市場調査レポート
商品コード
1451087
パーボイルドおよび白米市場レポート:最終用途別、地域別、2024-2032Parboiled and White Rice Market Report by End Use (Food Use, Feed Use), and Region 2024-2032 |
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パーボイルドおよび白米市場レポート:最終用途別、地域別、2024-2032 |
出版日: 2024年03月02日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 148 Pages
納期: 2~3営業日
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世界のパーボイルドおよび白米市場規模は2023年に5億410万トンに達しました。IMARC Groupは、2024年から2032年にかけての成長率(CAGR)は1.1%で、2032年には5億6,020万トンに達すると予測しています。
パーボイルドおよび白米は熱水加工米の一種です。パーボイルド米は部分的に沸騰させたもので、籾摺りや精米の前にぬるま湯か冷水で処理されます。白米は通常、籾殻、糠、胚芽を取り除いてから精米します。カルシウム、カリウム、食物繊維、ビタミンB6を豊富に含み、乾燥粉末、インスタント・スープ・ミックス、冷凍食品などに広く使われています。パーボイルド・ライスや白米は、一般的に長・中・短の長さがあります。これらはすぐに食べられる(RTE)朝食用シリアル、ビスケット、押し出しスナック、ベビーフード、麺類、発酵飲料、油などに広く使われています。しかし、白米と比較すると、パーボイルド・ライスは消化が良く、冷ますのに時間がかからず、ふっくらとして粘りの少ない食感です。
世界中の飲食品産業が大きく成長していることが、市場の見通しを明るくしている主な要因のひとつです。さらに、大衆の間でパーボイルドおよび白米の健康上の利点に関する認識が高まっていることが、市場成長の推進力となっています。消費者の嗜好はエネルギーが豊富な炭水化物ベースの食事に急速にシフトしており、米を定期的かつ適度に摂取することで、糖尿病やその他の様々な病気を発症するリスクを最小限に抑えることができます。これに伴い、高級で特殊な白米製品や料理への需要が高まっていることも、市場の成長を後押ししています。例えば、なめらかな粒と独特の香り、味、優れた品質を持つバスマティ米は、消費者の間で絶大な嗜好を得ています。さらに、米の生産技術の大幅な向上や、ライスフレーク、パフライス、ライスウエハー、缶詰の需要の高まりも成長を促す要因となっています。さらに、消費者の支出能力の上昇、米の栽培を促進する有利な政府政策の実施は、市場の成長を促進すると予想されます。
The global parboiled and white rice market size reached 504.1 Million Tons in 2023. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach 560.2 Million Tons by 2032, exhibiting a growth rate (CAGR) of 1.1% during 2024-2032.
Parboiled and white rice are variants of hydrothermally processed rice. Parboiled rice is partially boiled and is processed in lukewarm or cold water before husking and milling. White rice is usually milled after having the husk, bran and germ removed. They are a rich source of calcium, potassium, fiber and vitamin B6 and are widely used in dry powders, instant soup mixes and frozen foods. Parboiled and white rice are commonly available in long, medium and short lengths. They are widely used in ready-to-eat (RTE) breakfast cereals, biscuits, extruded snacks, baby foods, noodles, fermented beverages and oils. However, in comparison to white rice, parboiled rice is easy to digest, takes lesser time to cool and has a fluffier and less sticky texture.
Significant growth in the food and beverage industry across the globe is among the key factors creating a positive outlook for the market. Moreover, rising awareness regarding the health benefits of parboiled and white rice among the masses is providing a thrust to the market growth. The consumer preference is rapidly shifting towards an energy-rich carbohydrate-based diet and regular and moderate consumption of rice can minimize the risks of developing diabetes and various other medical ailments. In line with this, the increasing demand for premium and specialty white rice products and dishes is also favoring the market growth. For instance, basmati rice with sleek grains and unique aroma, taste and superior quality is gaining immense preference among the consumers. Additionally, extensive improvements in the rice production technologies and rising demand for rice flakes, puffed rice, rice wafers and canned rice, are acting as other growth-inducing factors. Furthermore, rising expenditure capacities of the consumers, along with the implementation of favorable government policies promoting the cultivation of rice, is anticipated to drive the market toward growth.
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the global parboiled and white rice market report, along with forecasts at the global and regional level from 2024-2032. Our report has categorized the market based on end use.
Food Use
Feed Use
On the basis of end use, the food industry is currently the largest consumer of rice accounting for the majority of the total global consumption.
China
India
Indonesia
Bangladesh
Vietnam
Others
Region-wise, China represents the largest producer of rice accounting for the majority of the total global production.
The competitive landscape of the industry has also been examined, along with the profiles of the key players.
This report provides a comprehensive analysis for setting up a parboiled and white rice manufacturing plant. The study covers all the requisite aspects of the parboiled and white rice industry and provides an in-depth analysis of the market, industry performance, processing and manufacturing requirements, project cost, project funding, project economics, expected returns on investment, profit margins, etc. This report is a must-read for entrepreneurs, investors, researchers, consultants, business strategists, and all those who are planning to foray into the parboiled and white rice industry in any manner.