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市場調査レポート
商品コード
1408174
フードトラック:市場シェア分析、産業動向と統計、2024~2029年の成長予測Food Truck - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts 2024 - 2029 |
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適宜更新あり
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フードトラック:市場シェア分析、産業動向と統計、2024~2029年の成長予測 |
出版日: 2024年01月04日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 100 Pages
納期: 2~3営業日
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フードトラック市場の現在の市場規模は41億5,000万米ドルです。
今後5年間で、68億7,000万米ドルに成長し、予測期間中の収益でCAGR 6.5%を記録すると予測されます。
中期的には、世界中のクイックサービスレストラン(QSR)の増加が、予測期間中のフードトラック需要を増加させると思われます。レストランを経営するための地代コストの上昇は、予測期間中にフードトラックの人気を高めそうです。
業務用レストランの間でフードトラックの人気が高まっていることから、市場は大きく成長する可能性が高いです。商業レストランは、レストラン施設を探索するために一等地にフードトラックを立ち上げています。これは予測期間中に市場を推進すると予想されます。しかし、いくつかの国では、規制が世界中で正常化されるにつれて、フードサービスの大幅な成長を示しており、予測期間中に市場の大幅な成長を示す可能性が高いです。例えば
さらに、ファストフードや飲食品に対する消費者動向の高まりが、フードトラックの需要を高めると予想されます。急速な都市化と世界中で集団で働く女性の増加は、予測期間中にフードトラック・ビジネスの機会を生み出す可能性が高いです。
人々のライフスタイルの変化に伴い、ファーストフード製品に対する需要が増加しています。この動向は特に学生層に浸透しています。
スナックバー、ホテル、レストラン、大学や学校の食堂などで、簡単に調理され、手軽な食事として、あるいは持ち帰り用として提供される加工食品。ファストフードは一般的に、他のタイプの食品よりも栄養価が低いです。調理時間の短い食事はすべてファストフードと見なすことができるが、この用語は最も一般的に、レストラン、ホテル、または店舗で販売され、調理済みの材料を含み、冷凍または予熱され、テイクアウト/持ち帰り用に包装された状態で顧客に提供される食品を指します。
ファストフード・レストランは伝統的に、ドライブスルーの窓から料理を提供できるかどうかで差別化されてきました。避難所や座席を提供しないスタンドやキオスクは、ファストフード・レストラン(クイック・サービス・レストランとも呼ばれる)のアウトレットの一例です。レストラン・チェーンの一部であるフランチャイズ・オペレーションでは、食品は中央の場所から各レストランに出荷されます。
さらに、かき氷とコーヒーは、わずかなスペースがあれば繁盛する新進のコンセプトです。小型トラックは、こうしたビジネスの運営に最適な選択肢です。米国全土でコーヒートラックの人気が高まっていることから、予測期間中に市場の大幅な成長が見込まれます。例えば、2022年7月にミズーリ州セントルイスでライズコーヒートラックがデビューしました。通りの向こう側では、コーヒートラックがペストリーとコーヒーを提供します。
欧州は2021年の収益でフードトラック市場を独占しており、予測期間中も成長すると予測されています。欧州では2021年にいくつかのフードフェスティバルイベントが開催され、フードトラックの需要が増加する可能性が高いです。例えば
欧州ではバンに対する大きな需要が見られ、世界のバン販売の90%以上を占めています。COVID-19の大流行が欧州市場の足を引っ張ったもの、2021年には電動充電式バンとハイブリッド電動バンの販売が増加しました。このような電動バンの増加は、フードトラック事業で人気となっており、予測期間中に市場が大きく成長する可能性が高いです。
フードトラックは北米で人気があるが、その理由は資本コストが低く、フードトラック事業を開始するのに最適な場所が北米全土にあるためです。米国では、フードトラック事業のコストは約5~6万米ドルです。国は年間米ドル 25万~50万米ドルのフードトラック事業からの収入を示しました。ビジネスにおける収益利益の増加に伴い、人々は米国でフードトラック事業を開始するために魅了され、これは予測期間中にフードトラックの需要を増加させる可能性があります。
米国では現在3万5,500台以上のフードトラックが運営されており、予測期間中にフードトラックの数が増加する可能性が高いです。カリフォルニア州ではフードトラックの数が最も多く、753事業者が営業しています。次いでテキサス州の549事業者、フロリダ州の502事業者と続く。これらの州における観光業の増加は、フードトラック・ビジネスにとって今年度の大きな成長を示すことになりそうであり、予測期間中も大きな成長を示すことになりそうです。
フードトラック市場は、Prestige Food Trucks、United Food Trucks United LLC、M&R SPECIALTY Trailers and Trucksなど、複数の主要企業によって支配されています。いくつかの国は、国全体でフードトラック事業を開始するための政策を発表しました。例えば
The food truck market is valued at USD 4.15 billion in the current year. It is anticipated to grow to USD 6.87 billion by the next five years, registering a CAGR of 6.5% in terms of revenue during the forecast period.
Over the medium term, an increase in the number of quick service restaurants (QSR) across the globe will likely increase the demand for food trucks during the forecast period. The rise in the cost of land rent to run a restaurant is likely to increase in popularity of food trucks during the forecast period.
The growing popularity of food trucks among commercial restaurants is likely to witness significant growth in the market. Commercial restaurants are launching food trucks across prime locations to explore the restaurant facilities. It is expected to propel the market during the forecast period. However, several countries witnessed significant growth in food services as the restrictions are normalized across the globe and are likely to witness substantial growth for the market during the forecast period. For instance,
Further, the rising consumer trend toward fast food and beverages is anticipated to enhance the demand for food trucks. Rapid urbanization and an increasing number of women working for populations across the globe will likely create an opportunity for the food truck business during the forecast period.
The demand for fast food products is increasing as people's lifestyle is changing. The trend is particularly prevalent among the student fraternity.
Processed food that is easily prepared and served in snack bars, hotels, restaurants, and college or school canteens as a quick meal or to be taken away. Fast food is typically less nutritionally valuable than other types of food. While any meal with a short preparation time can be considered fast food, the term most commonly refers to food sold in a restaurant, hotel, or store that contains precooked ingredients, frozen or pre-heated, and served to the customer in a packaged form from take-out/take-away.
Fast food restaurants were traditionally differentiated by their ability to serve food through a drive-through window. Stands or kiosks that do not provide shelter or seating are examples of outlets of fast food restaurants (also known as quick service restaurants). Food is shipped to each restaurant from central locations in franchise operations that are part of restaurant chains.
Further, shaved ice and coffee are rising concepts that only require a little space to thrive. Small-size trucks are the best option for running these businesses. The growing popularity of coffee trucks across the United States is expected to drive significant market growth during the forecast period. For example, the rise coffee truck debuted in St. Louis, Missouri, in July 2022. Across the street, the coffee truck will be serving pastries and coffee.
Europe is dominating the food truck market in terms of revenue in 2021 and is projected to grow during the forecast period. Europe witnessed several food festival events in 2021, likely increasing the demand for food trucks. For instance,
Europe witnessed significant demand for vans, which accounted for more than 90% of global van sales. Although the COVID-19 pandemic dragged down the European market, sales of electrically chargeable and hybrid electric vans increased in 2021. Such increases in electric vans are becoming popular for the food truck business, which is likely to witness significant growth in the market during the forecast period.
Food trucks are popular in North America owing to their low cost of capital and availability of prime locations to start food truck businesses across the country. The food truck business costs around USD 50,000 to USD 60,000 in the United States. The country witnessed revenue from the food truck business of around USD 2,50,000 to USD 5,00,000 per year. With the increase in revenue profit in business, people are attracted to start food truck businesses in the United States, which is likely to increase the demand for food trucks during the forecast period.
The United States currently operates more than 35,500 food trucks, which will likely increase the number of food trucks during the forecast period. California includes the highest number of food trucks, with 753 businesses operating in the state. Followed by Texas, with 549 businesses, then Florida, which includes 502 food truck businesses. The rise in tourism across these states is likely to witness significant growth for the food truck business in the current year and is witnessing significant growth during the forecast period.
The Food Truck Market is dominated by several key players such as Prestige Food Trucks, United Food Trucks United LLC, M&R SPECIALTY Trailers and Trucks, and many others. Several countries announced policies to start a food truck business across the country. For instance,