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市場調査レポート
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1553689

エンドウ豆でんぷんの市場規模、シェア、動向分析レポート:タイプ別、機能別、最終用途別、地域別、セグメント予測、2024年~2030年

Pea Starch Market Size, Share & Trends Analysis Report By Type (Food, Feed), By Function (Gelling, Thickeners, Texturizing, Film Forming), By End-use (Food & Beverage, Animal Feed), By Region, And Segment Forecasts, 2024 - 2030


出版日
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英文 100 Pages
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2~10営業日
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エンドウ豆でんぷんの市場規模、シェア、動向分析レポート:タイプ別、機能別、最終用途別、地域別、セグメント予測、2024年~2030年
出版日: 2024年08月29日
発行: Grand View Research
ページ情報: 英文 100 Pages
納期: 2~10営業日
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概要

エンドウ豆でんぷん市場の成長と動向:

Grand View Research, Inc.の最新レポートによると、世界のエンドウ豆でんぷん市場規模は2030年までに2億360万米ドルに達し、予測期間中に収益ベースのCAGR 12.1%で拡大すると予測されています。

この成長は、非遺伝子組み換えやグルテンフリーの食事に対する消費者の傾向の高まりと相まって、栄養補助食品業界からの需要の高まりが主な要因です。

エンドウ豆でんぷんは、主にタンパク質抽出の製品別として入手可能です。その結果、小麦、ジャガイモ、トウモロコシのでんぷんとは対照的に、経済的なでんぷん源であると考えられています。さらに、応用産業の総和からのエンドウ豆でんぷんの需要の増大とエンドウ豆の製造の増大も、市場の成長を促進すると予想されます。しかし、エンドウ豆でんぷんの機能的特性の劣化効果の発生が増加しているため、市場成長が著しく阻害される可能性があります。

エンドウ豆でんぷんはグルテンフリーであり、非遺伝子組み換えであると考えられています。アミロース含量が高いため、他の生来のデンプンとは異なります。また、他のデンプンよりはるかに少ない添加量で水中でゲルを形成することができます。ガム、食肉、押し出し成型シリアル、コーティングなど、弾力の少ない食感を必要とする食品に理想的な原料であると考えられています。

タイプ別に見ると、市場は食品グレード、飼料グレード、工業グレードに区分されます。この製品は、食品中のタンパク質含有量を補う能力があることから、食品グレードのセグメントで徐々に使用されるようになっており、スープやソース、菓子類、麺類、パスタ、肉ベーカリー、海産物などの用途に最適となっています。この市場は、グルテンフリーの特性を包含することから、ドレッシング、ケーキ、デザートなどのベーカリー製品の製造において、増粘剤、テクスチャリング剤、ゲル化剤として強化されています。

用途別では、市場は飲食品、動物飼料、製紙、医薬品、繊維製品に区分されます。食品・飲料セグメントは2018年に39.19%の圧倒的な市場シェアを占めました。同製品は、製菓、パスタ、乳製品、スナック、ベーカリー製品、スープ・ソース、ポテト製品、鶏肉、肉、魚などの食品・飲料品に、結合剤や増粘剤として広く使用されています。良好な味と食感を備えた健康的な食品に対する需要の高まりとともに人口が増加していることが、市場成長にプラスの影響を与えている主要因です。

アジア太平洋地域は、特にインドや中国などの新興国市場において、今後数年間にわたって大きな市場シェアを占めると予想されます。さらに、アレルゲンに優しい食品は、近い将来この地域の市場の成長を高めると予測されています。中国とインドでは、農業産業の成長を目的とした好意的な規制が敷かれているため、予測期間中、エンドウ豆でんぷん生産者には十分な原料供給が見込まれます。

エンドウ豆でんぷん市場レポートハイライト

  • ゲル化機能は2023年に36.3%の最大の市場収益シェアを占めました。この成長の要因は、飲食品産業におけるゲル化剤としてのエンドウ豆でんぷんの優れた性能です。
  • 紙分野は、2024年から2030年にかけて最も速いCAGR 12.3%で成長すると予想されます。これは、エンドウ澱粉の天然で生分解性の特性によるものです。
  • 食品分野は市場を独占し、2023年には35.1%のシェアを占めました。この成長は、エンドウ豆デンプンのユニークな特性など、いくつかの原動力に起因しています。
  • 流通契約、製品イノベーション、強力なマーケティング戦略は、市場競争力と市場認知度を拡大するために市場プレーヤーが採用する主要な方法です。
  • 北米のエンドウ豆でんぷん市場は2023年に支配的でした。この成長は、この地域全体に高度な産業用途と製造技術が広く採用されていることに起因しています。

目次

第1章 調査手法と範囲

第2章 エグゼクティブサマリー

第3章 世界のエンドウ豆でんぷん市場の変数、動向、範囲

  • 市場イントロダクション/系統展望
  • 市場規模と成長見通し
  • 市場力学
    • 市場促進要因分析
    • 市場抑制要因分析
  • 世界のエンドウ豆でんぷん市場分析ツール
    • ポーターの分析
    • PESTEL分析

第4章 世界のエンドウ豆でんぷん市場:タイプ別推定・動向分析

  • セグメントダッシュボード
  • 世界のエンドウ豆でんぷん市場:タイプ変動分析、2023年および2030年
  • 食品
  • 飼料
  • 産業

第5章 世界のエンドウ豆でんぷん市場:機能別推定・動向分析

  • セグメントダッシュボード
  • 世界のエンドウ豆でんぷん市場:機能変動分析、2023年および2030年
  • ゲル化
  • 増粘剤
  • テクスチャリング
  • フィルム形成
  • その他

第6章 世界のエンドウ豆でんぷん市場:最終用途別推定・動向分析

  • セグメントダッシュボード
  • 世界のエンドウ豆でんぷん市場:最終用途変動分析、2023年および2030年
  • 飲食品
  • 動物飼料
  • 医薬品
  • 繊維

第7章 世界のエンドウ豆でんぷん市場:地域別推定・動向分析

  • 世界のエンドウ豆でんぷん市場シェア、地域別、2023年および2030年
  • 北米
    • 米国
    • カナダ
    • メキシコ
  • 欧州
    • 英国
    • ドイツ
    • フランス
    • イタリア
    • スペイン
  • アジア太平洋
    • 中国
    • 日本
    • インド
    • 韓国
    • オーストラリアとニュージーランド
  • ラテンアメリカ
    • ブラジル
    • アルゼンチン
  • 中東およびアフリカ
    • アラブ首長国連邦
    • 南アフリカ

第8章 競合情勢

  • 主要市場参入企業による最近の動向と影響分析
  • 企業分類
  • 企業ヒートマップ分析
  • 企業プロファイル
    • Axiom Foods, Inc.
    • Dakota Ingredients
    • AGT Food and Ingredients Inc.
    • Puris.
    • Vestkorn
    • Roquette Freres.
    • Sanstar Limited
    • Emsland Group
    • Nutri-Pea
    • Aminola
目次
Product Code: GVR-3-68038-847-3

Pea Starch Market Growth & Trends:

The global pea starch market size is expected to reach USD 203.6 million by 2030, expanding at a revenue-based CAGR of 12.1% over the forecast period, according to a new report published by Grand View Research, Inc. The growth is majorly driven by the rising demand from nutraceuticals industry coupled with growing consumer inclination toward non-GMO and gluten free diets.

Pea starch is mostly accessible as a by-product of protein extraction. As a result, it is considered to be an economical source of starch as opposed to wheat, potato, and corn starches. Furthermore, growing demand of pea starch from the sum of applicable industries and augmented manufacturing of pea is also anticipated to propel the market growth. However, rising occurrence of retrogradation effects of the functional characteristics of pea starch, may significantly hinder the market growth.

Pea starch is considered to be gluten free as well as non-GMO. It is different from other native starches as it has high amylose content. It can also form a gel in water at a much lower dosage than other variants. It is considered to be an ideal ingredient for food products that require less elastic texture for gums, meats, extruded cereals, coatings, and others.

On the basis of type, the market is segmented into food grade, feed grade, and industrial grade. The product has been progressively used in foods grade segment on account of its capability to supplement protein content in foods, which makes it best for soups and sauces, confectionery, noodles, pastas, meat bakery, and sea foods, among other applications. The market is strengthened as a thickening, texturing, and gelling agent in the production of bakery goods like dressings, cakes, and desserts on account of its encompassing gluten-free properties.

On the basis of application, the market is segmented into food and beverage, animal feed, paper, pharmaceuticals, and textiles segments. Food and beverage segment held a dominant market share of 39.19% in 2018. The product is widely used in food and beverage items, such as confectionary, pasta, dairy, snacks, bakery products, soups and sauces, potato products, poultry, meat, and fish, as a binding and thickening agent. Growing population along with rising demand for healthy food products with good taste and texture is a key factors positively influencing market growth.

Asia Pacific is anticipated to hold a significant market share over the upcoming years especially in the developing markets, such as India and China. Moreover, allergen-friendly food products are projected to enhance growth of the regional market in near future. Favorable regulations in China and India aimed at agricultural industry growth will result in sufficient raw material supply for pea starch producers during the forecast period.

Pea Starch Market Report Highlights:

  • Gelling functions accounted for the largest market revenue share of 36.3% in 2023. The factors behind this growth are the excellent performance of pea starch as a gelling agent in the food & beverage industry.
  • The paper segment is expected to grow at the fastest CAGR of 12.3% from 2024 to 2030. This is driven by the natural, biodegradable properties of pea starch.
  • The food segment dominated the market and accounted for a share of 35.1% in 2023. This growth can be attributed to several driving forces, such as the unique properties of pea starch.
  • Distribution agreements, product innovations, and strong marketing strategies are the key methods adopted by the market players to expand their competitive positions and visibility in the market.
  • The North American pea starch market dominated in 2023. This growth can be attributed to the widespread adoption of advanced industrial applications and manufacturing technologies throughout the region.

Table of Contents

Chapter 1. Methodology and Scope

  • 1.1. Market Segmentation and Scope
  • 1.2. Market Definitions
  • 1.3. Research Methodology
    • 1.3.1. Information Procurement
    • 1.3.2. Information or Data Analysis
    • 1.3.3. Market Formulation & Data Visualization
    • 1.3.4. Data Validation & Publishing
  • 1.4. Research Scope and Assumptions
    • 1.4.1. List of Data Sources

Chapter 2. Executive Summary

  • 2.1. Market Outlook
  • 2.2. Segment Outlook
  • 2.3. Competitive Insights

Chapter 3. Global Pea Starch Market Variables, Trends, & Scope

  • 3.1. Market Introduction/Lineage Outlook
  • 3.2. Market Size and Growth Prospects (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 3.3. Market Dynamics
    • 3.3.1. Market Drivers Analysis
    • 3.3.2. Market Restraints Analysis
  • 3.4. Global Pea Starch Market Analysis Tools
    • 3.4.1. Porter's Analysis
      • 3.4.1.1. Bargaining power of the suppliers
      • 3.4.1.2. Bargaining power of the buyers
      • 3.4.1.3. Threats of substitution
      • 3.4.1.4. Threats from new entrants
      • 3.4.1.5. Competitive rivalry
    • 3.4.2. PESTEL Analysis
      • 3.4.2.1. Political landscape
      • 3.4.2.2. Economic and Social landscape
      • 3.4.2.3. Technological landscape
      • 3.4.2.4. Environmental landscape
      • 3.4.2.5. Legal landscape

Chapter 4. Global Pea Starch Market: Type Estimates & Trend Analysis

  • 4.1. Segment Dashboard
  • 4.2. Global Pea Starch Market: Type Movement Analysis, 2023 & 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 4.3. Food
    • 4.3.1. Food Market Revenue Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 4.4. Feed
    • 4.4.1. Feed Market Revenue Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 4.5. Industrial
    • 4.5.1. Industrial Market Revenue Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)

Chapter 5. Global Pea Starch Market: Function Estimates & Trend Analysis

  • 5.1. Segment Dashboard
  • 5.2. Global Pea Starch Market: Function Movement Analysis, 2023 & 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 5.3. Gelling
    • 5.3.1. Gelling Market Revenue Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 5.4. Thickeners
    • 5.4.1. Thickeners Market Revenue Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 5.5. Texturizing
    • 5.5.1. Texturizing Market Revenue Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 5.6. Film Forming
    • 5.6.1. Film Forming Market Revenue Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 5.7. Others
    • 5.7.1. Others Market Revenue Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)

Chapter 6. Global Pea Starch Market: End Use Estimates & Trend Analysis

  • 6.1. Segment Dashboard
  • 6.2. Global Pea Starch Market: End Use Movement Analysis, 2023 & 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 6.3. Food & Beverage
    • 6.3.1. Food & Beverage Surgical Centers Market Revenue Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 6.4. Animal Feed
    • 6.4.1. Animal Feed Surgical Centers Market Revenue Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 6.5. Paper
    • 6.5.1. Paper Surgical Centers Market Revenue Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 6.6. Pharmaceuticals
    • 6.6.1. Pharmaceuticals Surgical Centers Market Revenue Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 6.7. Textiles
    • 6.7.1. Textiles Surgical Centers Market Revenue Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)

Chapter 7. Global Pea Starch Market: Regional Estimates & Trend Analysis

  • 7.1. Global Pea Starch Market Share, By Region, 2023 & 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 7.2. North America
    • 7.2.1. North America Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
    • 7.2.2. U.S.
      • 7.2.2.1. U.S. Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
    • 7.2.3. Canada
      • 7.2.3.1. Canada Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
    • 7.2.4. Mexico
      • 7.2.4.1. Mexico Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 7.3. Europe
    • 7.3.1. Europe Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
    • 7.3.2. UK
      • 7.3.2.1. UK Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
    • 7.3.3. Germany
      • 7.3.3.1. Germany Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
    • 7.3.4. France
      • 7.3.4.1. France Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
    • 7.3.5. Italy
      • 7.3.5.1. Italy Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
    • 7.3.6. Spain
      • 7.3.6.1. Spain Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 7.4. Asia Pacific
    • 7.4.1. Asia Pacific Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
    • 7.4.2. China
      • 7.4.2.1. China Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
    • 7.4.3. Japan
      • 7.4.3.1. Japan Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
    • 7.4.4. India
      • 7.4.4.1. India Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
    • 7.4.5. South Korea
      • 7.4.5.1. South Korea Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
    • 7.4.6. Australia & New Zealand
      • 7.4.6.1. Australia & New Zealand Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 7.5. Latin America
    • 7.5.1. Latin America Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
    • 7.5.2. Brazil
      • 7.5.2.1. Brazil Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
    • 7.5.3. Argentina
      • 7.5.3.1. Argentina Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
  • 7.6. Middle East and Africa
    • 7.6.1. Middle East and Africa Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
    • 7.6.2. UAE
      • 7.6.2.1. UAE Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)
    • 7.6.3. South Africa
      • 7.6.3.1. South Africa Pea Starch Market Estimates and Forecasts, 2018 - 2030 (USD Million) (Volume in Kilo Tons)

Chapter 8. Competitive Landscape

  • 8.1. Recent Developments & Impact Analysis by Key Market Participants
  • 8.2. Company Categorization
  • 8.3. Company Heat Map Analysis
  • 8.4. Company Profiles
    • 8.4.1. Axiom Foods, Inc.
      • 8.4.1.1. Participant's Overview
      • 8.4.1.2. Financial Performance
      • 8.4.1.3. Product Benchmarking
      • 8.4.1.4. Recent Developments/ Strategic Initiatives
    • 8.4.2. Dakota Ingredients
      • 8.4.2.1. Participant's Overview
      • 8.4.2.2. Financial Performance
      • 8.4.2.3. Product Benchmarking
      • 8.4.2.4. Recent Developments/ Strategic Initiatives
    • 8.4.3. AGT Food and Ingredients Inc.
      • 8.4.3.1. Participant's Overview
      • 8.4.3.2. Financial Performance
      • 8.4.3.3. Product Benchmarking
      • 8.4.3.4. Recent Developments/ Strategic Initiatives
    • 8.4.4. Puris.
      • 8.4.4.1. Participant's Overview
      • 8.4.4.2. Financial Performance
      • 8.4.4.3. Product Benchmarking
      • 8.4.4.4. Recent Developments/ Strategic Initiatives
    • 8.4.5. Vestkorn
      • 8.4.5.1. Participant's Overview
      • 8.4.5.2. Financial Performance
      • 8.4.5.3. Product Benchmarking
      • 8.4.5.4. Recent Developments/ Strategic Initiatives
    • 8.4.6. Roquette Freres.
      • 8.4.6.1. Participant's Overview
      • 8.4.6.2. Financial Performance
      • 8.4.6.3. Product Benchmarking
      • 8.4.6.4. Recent Developments/ Strategic Initiatives
    • 8.4.7. Sanstar Limited
      • 8.4.7.1. Participant's Overview
      • 8.4.7.2. Financial Performance
      • 8.4.7.3. Product Benchmarking
      • 8.4.7.4. Recent Developments/ Strategic Initiatives
    • 8.4.8. Emsland Group
      • 8.4.8.1. Participant's Overview
      • 8.4.8.2. Financial Performance
      • 8.4.8.3. Product Benchmarking
      • 8.4.8.4. Recent Developments/ Strategic Initiatives
    • 8.4.9. Nutri-Pea
      • 8.4.9.1. Participant's Overview
      • 8.4.9.2. Financial Performance
      • 8.4.9.3. Product Benchmarking
      • 8.4.9.4. Recent Developments/ Strategic Initiatives
    • 8.4.10. Aminola
      • 8.4.10.1. Participant's Overview
      • 8.4.10.2. Financial Performance
      • 8.4.10.3. Product Benchmarking
      • 8.4.10.4. Recent Developments/ Strategic Initiatives