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市場調査レポート
商品コード
1392167
キノコ市場規模:タイプ、用途、形態、流通チャネル別・世界予測、2023-2032年Mushroom Market Size - By Type (Button Mushrooms, Shiitake Mushrooms, Oyster Mushrooms, Matsutake Mushrooms, Truffles Mushrooms), Application (Food and Beverages, Cosmetics, Pharmaceutical), Form, Distribution Channel & Global Forecast, 2023-2032 |
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カスタマイズ可能
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キノコ市場規模:タイプ、用途、形態、流通チャネル別・世界予測、2023-2032年 |
出版日: 2023年10月17日
発行: Global Market Insights Inc.
ページ情報: 英文 180 Pages
納期: 2~3営業日
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キノコ市場規模は、健康志向のライフスタイルの隆盛と植物性食生活への需要の高まりにより、2023年から2032年にかけてCAGR 6.5%以上で拡大すると予測されています。
高タンパク、低カロリーなど栄養面での利点に対する意識の高まりは、消費者のキノコに対する嗜好を高めると思われます。
加えて、キノコの料理の多様性と様々な料理への利用により、エキゾチックなキノコ品種の探求が進んでいます。キノコ栽培の持続可能性、資源の効率的利用、有機栽培や地元産の農産物への注目の高まりも、環境意識の高い消費者動向と一致しています。例えば、キノコ栽培を専門とする垂直統合型企業であるSempera Organicsは、2023年11月、栄養補助食品および機能性食品/飲料セクター向けの製品ラインに新たに6種のキノコを導入しました。キノコ栽培を促進する政府の取り組みも、業界の成長に寄与すると思われます。
キノコ市場はタイプ、形態、用途、流通チャネル、地域に分類されます。
タイプ別では、ヒラタケ産業は2032年までCAGR 6.9%を示すと予測されています。この成長を牽引しているのは、ヒラタケのマイルドな風味、多彩な料理用途、栄養プロファイルです。ヒラタケの様々な気候への適応性、栽培期間の短さ、エキゾチックな品種に対する消費者の関心の高まりも、今後数年間の製品需要を後押しすると思われます。
加工キノコの形態セグメントは、利便性や保存期間の延長といった利点に起因して、2023~2032年の間にCAGR 6.8%を記録して市場収益シェアを大きく拡大すると推定されます。缶詰や冷凍などの加工マッシュルームは、様々な料理に簡単に取り入れることができるという消費者の嗜好に合致しているため、需要も増加しています。
地域別では、欧州のマッシュルーム市場は2023年から2032年にかけてCAGR 6.6%で成長すると予測されており、栄養面での利点や料理の用途の広さに対する消費者の意識の高まりがその要因となっています。植物ベースの食事に対する高い需要が、エキゾチックなキノコ品種の探求につながっています。持続可能性と地元産の農産物に高い関心が集まっていることも、この地域における消費者の嗜好の高まりと一致しています。健康的な食習慣と持続可能な農業の実践を促進する政府の取り組みが、この地域の市場拡大をさらに後押しします。
Mushroom market size is projected to expand at over 6.5% CAGR from 2023 to 2032 due to the thriving health-conscious lifestyles and the increasing demand for plant-based diets. The rising awareness of the nutritional benefits, including high protein and low-calorie content will increase the consumer preferences for mushrooms.
Additionally, the culinary versatility of mushrooms and their usage in various cuisines is resulting in the growing exploration of exotic mushroom varieties. The sustainable nature of mushroom cultivation, efficient use of resources along with the growing focus on organic and locally sourced produce is also aligning with eco-conscious consumer trends. For instance, in November 2023, Sempera Organics, a vertically integrated company specializing in mushroom cultivation, introduced six new mushroom species to its product line for catering to the dietary supplement and functional food/beverage sector. The influx of government initiatives for promoting mushroom cultivation will also benefit the industry growth.
The mushroom market is segregated into type, form, application, distribution channel, and region.
Based on type, the oyster mushroom industry is projected to exhibit 6.9% CAGR through 2032. The growth is driven by the mild flavor of oyster mushroom, its versatile culinary applications, and nutritional profile. The adaptability of oyster mushrooms to various climates, shorter cultivation time, and the increasing consumer interest in exotic varieties will also fuel the product demand in the coming years.
The processed mushrooms form segment is estimated to accumulate sizeable market revenue share by recording 6.8% CAGR during 2023-2032, attributed to benefits, such as convenience and extended shelf life. The demand for processed mushrooms, such as canned and frozen varieties is also rising as they meet the consumer preferences for providing easy incorporation into various dishes.
Regionally, the Europe mushroom market is projected to grow at 6.6% CAGR between 2023 and 2032, fueled by the growing consumer awareness of the nutritional benefits and versatile culinary applications. The high demand for plant-based diets is leading to the exploration of exotic mushroom varieties. The high focus on sustainability and locally sourced produce further aligns with the surging consumer preferences in the region. The ingress of government initiatives for promoting healthy eating habits and sustainable agriculture practices will further boost the regional market expansion.