|
市場調査レポート
商品コード
1442042
飲食品における砂糖削減を可能にする技術の進歩Technology Advances Enabling Sugar Reduction in Food and Beverage Products |
||||||
|
飲食品における砂糖削減を可能にする技術の進歩 |
出版日: 2024年01月30日
発行: Frost & Sullivan
ページ情報: 英文 78 Pages
納期: 即日から翌営業日
|
研究開発とイノベーションへの取り組みに関する展望
最終消費者がより健康的な食品を選ぶようになり、飲食品業界では砂糖の削減が主流となっています。砂糖の摂り過ぎが慢性的な健康状態につながる可能性があることが調査で明らかになるにつれ、規制当局はさまざまな製品に含まれる砂糖の削減を義務付けるガイドラインを積極的に策定しています。これを受けて、業界の利害関係者は製品配合中の糖分を削減する戦略を考案しています。
本調査は、F&B製品における砂糖削減戦略に関連する技術的進歩のスナップショットを提供します。砂糖には甘味を加える以外にも機能的な利点が無数にあるが、製品開発において砂糖の代替品を検討する際には、生産技術や風味・味覚の調節を適応させる必要性、新規原料の特性を徹底的に把握する必要性、栄養学的影響や消費者の受容性を含む食事における革新的甘味料の使用と安全性の慎重な評価など、克服しなければならない課題や障害が多く残されています。技術、サプライ・チェーン、ビジネスの各分野で、こうした潜在的課題に対処することは、代替甘味料企業がF&B業界で繁栄するのに役立つと思われます。
本調査が回答する主な質問
F&B製品における砂糖代替のために開発されている主な技術は何か? 砂糖の削減や代替のための新たな技術的アプローチは何か? 様々な利害関係者が取り組んでいる製品の研究開発とは?砂糖削減技術が直面している課題は何か? 利害関係者はこれらの課題をどのように克服しようとしているのか? F&B分野における糖質削減技術の開発を試みる利害関係者にとっての成長機会は何か?
A Visionary Perspective on R&D and Innovation Efforts
Sugar reduction has become mainstream in the food and beverages (F&B) industry as end consumers increasingly focus on healthier food choices. As research highlights that overindulgence in sugar can lead to chronic health conditions, regulatory authorities are actively establishing guidelines that mandate the reduction of sugar in various products. In response, industry stakeholders are devising strategies to reduce sugar in their product formulations.
This research provides a snapshot of the technological advances related to sugar reduction strategies in F&B products. Although sugar has a myriad of functional benefits apart from adding sweetness, many challenges and obstacles remain that must be overcome when considering sugar alternatives in product development, including the requirement to adapt production techniques and flavor and taste modulation, the need to characterize new ingredients thoroughly, and the careful assessment of the use and safety of innovative sweeteners in diets, including nutritional impact and consumer acceptance. Addressing some of these potential challenges along the lines of technology, supply chain, and business will help alternate sweetener companies prosper in the F&B industry.
Key Questions This Research Will Answer
What are the key technologies that are being developed to replace sugar in F&B products? What are the emerging technological approaches to reduce and/or replace sugar? What are the product research and development efforts undertaken by various stakeholders? What are the challenges faced by sugar reduction technologies? How are stakeholders trying to overcome these challenges? What are the growth opportunities for stakeholders trying to develop sugar reduction technologies in the F&B space?