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市場調査レポート
商品コード
1184328
シアバターの世界市場規模・シェア・産業動向分析レポート製品別(生・未精製、精製)、用途別(化粧品・パーソナルケア、食品、その他)、地域別展望・予測、2022年~2028年版Global Shea Butter Market Size, Share & Industry Trends Analysis Report By Product (Raw & Unrefined and Refined), By Application (Cosmetics & Personal Care, Food and Others), By Regional Outlook and Forecast, 2022 - 2028 |
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シアバターの世界市場規模・シェア・産業動向分析レポート製品別(生・未精製、精製)、用途別(化粧品・パーソナルケア、食品、その他)、地域別展望・予測、2022年~2028年版 |
出版日: 2022年12月30日
発行: KBV Research
ページ情報: 英文 144 Pages
納期: 即納可能
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世界のシアバター市場規模は、2028年までに30億米ドルに達し、予測期間中にCAGR7.0%の市場成長率で上昇すると予想されています。
一般的に、シアバターの調製には、2つの著名なシアナッツの品種が使用されています。西アフリカのヴィテラリア・パラドクサと東アフリカのヴィテラリア・ニロティカは、質感、栄養分、一貫性がわずかに異なるシアバターを生産しています。パラドクサ種のシアバターは密度が高く、ニロティカ種のシアバターは液状になる傾向があります。
また、東アフリカ産のシアバターはより高級とされ、供給量も限られているため、ほとんど手に入らないです。また、のびがよく、敏感肌、肌あれ、乾燥肌、傷、やけど、老化肌、赤ちゃん肌など、さまざまな肌の悩みに適しています。一方、西アフリカ産のシアバターは、ビタミンAを多く含むことから、妊娠線、シミ、シワ、傷跡などに使用されています。
COVID-19の影響分析
COVID-19の大流行はシアバター市場に深刻な悪影響を及ぼしました。この時期は、この市場に関連する製造、新興国開拓、ロジスティクス企業にとって困難な時期として浮上しました。多くの国で政府による規制が行われたため、市場のサプライチェーンに支障をきたしました。特に、原料であるシアバターの調達・流通に携わる企業にとっては、パンデミックにより国境が閉鎖されたことが大きな打撃となっています。
市場の成長要因
シアバターの効能に対する認知度の向上
シアバターは、肌をなめらかにし、柔らかくする優れたエモリエント成分として広く知られています。シアバターには豊富な油分が含まれており、肌に素早く浸透し、潤いを閉じ込めるバリア機能を発揮します。さらに、ここ数年、シアバターのその他の特典が強烈にクローズアップされています。シアバターには癒しと抗炎症作用があり、顔の腫れや赤みに効果があります。それはまたコラーゲンの生産を促進します。シアバターのすべてのプロパティは、ナッツの脂肪の存在に由来します。
アンチエイジング・スキンケアと化粧品への需要の高まり
現代の多忙なライフスタイルは、一般的に高性能で時間効率の良い製品の需要の増加をもたらしています。パーソナルケア業界においても同様の需要があります。さらに、多忙なライフスタイルは、肌の劣化やシワを拡大させる原因となる砂糖や防腐剤を多く含む食品や飲料の消費にもつながっています。その結果、抗酸化物質が肌の老化を最小限に抑えるのに役立つことから、抗酸化物質を豊富に含む製品への需要が高まっています。
市場抑制要因
シアバターの使用に関連するリスクと制限
シアバターは、低リスクの外用化合物として知られており、使用によるアレルギー反応の可能性は稀であるが、可能性はあります。研究者は、特定の木の実のタンパク質の低い存在が、アレルギーを誘発する主な原因であると信じています。アレルギーを引き起こす要因が少ないことから、すべての人に適した製品であると考えられていますが、そうとは限りません。シアバターは、毛穴を詰まらせたり、ニキビを悪化させたりする可能性があります。
製品の展望
製品に基づき、シアバター市場は、生と未精製と精製に分類されます。精製されたセグメントは、2021年にシアバター市場でかなりの成長率を調達しました。加工または精製された製品は、製品の貯蔵寿命を伸ばします。精製プロセスは、製品の任意の香りと色を除去するように、現在、より多くの人々が精製されたシアバターを要求し、これは特に敏感な人々のために良いことです。また、色や香りの除去は、他の成分と混合するシアバターの適用性を高める。
アプリケーションの展望
シアバター市場は、用途別に化粧品・パーソナルケア、食品、その他に分類されます。化粧品・パーソナルケア分野は、2021年のシアバター市場において最大の収益シェアを獲得しました。ローション、クリーム、石鹸、トイレタリー、カラー化粧品におけるシアバターの使用の増加が、このセグメントの拡大に寄与しています。この需要は、オーガニックや天然の美容・スキンケア製品に対する消費者の志向の高まりによって推進されています。また、持続可能性の影響力の高まりにより、オーガニック製品の需要も着実に増加しています。
地域別の展望
地域別に、シアバター市場は北米、欧州、アジア太平洋、LAMEAで分析されています。欧州地域は、2021年にシアバター市場で最大の収益シェアを獲得しました。シアバターの使用は、多数の製薬および化粧品産業の存在により、この地域の保湿剤、ボディローション、チョコレートなどの製品で増加しています。また、この地域はアフリカ亜大陸に近いため、シアバターの安定供給が確保されています。
List of Figures
The Global Shea Butter Market size is expected to reach $3 billion by 2028, rising at a market growth of 7.0% CAGR during the forecast period.
Fats accumulated from the shea tree nuts are known as shea butter. The butter is a native product of the West Africa region and is usually solid at room temperature. The color of this butter varies from ivory or off-white to grayish-yellow. It is ivory in its raw state and yellow when dyed with palm oil or borututu root. For centuries, the people of the African peninsula have used shea butter as a cosmetic ingredient, mostly as a lotion, salve, or moisturizer.
The high vitamin and fatty acid concentrations of the butter make it an exceptional product for conditioning, soothing and smoothing the skin. Additionally, since the butter is edible, it is also used as a cooking oil and supplement. Many African countries have been traditionally using shea butter in food preparation, and presently, the butter is used in the food industry in products that need consistency or texture enhancement.
Generally, two prominent varieties of shea nuts are used for the preparation of shea butter. The West African variety, Vitellaria paradoxa, and the east African variety, Vitellaria nilotica produce shea butter that differs slightly in texture, nutrient content, and consistency. Shea butter prepared from the paradoxa variety is denser, while those crafted from nilotica tend to be more liquid.
Additionally, the east African variety of shea butter is considered to be more luxurious and is scarcely available because of the limited supply of the product. It also spreads more easily and suits many skin types and problems like sensitive skin, bruised skin, dry & peeling skin, wounds, burns, aging skin, and baby skin. On the other hand, the West African variety of shea butter is generally used for stretch marks, blemishes, wrinkles, and scars owing to its high vitamin A content.
COVID-19 Impact Analysis
The COVID-19 pandemic had a severely negative impact on the shea butter market. The period emerged as a difficult time for the manufacturing, developing, and logistics companies associated with this market. Since restrictions were placed in many nations by the governments, it disrupted the supply chain of the market. The most negative impact was faced by companies that dealt with the procurement and distribution of shea butter as a raw material since the pandemic led to the closure of international borders.
Market Growth Factors
Increasing Awareness of the Benefits of Shea Butter
Shea butter is widely known as an excellent emollient that smoothens and softens the skin. The rich amount of oil present in it rapidly soaks into the skin, creating a soft moisture-sealing barrier. Additionally, in the last few years, the other benefits of shea butter have been glorified intensely. The butter has healing and anti-inflammatory properties that help in managing swelling and redness on the face. It also promotes collagen production. All properties of shea butter emerge from the presence of fats in the nut.
Rising Demand for Anti-Aging Skincare and Cosmetic Products
The hectic lifestyles of the present day have resulted in an increase in demand for high-performance and time-efficient products in general. The same demand is also made in the personal care industry. Additionally, hectic lifestyles have also led to the consumption of foods and beverages that are high in sugar or preservatives, which are responsible for the deterioration of skin and magnify wrinkles. As a result, the demand for antioxidant-rich products has intensified as antioxidants readily help in minimizing the effects of aging on the skin.
Market Restraining Factors
Risks and Limitations Associated With the Use of Shea Butter
Shea butter is known as a low-risk topical compound for use, and the chances of allergic reactions from using it are rare but possible. Researchers believe that the low presence of a specific tree nut protein is mainly accountable for triggering allergies. While the low allergy-causing factor projects the product as suitable for all, it might not be the case. For many users, shea butter may clog pores and aggravate acne problems.
Product Outlook
Based on product, the shea butter market is categorized into raw & unrefined and refined. The refined segment procured a considerable growth rate in the shea butter market in 2021. Processed or refined products elongate the shelf life of products. More people now demand refined shea butter as the refining process removes any scent and color of the product, which is especially good for sensitive people. The removal of color and scent also increases the applicability of shea butter to be mixed with other ingredients.
Application Outlook
On the basis of application, the shea butter market is divided into cosmetics & personal care, food, and others. The cosmetic and personal care segment acquired the largest revenue share in the shea butter market in 2021. The increasing use of shea butter in lotions, creams, soaps, toiletries, and color cosmetics is helping in the expansion of the segment. This demand is propelled by growing consumer inclination towards organic and natural beauty and skin care products. Additionally, the rising influence of sustainability is steadily increasing the demand for organic products.
Regional Outlook
Based on region, the shea butter market is analyzed across North America, Europe, Asia Pacific, and LAMEA. The Europe region garnered the maximum revenue share in the shea butter market in 2021. The use of shea butter is increasing in products like moisturizers, body lotions, and chocolates in this region owing to the presence of numerous pharmaceutical and cosmetics industries. The proximity of the region to the African subcontinent also ensures a steady supply of shea butter.
The market research report covers the analysis of key stake holders of the market. Key companies profiled in the report include AAK AB, Bunge Limited, BASF SE, Archer-Daniels-Midland Company, Clariant AG, Croda International PLC, Cargill, Incorporated, Stern-Wywiol Gruppe GmbH & Co. KG, OLVEA Group, 3F Industries Ltd.
Market Segments covered in the Report:
By Product
By Application
By Geography
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