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市場調査レポート
商品コード
1444695
ひまわり:市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024~2029年)Sunflower - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2024 - 2029) |
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適宜更新あり
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ひまわり:市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024~2029年) |
出版日: 2024年02月15日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 110 Pages
納期: 2~3営業日
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ひまわり市場規模は2024年に405億9,000万米ドルと推定され、2029年までに470億8,000万米ドルに達すると予測されており、予測期間(2024年から2029年)中に3.01%のCAGRで成長します。
ひまわりは食用油、食事、菓子類製品の製造に使用されます。油とミールは同じ品種から加工されます。ひまわり由来のオイルには、オレイン酸、リノール酸、そして体内の有害なコレステロールレベルを下げるもう一つの必須栄養素が豊富に含まれています。リノール酸および一価不飽和脂肪の割合がより高い油ほど健康的です。さらに、オイルは心臓病に苦しむ人にも適しています。ひまわり油の健康上の利点の増加と世界中の人々の健康意識の高まりにより、ひまわり油の使用と生産量の増加が促進されています。
さらに、ひまわり油には、69%が多価不飽和であるリノール酸の必須脂肪酸が含まれています。リノール性ひまわり油は調理に優れており、味はクセがありません。この特性により、食べ物の味を隠すのではなく、さらに引き立てます。リノール油は、欧州、アジア太平洋、南米の多くの地域で好まれています。油糧種子と脂肪作物と脂質(OCL)2020で発表された調査研究では、ひまわり種子油は世界中で4番目によく消費されている植物油であると主張しています。したがって、ひまわり種子油は調理用の最も健康的な植物油の1つです。
さらに、ひまわりの種は、殻付き、殻を取り除いた状態、生の状態、または裏返した状態で直接食べることができ、さまざまな天然の健康製品、健康的なスナック、ベーカリー製品として食べることができます。食品グレードの種子の最大の市場は消費者小売りであり、ひまわり油やその他のひまわりベースの加工食品の需要の高まりにより、国内外ともに予測期間中に成長を記録すると予想されています。
アジア太平洋は欧州に次ぐ消費量でひまわり市場を独占しており、世界市場の約12%を占めています。この地域では、ベーカリーや菓子類製品へのひまわり油の使用が多くなっています。この地域の政府は、健康に悪影響を与えるため、健康的な食用油の使用を増やし、部分硬化油(PHO)の消費を減らすことに重点を置いています。たとえば、シンガポール保健省は2021年に、脂肪、油、包装済み食品を含むすべての食品の成分としてすべてのPHOを禁止しました。したがって、政府によるこのような取り組みの強化は、市場の成長に応えるものです。
さらに、FAOによると、ひまわりの種の生産量は中国が多く、次いでミャンマーとインドがそれぞれ2,400トン、26万トン、21万3,000トンとなっています。消費者はひまわり油にますます注目しており、過去15年間で消費量は約5倍に増加しています。さらに、スーパーマーケットや小売店の数の増加により、さまざまなフレーバーのひまわりの種の需要が急速に増加しています。さらに、この地域の市場は可処分所得の増加と健康意識の高まりによって牽引されています。
さらに、国レベルでの輸出では中国がトップ、次いでトルコとなっています。 ITC貿易地図によると、2021年に中国は42万6,987トンのひまわりの種を輸出し、トルコは10万8,204トンの量を輸出しました。輸出の増加は、今後数年間の市場の成長を促進するでしょう。これに伴い、メーカーはより健康的な製品の提供に注力しています。ひまわりの種は豊富な繊維源として、畜産業における飼料製品の製造での需要が高まっています。
The Sunflower Market size is estimated at USD 40.59 billion in 2024, and is expected to reach USD 47.08 billion by 2029, growing at a CAGR of 3.01% during the forecast period (2024-2029).
Sunflowers are used for manufacturing cooking oil, meal, and confectionery products. Oil and meal are processed from the same varieties. Oil derived from sunflowers are good in oleic acid, linoleic acid, and another essential nutrient that reduces the harmful cholesterol levels in the body. Oils with more significant percentages of linoleic and monounsaturated fats are healthier. Additionally, oil is suitable for people suffering from heart disease. The increased health benefits of sunflower oil and rising health consciousness among people around the world favor its usage and increase in production.
Furthermore, sunflower oil contains linoleic, essential fatty acids that are 69% polyunsaturated. Linoleic sunflower oil is excellent for cooking and includes a neutral taste. This characteristic enhances the taste of food instead of masking it. Linoleic oil is preferred in much of Europe, Asia-Pacific, and South America. The research study published in Oilseeds & fat crops and lipids (OCL) 2020 claims that sunflower seed oil is the fourth most popular vegetable oil consumed worldwide. Therefore, the sunflower seed oil is one of the healthiest vegetable oils for cooking.
Moreover, sunflower seeds can be eaten directly in the hull, dehulled, raw, or backed form, and in various natural health products, healthful snacks, and bakery items. The largest market for food-grade seeds is consumer retail, both domestically and abroad is anticipated to record growth during the forecast period, owing to the rising demand for sunflower oil and other sunflower-based processed foods.
Asia-Pacific dominates the sunflower market in terms of consumption after Europe, holding around 12% of the global market. The usage of sunflower oil in bakery and confectionery products is more in this region. The governments in this region are focusing on increasing the use of healthy edible oils and reducing the consumption of partly hydrogenated oils (PHO) due to their adverse health impacts. For instance, in 2021, the Singapore Ministry of Health banned all PHOs as ingredients in all foods, including fats, oils, and pre-packaged foods. Therefore, such increased initiatives by the government cater to the market's growth.
Moreover, According to FAO, the production of sunflower seeds is more in China, followed by Myanmar and India with 2,400, 260, and 213 thousand metric tons, respectively. Consumers are increasingly turning towards sunflower oil, which increases consumption by about a five-fold rise over the past 15 years. Additionally, the rising number of supermarkets and retail stores is rapidly increasing the demand for various sunflower seeds flavors. In addition, this region's market is driven by higher disposable incomes and increased health consciousness.
Furthermore, China tops in exports at the country level, followed by Turkey. According to the ITC trade map, in 2021, China exported 426,987 tons of sunflower seeds, and Turkey exported a quantity of 108,204 tons. The rise in exports will aid the market's growth in the coming years. Along with this, manufacturers are focusing on providing healthier product offerings. As a rich source of fiber, a demand for sunflower seeds is rising for manufacturing animal feed products in the livestock industry.