表紙:でんぷんとでんぷん誘導体市場- 成長、動向、予測(2022年-2027年)
市場調査レポート
商品コード
1135971

でんぷんとでんぷん誘導体市場- 成長、動向、予測(2022年-2027年)

Starch and Starch Derivatives Market - Growth, Trends, and Forecasts (2022 - 2027)

出版日: | 発行: Mordor Intelligence | ページ情報: 英文 110 Pages | 納期: 2~3営業日

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でんぷんとでんぷん誘導体市場- 成長、動向、予測(2022年-2027年)
出版日: 2022年10月13日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 110 Pages
納期: 2~3営業日
ご注意事項 :
本レポートは最新情報反映のため適宜更新し、内容構成変更を行う場合があります。ご検討の際はお問い合わせください。
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概要

世界のでんぷんおよびでんぷん誘導体市場は、予測期間である2022-2027年に5.40%のCAGRで推移すると予測されています。

食品産業の急速な発展と並行して、変性でんぷんの需要が高まっています。変性でんぷんは、栄養食品だけでなく、ベーカリー、スナック、飲食品など、さまざまな食品に膨大な数の機能的利点を提供します。

また、天然由来のライススターチは凍結融解、酸、プロセス安定性が高く、パッケージされたソースや冷凍食品に最適です。天然の脂肪代替物として、ライススターチは乳製品を使ったデザート、調理済み食品、スープ、ソース、詰め物などの低脂肪製品にクリーミーさをもたらします。

COVID-19の大流行は、農作業、加工、輸送、物流におけるボトルネックや、需要の瞬間的な変化など、食糧サプライチェーンにかつてないストレスを与えました。トウモロコシ、ジャガイモ、タピオカ、小麦などの農業部門、およびその中間製品であるでんぷん類への影響はわずかです。これは政府の支援により、危機に直面しても食糧システムを安定させることでサプライチェーンが円滑に機能し、それによって食糧安全保障と栄養の両方を支えたためです。世界銀行によると、2019年1月から2020年2月までの豆類(エンドウ豆を含む)および豆類の輸入は、サプライチェーンの混乱に加え、輸出制限により6%減少しました。輸出規制は、すべての原材料を構成する農産物の価格に直接影響を与え、工業用でんぷんを含むその加工原料に自動的に価格的な悪影響を及ぼすと予想されます。

主な市場動向

世界的に拡大する食品加工分野

加工条件に対する高い耐性を持つでんぷん誘導体は、機能性食品、医薬ソリューション、洗練された紙ベースのアプリケーションなどの特殊なアプリケーションにますます組み込まれるようになると予想されます。一般的な健康とウェルネスの傾向は、クリーンラベルを含み、強化された機能性を示す新製品開発のための明確な方向性をでんぷん市場に与えています。

さらに、肥満の発生率の高さから、消費者の間では健康的な食品や飲食品に対する需要が高まっており、これがコンビニエンスストアや加工食品におけるでんぷん類の需要をさらに高めています。英国国家統計局の調査によると、片栗粉の販売量は2020年に約3890万トンに増加しました。

さらに、世界中の消費者の間でクリーンラベル食品への需要が高まっていることから、メーカーはクリーンラベルソリューションの開発に投資しています。このような要因が、今後数年間の市場成長を促進すると予測されます。例えば、2020年3月、Tate &Lyleは、Clariaクリーンラベルでんぷんのラインアップを拡充し、Claria Everlastを発売しました。このでんぷんは、冷凍食品、ソース、ヨーグルトなどのカテゴリーにおける冷蔵および冷凍解凍安定性に関連する製剤上の課題を解決するために設計されています。遺伝子組換えでなく、クリーンな味とニュートラルな色をしています。

アジア太平洋地域が急成長中

アジア太平洋地域のでんぷんおよびでんぷん誘導体市場は、非遺伝子組み換えおよび有機食材への需要の高まりにより、メーカー各社が新しい特殊でんぷんの製品ラインを導入し、特にドレッシング、ソース、ベーカリーのフィリング、アイスクリーム、ヨーグルト、スープ、ベーカリー製品、飲料、肉、ドライソーセージなどの食品産業における用途で急成長を遂げています。アジア太平洋諸国では、多忙なライフスタイルや労働人口の増加により、あらゆる形態の調理済み食品や飲食品に対する需要が大幅に増加しています。したがって、食品加工産業は大きな成長を遂げ、これらの先進諸国にとって投資と輸出の新たな機会を生み出すと期待されています。

変性でんぷんの様々な用途への応用は、中国市場に広く貢献しています。それは、特にソースなどの食品の増粘または安定化を支援します。したがって、ソースや調味料の市場の上昇に伴い、でんぷんおよびでんぷん誘導体市場も速いペースで成長しています。例えば、カーギルは2021年4月、タイの主要な食品用タピオカでんぷんメーカーであるスタープロ社と提携し、アジア太平洋地域における特殊タピオカでんぷんの提供を拡大しました。この提携は、食品メーカーの製品加工要件をサポートし、消費者の官能的な期待に応えることが期待されます。

競合情勢

世界のでんぷんおよびでんぷん誘導体市場は非常に断片化されており、多くの国内外のプレーヤーが市場に参入しています。市場の主要プレイヤーは、Tate &Lyle PLC、Cargill Incorporated、Archer Daniels Midland Company、Ingredion Inc.、Roquette Freresなどです。これらの企業は、市場内での地位を維持し、競合他社に対する優位性を獲得するために、研究開発、拡大、提携、技術革新に重点を置いています。さらに、各社はイノベーションセンターのネットワークの拡大に注力しており、これにより、新製品開発や再製剤のための顧客との協業や、それに応じた投資を行うことが可能になっています。例えば、カーギルは2021年1月、インドネシアのパンダン甘味料工場で冷水膨潤でんぷん(CWSS)の生産能力を倍増させました。CWSSは、低温調理された乳製品、スナック、ベーカリー製品およびフィリング、ソースやドレッシングに最適です。

その他の特典

  • エクセル形式の市場予測(ME)シート
  • 3ヶ月間のアナリストサポート

目次

第1章 イントロダクション

  • 調査の前提条件と市場の定義
  • 調査対象範囲

第2章 調査手法

第3章 エグゼクティブサマリー

第4章 市場の力学

  • 市場促進要因
  • 市場抑制要因
  • ポーターのファイブフォース分析
    • 新規参入業者の脅威
    • 買い手/消費者の交渉力
    • 供給企業の交渉力
    • 代替品の脅威
    • 競争企業間の敵対関係

第5章 市場セグメンテーション

  • タイプ別
    • 生デンプン
    • 化工でんぷん
  • 供給元別
    • トウモロコシ
    • 小麦
    • ジャガイモ
    • キャッサバ
    • その他のソース
  • アプリケーション別
    • 飲食品
      • 菓子類
      • ベーカリー
      • 乳製品
      • 飲料
      • その他の飲食品用途
    • 医薬品
    • パーソナルケア
    • 動物飼料
    • 紙・段ボール
    • その他の用途
  • 地域別情報
    • 北米
      • 米国
      • カナダ
      • メキシコ
      • その他北米地域
    • 欧州
      • 英国
      • ドイツ
      • スペイン
      • フランス
      • イタリア
      • ロシア
      • その他の欧州
    • アジア太平洋地域
      • 中国
      • 日本
      • インド
      • オーストラリア
      • その他アジア太平洋地域
    • 南米
      • ブラジル
      • アルゼンチン
      • その他の南米地域
    • 中東・アフリカ
      • サウジアラビア
      • 南アフリカ共和国
      • その他の中東地域

第6章 競合情勢

  • 最も採用されている戦略
  • 市場シェア分析
  • 企業プロファイル
    • Archer Daniels Midland Company
    • Roquette Freres
    • Anora Group PLC
    • Kent Nutrition Group Inc.
    • Koninklijke DSM NV
    • Angel Starch and Food Pvt. Ltd
    • Tate & Lyle PLC
    • Japan Corn Strach Co. Ltd
    • Ingredion Inc.
    • BASF SE

第7章 市場機会と将来動向

第8章 COVID-19が市場に与える影響

第9章 免責事項

目次
Product Code: 91833

The global starch and starch derivatives market is projected to register a CAGR of 5.40% during the forecast period, 2022-2027.

The demand for modified starches has been increasing in parallel to the rapid development of the food industry. Modified starches offer a tremendous number of functional benefits to a variety of foods, such as bakeries, snacks, beverages, as well as nutritional foods.

Also, naturally derived rice starches have strong freeze-thaw, acid, and process stability, making them ideal for use in packaged sauces, as well as frozen products. As a natural fat replacer, rice starch brings creaminess to low-fat versions of dairy desserts, ready meals, soups, and sauces, as well as fillings.

The COVID-19 pandemic placed unprecedented stresses on food supply chains, with bottlenecks in farm labor, processing, transport, and logistics, as well as momentous shifts in demand. The effect on the agricultural sectors, including corn, potato, tapioca, and wheat, followed by its intermediate product, such as starches, is marginal, owing to the support of the government that ensured that the supply chain function smoothly in the face of the crisis by stabilizing the food systems, thereby supporting both food security and nutrition. According to the World Bank, the import of legumes (including peas) and pulses from January 2019 to February 2020 declined by 6%, owing to supply chain disruptions, followed by export restrictions. The export restrictions have a direct impact on the prices of the agricultural commodities, comprising all the raw materials, which is expected to automictically have a negative price effect on its processed ingredients, including industrial starches.

Key Market Trends

Growing Food Processing Sector Globally

Starch derivatives with high tolerance to processing conditions are expected to be increasingly incorporated in the specialty applications, such as functional foods, pharmaceutical solutions, as well as sophisticated paper-based applications. The general health and wellness trend has provided the starch market with a distinct direction for new product development, which includes a clean label and exhibits enhanced functionality.

Furthermore, owing to the high incidence of obesity, there is an increasing demand for healthy foods and beverages among consumers, which further fuels the demand for starches in convenience and processed foods. According to a survey by Office for National Statistics (UK), the sales volume of potato starch increased to approximately 38.9 million tons in 2020.

Additionally, manufacturers are investing in developing clean label solutions, owing to the growing demand for clean label food products among consumers across the world. Such factors are anticipated to drive market growth in the coming years. For instance, in March 2020, Tate & Lyle expanded its line of Claria clean label starches and launched Claria Everlast. The starch is designed to solve formulation challenges related to refrigerated and freeze thaw stability in categories, such as frozen meals, sauces, and yogurts. The ingredient is not-GMO and has a clean taste and neutral color.

Asia-Pacific is the Fastest Growing Region

The starch and starch derivatives market in Asia-Pacific is experiencing rapid expansion due to the growing demand for non-GMO and organic ingredients in the region has led the manufacturers to introduce new lines of specialty starches, especially for applications in the food industry, including dressings, sauces, bakery fillings, ice creams, yogurt, soups, bakery items, beverages, meat, and dry sausages. There has been a significant increase in the demand for all forms of ready-to-eat or convenience food and beverage products, owing to increasingly busy lifestyles and the rising working population in the countries of Asia-Pacific. The food processing industry is thus expected to have significant growth and generate new opportunities for investment and exports for these developed countries.

The application of modified starch in varied applications is widely contributing to the Chinese market. It aids in thickening or stabilizing food products, especially sauces. Thus, with the rising market for sauces and condiments, the starch and starch derivatives market is also growing at a faster pace. For instance, in April 2021, Cargill partnered with Starpro, a key food grade tapioca starch producer in Thailand, and expanded its specialty tapioca starch offerings in the Asia-Pacific region. The collaboration is expected to support the product processing requirements of food manufacturers and meet the sensory expectations of consumers.

Competitive Landscape

The global starch and starch derivatives market is highly fragmented, with many local and international players in the market. The key players in the market are Tate & Lyle PLC, Cargill Incorporated, Archer Daniels Midland Company, Ingredion Inc., and Roquette Freres among others. These companies have set their focus on research and development, expansion, partnership, and innovation, in order to retain their position within the market or gain an advantage over their competitors. Additionally, companies are focusing on expanding their network of innovation centers, which enables them to collaborate with customers for new product development and reformulations, as well as make investments accordingly.​ For instance, in January 2021, Cargill doubled its production capacity of cold-water swelling starch (CWSS) at its Pandaan sweetener plant in Indonesia. CWSS is ideal for cold prepared dairy products, snacks, bakery products and fillings, and sauces and dressings.

Additional Benefits:

  • The market estimate (ME) sheet in Excel format
  • 3 months of analyst support

TABLE OF CONTENTS

1 INTRODUCTION

  • 1.1 Study Assumptions and Market Definition
  • 1.2 Scope of the Study

2 RESEARCH METHODOLOGY

3 EXECUTIVE SUMMARY

4 MARKET DYNAMICS

  • 4.1 Market Drivers
  • 4.2 Market Restraints
  • 4.3 Porter's Five Force Analysis
    • 4.3.1 Threat of New Entrants
    • 4.3.2 Bargaining Power of Buyers/Consumers
    • 4.3.3 Bargaining Power of Suppliers
    • 4.3.4 Threat of Substitute Products
    • 4.3.5 Intensity of Competitive Rivalry

5 MARKET SEGMENTATION

  • 5.1 By Type
    • 5.1.1 Native Starch
    • 5.1.2 Modified Starch
  • 5.2 By Source
    • 5.2.1 Corn
    • 5.2.2 Wheat
    • 5.2.3 Potato
    • 5.2.4 Cassava
    • 5.2.5 Other Sources
  • 5.3 By Application
    • 5.3.1 Food and Beverages
      • 5.3.1.1 Confectionery
      • 5.3.1.2 Bakery
      • 5.3.1.3 Dairy
      • 5.3.1.4 Beverages
      • 5.3.1.5 Other Food and Beverage Applications
    • 5.3.2 Pharmaceuticals
    • 5.3.3 Personal Care
    • 5.3.4 Animal Feed
    • 5.3.5 Paper and Corrugating
    • 5.3.6 Other Applications
  • 5.4 By Geography
    • 5.4.1 North America
      • 5.4.1.1 United States
      • 5.4.1.2 Canada
      • 5.4.1.3 Mexico
      • 5.4.1.4 Rest of North America
    • 5.4.2 Europe
      • 5.4.2.1 United Kingdom
      • 5.4.2.2 Germany
      • 5.4.2.3 Spain
      • 5.4.2.4 France
      • 5.4.2.5 Italy
      • 5.4.2.6 Russia
      • 5.4.2.7 Rest of Europe
    • 5.4.3 Asia-Pacific
      • 5.4.3.1 China
      • 5.4.3.2 Japan
      • 5.4.3.3 India
      • 5.4.3.4 Australia
      • 5.4.3.5 Rest of Asia-Pacific
    • 5.4.4 South America
      • 5.4.4.1 Brazil
      • 5.4.4.2 Argentina
      • 5.4.4.3 Rest of South America
    • 5.4.5 Middle East & Africa
      • 5.4.5.1 Saudi Arabia
      • 5.4.5.2 South Africa
      • 5.4.5.3 Rest of Middle East & Africa

6 COMPETITIVE LANDSCAPE

  • 6.1 Most Adopted Strategies
  • 6.2 Market Share Analysis
  • 6.3 Company Profiles
    • 6.3.1 Archer Daniels Midland Company
    • 6.3.2 Roquette Freres
    • 6.3.3 Anora Group PLC
    • 6.3.4 Kent Nutrition Group Inc.
    • 6.3.5 Koninklijke DSM NV
    • 6.3.6 Angel Starch and Food Pvt. Ltd
    • 6.3.7 Tate & Lyle PLC
    • 6.3.8 Japan Corn Strach Co. Ltd
    • 6.3.9 Ingredion Inc.
    • 6.3.10 BASF SE

7 MARKET OPPORTUNITIES AND FUTURE TRENDS

8 IMPACT OF COVID-19 ON THE MARKET

9 DISCLAIMER