市場調査レポート
商品コード
1209861
加工シーフード&水産加工機器市場の2028年までの予測- シーフードタイプ、機器、製品、エンドユーザー、地域別の世界分析Processed Seafood & Seafood Processing Equipment Market Forecasts to 2028 - Global Analysis By Seafood Types, Equipment, Product, End User and By Geography |
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加工シーフード&水産加工機器市場の2028年までの予測- シーフードタイプ、機器、製品、エンドユーザー、地域別の世界分析 |
出版日: 2023年01月01日
発行: Stratistics Market Research Consulting
ページ情報: 英文 175+ Pages
納期: 2~3営業日
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Stratistics MRCによると、世界の加工水産物と水産加工機器市場は、2022年に26億5000万米ドルを占め、予測期間中に8.10%のCAGRで成長して2028年までに42億3000万米ドルに達すると予想されています。
加工された魚介類は、生の状態から市場性のある形に変換された製品です。水産加工機器は遅くなり、酵素、細菌の劣化を防ぐことができます。彼らはまた、新鮮な状態で海産物の肉を改善し、維持します。それはそのような製品をeviscerating、冷凍、缶詰や包装などのタスクが含まれています。保管から発送まで、製品の鮮度や冷凍状態を維持するために行われます。高品質な製品を提供するのに役立ちます。これらの加工製品は味が改善され、保存期間も長くなります。加工にはグレーダー、フィレッター、ピンボーン、グレイザー、ガッターなどの機器が使用されます。魚は最も消費量の多い水産加工品です。
米国食品農業機関によると、有能な人材は、高品質の生産と総食品支出の55%である支出のための1兆1,700億米ドルを費やすために必要な技術を持つ様々な自動化されたナイフを使用しています。
市場力学
促進要因
消費率の増加
消費者の健康志向の高まりにより、水産加工食品の需要が伸びています。消費者のライフスタイルの変化と所得水準の向上が売上を伸ばしています。成長する人口と急速な都市化はまた、重い消費を提供しています。増加したシーフード取引だけでなく、養殖産業の高成長は、需要を駆動する主要な要因です。エビ、魚、カニは、市場で巨大な需要を持っています。
抑制要因
高い資本投資
海産物加工は高い設備投資が必要であり、交換頻度も低いです。より少ないペースでより多くの海産物製品の必要性は、高い資本の実装を引き起こす新しい適応、労働力、新技術やその他多くを必要とします。これらの点が市場の成長を妨げています。
機会
技術の急速な進歩
水産加工技術の急速な進歩だけでなく、水産加工製品の長い貯蔵寿命をもたらし、より良いパッケージング-ソリューション。魚の保存の新しい進歩は、消費率を上げました。これは、保存、廃棄物の利用や安全性の保証を作成しました。それは栄養と官能特性を持つ食品の安全性を提供しました。それは、市場の成長を推進している様々な品種の大規模なペースで製品の可用性を作っています。
脅威
乱獲
重いシーフード消費者の人口は、乱獲を引き起こしました。それは密接に別の種のために釣りながら、不要な海の生き物のキャプチャをキャッチすることによって、接続されています。それは、収入と栄養の源を減少させる。それは不均衡を作成し、海産物の可用性を減少させる。市場の失敗の典型的な例として紹介されています。漁業が儲からなくなり、経済的に苦しくなり、市場の成長を妨げます。
COVID-19の影響
パンデミックの発生以来、水産加工機器の世界市場は大きな影響を受けています。世界の人手不足と、世界各地で実施された厳しい渡航規制により、原材料と完成品の輸送が制限されました。企業の急速な閉鎖と社会的距離を置く法律の導入、製造業における失業は、市場に大きな影響を与えました。パンデミック後、再び水産物消費と市場の改善が始まりました。
予測期間中、魚類セグメントが最大となる見込みです。
魚のセグメントは、その大規模な種類のために、有利な成長を持っていると推定されます。食習慣の変化や新しい味覚の向上が成長を促進しています。このセグメントでは、オクラ、冷凍魚、スナック、缶詰、塩漬け魚、生魚、乾燥魚、燻製魚などの魚の巨大な品種を展示します。これらのプロセスは、風味、テクスチャ、色の開発と変化に貢献し、その寿命を向上させます。魚の加工品の需要と取引の上昇は、市場の成長を促進しています。
予測期間中、と殺部門が最も高いCAGRを持つと予測される
食肉処理分野は、新鮮な状態で販売されるため、予測期間中に最も速いCAGRの成長を示すと予想されます。このプロセスでは、魚は販売時に気絶させられ、殺されます。屠殺機には、電気式、手動式、自動式、半自動式があります。この装置は、水産物を劣化から守るのに役立ちます。それは市場の成長を推進している優れた品質の水産加工製品を可能にするために、適切な虐殺の機器を使用するために、メーカーのために不可欠なままです。
最高のシェアを持つ地域
アジア太平洋地域は、加工された便利な魚介類の需要と消費の増加により、予測期間中に最大の市場シェアを保持することが予測されます。同地域では、労働人口の増加や食習慣の変化により、シーフードに対する需要が高まっています。食品加工技術の進歩は著しく、同地域のメーカーは自動化技術に関心を示しており、これが市場成長を後押ししています。
CAGRが最も高い地域
北米は、先進的な技術により、予測期間中に最も高いCAGRを達成すると予測されています。この地域は、技術的に高度な機器を使用しています。また、魚は主食の1つと考えられているため、人々の意識のために広い消費者基盤を持っています。この地域における嗜好の変化や海外からの投資の増加が、市場の成長を後押ししています。
主な発展
2022年10月、JBT株式会社は、FVPGrowとChopper Blender SEの技術の発売を発表しました。この新技術は、生産ライン全体に導入できる小型で汎用性の高い機械を必要としている消費者向けに、ジュースやピューレの加工用に特別に設計されたものです。
2022年5月、GEAグループは、より良い性能と制御のための高度な技術で、さまざまな種類のソーセージ、幅広い鶏肉、魚、植物性、ビーガン、ベジタリアン製品、およびプロセスチーズを準備するための新しいCutMaster Generation 3を発表しました。
本レポートの内容
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According to Stratistics MRC, the Global Processed Seafood & Seafood Processing Equipment Market is accounted for $2.65 billion in 2022 and is expected to reach $4.23 billion by 2028 growing at a CAGR of 8.10% during the forecast period. Processed seafood are the products that are converted from a raw to marketable form. The seafood processing equipment slows down and prevents enzymatic, bacterial deterioration. They also improve and maintain sea food flesh in a fresh condition. It includes tasks such as eviscerating, freezing, canning and packaging the product. It was done to keep the products fresh or frozen from storing to dispatching. It helps to deliver high quality products. These processed products have improved taste and longer shelf-life. Equipment such as graders, filleters, pin boners, glazers and gutters are used for processing. Fish is the most consumed processed seafood.
According to the U.S. Department of Food and Agriculture Organization, the competent personnels are using a variety of automated knives with necessitate technologies in order to produce high-quality and spending $1.17 trillion for expenditures which is 55% of total food expenditures.
Market Dynamics:
Driver:
Increased consumption rate
The processed sea foods is fuelling the demand due to the growing health consciousness among consumers improved the demand for seafood. Changing consumer lifestyles and their raising income levels are heightening the sales. Growing population and rapid urbanization also serves heavy consumption. The increased seafood trades as well as the high growth of the aquaculture industry are the prime factors driving the demand. Shrimp, fishes and crabs have huge demand in the market.
Restraint:
High capital investment
The sea food processing requires the high capital investment with a low replacement frequency. The need for more sea food products in lesser pace requires new adaptations, work force, new technology and many more which causes the implementation of high capital. These aspects are hindering the growth of the market.
Opportunity:
Rapid advancements in technology
The rapid advancements in seafood processing technologies as well as better packaging solutions resulting in longer shelf life of processed seafood products. New advances in fish preservation raised the consumption rate. This created preservation, waste utilization and safety assurance. It provided food safety with nutritional and sensory properties. It made availability of products at large pace in different varieties which is propelling the market growth.
Threat:
Overfishing
The heavy seafood consumer population caused the overfishing. It is closely tied to by catch the capture of unwanted sea life while fishing for a different species. It decreases the source of income and nutrition. It creates an imbalance and decreases the availability of sea products. It is presented as a classic example of market failure. It makes fishing less profitable and can lead to financial hardships and hinders the growth of the market.
COVID-19 Impact
Since the beginning of the pandemic, the worldwide market for seafood processing equipment has been significantly impacted. The global shortages of both manual labourers and the rigorous travel regulations that have been enforced everywhere in the world have limited the transport of both raw materials and finished goods. The rapid closure of enterprises and the introduction of social distancing legislation, unemployment in the manufacturing sector affected the market drastically. The post pandemic again started improving seafood consumption and market.
The fish segment is expected to be the largest during the forecast period
The fish segment is estimated to have a lucrative growth, due to its large varieties. The change in food habits and enhancing new tastes are driving the growth. This segment exhibits huge varieties of fishes such as okra, frozen fish, snack, canning, salted fish, raw fish, dried fish and smoked fish. These processes contribute in the development and changes in the flavor, texture, colour and improve its shelf life. Raise in demand and trade of processed fish products are fuelling the growth of the market.
The slaughtering segment is expected to have the highest CAGR during the forecast period
The slaughtering segment is anticipated to witness the fastest CAGR growth during the forecast period, due to its fresh sales. In this process, the fishes are stunned and killed at the time of sales. Slaughtering equipment include electric, manual, automatic and semi automatic. This equipment helps to protect the seafood products from deterioration. It remains imperative for manufacturers to use proper slaughtering equipment to enable superior quality processed seafood products which are propelling the growth of the market.
Region with highest share:
Asia Pacific is projected to hold the largest market share during the forecast period owing to increasing demand and consumption of processed and convenience seafood. The growing number of working employees and changes in food habits in the region increased the demand for the sea foods. There is a huge advancement in food processing technology and the manufacturers in this region are showing interest in automation technologies which is boosting the market growth.
Region with highest CAGR:
North America is projected to have the highest CAGR over the forecast period, owing to advanced technology. This region uses the technologically advanced equipment. It has wide consumer base due to awareness among people and also because fish is considered as one of their staple foods. The changes in tastes and preferences and increase in foreign investments in this region are propelling the growth of the market.
Key players in the market
Some of the key players profiled in the Processed Seafood & Seafood Processing Equipment Market include John Bean Technologies Corporation, The BAADER-Group, Middleby Corporation, Grieg Seafood, GEA Group, Thai Union Frozen Products, Skaginn 3X, Zhengda Food Machinery Co. Ltd, Guolian Aquatic Products, CTB Inc, Marine Harvest, JBT Corporation, KM Fish Machinery A/S, Marel, Pisces Fish Machinery Inc, Seafood Technology Limited, Seac AB, Unifood Technic A/S, Subzero (Grimsby) Ltd
Key Developments:
In October, 2022, JBT Corporation has announced the launch of its FVPGrow and Chopper Blender SE technologies. The new technologies are specifically designed for juice and puree processing for consumers in need of smaller-sized, versatile machinery to implement across their production lines.
In May, 2022, GEA Group has launched its new CutMaster Generation 3, for preparing different kinds of sausage, a wide range of poultry, fish, plant-based, vegan and vegetarian products as well as processed cheese with advanced technology for better performance and control.
Seafood Types Covered:
Equipments Covered:
Products Covered:
End Users Covered:
Regions Covered:
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