市場調査レポート
商品コード
1443969
コーヒーのバリューチェーン分析:市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024-2029年)Coffee Value Chain Analysis - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2024 - 2029) |
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コーヒーのバリューチェーン分析:市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024-2029年) |
出版日: 2024年02月15日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 70 Pages
納期: 2~3営業日
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コーヒーの市場規模は2024年に5,225億7,000万米ドルと推定され、2029年までに6,894億8,000万米ドルに達すると予測されており、予測期間(2024年から2029年)中に5.70%のCAGRで成長します。
世界の主要国では、認証コーヒー、特にフェアトレードコーヒーが大幅に成長しています。この開発は、コーヒーの生産と流通に伴う社会、環境、健康への影響に関する消費者の懸念から生まれました。持続可能な認証により、消費者はコーヒーなどの必需品を毎日購入する際に、より公正で健康的な環境に対する好みを表明できるようになります。
コーヒーの調達と品質に対する消費者の関心の高まりにより、認証コーヒーの需要が世界的に増加しています。認証されたコーヒーは、製品の信頼性を消費者に保証します。これらの認証は、コーヒーの調達と品質に対する消費者の関心の高まりを受けて、環境に配慮した農業慣行とコーヒー生産時の品質に関して消費者にさまざまな第三者保証を提供します。
いくつかのコーヒー認証機関がコーヒーの生産手順とサプライチェーンを検査しています。その中には、フェアトレード認証、レインフォレスト・アライアンス認証、UTZ認証、USDAオーガニック認証などがあります。これらの認証は、労働者の生活の質を向上させ、認証コーヒーの取引の増加を通じて適切な市場アクセスを獲得するのに役立ちます。
すべての認証の中でも、農家が地域社会と環境に配慮しながら専門的にコーヒーを栽培できるようにするには、UTZ認証または熱帯雨林同盟が必要です。 UTZ認証プログラムの最も重要な側面はトレーサビリティです。これは、消費者が自分のコーヒーがどこから来たのか、どのように生産されたのかを正確に知ることができることを意味します。これにより、消費者は認証コーヒーを購入する傾向が高まり、予測期間中の市場の成長を促進します。
ブラジルは熱帯地域に位置しており、コーヒーの生産に非常に適しています。国連食糧農業機関(FAO)が公開したデータベースによると、ブラジルのコーヒー生産量は2019年に301万トンだったが、2020年には22.9%(370万トン)まで増加しました。ブラジルのコーヒー収穫総面積は、2019年と2020年にそれぞれ1,825,283ヘクタールと1,898,239ヘクタールと記録されました。
さらに、ITC貿易マップによると、2021年にはブラジルが228万8,336トンを占める最大のコーヒー輸出国で、次いでベトナム、ブルキナファソ、コロンビア、ドイツが続きました。
この国は真のコーヒー生産大国です。ブラジルは世界のコーヒー供給量の約40%を生産しており、太古の昔から世界のコーヒー市場の主要なプレーヤーでした。さらに、ブラジルの多くの地域はコーヒー栽培に最適な気候に恵まれています。コーヒー農園はブラジルの約27,000平方キロメートルに及び、その大部分はミナスジェライス州、サンパウロ、パラナ州にあります。また、この国は近年、南東部の山岳地帯ミナス地方の集中生産地から中部の温暖なセラード地方への領土の移転も目の当たりにしています。収穫時期は4月から9月で、気温がコーヒー豆の栽培に最適な時期です。
The Coffee Market size is estimated at USD 522.57 billion in 2024, and is expected to reach USD 689.48 billion by 2029, growing at a CAGR of 5.70% during the forecast period (2024-2029).
Considerable growth has occurred in certified coffee, especially in fair trade coffee, in major countries globally. The development comes from consumer concerns related to social, environmental, and health impacts associated with the production and distribution of coffee. Sustainable certifications allow consumers to express preferences for a more just and healthier environment with daily purchases of essential commodities, like coffee.
Due to rising consumer concerns regarding the sourcing and quality of coffee, the demand for certified coffee is increasing globally. Certified coffee is an assurance to the consumer about the product's reliability. These certifications offer various third-party guarantees to the consumer regarding environmental-friendly farming practices and the quality involved during the production of coffee due to rising consumer concerns regarding the sourcing and quality of coffee.
Several coffee certification organizations are checking coffee's production procedures and supply chain. Some of them are Fair Trade Certification, Rainforest Alliance Certification, UTZ Certification, and USDA Organic Certification. These certifications help to improve the quality of life of workers and help to gain adequate market access through increased trade of certified coffee.
Among all the certifications, UTZ Certification or the rainforest alliance is necessary, allowing the farmers to grow coffee professionally with care for local communities and the environment. The most important aspect of the UTZ certification program is traceability, which means that consumers can know exactly where their coffee comes from and how it was produced. This makes consumers more inclined toward purchasing certified coffee, fueling the market's growth during the forecast period.
Brazil is appropriately nestled in the tropical zone, which is highly suitable for the production of coffee. According to a database published by United Nations Food and Agriculture Organization (FAO), coffee production in Brazil stood at 3.01 million metric ton in 2019 and it has increased to 22.9% in 2020 (3.70 million metric ton). The total area under coffee harvest in Brazil was recorded at 1,825,283 and 1,898,239 hectares for 2019 and 2020 respectively.
Furthermore, as per the ITC Trade map, Brazil was the largest exporter of coffee in the year 2021 accounting for 2,288,336 metric ton, followed by Vietnam, Burkina Faso, Colombia, and Germany respectively.
The country is a true powerhouse of coffee production. Brazil produces nearly 40% of the world's coffee supply and has been a key player in the global coffee market since time immemorial. Furthermore, many areas in Brazil have a climate perfectly conducive to coffee farming. Coffee plantations cover about 27,000 square kilometers of Brazil, with the majority located in Minas Gerais, Sao Paulo, and Parana. The country has also been witnessing a territorial shift from a concentrated production in the mountainous Minas region in the Southeast to the Central warmer Cerrado region in recent years. The harvest period ranges from April to September, as the temperature is optimal for the cultivation of coffee beans during this period.