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市場調査レポート
商品コード
1689747
ポリフェノール:市場シェア分析、産業動向・統計、成長予測(2025年~2030年)Polyphenol - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2025 - 2030) |
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適宜更新あり
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ポリフェノール:市場シェア分析、産業動向・統計、成長予測(2025年~2030年) |
出版日: 2025年03月18日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 120 Pages
納期: 2~3営業日
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ポリフェノールの市場規模は2025年に12億1,000万米ドルと予測され、予測期間(2025-2030年)のCAGRは8.72%で、2030年には18億3,000万米ドルに達すると予測されます。
COVID-19パンデミックは、農業労働力、加工、輸送、およびロジスティクスにおけるボトルネックと、需要の瞬間的なシフトによって、食品サプライ・チェーンにかつてないストレスを与えました。食糧サプライチェーンは、こうしたストレスに直面しながらも驚異的な回復力を示しました。果物、野菜、香辛料、茶(ポリフェノールの原料)を含む農業部門への影響は、ある国ではわずかであるが、ある国ではかなり大きいです。このことは、中期的にはポリフェノール市場のサプライチェーン全体を圧迫すると予想されます。
糖尿病、心血管疾患、高コレステロール、がんの治療にポリフェノールが有効であるという認識の高まりと、飲食品や医薬品分野での用途の増加が、予測期間中の製品需要を牽引すると予想されます。
さらに、食品着色料、栄養源、その他のようなスーパーフードの高い機能性は、「天然」という用語に対する肯定的な認識とともに、市場における天然食品着色料の需要を押し上げている主な要因となっています。食品産業は、この分野における継続的な技術革新により市場を独占しており、他の市場セグメントがこれに続いています。
供給源に基づくと、ブドウが調査対象市場で最も普及しています。特定の技術的特性により、ブドウは光、pH、熱に対して非常に安定しています。このような特性により、ブドウは人工的な赤色着色料の優れた代替品となり、飲食品業界におけるこれらの天然着色料源の利用を促進しています。緑茶もポリフェノールの主要な供給源です。
世界的に、消費者は健康志向を強めており、そのため(健康食品など)その他の健康特典を提供する製品を好むようになっています。ポリフェノールは健康食品に広く使用されているため、この動向はポリフェノール市場を押し上げると予想されます。
消費者が食品によりシンプルでクリーンなラベルを求め、合成原料に代わるものを探しているため、天然食品着色料の世界市場は大幅に成長しています。さらに、様々な政府や地域・国際機関からの支援が市場の成長をさらに後押ししています。
アントシアニンは、花や果物の色(オレンジ、赤、青、紫など)を決定する主要なポリフェノール色素であり、様々なオーロンやカルコン誘導体などの他のポリフェノールがそれに続きます。このように、天然食品添加物としてのポリフェノールの使用は、自然な食品色素を付与するために、食品産業で非常に促進されています。
したがって、この市場は世界中のいくつかの協会によって積極的なプロモーションが行われています。これらの協会は、業界全体で天然食品着色料の消費を高めるために彼らのコアバリューを捧げ、それによって調査された市場にさらに利益をもたらしています。
最も人気のある協会の1つには、天然食品着色料協会が含まれます。欧州を拠点とする同協会は、アントシアニンを含む天然着色料の広範な普及に取り組んでいます。さらに、同協会はADM Wild、DDW Color House、Chr.Hansen、FMC、GNTなどの業界リーダーと協力しています。業界の効率を高めるため、同協会は様々な天然色素源の可能性を検討する様々なワーキンググループを運営しています。2016年、天然食品着色料協会(NATCOL)は消費者のアントシアニンへの暴露に関する報告書を後援し、食品着色料としてのアントシアニンの使用レベルを調査しました。
アジア太平洋は、北米に続いて最大の地域市場に浮上しました。中国、インド、韓国、日本は、今後数年間に大きな製品需要を目の当たりにすることになると予想されます。これは、食生活に敏感な人口が増加し、消費するあらゆる種類の食品に機能的な利点を求めるようになり、健康意識が高まっているためです。人口の急増とポリフェノールの健康への利点に関する認識が、アジア太平洋地域の市場を牽引すると予想されます。
フラボノイド、イソフラボン、リグナン、その他のポリフェノールは、植物由来の食品から自然に得られるが、中国や日本のような国々では急速に高齢化が進んでいるため、予測期間中に様々なサプリメントや機能性食品、飲食品メーカーがポリフェノールを取り入れるようになることが研究で示唆されています。
ポリフェノール市場の世界の主要企業には、ADM、Naturex Inc.、Frutarom Ltd.、Aquanova AG.、Ajinomoto OmniChem N.V.-NaturalSpecialities、CPC INGREDIENTS、UNITED KINGDOM、CHR.HANSENなどがあります。HANSENなどがあります。これらの企業は、ポリフェノールを多量に含む健康食品に対する需要の高まりを受けて、主に生産能力の拡大に注力しています。
調査対象となった市場の主要企業は、市場においてより強固な消費者基盤と尊敬される地位を確立するために、製品革新、合併・買収、地理的拡大などの戦略を採用しています。
The Polyphenol Market size is estimated at USD 1.21 billion in 2025, and is expected to reach USD 1.83 billion by 2030, at a CAGR of 8.72% during the forecast period (2025-2030).
The COVID-19 pandemic has placed unprecedented stresses on food supply chains, with bottlenecks in farm labor, processing, transport, and logistics, as well as momentous shifts in demand. Food supply chains demonstrated a remarkable resilience in the face of these stresses. The effect on the agricultural sectors, including fruits, vegetables, spices, tea (raw material for Polyphenol), is marginal in some countries while considerable in countries; this is inturn expected to put pressure on entier supply chain of Polyphenol market over the medium term.
Growing awareness about the effectiveness of polyphenols in treating diabetes, cardiovascular diseases, high cholesterol, and cancer, along with the rising number of applications in the food and beverage and pharmaceutical sectors, is anticipated to drive product demand over the forecast period.
Further, the high functionality of superfoods, like food colorants, nutrient sources, and others, along with the positive perception of the term, 'natural', has been the primary attribute that is boosting the demand for natural food colorants in the market. The food industry dominates the market due to its continuous innovation in the sector, followed by the other market segments.
Based on source, grapes are most prevalent in the market studied. Due to certain technical properties, grapes are very stable to light, pH, and heat. These properties make them excellent replacers of artificial red food colors, thus, driving the usage of these natural colorant sources in the food and beverage industry. Green tea is another major source of polyphenol.
Globally, consumers are becoming health conscious, thus showing preference towards products that provide additional health benefits (such as health foods). This trend is expected to boost the polyphenols market as it is extensively used in health foods.
The global market for natural food colorants is growing considerably, as consumers are seeking simpler and cleaner labels for their foods and are looking for alternatives to synthetic ingredients. Moreover, the support from various governments as well as local and international organizations is further supplementing the growth of the market.
Anthocyanins are the major polyphenol pigments that determine the colors of flowers and fruits (like orange, red, blue, or purple), followed by other polyphenols, such as varied aurones and chalcone derivatives. Thus, the use of polyphenol as a natural food additive is highly promoted in the food industry, in order to impart natural food pigmentation.
Accordingly, the market is witnessing positive promotions by several associations around the world. These associations are dedicating their core values to boost the consumption of natural food colorants across industries, thereby further benefitting the market studied.
One of the most popular associations includes the Natural Food Colours Association. Based in Europe, the association engages in an extensive promotion of natural colorants, including anthocyanins. Moreover, it works with industry leaders, such as ADM Wild, DDW Color House, Chr. Hansen, FMC, and GNT. To increase the efficiency of the industry, the association operates different working groups to examine the potential of various natural color sources. In 2016, the Natural Food Colours Association (NATCOL) sponsored a report on consumers' exposure to anthocyanins, where it investigated the levels of usage of anthocyanins as food coloring.
The Asia Pacific emerged as the largest regional market, followed by North America. China, India, South Korea, and Japan are anticipated to witness major product demand in the coming years on account of increasing health awareness among the growing diet-conscious population, seeking functional benefits in every kind of food they consume. Surging population and awareness about polyphenol benefits on human health are expected to drive the market in the Asia Pacific.
Though flavonoids, isoflavones, lignans, and other polyphones are naturally obtained from plant-based foods, studies suggest that the rapidly aging population in counties like China and Japan paying way for various supplement and functional food, beverage manufacturers to incorporate polyphenols in forecast period.
Some of the major key players in the polyphenol market, globally includes ADM, Naturex Inc., Frutarom Ltd., Aquanova AG., Ajinomoto OmniChem N.V - NaturalSpecialities, CPC INGREDIENTS, UNITED KINGDOM, CHR. HANSEN, among others. These companies are mainly focused on capacity expansion owing to the increasing demand for health foods containing high amounts of polyphenols.
The major players in the market studied are adopting strategies, like product innovations, mergers and acquisitions, and geographical expansions, in order to establish stronger consumer bases and esteemed positions in the market.