市場調査レポート
商品コード
1462877
高圧処理装置の世界市場規模調査・予測、用途別製品タイプ別容器配置別、地域別分析、2023-2030年Global High Pressure Processing Equipment Market Size study & Forecast, by Application By Product Type By Vessel Arrangement and Regional Analysis, 2023-2030 |
● お客様のご希望に応じて、既存データの加工や未掲載情報(例:国別セグメント)の追加などの対応が可能です。 詳細はお問い合わせください。
高圧処理装置の世界市場規模調査・予測、用途別製品タイプ別容器配置別、地域別分析、2023-2030年 |
出版日: 2024年04月05日
発行: Bizwit Research & Consulting LLP
ページ情報: 英文 200 Pages
納期: 2~3営業日
|
高圧処理装置の世界市場は、2022年に約2億9,601万米ドルと評価され、予測期間2023年から2030年にかけて12.8%以上の健全な成長率で成長すると予測されています。
高圧処理装置は、食品の鮮度、風味、栄養成分を維持しながら賞味期限を延長するために食品産業で使用される技術です。HPPでは、包装された食品を一定時間、非常に高い圧力にかける。このプロセスは、有害な細菌、カビ、酵母を効果的に死滅させ、熱や化学添加物を必要とせずに食品を保存することができます。高圧処理装置市場は、飲食品需要の増加や加工肉の消費量の増加といった要因によって拡大しています。高圧処理装置は、ジュース、魚介類、果物、野菜、調理済み食品など、さまざまな食品に一般的に使用されています。安全性や栄養価を損なうことなく食品の品質や鮮度を維持できることから、メーカーや消費者に支持されています。その結果、予測期間2023-2030年の国際市場では、高圧処理装置の需要が徐々に増加しています。
消費者は、消費する食品や飲食品の原材料をより意識するようになっています。HPPは、メーカーが保存料や添加物を必要としない製品を製造することを可能にし、クリーンラベルのトレンドに合致しています。Statistaによると、世界の食品・飲料市場は2020年に12億5,000万米ドルを占め、2027年には38億米ドルに達すると予測されています。さらに、高圧処理は品質や栄養価を損なうことなく飲食品の保存期間を延ばすのに役立ちます。高圧処理装置市場を牽引するもう一つの重要な要因は、加工肉の消費量の増加です。高圧処理は、進化する消費者の嗜好や食事動向に対応するため、メーカーがより幅広い食肉加工製品を革新・開発することを可能にします。また、Statistaによると、世界の加工肉市場は2020年に2,783億米ドルを占め、2028年には4,254億米ドルに達すると予測されています。さらに、製品の安全性と保存期間の延長に関する懸念の高まりと、高圧処理装置に関連する技術の進歩は、予測期間中、市場に有利な成長機会を生み出すと予想されます。しかし、高圧処理装置の初期コストの高さと操作の専門知識の不足は、2023-2030年の予測期間を通じて市場全体の成長を阻害することになります。
高圧処理装置の世界市場調査において考慮した主要地域は、アジア太平洋、北米、欧州、ラテンアメリカ、中東・アフリカです。北米は、2022年に最大の市場シェアで市場を独占したが、これは同地域における調理済み食品の需要の増加と革新的な食品加工技術の採用の増加によるものです。HPP技術の絶え間ない進歩により、より効率的でコスト効率が高く、様々な食品に適応できるようになった。こうした進歩には、装置設計の改善、自動化、他の加工技術との統合などが含まれます。このような進歩により、HPP装置は加工能力の向上を目指す食品メーカーにとってより魅力的なものとなっています。この地域の圧倒的な実績は、高圧処理装置の全体的な需要を促進すると予想されます。さらに、アジア太平洋地域は予測期間中に最も速いCAGRで成長すると予想されるが、これは同地域における食中毒に関する意識の高まりなどの要因によるものです。消費者は健康への懸念から、新鮮で加工度の低い食品を求めるようになっています。HPPにより、食品メーカーは栄養価、味、食感を損なうことなく、腐敗しやすい製品の賞味期限を延ばすことができます。これにより、より安全な食品を求める消費者の需要に応える最小限の加工食品を製造することができます。
本調査の目的は、近年のさまざまなセグメントと国の市場規模を明らかにし、今後数年間の値を予測することです。本レポートは、調査対象国における業界の質的・量的側面の両方を盛り込むよう設計されています。
また、市場の将来的な成長を規定する促進要因や課題などの重要な側面に関する詳細情報も提供しています。さらに、主要企業の競合情勢や製品提供の詳細な分析とともに、利害関係者が投資するためのミクロ市場における潜在的な機会も組み込んでいます。
List of tables and figures and dummy in nature, final lists may vary in the final deliverable
List of tables and figures and dummy in nature, final lists may vary in the final deliverable
Global High Pressure Processing Equipment Market is valued approximately at USD 296.01 million in 2022 and is anticipated to grow with a healthy growth rate of more than 12.8% over the forecast period 2023-2030. High Pressure Processing Equipment is a technology used in the food industry to extend the shelf life of food products while maintaining their freshness, flavor, and nutritional content. HPP involves subjecting packaged food products to extremely high pressures for a certain period of time. This process effectively kills harmful bacteria, molds, and yeast, thereby preserving the food without the need for heat or chemical additives. The High-Pressure Processing Equipment market is expanding because of factors such as rising demand for food and beverages and increasing consumption of processed meat. High Pressure Processing Equipment is commonly used for a variety of food products, including juices, seafood, fruits, vegetables, and ready-to-eat meals. It is favored by manufacturers and consumers alike for its ability to maintain the quality and freshness of foods without compromising safety or nutritional value. As a result, the demand of High-Pressure Processing Equipment has progressively increased in the international market during the forecast period 2023-2030.
Consumers are becoming more conscious of the ingredients of the food and beverages they consume. HPP allows manufacturers to produce products without the need for preservatives or additives, aligning with the clean label trend. According to the Statista, the global Food & Drink market accounts USD 1.25 billion in 2020 and projected to reach up to USD 3.80 billion by the year 2027. Furthermore, high pressure processing helps extend the shelf life of food and beverages without compromising their quality or nutritional value. Another important factor driving the High-Pressure Processing Equipment market is increasing consumption of processed meat. High Pressure Processing enables manufacturers to innovate and develop a wider range of processed meat products to cater to evolving consumer preferences and dietary trends. In addition, as per Statista, the global Processed Meat market accounts USD 278.30 billion in 2020 and projected to reach up to USD 425.40 billion by the year 2028. Moreover, growing concerns about safety and extending shelf life of products and technological advancements associated to high-pressure processing equipment is anticipated to create a lucrative growth opportunity for the market over the forecast period. However, the high initial cost of high-pressure processing equipment and lack of operational expertise is going to impede overall market growth throughout the forecast period of 2023-2030.
The key regions considered for the Global High Pressure Processing Equipment Market study includes Asia Pacific, North America, Europe, Latin America, and Middle East & Africa. North America dominated the market in 2022 with largest market share owing to the increasing demand for ready to eat food and growing adoption of innovative food processing technologies in the region. Continuous advancement in HPP technology have made it more efficient, cost-effective, and adaptable to various food products. These advancement include improvements in equipment design, automation, and integration with other processing technologies. Such advancement make HPP equipment more attractive to food manufacturers seeking to improve their processing capabilities. The region's dominant performance is anticipated to propel the overall demand of High-Pressure Processing Equipment. Furthermore, Asia Pacific is expected to grow with the fastest CAGR during the forecast period, owing to factors such as growing awareness regarding foodborne illness in the region. Consumers are increasingly seeking fresh and minimally processed food products due to health concerns. HPP allows food manufacturers to extend the shelf life of perishable products without compromising on their nutritional value, taste, or texture. This enables the production of minimally processed foods that meet consumer demand for safer food options.
The objective of the study is to define market sizes of different segments & countries in recent years and to forecast the values to the coming years. The report is designed to incorporate both qualitative and quantitative aspects of the industry within countries involved in the study.
The report also caters detailed information about the crucial aspects such as driving factors & challenges which will define the future growth of the market. Additionally, it also incorporates potential opportunities in micro markets for stakeholders to invest along with the detailed analysis of competitive landscape and product offerings of key players. The detailed segments and sub-segment of the market are explained below: