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市場調査レポート
商品コード
1378038
ソルガム市場:2023年~2028年までの予測Sorghum Market - Forecasts from 2023 to 2028 |
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カスタマイズ可能
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ソルガム市場:2023年~2028年までの予測 |
出版日: 2023年09月26日
発行: Knowledge Sourcing Intelligence
ページ情報: 英文 145 Pages
納期: 即日から翌営業日
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ソルガムの世界市場は、予測期間中にCAGR 4.43%で成長する見込みです。
ソルガムは栄養価が高いため、小麦、米、その他の食物繊維が豊富な穀物の代用品として最適です。さらに、ソルガムは他の穀物とは異なりグルテンを含まない穀物であり、人間の飼料、家畜の飼料、バイオ飼料など幅広い用途があります。こうした幅広い用途と健康的な栄養成分がソルガム市場の成長を後押しします。さらに、ハイブリッドソルガムの技術開拓とその水使用量の少なさがソルガム市場の成長促進要因となっています。
動物産業においてソルガムの需要が高まっています。例えば、KWSのデータによると、穀物ソルガムは主に欧州で動物飼料として使用されています。穀物ソルガムは栄養価が高く、タンパク質が豊富であるため、船、豚、鶏、牛、その他の動物に与えられています。主要サプライヤーである米国が生産するソルガムの大部分は、動物飼料産業に供給されています。このような動物飼料産業における需要の増加が、予測期間中のソルガム市場規模を押し上げると予想されます。
ソルガム市場には、ソルガムの増産を奨励するために、政府や関連機関が絶え間ない努力を注いでいます。国連食糧農業機関によると、3月の第75回国連総会は2023年を国際ミレット年(IYM 2023)と宣言し、その結果、ソルガムの消費を含むミレットの健康上の利点に対する認識が高まっています。連邦農業省は、近年、雑穀消費の認知度向上と促進に取り組んでいる約66の新興企業に対し、6.25ルピーの資金提供を承認しました。インド農務省の報告によると、インド政府によるソルガム育種プログラムは1990年にソルガムの兼用品種を開発するために開始され、その後インドでは1991年~2020年までにソルガムの収穫量が25%増加しました。このような継続的な努力と調査活動が、ソルガム市場の成長を促進すると予測されます。
ソルガムは、その優れた干ばつ耐性と温暖な条件への適応性で知られているため、気候変動の今、その生産と消費の重要性が高まっています。気候変動は憂慮すべきレベルで進行しており、例えばNASAの報告によると、2011年から2020年の過去10年間は地球上で最も温暖であり、今世紀末までに世界の気温は2.8℃上昇すると予想されています。ソルガムは一般的に華氏90度を超える夏の地域で栽培されています。気候条件の変化、深刻な干ばつ、気温の上昇に伴い、ソルガムの生産量は世界的に増加し、農家による採用が増えることで、ソルガムの市場規模が拡大すると予想されます。
ソルガムの栄養価、特にグルテンフリーの特徴がソルガム市場の成長を促進しています。ソルガムの使用に対する人々の意識と健康意識が高まっています。ネブラスカ大学が実施した調査によると、アメリカ人の推定25%がグルテンフリーの食生活を実践しており、今後数年間で増加すると予想されています。さらに、ソルガムには微量栄養素、マグネシウム、銅、リン、カリウム、亜鉛、ビタミンB6が豊富に含まれているため、健康意識の高まりと相まって需要が高まり、ソルガム市場規模の成長を後押ししています。
北米のソルガム市場は、ソルガムの世界の生産において飛躍的な貢献が期待されています。米国はソルガムの主要サプライヤーであり、2020年の生産量は6億ブッシェルで、カンザス州を筆頭にテキサス州、オクラホマ州、コロラド州、ネブラスカ州、サウスダコタ州の12州以上の588万エーカーの土地に植えられています。さらに、代替甘味料としてのソルガムの需要が、同地域のソルガム市場の成長を牽引すると予想されます。さらに、同地域におけるハイブリッド種子や改良型除草剤の技術的進歩により、ソルガム市場規模の拡大が見込まれています。
The global Sorghum market is expected to grow at a CAGR of 4.43% during the forecast period.
The nutritional content of sorghum makes it a great substitute for wheat, rice, and other fiber-rich grains. Moreover, sorghum (Jowar) is a gluten-free grain, unlike other grains with its wide application ranging from human feed, animal feed, and bio feed. These wide applications and their healthy nutrient content will boost the sorghum market growth. Further, the development of hybrid sorghum with the technology and its less water usage property is the growth driver of the sorghum market.
There is a rising demand for sorghum in the animal industry. For instance, grain sorghum is mainly used for animal feeding in Europe as per the KWS data. Due to its nutritional value and higher levels of protein, it is being fed to ship, pigs, poultry, cattle, and other such animals. The majority of the sorghum produced by the US (top supplier) goes to the animal feeding industry. This growing demand in the animal feed industry is expected to propel the sorghum market size during the forecasted period.
Constant efforts are put into the sorghum market by the government and associated institutions to encourage the higher production of sorghum. According to the Food and Agriculture Organization, the United Nations General Assembly at its 75th session in March declared 2023 the International Year of Millets (IYM 2023) which resulted in an increased awareness of the health benefits of millets including sorghum consumption. The Union Agriculture Ministry approved Rs. 6.25 crore of funding to around 66 startups in recent years that are working to raise awareness and promotion of millet consumption. The sorghum breeding program by the Indian government was initiated in 1990 to develop dual-purpose varieties of sorghum and after that India saw an increase in sorghum yield by 25% from 1991 to 2020 as per the reports of the Department of Agriculture, India. These continued efforts and research activities are projected to drive the growth of the sorghum market.
Sorghum is known for its excellent drought tolerance feature and adaptability to warm conditions thus its production and consumption are getting more important in this time of climate change. Climate change is happening at an alarming level for instance, the last decade 2011-2020 was the warmest on Earth as per the reports of NASA, and global temperature is expected to rise by 2.8º by the end of the century. Sorghum is generally grown in the summer region with temperatures topping 90º Fahrenheit. With the climatic conditions changing, severe droughts, and rising temperatures, the production of sorghum is expected to rise worldwide with more adoption by farmers thereby increasing the sorghum market size.
The nutritional value and particularly the gluten-free feature of the sorghum are driving the sorghum market growth. There is rising awareness and health consciousness among people for the use of sorghum. As per the study conducted by the University of Nebraska, an estimated 25% of Americans follow a gluten-free diet and it is expected to grow in the coming years. Additionally, sorghum is rich in micronutrients, magnesium, copper, phosphorus, potassium, zinc, and vitamin B6 which makes it more demandable coupled with rising health awareness thereby propelling the growth of sorghum market size.
The North American sorghum market is expected to contribute exponentially in the worldwide production of sorghum. The US is the top supplier of sorghum with production of 600 million bushels in 2020 planted on 5.88 million acres of land in more than 12 states with Kansas leading the list among Texas, Oklahoma, Colorado, Nebraska, and South Dakota. Additionally, the demand for sorghum in the region as an alternative sweetener is expected to drive the sorghum market growth. Furthermore, the technological advancements in the region for hybrid seeds and improved herbicides are anticipated to increase the sorghum market size.