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市場調査レポート
商品コード
1660754
食品・飲料加工機器市場レポート:タイプ、最終製品形態、操作モード、用途、地域別、2025年~2033年Food and Beverages Processing Equipment Market Report by Type, End Product Form, Mode of Operation, Application, and Region 2025-2033 |
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カスタマイズ可能
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食品・飲料加工機器市場レポート:タイプ、最終製品形態、操作モード、用途、地域別、2025年~2033年 |
出版日: 2025年02月10日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 138 Pages
納期: 2~3営業日
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食品・飲料加工機器の世界市場規模は2024年に642億米ドルに達しました。IMARC Groupは、2025年から2033年にかけての成長率(CAGR)は4.45%で、2033年には969億米ドルに達すると予測しています。F&B業界全体で省エネ製造技術の採用が増加していることが市場を刺激しています。
食品・飲料加工機器は、物理的・化学的手段を用いて原材料を調理済み食品に変えるもので、乳製品、ベーカリー、鶏肉、魚介類、飲食品、菓子類の生産に使用されます。これに加えて、包装・ラベリング用途や品質管理における工程監視にも使用されます。これとは別に、加工機器は、加熱、ブランチング、調理、低温殺菌など、飲食品産業におけるさまざまな工程の自動化にも使用され、生産時間全体の短縮と効率化を図っています。近年、飲食品業界を管理する厳しい規制やガイドラインにより、高品質の加工機器に対する需要が世界中で高まっています。
グリーン・テクノロジーの登場により、メーカーは古い食品・飲料加工機器を、生産コストを最小限に抑え、二酸化炭素排出量を削減するのに役立つエネルギー効率の高い製品に買い換えるようになった。メーカーはまた、既存の加工機器を改良するために先進技術を導入しています。例えば、機械学習やモノのインターネット(IIoT)を取り入れたり、柔軟でカスタマイズ可能な機器を提供したりしています。世界の食品・飲料加工機器市場の成長を促進するその他の要因には、食生活の嗜好の変化、クイックサービスレストラン(QSR)の増加、健康的で栄養価の高い調理済み食品への需要の高まりなどがあります。
The global food and beverages processing equipment market size reached USD 64.2 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 96.9 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 4.45% during 2025-2033. An increase in the adoption of energy-saving manufacturing technologies across the F&B industry is stimulating the market.
Food and beverage processing equipment use physical and chemical means to transform raw ingredients into prepared food and are used in the production of dairy, bakery, poultry, seafood, beverage and confectionery products. In addition to this, they are employed to monitor processes in packaging and labeling applications and quality management. Apart from this, processing equipment are also being used to automate various processes in the food and beverage industry, such as heating, blanching, cooking, and pasteurization, to decrease the overall production time and increase the efficiency. In recent years, the strict regulations and guidelines governing the food and beverage industry have increased the demand for high-quality processing equipment worldwide.
The arrival of green technologies has encouraged the manufacturers to replace their old food and beverage processing equipment with energy-efficient variants that help in minimizing the overall cost of production and reducing their carbon footprint. The manufacturers are also introducing advanced technologies to improve the existing processing equipment. For instance, they are incorporating machine learning and Industrial Internet of Things (IIoT) as well as offering flexible and customizable equipment. Some of the other factors driving the growth of the global food and beverage processing equipment market include altering dietary preferences, rising number of quick-service restaurants (QSRs), and growing demand for healthy, nutritious and ready-to-eat food products.
Among these, processing represents the most preferred type.
Currently, solid products dominate the market, holding the largest share.
Semi-Automatic currently represents the biggest segment.
At present, the meat and poultry industry exhibits a clear dominance in the market.
Amongst these, Asia Pacific enjoys the leading position in the market.
The competitive landscape of the market has been examined with some of the key players being Marel, GEA Group, Buhler, JBT Corporation, Alfa Laval, TNA Australia Solutions, Bucher Industries, Equipamientos Carnicos, S.L. (Mainca), Clextral, SPX Flow, Bigtem Makine, Fenco Food Machinery and Krones Group.