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市場調査レポート
商品コード
1685924
ゴマ種子:市場シェア分析、産業動向・統計、成長予測(2025年~2030年)Sesame Seed - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2025 - 2030) |
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適宜更新あり
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ゴマ種子:市場シェア分析、産業動向・統計、成長予測(2025年~2030年) |
出版日: 2025年03月18日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 157 Pages
納期: 2~3営業日
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ゴマ種子の市場規模は2025年に78億7,000万米ドルと推定され、予測期間(2025-2030年)のCAGRは2.6%で、2030年には89億5,000万米ドルに達すると予測されます。
ゴマは砂地でよく栽培され、重くて淡黄色で、新たに干拓されたため、新興諸国では最も重要な作物の一つと考えられています。長年にわたり、ゴマ種子の生産量と需要は増加しています。FAOSTATによると、ブラジル、中国、インド、日本、タンザニア、スーダンが主要なゴマ種子生産国です。例えば、2021年の世界のゴマ種子生産量は667万トンで、2022年には674万トンに増加しました。
いくつかの食品における機能性成分としてのゴマ種子の需要の増加は、高血圧の軽減と消化を促進する能力によるものです。抗酸化物質、ポリフェノール、ビタミン、ミネラルなどの豊富な供給源が市場を牽引しています。これらの種子の人気は、消費者が自然で健康的な食材をより好むようになったため、製品の発売とともに最近かなり拡大しています。市場は、機能的で健康的な天然由来製品に対する消費者の嗜好によって推進されています。様々な医薬品製剤における抗酸化源としてのゴマ種子の用途の高まりは、近いうちにゴマ種子市場を牽引する可能性が高いです。したがって、いくつかの食品における機能性成分としてのゴマ種子の需要の増加は、予測期間中の生産を促進すると思われます。
北米地域の消費者は、肥満率の増加により、食生活に健康的な食材を求めています。CDCによると、2021年に米国の肥満の有病率は30.5%から41.9%に増加しました。同年、重度の肥満の発生率は4.7%から9.2%に増加しました。その結果、ゴマ種子はその健康的なプロファイルにより、ここ数年で消費者の注目を集めています。
ゴマ種子には、減量を助けるトリプトファンやポリフェノールなどの強力なアミノ酸が多く含まれています。そのため、多くの製パン製品、パック詰めされた商品、アメリカ料理における多くの飲食品の原材料として、セサミンの採用が進んでいます。米国では、ゴマ種子は多くの包装製品や焼き製品に使われるようになり、米国料理の多くの料理や飲料製品の材料となっています。米国では、ゴマ種子は菓子類のトッピング、焼き菓子、調味料として使用されています。
The Sesame Seed Market size is estimated at USD 7.87 billion in 2025, and is expected to reach USD 8.95 billion by 2030, at a CAGR of 2.6% during the forecast period (2025-2030).
The sesame crop is considered one of the most vital crops in developing countries, as it is well cultivated in sandy lands, is heavy and light yellow, and has been newly reclaimed. Over the years, sesame seed production and demand have increased. According to FAOSTAT, Brazil, China, India, Japan, Tanzania, and Sudan are major sesame-producing countries. For instance, in 2021, global sesame seed production was 6.67 million metric tons, which increased to 6.74 million metric tons in 2022.
The increasing demand for sesame seed as a functional ingredient in several foods is due to its ability to facilitate reduced hypertension and digestion. Rich sources of antioxidants, polyphenols, vitamins, minerals, etc., drive the market. The popularity of these seeds has expanded considerably over the recent past with product launches, as consumers are more inclined toward natural and wholesome ingredients. The market is propelled by consumer preference toward functional and health-based naturally derived products. The rising application of sesame seeds as an antioxidant source in various pharmaceutical formulations will likely drive the sesame seeds market soon. Therefore, increasing demand for sesame seeds as a functional ingredient in several foods will drive production during the forecast period.
Consumers around the North American region are looking for healthy ingredients in their diets owing to increased obesity rates. According to the CDC, in 2021, the prevalence of US obesity increased from 30.5% to 41.9%. During the same year, the incidence of severe obesity increased from 4.7% to 9.2%. Consequently, sesame seeds have gained consumer attraction over the last few years due to their healthy profile.
Sesame seeds are high in powerful amino acids, like tryptophan and polyphenols, which aid in weight loss. This, in turn, has boosted their adoption in many of the baking products, packed goods, and as an ingredient in many of the food and beverage products in American cuisine. In the United States, sesame seeds have increased in many packaged goods and baked products, and they are an ingredient in many culinary and beverage products in American cuisine. Sesame seeds are used as a confectionery topping, baked goods, and condiment in the United States.