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市場調査レポート
商品コード
1661162
キシリトール市場レポート:形態別、用途別、地域別、2025年~2033年Xylitol Market Report by Form (Solid, Liquid), Application (Chewing Gum, Confectionery, Pharmaceutical and Personal Care, and Others), and Region 2025-2033 |
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カスタマイズ可能
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キシリトール市場レポート:形態別、用途別、地域別、2025年~2033年 |
出版日: 2025年02月10日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 145 Pages
納期: 2~3営業日
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キシリトール市場の世界市場規模は、2024年に10億1,760万米ドルに達しました。今後、IMARC Groupは、市場は2033年までに14億7,240万米ドルに達し、2025年から2033年にかけて3.98%の成長率(CAGR)を示すと予測しています。同市場は、飲食品業界における用途の拡大、人工甘味料よりも天然甘味料を推進する規制支援や有利な政策、糖尿病や肥満の有病率の上昇などを背景に着実な成長を遂げています。
市場成長を後押しするキシリトールの健康効果に関する意識の高まり
キシリトール市場は継続的な成長を遂げています。現在、健康への重大な影響に関する知識の高まりが、キシリトール需要の増加をもたらす主な要因の1つとなっています。糖尿病、慢性炎症性疾患、肥満、う蝕など数多くの医学的疾患は、しばしば制御されていない砂糖の消費と相関しているため、キシリトールは自然に入手でき、単純な砂糖の消費を制限するのに役立つ可能性があるため、キシリトールの取り込みに弾みをつけています。さらに、キシリトールは歯の表面に大きな抗歯垢効果をもたらし、歯肉の炎症の発生を抑えるのに役立ちます。これに伴い、病原性連鎖球菌(Streptococcus sangui)と連鎖球菌(Streptococcus mutans)の増殖レベルを最小限に抑えるため、う蝕予防剤としてキシリトールの利用が増加しており、市場の見通しは明るいです。これとは別に、キシリトールの消費は、副鼻腔炎、気道感染、中耳炎のリスクを軽減するのに役立つ抗菌能力の存在により、免疫系の機能を助けることができ、また体重管理にも貢献する可能性があるため、大衆の需要を大きく支えています。
市場構造、主要企業の市場シェア、主要企業の市況分析、主要成功戦略、競合ダッシュボード、企業評価象限などの競合分析が本レポートで取り上げられています。また、すべての主要企業の詳細なプロファイルが提供されています。市場構造は、製品の差別化が低いため、少数の主要企業が業界で事業展開しており、集中しています。高い資本コストと撤退障壁のため、キシリトール市場では新規参入のボリュームは緩やかです。
キシリトールとは?
キシリトールは糖アルコールの一種で、砂糖の代用として様々な食品に使用されています。多くの果物や野菜に少量含まれる天然物質で、白樺の樹皮やトウモロコシの穂軸からも商業的に生産されています。無糖のガム、キャンディー、ジャムやゼリー、蜂蜜、ナッツバター、ヨーグルト、焼き菓子、また歯磨き粉やマウスウォッシュなどのフッ素製品など、歯科用製品の製造によく使われます。グリセミック指数が低いのが特徴で、血糖値の急激な上昇を引き起こさないです。そのため、糖尿病を患い、健康的な血糖値を維持したい人々に適した甘味料です。グリセミック指数(GI)が低いため、ダイエットに適した砂糖の代用品として、健康志向の人々の間でキシリトールの需要が大幅に増加しています。
COVID-19の大流行は、世界のサプライ・チェーンを混乱させ、世界のキシリトール市場に悪影響を与えました。パンデミックは物流上の課題、輸送や出荷の遅れを引き起こし、完成品や原材料の入手に影響を与えました。このため、一部の地域ではキシリトールの価格が上昇しています。これに伴い、政府の指示に従った製造施設の一時閉鎖や操業停止は、全世界の市場全体に悪影響を及ぼしました。さらに、施錠措置の実施や社会的距離の縮小により、製造業者は命令に従い感染リスクを抑えるため、一時的に操業を停止したり生産能力を縮小したりしました。しかし、消費者の食生活パターンの変化により、消費者の健康志向が高まるにつれ、低カロリー製品や砂糖不使用製品に対する需要が急速に高まり、市場の成長にさらなる影響を与えています。
世界市場は主に低カロリー食品への需要の高まりによって牽引されています。この背景には、健康志向の高まりと、大衆の間で健康的なライフスタイルを送ることへの嗜好が高まっていることがあります。個人、特に社会人による座りっぱなしのライフスタイルが原因で多くの慢性疾患が蔓延していることも相まって、世界中でキシリトール需要に弾みがついています。これとともに、飲食品業界における継続的な開発と、砂糖の代用品としてのキシリトールの普及が、市場の見通しを明るいものにしています。さらに、虫歯の原因となるバクテリアの繁殖を抑えたり、歯のエナメル質を侵食する口腔内の酸を中和する唾液の分泌を促進したりするなど、さまざまな歯科保健上の利点があることから、チューインガム、ミント、その他の歯科用製品の製造におけるキシリトールの利用が拡大しており、これが世界レベルでの製品需要を大きく支えています。キシリトールの製造工程における継続的な技術進歩や、製品に関する認知度の向上など、その他の要因も市場にプラスの影響を与えています。
The global xylitol market size reached USD 1,017.6 Million in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 1,472.4 Million by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 3.98% during 2025-2033. The market is experiencing steady growth driven by expanding applications in the food and beverage industry, regulatory support and favorable policies promoting natural sweeteners over artificial sweeteners, and the rising prevalence of diabetes and obesity.
The Rising Awareness Regarding the Health Benefits of Xylitol Augmenting the Market Growth
The xylitol market has been experiencing continuous growth. The growing knowledge about the significant impact on health currently represents one of the primary drivers resulting in the increasing demand for xylitol. Since numerous medical ailments, including diabetes, chronic inflammatory diseases, obesity and caries, are often correlated with uncontrolled sugar consumption, which is providing a boost to the uptake of xylitol as it can also be obtained naturally and may aid in restricting simple sugar consumption. Additionally, it has a significant antiplaque effect on teeth surface and can help in reducing the occurrence of gingival inflammation, which is acting as a growth-inducing factor. In line with this, the rising utilization of xylitol as a preventive agent for dental caries in order to minimize the growth levels of pathogenic Streptococcus sangui and Streptococcus mutans is creating a positive market outlook. Apart from this, the consumption of xylitol can aid with the functioning of the immune system, due to the presence of antimicrobial ability that helps in reducing sinusitis, respiratory tract infection, and otitis media risk, as well as may contribute to weight management is significantly supporting the demand among the masses.
Competitive analysis such as market structure, market share by key players, player positioning, top winning strategies, competitive dashboard, and company evaluation quadrant has been covered in the report. Also, detailed profiles of all major companies have been provided. The market structure is concentrated with few major players operating in the industry due to low product differentiation. The volume of new entrants is moderate in the xylitol market on account of the high capital costs and exit barriers.
What is Xylitol?
Xylitol is a sugar alcohol and a common substitute for sugar in various food products. It is a natural substance found in small amounts in many fruits and vegetables and is also produced commercially from birch bark or corn cobs. It is a popular ingredient generally used in the production of sugar-free gum, candy, jams and jellies, honey, nut butter, yogurt and baked goods, as well as some dental products, including toothpaste, mouthwash and other fluoride products. It is characterized by a low glycemic index, which means it does not cause a rapid increase in blood sugar levels. This makes it a suitable sweetener for the masses suffering from diabetes, and who want to maintain a healthy blood sugar level. Due to the presence of a low level of the glycemic index (GI), there has been a significant increase in the demand for xylitol among the health-conscious population as a weight-loss-friendly sugar substitute.
The COVID-19 pandemic outbreak had a negative impact on the global xylitol market due to the disruption of global supply chains. The pandemic has caused logistical challenges and delays in transportation and shipping, which has affected the availability of finished products and raw materials. This has led to an increase in prices for xylitol in some regions. In line with this, the temporary closure and shutdown of manufacturing facilities in compliance with instructions from the government had adversely affected the overall market across the globe. Additionally, the enforcement of lockdown measures and social distancing further caused manufacturers to temporarily pause or downscale their capacity in order to follow the orders and limit the risk of infections. However, due to the shift in consumer dietary patterns, the demand for low-calorie and sugar-free products has rapidly increased as consumers become more health-conscious, further impacting the growth of the market.
The global market is primarily driven by the augmenting demand for low-calorie food items. This can be attributed to the increasing health consciousness and rising preference for leading a healthy lifestyle among the masses. Coupled with the growing prevalence of numerous chronic diseases due to the sedentary lifestyle led by individuals, especially working professionals are providing a boost to the demand for xylitol across the globe. Along with this, continual developments in the food and beverage industry and the widespread adoption of xylitol as a preferred substitute for sugar are creating a positive market outlook. Moreover, the escalating utilization of xylitol in the manufacturing of chewing gum, mints, and other dental products on account of its various dental health benefits, such as reducing the growth of bacteria that cause tooth decay and promoting the production of saliva, which helps to neutralize acids in the mouth that can erode tooth enamel is significantly supporting the product demand on the global level. Other factors, including continual technological advancements in the manufacturing process of xylitol and the increasing awareness regarding the product, are also positively influencing the market.