすぐに食べられる(RTE)朝食用シリアル、ビスケット、押し出しスナック、ベビーフード、麺類、発酵飲料、油などに広く使われています。しかし、白米と比較すると、パーボイルド米は消化がよく、冷めるまでの時間が短く、ふっくらとして粘りの少ない食感が特徴です。
世界中の飲食品産業が大きく成長していることが、市場の見通しを明るくしている主な要因のひとつです。さらに、パーボイルド米や白米の健康上の利点に関する大衆の意識の高まりが、市場の成長を後押ししています。消費者の嗜好はエネルギーが豊富な炭水化物ベースの食事に急速にシフトしており、米を定期的かつ適度に摂取することで、糖尿病やその他の様々な病気の開発リスクを最小限に抑えることができます。これに伴い、高級米や特殊な白米製品・料理への需要が高まっていることも、市場の成長を後押ししています。例えば、なめらかな粒と独特の香り、味、優れた品質を持つバスマティ米は、消費者の間で絶大な支持を得ています。さらに、米の生産技術の大幅な向上や、ライスフレーク、パフライス、ライスウエハー、缶詰の需要の高まりも成長を促す要因となっています。さらに、消費者の支出能力の上昇、米の栽培を促進する有利な政府政策の実施は、市場の成長を促進すると予想されます。
The global parboiled and white rice market size was valued at 509.9 Million Tons in 2024. Looking forward, IMARC Group estimates the market to reach 564.8 Million Tons by 2033, exhibiting a CAGR of 1.17% from 2025-2033. China currently dominates the market, holding a market share of over 35.2% in 2024. The parboiled and white rice market share is rising due to rising global demand for staple foods, increasing urbanization, and growing consumer preference for convenient and nutrient-rich rice varieties. Expanding trade, improved processing technologies, and higher consumption in Asia, Africa, and the Middle East further contribute to market growth.
Parboiled and white rice are variants of hydrothermally processed rice. Parboiled rice is partially boiled and is processed in lukewarm or cold water before husking and milling. White rice is usually milled after having the husk, bran and germ removed. They are a rich source of calcium, potassium, fiber and vitamin B6 and are widely used in dry powders, instant soup mixes and frozen foods. Parboiled and white rice are commonly available in long, medium and short lengths. They are widely used in ready-to-eat (RTE) breakfast cereals, biscuits, extruded snacks, baby foods, noodles, fermented beverages and oils. However, in comparison to white rice, parboiled rice is easy to digest, takes lesser time to cool and has a fluffier and less sticky texture.
Significant growth in the food and beverage industry across the globe is among the key factors creating a positive outlook for the market. Moreover, rising awareness regarding the health benefits of parboiled and white rice among the masses is providing a thrust to the market growth. The consumer preference is rapidly shifting towards an energy-rich carbohydrate-based diet and regular and moderate consumption of rice can minimize the risks of developing diabetes and various other medical ailments. In line with this, the increasing demand for premium and specialty white rice products and dishes is also favoring the market growth. For instance, basmati rice with sleek grains and unique aroma, taste and superior quality is gaining immense preference among the consumers. Additionally, extensive improvements in the rice production technologies and rising demand for rice flakes, puffed rice, rice wafers and canned rice, are acting as other growth-inducing factors. Furthermore, rising expenditure capacities of the consumers, along with the implementation of favorable government policies promoting the cultivation of rice, is anticipated to drive the market toward growth.
On the basis of end use, the food industry is currently the largest consumer of rice accounting for the majority of the total global consumption.
Region-wise, China represents the largest producer of rice accounting for the majority of the total global production.
The competitive landscape of the industry has also been examined, along with the profiles of the key players.
This report provides a comprehensive analysis for setting up a parboiled and white rice manufacturing plant. The study covers all the requisite aspects of the parboiled and white rice industry and provides an in-depth analysis of the market, industry performance, processing and manufacturing requirements, project cost, project funding, project economics, expected returns on investment, profit margins, etc. This report is a must-read for entrepreneurs, investors, researchers, consultants, business strategists, and all those who are planning to foray into the parboiled and white rice industry in any manner.