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市場調査レポート
商品コード
1519718
食品安定剤市場レポート:原料別、機能別、用途別、地域別、2024年~2032年Food Stabilizer Market Report by Source, Function, Application, and Region 2024-2032 |
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カスタマイズ可能
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食品安定剤市場レポート:原料別、機能別、用途別、地域別、2024年~2032年 |
出版日: 2024年07月01日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 137 Pages
納期: 2~3営業日
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世界の食品安定剤市場規模は2023年に72億米ドルに達しました。今後、市場は2032年までに102億米ドルに達し、2024年から2032年の間に3.82%の成長率(CAGR)を示すと予想されます。
食品安定剤は、食品の食感、構造、品質を保持するために混合されていない食品原料に塗布または噴霧される化学物質または添加物です。タンパク質、甘味料、緩衝塩、アルギン酸塩、ハイドロコロイド、ビタミン、ミネラル、乳化剤などが含まれます。植物、動物、海藻など、天然および合成の原料から広く得られます。食品安定剤は、サラダドレッシング、アイスクリーム、ゼリー、ヨーグルト、ジャムなどによく使用されます。カラギーナン、ペクチン、塩化カルシウム、ゼラチン、寒天などは、食品に広く使用されている安定剤の一部です。これらは製品の形状、一貫性、色の保持を助ける。また、時間を節約し、製品の栄養価や鮮度を維持するのにも役立ちます。その結果、食品安定剤は乳製品、食肉、鶏肉、飲食品、ベーカリー、菓子類の製造に広く使用されています。
利便性の高い食品に対する世界の需要の増加は、市場の成長を促進する主な要因の一つです。食品安定剤は製品の保存性を高め、物理的・化学的特性を保持するために広く使用されています。これに伴い、多忙なライフスタイルや多忙なスケジュールにより、消費者の嗜好がすぐに食べられる(RTE)スナック、冷凍食品、商品化されたフルーツジュース、パッケージ食品にシフトしていることが、市場の成長を後押ししています。さらに、健康への影響を最小限に抑え、環境に優しい天然バイオベースの食品安定剤の発売など、さまざまな製品革新が市場成長に弾みをつけています。さらに、中カロリーおよびゼロカロリー飲料の味を向上させるために飲食品(F&B)業界で広く製品が採用されていることも、市場成長にプラスの影響を与えています。これとは別に、消費者の支出能力の増加が市場に明るい見通しをもたらしています。
The global food stabilizer market size reached US$ 7.2 Billion in 2023. Looking forward, the market is expected to reach US$ 10.2 Billion by 2032, exhibiting a growth rate (CAGR) of 3.82% during 2024-2032.
Food stabilizers are chemicals or additive materials that are applied or sprayed to unblended food ingredients to preserve the texture, structure, and quality of the food. They include proteins, sweeteners, buffering salts, alginates, hydrocolloids, vitamins, minerals, and emulsifiers. They are widely obtained from natural and synthetic sources, such as plants, animals, and seaweed. Food stabilizers are commonly used in salad dressing, ice creams, jellies, yogurt, and jams. Carrageenan, pectin, calcium chloride, gelatin, and agar-agar are some of the widely used stabilizers in food products. They assist in retaining the shape, consistency, and color of the products. They also aid in saving time and maintaining the nutritional value of the products and freshness. As a result, food stabilizers are widely used in the manufacturing of dairy, meat and poultry, beverages, bakery and confectionery products.
The increasing global demand for convenience food products is one of the key factors driving the growth of the market. Food stabilizers are widely used to enhance the shelf life of products and retain physical and chemical characteristics. In line with this, the shifting consumer preference toward ready-to-eat (RTE) snacks, frozen meals, commercialized fruit juice, and packaged food due to hectic lifestyles and busy schedules is favoring the market growth. Moreover, various product innovations, such as the launch of natural and bio-based food stabilizers that have minimal impact on health and are environmentally friendly, are providing an impetus to the market growth. Additionally, the widespread product adoption in the food and beverage (F&B) industry for enhancing taste in mid-calorie and zero-calorie beverages is positively impacting the market growth. Apart from this, the increasing expenditure capacities of consumers is creating a positive outlook for the market.
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the global food stabilizer market report, along with forecasts at the global, regional and country level from 2024-2032. Our report has categorized the market based on source, function and application.
Plant
Seaweed
Microbial
Animal
Synthetic
Texturizing
Stabilizing
Moisture Retention
Others
Dairy and Dairy Products
Confectionery Products
Convenience Foods
Bakery Products
Meat and Poultry Products
Beverages
Sauces and Dressings
Others
North America
United States
Canada
Asia-Pacific
China
Japan
India
South Korea
Australia
Indonesia
Others
Europe
Germany
France
United Kingdom
Italy
Spain
Russia
Others
Latin America
Brazil
Mexico
Others
Middle East and Africa
The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being Advanced Food Systems Inc., Archer Daniels Midland Company, Ashland Inc., Cargill Incorporated., Chemelco International B.V., Crest Foods Co. Inc., Glanbia plc, Kerry Group plc, Koninklijke DSM N.V., Nexira, Palsgaard A/S and Tate & Lyle PLC.