市場調査レポート
商品コード
1385353
メープルシロップの市場規模:カテゴリー別、タイプ別、流通チャネル別、地域展望、世界予測、2023-2032年Maple Syrup Market Size - By Category, Type, Distribution Channel, Regional Outlook & Global Forecast, 2023-2032 |
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メープルシロップの市場規模:カテゴリー別、タイプ別、流通チャネル別、地域展望、世界予測、2023-2032年 |
出版日: 2023年10月27日
発行: Global Market Insights Inc.
ページ情報: 英文 180 Pages
納期: 2~3営業日
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メープルシロップ市場規模は2023年から2032年にかけて6.7%で拡大すると予測されており、天然甘味料や有機甘味料に対する消費者需要の増加がその要因となっています。
メープルシロップに対する認知度の高まりは、従来の甘味料に代わる健康的な甘味料としてその人気を高めています。さらに、クリーンラベル製品の新たな動向は、朝食アイテムからデザートに至るまで、様々な料理用途でのメープルシロップの採用を促進しています。
高品質で風味豊かな選択肢を求める消費者にアピールするため、メープルシロップが様々な本物志向や革新的な職人的生産方法と結び付きつつあることも、市場の成長を後押しすると思われます。例えば、2022年3月、米国の多国籍食品・スナック・飲料企業であるペプシコは、米国のパンケーキ・レストラン・チェーンであるIHOPと共同で、限定販売の「メープルシロップ・コーラ」を発売しました。
メープルシロップ業界は、カテゴリー、タイプ、流通チャネル、地域に分別されます。
カテゴリー別に見ると、オーガニックセグメントの市場規模は2032年までCAGR 7.7%を記録すると予測されており、これは自然で化学物質を含まない製品に対する消費者の嗜好の高まりが背景にあります。オーガニックメープルシロップの需要急増は、高品質で環境に優しい選択肢を求める健康志向の消費者の急増によっても後押しされています。
タイプ別では、シュガーメープルシロップ産業が2023年から2032年にかけて9%以上の割合でかなりの収益シェアを蓄積すると推定されます。この成長を牽引しているのは、そのユニークで好ましい風味プロファイルです。本格的で伝統的なメープルシロップに対する消費者の嗜好の高まりは、サトウカエデの特徴的な特性と相まって、このセグメントの成長を促進すると思われます。
流通チャネルに関しては、オンライン販売セグメントの市場シェアは、2023-2032年のCAGRが6%を超えると思われます。eコマースの増加動向は、消費者に多様なメープルシロップ製品への便利なアクセスを提供しています。オンラインチャネルが提供する宅配の利便性とともに競争力のある価格設定が、これらのプラットフォームからの製品販売を後押しします。
地域別では、欧州のメープルシロップ産業は、天然甘味料の人気上昇、多様な料理への応用、本格的で高品質な製品への嗜好の高まりに牽引され、分析期間を通じてCAGR 6.4%を記録すると予測されます。消費者の嗜好の変化と、様々な料理におけるメープルシロップの高い採用率も、この地域市場に拍車をかけると思われます。
Maple syrup market size is projected to expand at 6.7% from 2023 to 2032, driven by the increasing consumer demand for natural and organic sweeteners. The rising awareness of maple syrup is elevating its popularity as a healthier alternative to traditional sweeteners. Additionally, the emerging trend of clean-label products is driving the adoption of maple syrup in various culinary applications, from breakfast items to desserts.
The rising association of maple syrup with various authenticity and artisanal production methods for innovations for appealing to consumers seeking high-quality and flavorful options will also boost the market growth. For instance, in March 2022, PepsiCo, an American multinational food, snack, and beverage corporation, launched its limited-edition 'maple syrup cola' in collaboration with IHOP, the U.S. pancake restaurant chain.
The maple syrup industry is segregated into category, type, distribution channel, and region.
Based on category, the market size from the organic segment is projected to record 7.7% CAGR through 2032, driven by the increasing consumer preference for natural and chemical-free products. The surging demand for organic maple syrup is also fueled by the jump in health-conscious consumers seeking high-quality, environmentally friendly options.
With respect to type, the sugar maple syrup industry is estimated to accumulate substantial revenue share, depicting over 9% rate from 2023-2032. The growth is led by its unique and desirable flavor profile. The rising consumer preference for authentic and traditional maple syrup coupled with the distinctive characteristics of sugar maple will fuel the segment growth.
With respect to distribution channel, the market share from the online sales segment will reflect over 6% CAGR during 2023-2032. The increasing trend of e-commerce is providing consumers with convenient access to a diverse range of maple syrup products. The competitive pricing along with the convenience of home delivery offered by online channels will boost the product sales from these platforms.
Regionally, the Europe maple syrup industry is anticipated to witness 6.4% CAGR through the analysis timeline, driven by the rising popularity of natural sweeteners, diverse culinary applications, and the rising preference for authentic and high-quality products. Changing consumer tastes and the high adoption of maple syrup in various cuisines will also fuel the regional market.