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市場調査レポート
商品コード
1302893
微生物培養市場-2023年から2028年までの予測Microbial Culture Market - Forecasts from 2023 to 2028 |
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カスタマイズ可能
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微生物培養市場-2023年から2028年までの予測 |
出版日: 2023年06月21日
発行: Knowledge Sourcing Intelligence
ページ情報: 英文 125 Pages
納期: 即日から翌営業日
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微生物培養は、微生物培養とも呼ばれ、微生物生物をあらかじめ定義された培地中で繁殖させながら、制御された実験室環境で培養する技術です。分子生物学では、研究ツールとして使用される基本的な診断技術です。一般的な微生物培養には、ブロス培養、寒天平板培養、刺胞培養、ウイルス培養、真核細胞培養などがあります。
微生物培養は、感染症の根本原因を特定するために使用される主要な微生物学的診断技術の一つであり、微生物学の研究にも使用されています。そのため、COVID-19、SARS、デング熱、マラリア、豚インフルエンザなどの感染症の流行の増加が市場の成長を促進しています。微生物培養は、飲食品産業にも広く応用されています。微生物培養は発酵機能性食品や飲食品に使用されています。日々の食生活に免疫力を高める食品を取り入れるなど、消費者の体力向上に関する知識の高まりや、健康的なライフスタイルの採用の増加は、微生物培養の需要を増加させ、世界市場の拡大に拍車をかけるであろう。乳製品、製菓、飲料サプリメント、栄養補助食品など、様々なエンドユーザー産業における微生物培養の用途拡大も、予測期間中の需要を促進しています。
しかし、微生物培養の健康上の利点に関する知識不足、特に新興経済国での知識不足、飲食品業界での使用に関する厳しい規則や規制、アレルギーの発生率の増加が、分析期間中の微生物培養の世界市場の成長を妨げています。
微生物培養は食品のバイオ保存に採用されています。賞味期限を延長した食品に不可欠な安全基準を求める消費者の要求により、生物保存の必要性が高まっています。生産者は、乳製品、飲料、焼きたてパンなどのポートフォリオを長期間魅力的に維持するための自然な方法に注目しています。消費者がよりクリーン・ラベルの製品を求めているため、微生物培養は生物保存の重要な要素となっています。発酵機能性食品の消費は、健康上の利点や保存性の向上などの有益な特性により、近年大幅に拡大しています。スターターカルチャーは主に発酵食品の調製に使用されます。乳製品、肉、サワードウ、野菜など多くの発酵食品を製造する、よく調査されたスターター培養物は乳酸菌と酵母です。乳製品培養市場は、中国、インド、その他アジア諸国、中東・アフリカ諸国での拡大と技術革新で活況を呈しています。
北米は微生物培養で大きな市場シェアを占めると予測されています。この地域は糖尿病、高血圧、心臓病などの慢性疾患の有病率が高いため、予測期間中に高成長を遂げると思われます。消費者の健康と福祉に対する関心の高まりとオーガニック製品に対する需要の高まりにより、この地域の消費者は様々なタイプの微生物培養を使用した製品をより多く求めています。微生物培養は驚くほど適応性が高く、機能性食品・飲食品原料、添加物、サプリメント原料として使用できます。このため、米国やカナダなどの国々では、微生物培養由来の栄養素の成長を後押ししています。デュポン、ケリー、ハンセン・ホールディングといった主要市場プレイヤーの高い普及率も、この地域の成長に寄与しています。健康的で自然な商品の利点に関する消費者の知識の増加により、北米市場は力強い発展を遂げています。医薬品や栄養補助食品に使用される培養物が増えるにつれて、この地域の市場拡大が予想されます。
A microbial culture, also referred to as microbiological culture, is a technique for growing microbial organisms in a controlled laboratory environment while allowing them to reproduce in a predefined culture media. In molecular biology, microbial cultures are fundamental diagnostic techniques employed as research tools. Some popular microbial cultures include broth cultures, agar plates, stab cultures, viral cultures, and eukaryotic cell cultures.
Microbial cultures are one of the main microbiological diagnostic techniques used to identify infectious diseases' root causes and are also used in research in microbiology. Therefore the rising prevalence of infectious diseases such as COVID-19, SARS, dengue, malaria, and swine flu is driving the market's growth. Microbial cultures have also witnessed widespread application in the food and beverage industry. Microbiological cultures are used in fermented functional food and beverages. Growing consumer knowledge of physical fitness, including immunity-boosting foods in their daily diets, and the rising adoption of a healthy lifestyle will increase demand for microbial cultures and spur global market expansion. The growing application of microbial cultures in various end-user industries such as dairy, confectionary, beverages supplements, and nutraceuticals is also propelling the demand during the projection period.
However, the lack of knowledge regarding the health benefits of microbial cultures, particularly in emerging economies, strict rules and regulations regarding its use in the food and beverage industry, coupled with the growing incidence of allergies, is obstructing the growth of the global market for microbial cultures during the analysis period.
Microbial cultures are employed in the biopreservation of food products. The need for bio-preservation is rising due to consumer demand for essential safety standards in food items with an extended shelf life. Producers are focusing on natural ways to maintain their portfolios of dairy, beverage, and fresh bread items appealing for a longer time. Microbiological cultures are a crucial component of bio-preservation since consumers demand more clean-label products. Consumption of fermented functional food has significantly expanded in recent years due to its beneficial properties such as health advantages, improved shelf life, etc. Starter cultures are primarily used in the preparation of fermented foods. The well-researched starters cultures that manufacture many fermented foods, such as dairy, meat, sourdough, vegetables, etc., are lactic acid bacteria and yeast. The dairy culture markets are enjoying a boom in expansion and innovation in China, India, the rest of Asia, as well as the Middle East and African countries.
North America is anticipated to hold a significant market share in microbial cultures. This region will witness high growth during the forecast period owing to the high prevalence of chronic diseases such as diabetes, hypertension, and heart diseases. Due to rising interest in health and well-being among consumers and rising demand for organic products, consumers in this region are demanding more and more products with different types of microbial cultures. Microbiological cultures are incredibly adaptable and can be used as functional food and beverage ingredients, additives, and supplement ingredients. This has boosted the growth of nutrients derived from microbial cultures in countries such as the United States and Canada. The high prevalence of key market players such as DuPont, Kerry, and Hansen Holding is also contributing to the region's growth. Due to consumers' increasing knowledge of the benefits of healthy and natural goods, the North American market is seeing strong development. The regional market expansion is anticipated to increase as more cultures are used in pharmaceutical and nutraceutical products.