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市場調査レポート
商品コード
1441655
トウモロコシ:市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024~2029年)Maize - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2024 - 2029) |
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適宜更新あり
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トウモロコシ:市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024~2029年) |
出版日: 2024年02月15日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 100 Pages
納期: 2~3営業日
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トウモロコシ市場規模は2024年に1,436億2,000万米ドルと推定され、2029年までに1,665億7,000万米ドルに達すると予測されており、予測期間(2024年から2029年)中に3.01%のCAGRで成長します。
人口増加、発展途上国の収入増加、都市化により、世界の家畜消費が急増しています。所得と人口増加のレベルは、主食を犠牲にして増加している牛乳、肉、卵の消費量と直接相関していることがわかっています。例えば、経済協力開発機構(OECD)によると、2018年の一人当たりの家禽肉消費量は14.3kgで、2020年には14.87kgに増加しました。そのため、畜産業界への圧力は近年強まっています。肉や高価値の動物性タンパク質の需要の高まりに応えるため。たとえば、インドでは、酪農家が乳量を改善するために、地元の低収量乳牛品種をより高収量の雑種牛や水牛に置き換えることが増えています。
トウモロコシは、反芻動物、養豚、水産養殖などの動物向けのほぼすべての種類の配合飼料の重要な成分の1つです。そのため、飼料の需要の増加に応えるために、トウモロコシが広く使用されています。これにより、世界規模で生産量が増加しました。例えば、FAOによると、世界のトウモロコシ生産量は2020年に11億4,000万トンから11億6,000万トンに増加しました。これに伴い、その生産面積も2019年の1億9,600万ヘクタールから2020年には2億100万ヘクタールに増加しました。世界中で生産、貿易も奨励されています。 USDAによると、2021/2022貿易年の世界のトウモロコシ貿易出荷量は1億8,100万トン以上に達しました。したがって、動物由来のタンパク質源に対する需要の高まりにより、世界レベルでトウモロコシの生産および取引市場が拡大すると考えられます。
トウモロコシ作物の高生産性と家畜飼料としての消費により、予測期間中、北米がトウモロコシの最大の市場となり、次にアジア太平洋が続くと予想されます。食糧農業機関(FAO)によると、2020年に米国は3億6,025万1,000トンでトウモロコシの最大生産国となり、世界総生産量の30.99%を占めました。トウモロコシは米国経済の原動力の一つです。この地域で消費されるトウモロコシのほとんどは家畜の飼料の主なエネルギー成分として使用され、次にソルガムと小麦が続きます。トウモロコシは、穀物、アルコール、甘味料、製品別飼料など、幅広い食品や工業製品の加工にも使用されています。
米国はトウモロコシの生産量が多いため、トウモロコシのトップ輸出国の一つです。 2021年には6,150万トン以上のトウモロコシを輸出し、全世界のトウモロコシ輸出量のほぼ3分の1を占めました。トウモロコシの輸出額は、2021年に191億米ドルに達しました。この輸出の増加は、米国のトウモロコシ市場の拡大に貢献しました。
さらに、メキシコの主要作物は依然としてトウモロコシであり、2017~2018年の消費量は2,057万トンでしたが、2019~2020年には2,153万トンに増加しました。この増加の大部分は、食事パターンの変化と動物由来のタンパク質への支出の増加による動物飼料によるものでした。幅広い用途でのトウモロコシの使用量の増加に伴い、トウモロコシの需要は予測期間中に成長すると予想されます。
The Maize Market size is estimated at USD 143.62 billion in 2024, and is expected to reach USD 166.57 billion by 2029, growing at a CAGR of 3.01% during the forecast period (2024-2029).
Population growth, rising incomes in developing nations, and urbanization have led to a surge in global livestock consumption. The levels of income and population growth have been found to be directly correlated to the consumption of milk, meat, and eggs, which is increasing at the expense of staple foods. For instance, according to the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD), poultry meat consumption per capita in 2018 was 14.3 kg, which increased to 14.87 kg in 2020. Therefore, the pressure on the livestock industry has intensified in recent years to meet the rising demand for meat and high-value animal protein. For instance, in India, dairy farmers have increasingly replaced local, low-yielding dairy cattle breeds with higher-yielding crossbred cows and buffaloes to improve milk yields.
Maize is one of the key ingredients of almost every type of compound feed for animal types, such as ruminants, poultry swine, and aquaculture. So, to cater to the increased demand for feed rations, maize is widely used. This has increased production on a global scale. For instance, according to FAO, global maize production increased from 1.14 billion ton to 1.16 billion ton in 2020. Along with this, the area under its production also increased from 196 million hectares in 2019 to 201 million hectares in 2020. With the increase in production, trade is also encouraged around the world. According to USDA, the global trade shipments of corn amounted to over 181 million metric tons in the 2021/2022 trade year. Hence, the increasing demand for animal-based protein sources is likely to drive the production and trade market for maize at a global level.
North America is expected to be the largest market for maize, followed by Asia-Pacific, over the forecast period owing to the high production of maize crops and its consumption as animal feed. According to the Food and Agricultural Organization (FAO), in 2020, the United States was the largest producer of maize with 360,251 thousand ton, accounting for 30.99% of the total global production; maize is one of the drivers of the US economy. Most of the maize consumed in the region is used as the main energy ingredient for livestock feed, followed by sorghum and wheat. Maize is also used in processing a wide range of food and industrial products, including cereals, alcohol, sweeteners, and by-product feed.
The United States is one of the top exporters of maize owing to its high production. It exported over 61.5 million metric ton of corn in 2021, accounting for almost a third of total corn exports worldwide. The value of corn exports reached USD 19.1 billion in 2021. This rise in exports contributed to an increase in the market for maize in the United States.
Further, corn remains the primary crop in Mexico, and the consumption for the period of 2017-2018 was 20.57 million ton, which increased to 21.53 million ton by 2019-2020. Most of this increase was due to animal feed, owing to changing diet patterns and increased expenditure on animal-sourced proteins. With the rise in the usage of maize in a wide range of applications, the demand for maize is expected to grow during the forecast period.