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市場調査レポート
商品コード
1276781
コラーゲンソーセージケーシングの世界市場規模、シェア、産業動向分析レポート:製品タイプ別(食用、非食用)、エンドユーザー別(商業、家庭)、流通チャネル別、地域別展望と予測、2023~2029年Global Collagen Sausage Casings Market Size, Share & Industry Trends Analysis Report By Product Type (Edible and Non-Edible), By End User (Commercial and Households), By Distribution Channel, By Regional Outlook and Forecast, 2023 - 2029 |
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コラーゲンソーセージケーシングの世界市場規模、シェア、産業動向分析レポート:製品タイプ別(食用、非食用)、エンドユーザー別(商業、家庭)、流通チャネル別、地域別展望と予測、2023~2029年 |
出版日: 2023年04月28日
発行: KBV Research
ページ情報: 英文 211 Pages
納期: 即納可能
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コラーゲンソーセージケーシング市場規模は、2029年には21億米ドルに達し、予測期間中にCAGR6.0%で上昇すると予測されています。
一方、コラーゲンケーシングは大きく進化し、現在ではさまざまな形状、寸法、美観で入手できるようになり、中には天然のソーセージケーシングに非常に似たものもあります。また、多くの加工肉や付加価値のある肉製品の製造には、コラーゲンケーシングが必要です。また、コラーゲンケーシングには、着色料、スモークフレーバー、香辛料など、製品を詰めて加工する際に表面に塗布されるさまざまな成分を含めることができます。これらの製品は、高い機械的強度と繊維状の特性により、様々な用途でより需要が高まっています。
COVID-19の影響分析
COVID-19は、食肉生産とサプライチェーンへの悪影響、レストラン、ホテル、カフェの閉鎖などにより、コラーゲンソーセージケーシングの市場に悪影響を及ぼしました。食肉を包装する施設は、作業員のCOVID-19感染者が増加したため、閉鎖されました。ロックダウンの制限後、食肉生産者と食肉加工業者の両方にとって、食肉の加工と出荷が困難になっています。食肉の輸出入は、国内および国外への動物の輸送が制限されたため、大きな支障をきたしました。食肉加工業者、食肉生産者、流通チェーンを含む食肉セクターは、COVID-19病の発生により被害を受けた。
市場成長要因
オーガニック肉に対する需要の高まり
消費者の知識、健康的な食習慣の採用、公衆衛生意識の高まりに伴い、欧州や北米などの先進地域で有機肉への需要が高まっています。その結果、加工肉の製造に使用される有機牛肉は、新興国市場で本格的に普及すると予想されます。コラーゲンソーセージ用ケーシングは、食肉加工業界で頻繁に使用されるため、予測期間中に需要が増加することが予想されます。このように、市場はオーガニックミートの需要の高まりとともに成長すると予測されています。
加工食品への需要の高まり
ソーセージケーシングのような天然ケーシングを使用したソーセージの需要は、消費者の健全で安心できる食事に対する意識の高まりによってもたらされています。また、加工食品の競合の増加や持続可能な製造方法への関心の高まりなど、この業界に有利なマクロ経済的要素の拡大が挙げられます。さらに、需要を後押しする変数として、コラーゲンケーシングが一貫した形状を保ち、食品の品質を向上させるという利点があります。加工食品に対する需要の高まりは、ソーセージの需要も高め、最終的にはコラーゲンソーセージケーシングのニーズも高めることになるでしょう。
市場抑制要因
加工肉の発がん性
赤身肉にはヘムなどの化学物質が含まれているため、加工肉の発がん性がコラーゲンソーセージケーシングの市場拡大を阻害する可能性があります。さらに、ヘムはN-ニトロソ化合物の生成を担当し、腸を覆う細胞を傷つけ、腸がんを引き起こすことが示されています。その結果、週に700グラム以上の加工肉を食べることで、がんのリスクが高まるとされています。消費者の知識の増加、健康意識の高まり、より健康的な食品への需要の高まりは、加工肉の消費を控えるよう促すことができるいくつかの変数に過ぎません。したがって、予測期間中、コラーゲンソーセージケーシング市場の拡大は、赤身肉や加工肉のがんを引き起こす可能性によって制約を受ける可能性があります。
製品タイプの展望
製品タイプに基づき、コラーゲンソーセージケーシング市場は、非食用と食用に特徴付けられます。2022年、食用セグメントは、コラーゲンソーセージケーシング市場で最も高い収益シェアを占めました。エキゾチックソーセージやグルメソーセージの人気の高まり、オーガニック&ナチュラル食品への欲求、肉ベースのスナックへの嗜好、コンビニエンス食品により、食用市場は大きく拡大すると予測されています。また、ビーガンや植物性食生活の普及に伴い、海藻やその他の植物性素材から作られた食用コラーゲンケーシングも開発されています。
エンドユーザー別展望
エンドユーザー別では、コラーゲンソーセージケーシング市場は商業用と家庭用に区分されます。2022年、家庭用セグメントは、コラーゲンソーセージケーシング市場でかなりの収益シェアを獲得しました。ソーセージの消費は、いかに簡単に調理できるかも影響します。調理済みのソーセージは、手早く簡単な夕食を求める家庭にとって選択肢の一つです。地域や文化的な嗜好も、ソーセージの消費に影響を与えるかもしれません。例えば、さまざまな地域や民族が、特定の種類のソーセージを好むことがあります。
販売チャネルの展望
流通チャネルに基づいて、コラーゲンソーセージケーシング市場は、B2BとB2Cに分類されます。2022年、B2Bセグメントは最大の収益シェアを獲得し、コラーゲンソーセージケーシング市場を独占しました。このセグメントは、北米や欧州などの先進国市場でHoReCaの魅力が高まっている結果、成長しています。インド、中国、インドネシアを含むこれらの成長国の多くの人口を収容するために、ホテルやレストランは多くの成長余地を有しています。その結果、このセグメントでは、コラーゲンソーセージケーシングの需要が増加すると推定されます。
地域別の展望
地域別に見ると、コラーゲンソーセージケーシング市場は、北米、欧州、アジア太平洋、LAMEAで分析されています。北米地域は、2022年に最大の収益シェアでコラーゲンソーセージケーシング市場をリードしました。北米の食肉加工部門が広く認知されていること、ソーセージやその他の加工高級肉製品の豊富さ、調理済みまたは食べかけの肉製品に対する消費者の大幅な需要、クイックサービス飲食店チェーンの成長、かなりの割合のソーセージ製造業者の存在が、この地域のコラーゲンソーセージケーシング市場の拡大に寄与しています。
List of Figures
The Global Collagen Sausage Casings Market size is expected to reach $2.1 billion by 2029, rising at a market growth of 6.0% CAGR during the forecast period.
Collagen, a protein in animal connective tissue, is used to make collagen sausage casings, an artificial sausage casing. The meat processing industry extensively uses these casings because they have advantages over organic casings, including uniformity, consistency, and use. Collagen sausage casings are available in various forms and sizes and can be utilized for several sausages, including smoked, cooked, and fresh varieties.
For many years, sausages were packed into organic sausage casings made from animal intestines. Still, due to a huge amount of recent research and new product development in the casings business, collagen casings are now readily available on the market. There are many different collagen casing sizes, shapes, and looks. Natural sausage casings have a foul odor because of gas buildup if improperly preserved. Additionally, compared to collagen casings, they have a far higher tendency to break (the natural casing is more likely to break during utilization, which could increase the danger of microbial contamination).
Contrarily, collagen casings have advanced significantly and are now accessible in various forms, dimensions, and aesthetics, some very similar to those of natural sausage casings. In addition, the creation of numerous processed or value-added meat products requires collagen casings. In addition, collagen casings can include various components that, when the product is stuffed and processed, will be coated on its surface, such as coloring agents, smoke flavors, spices, and others. These products are more in demand in various applications due to their high mechanical strength and fibrous character.
COVID-19 Impact Analysis
COVID-19 had an adverse effect on the market for collagen sausage casings due to its negative effect on meat production and the supply chain, as well as the closure of restaurants, hotels, and cafes. The facilities for packaging meat were shut down due to increased COVID-19 cases among the workforces. Following the lockdown limitations, processing and shipping of meat became challenging for both meat producers and meat processors. Meat exports & imports were severely impeded by restrictions on the transportation of animals across the country and inside the country. The meat sector, including meat processors, meat producers, and the distribution chain, suffered due to the COVID-19 disease outbreak.
Market Growth Factors
Rising demand for organic meat
As consumer knowledge, the adoption of healthy eating habits, and public health consciousness rise, there is an increasing demand for organic meat in developed areas like Europe and North America. As a result, it is anticipated that organic beef used in creating processed meat will take off in developed markets. This is anticipated to increase demand for collagen sausage casings over the projection period because casings are frequently used in the meat processing industry. Thus, the market is predicted to grow with the rising demand for organic meat.
Growing demand for processed foods
The demand for sausages using natural casings, such as sausage casings, is driven by consumers' rising awareness of wholesome and secure meals. In addition, expanding macroeconomic elements that favor the industry include increased competition for processed foods and growing interest in sustainable manufacturing methods. Additional variables boosting demand include the advantages of collagen casings retaining a consistent form and improving food quality. This growing demand for processed food will also raise the demand for sausages, eventually raising the need for collagen sausage casings.
Market Restraining Factors
Carcinogenic nature of processed meat
Since red meat contains certain chemicals like heme, the carcinogenic nature of processed meat may impede the expansion of the collagen sausage casings market. Additionally, Haem is in charge of producing N-nitroso chemicals, which have been shown to harm the cells lining the bowel and result in bowel cancer. Consequently, the risk of cancer increases by eating more than 700 grams of processed meat weekly. Increasing consumer knowledge, rising health consciousness, and rising demand for healthier food products are only a few variables that could encourage people to shun processed meat consumption. Therefore, during the forecast period, the expansion of the collagen sausage casings market could be constrained by the cancer-causing potential of red and processed meat.
Product Type Outlook
Based on product type, the collagen sausage casings market is characterized into non-edible and edible. In 2022, the edible segment held the highest revenue share in the collagen sausage casings market. Due to the increased popularity of exotic and gourmet sausages, the desire for organic & natural food items, the preference for meat-based snacks, and convenience food products, the edible market is predicted to expand significantly. In addition, edible collagen casings created from alternative sources like seaweed and other plant-based materials have also been developed due to the expanding popularity of vegan and plant-based diets.
End-User Outlook
By end-user, the collagen sausage casings market is segmented into commercial and households. In 2022, the households segment acquired a substantial revenue share in the collagen sausage casings market. Sausage consumption may also be impacted by how easily they may be prepared. Pre-cooked sausages are an option for some homes looking for quick and simple dinners. Regional and cultural preferences may also have an impact on sausage eating. As an illustration, various areas or ethnic groups might prefer particular kinds of sausages over others.
Distribution Channel Outlook
On the basis of distribution channel, the collagen sausage casings market is classified into B2B and B2C. In 2022, the B2B segment dominated the collagen sausage casings market by generating the largest revenue share. The segment is growing as a result of HoReCa's rising appeal in developed markets like North America & Europe. In order to accommodate the large population of these growing countries, which include India, China, and Indonesia, hotels and restaurants have a lot of room to grow. As a result of which the demand for collagen sausage casings is estimated to rise in this segment.
Regional Outlook
Region wise, the collagen sausage casings market is analyzed across North America, Europe, Asia Pacific, and LAMEA. The North America region led the collagen sausage casings market with the maximum revenue share in 2022. The widely recognized meat processing sector in North America, the abundance of sausage and other processed premium meat products, the substantial demand from consumers for ready-to-cook or ready-to-eat meat products, the growth of quick-service eatery chains, and the existence of a significant percentage of sausage producers all contribute to the region collagen sausage casings market's expansion.
The market research report covers the analysis of key stake holders of the market. Key companies profiled in the report include Viscofan, S.A., Nippi, Inc., Hainan Zhongxin Chemical Co., Ltd., Fibran Group, LEM Products, Weschenfelder Direct Ltd, PS Seasoning, The Sausage Maker, Inc., High Caliber Products (CTR Refrigeration & Food Store Equipment Ltd.) and Oversea Casing Company.
Market Segments covered in the Report:
By Product Type
By End User
By Distribution Channel
By Geography
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