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市場調査レポート
商品コード
1258924
昆虫タンパク質の2028年までの市場予測- 形態、昆虫の種類、流通チャネル、アプリケーション、地域別に世界的に分析Insect Protein Market Forecasts to 2028 - Global Analysis By Form, Insect Type, Distribution Channel, Application and Geography |
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昆虫タンパク質の2028年までの市場予測- 形態、昆虫の種類、流通チャネル、アプリケーション、地域別に世界的に分析 |
出版日: 2023年04月01日
発行: Stratistics Market Research Consulting
ページ情報: 英文 175+ Pages
納期: 2~3営業日
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ストラティスティックスMRCによると、昆虫タンパク質の世界市場は、2022年に8億米ドルを占め、2028年には49億米ドルに達すると予測され、予測期間中に35.4%のCAGRで成長すると予想されています。
昆虫タンパク質は、魚、ペット、動物用飼料の生産に利用できる高級飼料原料です。昆虫タンパク質は、牛肉や大豆などの従来のタンパク質源から脱却するための取り組みであると同時に、革新的な食品・飼料源として注目されています。
国連食糧農業機関によると、人口の着実な増加は2050年までに90億人に達し、飼料/食品生産物の需要増加につながる見込みです。
他の動植物と比べて、昆虫はより貴重なタンパク源です。昆虫タンパク質の生産は、より安価です。昆虫由来のタンパク質は、当初は主に動物性食品の成分として活用されていました。しかし、昆虫の高いタンパク質含有量に対する人々の理解が深まるにつれ、現在では様々な一流企業で広く採用されるようになりました。現在では、飲食物、医薬品、栄養補助食品、化粧品、ペットフード、さらには家畜・養殖・養鶏の飼料など、さまざまな商品に昆虫由来のタンパク質が含まれています。多くの異なる種が異なる昆虫タンパク質を持っています。タンパク質の代用品として最適なのは、昆虫から作られたものです。
動物性タンパク質の過剰摂取は、肥満、心臓病、いくつかの悪性腫瘍など、食生活に関連する多くの病気の原因となることが立証されています。一方、ヴィーガンフードの摂取は、特定の疾患を悪化させることなく、むしろ免疫力を強化することが判明しています。ハンバーガー、ソーセージ、ナゲットといった現代の加工肉製品は、ヴィーガンの代替品に取って代わられつつあります。これは、動物由来の肉に比べ、ベジタリアン料理は飽和脂肪、コレステロール、カロリーの量が少ないからです。また、カルシウム、鉄、亜鉛などの微量栄養素も多く含まれています。肉製品メーカーの中には、急速に拡大する菜食主義者の人口を考慮して、植物性肉や大豆ベースの製品に切り替えているところもありますが、これは市場拡大の妨げになると予測されます。
昆虫タンパク質の需要は、栄養価の高い食品の摂取と健康的なライフスタイルに対する消費者の意識の高まりによって、予測期間中に拡大すると予想されます。世界の消費者の健康志向の高まりにより、健康的な食品への需要が高まっているため、さまざまな分野の生産者に昆虫タンパク質を提供する機会が提供されています。昆虫タンパク質は、世界の人口増加に伴う食糧需要の増加から、世界の飢餓の解決に貢献する大きな可能性を秘めています。昆虫タンパク質は、飼料、食事、飲料、化粧品、パーソナルケア製品の製造など、幅広い用途に使用されています。
昆虫タンパク質は、機能的、環境的、栄養的に優れているため、動物飼料用タンパク質の中でも特徴的で革新的なもの一つです。しかしながら、高いコスト、規制、生産能力の制約が、進歩を阻む主要な障壁となっています。昆虫由来タンパク質の製造に必要な設備やプロセスは、現在のところコストが高いため、大規模な製造に最適化する必要があります。多くの顧客がこの市場から値踏みしているが、昆虫から得られるタンパク質の健康と環境に対する利点のために高い料金を支払うことを望む消費者はほとんどいないです。
世界の大半の国がCOVID-19の影響を受けています。COVID-19がもたらしたロックダウンは、世界の昆虫タンパク質分野の拡大にマイナスの影響を与えました。パンデミックは食品産業に多くの困難をもたらし、特に世界の牛肉市場は大きなダメージを受けた。昆虫飼料市場は、生産、供給、流通、労働力不足、開発活動の減少が続く危険性を懸念しています。その結果、人々が選択する食品、特に動物に由来する食品に変化が生じる可能性があります。その結果、昆虫のような動物由来の奇妙なもの摂取が拒否されることが多くなることが予想されます。食用や飼料として利用される昆虫の場合、人獣共通感染症が人間に移行する可能性が心配されます。食べることによってこれらのウイルスが伝播する可能性は記録されていないが、昆虫がウイルスを持ち、人間の血液に直接注入することは知られています。
コオロギの分野は、有利な成長を遂げると推定されています。レシピや食品へのコオロギの使用の増加、高い栄養価と栽培・加工の簡便さ、タンパク質源、プロテインバー、スナックなどのコオロギを使った食品への需要の増加などが、市場の成長に寄与しています。
化粧品・医薬品分野は、予測期間中に最も速いCAGR成長を遂げると予想されています。タンパク質源としての昆虫は、栄養価の高さ、持続可能性(カーボンフットプリントの低さ)、水の使用量の削減など、従来の牛よりも多くの利点があります。昆虫タンパク質は、その高いタンパク質含有量と皮膚への有益な効果から、スキンケア製品に好んで使用される成分になる可能性があります。古来より、伝統的な中国医学では、寄生虫感染、喘息、関節炎など、さまざまな病気を治療するために、昆虫タンパク質を重要な成分として使用してきました。
予測期間中、欧州が最大の市場シェアを占めると予測されます。欧州市場の顧客は、飲食品、動物栄養、パーソナルケア製品に昆虫タンパク質を使用することをより受け入れています。近年、昆虫タンパク質を動物飼料、特に豚や鶏の飼料に利用することが許可されたため、欧州の昆虫タンパク質の需要は増加すると予想されます。フランス、ドイツ、英国などの新興国は、予測期間中、昆虫タンパク質の需要が大きく、市場を牽引すると予想されます。
北米は、米国、カナダ、メキシコなどの市場の拡大により、予測期間中に最も高いCAGRを示すと予測されます。また、様々な食品や飲料に対する需要の高まりが、同地域の市場拡大を後押ししていることは間違いありません。昆虫タンパク質の世界市場の成長を促進する主な要因としては、代替タンパク質の需要の高まり、食料安全保障と持続可能性、持続可能な産業農業の受け入れの高まりが挙げられます。また、同地域の食品規制は、市場の健全な拡大をサポートすると予想されています。
2021年12月、Neo Bitesは、昆虫タンパク質から作られた機能性ドッグフードトッパーの最初のラインを発売していました。ネオ・バイツのドッグフードトッパーとおやつは、天然のプレバイオティクスを含む唯一の動物性タンパク質である昆虫タンパク質の力を借りており、サーモンよりも多くのオメガ3が含まれています。ネオ・バイツの製品は、低刺激で、スーパーフードを丸ごと使用しています。
2021年12月、Percuro Pet Foodは、新しい昆虫タンパク質の犬用おやつを発売していました。このおやつ「Snappies」は円盤状で、簡単に折れるように設計されており、飼い主はビスケット全体を一度に、またはトレーニング中に少しずつ与えることができます。
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Note: Tables for North America, Europe, APAC, South America, and Middle East & Africa Regions are also represented in the same manner as above.
According to Stratistics MRC, the Global Insect Protein Market is accounted for $0.8 billion in 2022 and is expected to reach $4.9 billion by 2028 growing at a CAGR of 35.4% during the forecast period. Insect proteins are a premium feedstock that may be utilised to produce fish, pet, and animal feed. They represent an innovative source of food and feed as well as an effort to move away from traditional protein sources such beef and soy.
According to Food and Agriculture Organization of the United Nations, the steady growth in population will hit 9 billion by 2050 and lead to rise in the demand for feed/food output.
In comparison to other plants and animals, insects are a more valuable source of protein. Insect protein production is less expensive. The insect-based protein was first primarily utilised as a component of animal diet. Yet as people's understanding of insects' high protein content has grown, they are now widely employed in a variety of prestigious businesses. Nowadays, insect-based protein is found in a wide range of goods, including food and drink, pharmaceuticals, nutraceuticals, cosmetics, pet food, even livestock, aquaculture, and poultry feed. Many distinct species have different insect proteins. The best protein substitute is one made from insects.
It has been established that excessive intake of animal-based proteins contributes to a number of diet-related illnesses, including obesity, heart disease, and several malignancies. On the reverse hand, it has been found that consuming vegan food does not make certain conditions worse and instead strengthens immunity. Modern processed meat products like burgers, sausage, and nuggets are being replaced by vegan alternatives. This is due to the fact that compared to meat derived from animals, vegetarian cuisine has lower amounts of saturated fat, cholesterol, and calories. It frequently has greater concentrations of micronutrients including calcium, iron, and zinc. Several meat product producers are switching to making plant-based meat or soy-based goods in light of the rapidly expanding vegan population, which is predicted to impede market expansion.
Requirement for insect protein is anticipated to be driven by expanding consumer awareness of both the intake of nutrient-dense foods and increased propensity for a healthy lifestyle during the projected period. The opportunity to offer such meals has been provided to producers in a range of sectors by the growing demand for healthy food items as a consequence of increasing health consciousness among consumers globally. Insect protein has a significant potential to help solve world hunger given the increased demand for food coming along with an expanding global population. Insect protein has a wide range of applications, including the production of animal feed, meals, drinks, cosmetics, or personal care products.
Due to its functional, environmental, and nutritional advantages, insect protein is one of the distinctive and innovative animal feed proteins. High costs, regulations, and constrained production capacity continue to be the key barriers to progress, nevertheless. The equipment and processes needed to create insect-based proteins need to be optimised for large-scale manufacturing because they are currently costly. Although many customers are priced out of this market, few consumers are willing to pay higher rates for the health and environmental advantages of protein obtained from insects.
The majority of nations throughout the world have been impacted by COVID-19. Lockdowns brought on by COVID-19 had a negative impact on the expansion of the worldwide insect protein sector. The pandemic brought about a number of difficulties for the food industry; the worldwide beef market has been particularly hard damaged. The insect feed market has been concerned about the danger of ongoing production, supply, distribution, a lack of labour, and less development activities. As a result, there may be a change in the foods that people choose to eat, especially with regard to foods that come from animals. As a result, it is anticipated that consumption of strange items of animal origin like insects would be rejected more frequently. The possibility of zoonotic illnesses migrating to humans is a worry in the case of insects used as food and feed. Although it has not been documented that these viruses may be spread by eating, it is known that insects can carry viruses and directly inject them into humans' blood.
The crickets segment is estimated to have a lucrative growth. The increased use of crickets in recipes and food items, their high nutritional value and simplicity of cultivation and processing, and the increasing demands for cricket-based food products like protein sources, protein bars, and snacks are all factors contributing to the growth of the market.
The Cosmetics and Pharmaceuticals segment is anticipated to witness the fastest CAGR growth during the forecast period. Insects as a source of protein have a number of advantages over traditional cattle, including excellent nutritional content, sustainability (low carbon footprint), and reduced water use. Due to their high protein content and beneficial benefits on the skin, insect proteins have the potential to become well-liked components in skincare products. From ancient times, traditional Chinese medicine has employed insect proteins as a crucial component to treat a wide range of illnesses, including parasite infections, asthma, and arthritis.
Europe is projected to hold the largest market share during the forecast period. Customers in the European market is more receptive to using insect protein for food and beverage, animal nutrition, and personal care products. The demand for insect protein in Europe is anticipated to rise as a result of the recent licensing of insect protein to be utilized in animal feed, particularly that for pigs and poultry. Developed countries like France, Germany, and the UK are anticipated to have a significant demand for insect protein over the projected period, driving the market.
North America is projected to have the highest CAGR over the forecast period, owing to expansion of the markets in nations like the United States, Canada, and Mexico. In addition, the rising demand for different foods and drinks has undoubtedly propelled the market expansion in the area. A few of the major factors driving the growth of the worldwide insect protein market are rising demand for alternative proteins, food security & sustainability, and rising acceptance of sustainable industrial farming. Also, the region's food restrictions are anticipated to support the market's healthy expansion.
Some of the key players profiled in the Insect Protein Market include: Nordic Insect Economy, Agriprotein Technologies, Nutrition Technologies, InnovaFeed, Aspire Food Group, Percuro Pet Food, Neo Bites, Cricket Flours LLC, HATCH Biosystems and Entoma petfood.
In December 2021, Neo Bites had launched the first line of functional dog food toppers made from the insect protein. The neo bites dog food toppers and treats are powered by insect protein which is only animal protein with a natural prebiotic and contain more omega- 3s than salmon. Neo Bites products are hypoallergenic and made from whole super foods.
In December 2021, Percuro Pet Food had launched the new insect protein dog treat. The treats, Snappies are disc shaped and designed to snap easily allowing the pet owners to feed the whole biscuit at once or in portions during the training.
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