![]() |
市場調査レポート
商品コード
1302892
アラキドン酸市場-2023年から2028年までの予測Arachidonic Acid Market - Forecasts from 2023 to 2028 |
||||||
カスタマイズ可能
|
アラキドン酸市場-2023年から2028年までの予測 |
出版日: 2023年06月22日
発行: Knowledge Sourcing Intelligence
ページ情報: 英文 130 Pages
納期: 即日から翌営業日
|
アラキドン酸は、乳児の脳の発達を助ける脂肪酸です。アラキドン酸(ARA)は、生物学的細胞膜の重要な側面であり、すべての細胞、特に免疫系、骨格筋、神経系の細胞が適切に機能するために必要な流動性と柔軟性を与えるからです。リノール酸は、脱飽和と鎖の伸長を経て、食物またはリノール酸に由来します。イオンチャネル、受容体、酵素はすべて、遊離ARAの活性化と阻害の両方の能力によって影響を受けます。
重要なオメガ6脂肪酸のひとつがアラキドン酸です。細胞膜の内側に保持され、損傷事象に反応して再生変化のシグナルを導くため、必須酸とみなされています。体内には天然のアラキドン酸が不足しているため、注射、シロップ、錠剤などでアラキドン酸を別途摂取する必要があります。ARAの主な原料は、トウモロコシ、ブドウ糖、大豆、酵母などです。
消費者の健康意識が高まるにつれ、栄養補助食品におけるARAの需要が高まっています。カーレースやマラソンのような屋外運動競技の流行に伴い、身体的負傷の確率は上昇すると予想され、適用率の上昇と収益の創出という点で市場を牽引すると予測されます。乳児用調製粉乳の普及率が上昇し、スポーツ栄養剤の使用頻度も高まっており、市場拡大に寄与しています。
主要企業による急速な技術改良と新規特許の申請により、予測期間中、乳児用調製粉乳におけるアラキドン酸の使用は増加すると思われます。乳児は必要量を合成できないため、オメガ6脂肪酸を必要とします。そのため、離乳食にARAを配合することで、必要な脂肪酸を供給する役割を果たしています。発達途上の乳児の脳で細胞膜の合成を助ける主な成分は、DHAと炭素数20の脂肪酸であるアラキドン酸(ARA)です。母親の食生活によって、母乳に含まれるDHAとARAの量は国によって大きく異なります。
アラキドン酸は陸上競技の世界で急成長しています。ARAサプリメントの調査は、神経学、肝臓学、循環器学、栄養学などでも行われています。アラキドン酸は炎症を制御しますが、これらのサプリメントに関連するリスクに関する懸念があります。トレーニングした男性の除脂肪体重BMI、全身の筋力、ピークパワーは、すべてARAサプリメントによって改善される可能性があります。
モルティエレラ・アルピナ(Mortierella Alpina)という真菌から得られるARAを豊富に含む油の利用はよく知られており、この成分は長い間、乳児用調製粉乳やフォローアップミルクに使用されてきました。EU法によれば、モルティエレラ・アルピナから抽出されたオイルは現在、乳児用調製粉乳、フォローアップミルク、新生児用の医療用食事に使用することが認められています。ドイツのBASF社と中国のHubei Fuxing Biotechnologyは、Mortierella Alpina菌からARAを豊富に含むオイルを生産している主要企業です。
北米は、食品用途におけるアラキドン酸の最大市場であり、欧州とアジア太平洋では2番目になると予測されています。EUの規制環境が現地市場の拡大を後押ししています。乳児用調製粉乳におけるARAの需要は、多数の企業の存在、乳児用調製粉乳やスポーツ栄養にARAを使用した多数の新規特許を取得した活発な研究開発活動、北米、特にメキシコにおける出生率の上昇により拡大しています。糖尿病の治療にARAを利用するという現在の動向は、北米諸国のさらなる市場拡大を後押しすると予想されます。
Arachidonic is a fatty acid that helps in a baby's developing brain. Arachidonic acid (ARA) is a crucial aspect of biological cell membranes because it gives them the fluidity and flexibility necessary for all cells to function properly, especially those in the immune system, skeletal muscle, and neurological systems. It comes from food or linoleic acid undergoing de-saturation and chain elongation. Ion channels, receptors, and enzymes are all affected by free ARA's ability to both activate and inhibit them.
One of the important Omega-6 fatty acids is arachidonic acid. It is regarded as an essential acid. because it is kept inside cell membranes and guides signals of regenerative changes in response to damaging events. A separate intake of arachidonic acid in injections, syrups, or pills is required due to the body's lack of natural arachidonic acid. The main ingredients used to make ARA are, among others, maize, glucose, soy, and yeast.
There is a rising demand for ARA in dietary supplements as consumers become more health conscious. The probability of physical injuries is anticipated to rise with the popularity of outdoor athletic events like car racing and marathons, which are projected to drive the market in terms of rising application rates and generating revenue. Infant feeding formula penetration is rising, and sports nutrition is also being used more frequently, contributing to the market's expansion.
The fast technical improvements and new patents filed by the major market players will likely lead to a rise in the use of arachidonic acid in baby feeding during the forecast period. Babies require omega-6 fatty acids since they cannot synthesize the necessary quantity. As a result, the inclusion of ARA in baby food serves to supply the required fatty acids. The main elements that aid in synthesizing cell membranes in developing infants' brains are DHA and arachidonic acid (ARA), a 20-carbon fatty acid. Depending on a mother's diet, the amount of DHA and ARA in breast milk varies greatly between nations.
Arachidonic acid is growing rapidly in the world of athletics. Research on ARA supplements has also been conducted in neurology, hepatology, cardiology, and nutrition. Arachidonic acid regulates inflammation, although there are concerns regarding the risks associated with these supplements. The lean BMI, overall strength, and peak power of trained men may all be improved with ARA supplementation.
The use of ARA-rich oils obtained from the fungus Mortierella Alpina is well known, and the ingredient has long been used in infants and subsequent formulae. According to EU law, oil extracted from Mortierella Alpina is now allowed in infant formula, follow-on formula, and meals for medical purposes for newborns. The German company BASF and the Chinese company Hubei Fuxing Biotechnology are the leading firms producing ARA-rich oils from the fungus Mortierella Alpina.
North America is anticipated to be the largest market for arachidonic acid in food applications, second in Europe and Asia Pacific. The regulatory environment in the EU has helped the local market expand. The demand for ARA in infant formula is growing due to the presence of numerous companies, the intense R&D activities carried out with numerous new patents using ARA for infant formula, as well as sports nutrition, and the rising fertility rate in North America, particularly in Mexico. The current trend of utilizing ARA to treat diabetes is anticipated to aid in expanding the market in additional North American nations.