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市場調査レポート
商品コード
1442042

飲食品における砂糖削減を可能にする技術の進歩

Technology Advances Enabling Sugar Reduction in Food and Beverage Products

出版日: | 発行: Frost & Sullivan | ページ情報: 英文 78 Pages | 納期: 即日から翌営業日

価格
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飲食品における砂糖削減を可能にする技術の進歩
出版日: 2024年01月30日
発行: Frost & Sullivan
ページ情報: 英文 78 Pages
納期: 即日から翌営業日
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概要

研究開発とイノベーションへの取り組みに関する展望

最終消費者がより健康的な食品を選ぶようになり、飲食品業界では砂糖の削減が主流となっています。砂糖の摂り過ぎが慢性的な健康状態につながる可能性があることが調査で明らかになるにつれ、規制当局はさまざまな製品に含まれる砂糖の削減を義務付けるガイドラインを積極的に策定しています。これを受けて、業界の利害関係者は製品配合中の糖分を削減する戦略を考案しています。

本調査は、F&B製品における砂糖削減戦略に関連する技術的進歩のスナップショットを提供します。砂糖には甘味を加える以外にも機能的な利点が無数にあるが、製品開発において砂糖の代替品を検討する際には、生産技術や風味・味覚の調節を適応させる必要性、新規原料の特性を徹底的に把握する必要性、栄養学的影響や消費者の受容性を含む食事における革新的甘味料の使用と安全性の慎重な評価など、克服しなければならない課題や障害が多く残されています。技術、サプライ・チェーン、ビジネスの各分野で、こうした潜在的課題に対処することは、代替甘味料企業がF&B業界で繁栄するのに役立つと思われます。

本調査が回答する主な質問

F&B製品における砂糖代替のために開発されている主な技術は何か? 砂糖の削減や代替のための新たな技術的アプローチは何か? 様々な利害関係者が取り組んでいる製品の研究開発とは?砂糖削減技術が直面している課題は何か? 利害関係者はこれらの課題をどのように克服しようとしているのか? F&B分野における糖質削減技術の開発を試みる利害関係者にとっての成長機会は何か?

目次

戦略的課題

  • なぜ成長が難しくなっているのか?
  • The Strategic Imperative 8(TM)
  • 飲食品(F&B)製品の糖質削減戦略における上位3つの戦略的インペラティブの影響
  • 成長機会がGrowth Pipeline Engine(TM)を促進
  • 調査手法

成長機会の分析

  • ウェルネス志向の高まりによる糖質削減努力
  • 糖質削減の鍵となる再製造と多感覚的アプローチ
  • 調査範囲と主な疑問点
  • 調査セグメンテーション
  • 成長促進要因
  • 成長阻害要因

規制動向分析

  • 北米における減糖に関する規制シナリオ
  • 欧州、英国、イスラエルにおける砂糖削減に関する規制シナリオ
  • アジア太平洋(APAC)における砂糖削減の規制シナリオ
  • 世界のその他の地域(ROW)における砂糖削減の規制シナリオ

技術分析:砂糖代替食品

  • 代替糖の主な種類
  • 植物由来抽出物は天然糖、タンパク質、繊維をベースに
  • 糖アルコールは比較的低カロリーなので好まれる
  • 希少糖は健康をもたらす
  • アップサイクル糖は持続可能な甘味料の選択肢を提供
  • 甘味料ブレンドは製剤中の甘味を最大化
  • 代替品における未来的コンセプトの調査が活発化

技術分析:構造改良

  • 構造改良は飲食品におけるリフォーミュレーションの必要性を軽減するのに便利
  • 乳化は製剤のより良い配合に役立つ
  • カプセル化は厳しい環境から甘味料を保持
  • ゼロカロリー甘味料の製造に役立つ酵素変換
  • 風味の改良は食品の口当たりの改善に役立つ
  • ゲル通気と噴霧は表面改質の一手段
  • 高度な処理と粒子削減技術により、必要な砂糖の量を削減
  • 表面改質の実現技術が砂糖の必要量を最小化
  • 砂糖削減の進歩-Frost & Sullivanの視点

イノベーションの情勢

  • 植物エキスの革新:モンクフルーツ
  • その他の植物エキスのイノベーション
  • 糖アルコールにおけるイノベーション
  • 希少糖における革新
  • アップサイクルシュガーの革新
  • ブレンドにおける革新
  • 構造改良における革新

産業界の取り組み

  • 国際市場で商業化を加速するために新興企業を後押しする民間資金調達
  • 生産設備を拡大するための資金調達に注力する企業
  • 天然甘味料の採用を促進する利害関係者間の取り組み
  • 糖質低減技術を導入するF&B企業による新製品発売

調査&IP

  • 糖質低減技術、世界の動向分析:調査出版物
  • 糖質低減技術、世界の動向分析
  • 糖質低減技術:主要利害関係者
  • 糖質低減技術の世界動向分析:植物エキス
  • 糖質低減技術、世界の動向分析:構造修飾
  • 調査動向とIP分析:アナリスト洞察

成長機会ユニバース

  • 成長機会1:甘味料の口当たりを良くする技術
  • 成長機会2:空洞化と高度な表面改質技術
  • 成長機会3:低カロリー成分を高活性で製造する高度発酵法

付録

  • 技術成熟度レベル(TRL):説明

次のステップ

目次
Product Code: DAC4

A Visionary Perspective on R&D and Innovation Efforts

Sugar reduction has become mainstream in the food and beverages (F&B) industry as end consumers increasingly focus on healthier food choices. As research highlights that overindulgence in sugar can lead to chronic health conditions, regulatory authorities are actively establishing guidelines that mandate the reduction of sugar in various products. In response, industry stakeholders are devising strategies to reduce sugar in their product formulations.

This research provides a snapshot of the technological advances related to sugar reduction strategies in F&B products. Although sugar has a myriad of functional benefits apart from adding sweetness, many challenges and obstacles remain that must be overcome when considering sugar alternatives in product development, including the requirement to adapt production techniques and flavor and taste modulation, the need to characterize new ingredients thoroughly, and the careful assessment of the use and safety of innovative sweeteners in diets, including nutritional impact and consumer acceptance. Addressing some of these potential challenges along the lines of technology, supply chain, and business will help alternate sweetener companies prosper in the F&B industry.

Key Questions This Research Will Answer

What are the key technologies that are being developed to replace sugar in F&B products? What are the emerging technological approaches to reduce and/or replace sugar? What are the product research and development efforts undertaken by various stakeholders? What are the challenges faced by sugar reduction technologies? How are stakeholders trying to overcome these challenges? What are the growth opportunities for stakeholders trying to develop sugar reduction technologies in the F&B space?

Table of Contents

Strategic Imperatives

  • Why Is It Increasingly Difficult to Grow?The Strategic Imperative 8™: Factors Creating Pressure on Growth
  • The Strategic Imperative 8™
  • The Impact of the Top 3 Strategic Imperatives on Sugar Reduction Strategies for Food and Beverage (F&B) Products
  • Growth Opportunities Fuel the Growth Pipeline Engine™
  • Research Methodology

Growth Opportunity Analysis

  • Sugar Reduction Efforts Driven by Increasing Focus on Wellness
  • Reformulation and Multisensory Approaches as Key to Reduce Sugar
  • Research Scope and Key Questions the Study Will Answer
  • Research Segmentation
  • Growth Drivers
  • Growth Restraints

Regulatory Trend Analysis

  • Regulatory Scenario for Sugar Reduction in North America
  • Regulatory Scenario for Sugar Reduction in Europe, the UK, and Israel
  • Regulatory Scenario for Sugar Reduction in Asia-Pacific (APAC)
  • Regulatory Scenario for Sugar Reduction in Rest of the World (ROW)

Technology Analysis: Sugar Replacements

  • Key Types of Sugar Replacements
  • Plant-derived Extracts Are Based on Natural Sugars, Proteins, and Fibers
  • Sugar Alcohols Are Preferred as They Are Comparatively Low in Calories
  • Rare Sugars Offer Additional Health Benefits
  • Upcycled Sugars Offer Sustainable Sweetening Options
  • Sweetener Blends Can Maximize Sweetness in Formulations
  • Research for Futuristic Concepts in Replacements Pick Up Steam

Technology Analysis: Structural Modification

  • Structural Modification Helps Mitigate the Need for Reformulation in Food & Beverages
  • Emulsification Helps in Better Blending of Formulation
  • Encapsulation Protects Sweeteners from Tough Environments
  • Enzymatic Conversion Helps Make Zero-calorie Sweeteners
  • Flavor Modification Helps to Improve Mouthfeel of Foods
  • Gel-aeration and Spraying Are Modes of Surface Modification
  • Advanced Processing and Particle Reduction Techniques Decrease the Amount of Sugar Needed
  • Enabling Technologies in Surface Modifications Minimize Sugar Requirements
  • Advances in Sugar Reduction-Frost & Sullivan Perspective

Innovation Landscape

  • Innovations in Plant Extracts: Monk Fruit
  • Innovations in Other Plant Extracts
  • Innovations in Sugar Alcohols
  • Innovations in Rare Sugars
  • Innovations in Upcycled Sugars
  • Innovations in Blends
  • Innovations in Structural Modifications

Industry Efforts

  • Private Funding Encouraging Start-ups to Accelerate Commercialization across International Markets
  • Companies Focused on Raising Capital to Scale Up Their Production Facility
  • Join Efforts among Stakeholders Encouraging Adoption of Natural Sweeteners
  • New Product Launches by F&B Companies Implementing Sugar Reducing Technologies

Research & IP

  • Sugar Reduction Technologies, Global Trend Analysis: Research Publications
  • Sugar Reduction Technologies, Global Trend Analysis
  • Sugar Reduction Technologies, Key Stakeholders
  • Sugar Reduction Technologies, Global Trend Analysis: Plant Extracts
  • Sugar Reduction Technologies, Global Trend Analysis: Structural Modification
  • Research Trend and IP Analysis: Analyst Insights

Growth Opportunity Universe

  • Growth Opportunity 1: Techniques to Enhance Mouthfeel of Sweeteners
  • Growth Opportunity 2: Hollowing and Advanced Surface Modification Techniques
  • Growth Opportunity 3: Advanced Fermentation Methods to Manufacture Low-calorie Ingredients with High Potency

Appendix

  • Technology Readiness Levels (TRL): Explanation

Next Steps

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