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市場調査レポート
商品コード
1642624
アボカド加工市場レポート:製品タイプ、用途、流通チャネル、地域別、2025-2033年Avocado Processing Market Report by Product Type, Application, Distribution Channel, and Region 2025-2033 |
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カスタマイズ可能
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アボカド加工市場レポート:製品タイプ、用途、流通チャネル、地域別、2025-2033年 |
出版日: 2025年01月18日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 134 Pages
納期: 2~3営業日
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アボカド加工市場の世界市場規模は2024年に25億米ドルに達しました。今後、IMARC Groupは、市場は2033年までに46億米ドルに達し、2025年から2033年にかけて6.8%の成長率(CAGR)を示すと予測しています。世界市場は、健康意識の高まり、植物性食生活の人気の高まり、可処分所得の増加などを背景に大きく成長しており、さまざまな消費者層で栄養価が高く、便利で汎用性の高いアボカドベースの製品に対する需要が急増しています。
個人の健康意識の高まりが市場成長を後押し
人々の健康意識の高まりは現在、アボカドの売上増加をもたらす主な要因の1つとなっています。大衆の間で糖尿病、心臓病、血圧、高血圧、肥満などの慢性疾患や生活習慣病の有病率が増加しています。これは、健康志向の消費者の間で健康食品へのシフトが高まっていることと、個人の所得水準が上昇していることと相まって、市場の成長を促進しています。さらに、アボカドには減量管理、健康的な肌と髪、免疫力強化など、さまざまな利点があります。
本レポートでは、市場構造、主要企業の市場シェア、主要企業の市況分析、主要成功戦略、競合ダッシュボード、企業評価象限などの競合分析を行っています。また、主要企業の詳細プロファイルも掲載しています。市場構造は細分化されており、現在業界では多数のプレーヤーが活動しています。アボカド加工業界では、製品の差別化が低く市場成長率が高いため、新規参入のボリュームが大きいです。また、市場の大半は各メーカー間の差別化がほとんどない製品で構成されています。
アボカド加工とは?
アボカドは植物ステロール、ビタミンEとC、ミネラル、繊維、抗酸化物質、アミノ酸、一価不飽和脂肪酸の豊富な供給源です。関節炎の痛みを和らげ、コレステロール値を高め、動脈硬化による心臓のリスクを減らし、健康な視力と消化器系を維持し、個人間の抗酸化特性を向上させるのに役立ちます。そのため、アボカドはその味、食感、色を長期間保つために加工されます。アボカドの加工は、果柄を取り除き、塩素水と回転ブラシを通して機械で洗浄することで行うことができます。また、アボカドをカットし、皮をむき、玉ねぎ、唐辛子、数種の酸と混ぜ合わせることで、ワカモレ、アボカドオイル、アボカドソースなど様々な加工食品を製造することができます。さらに、アボカド加工は、ラップ、サラダ、サンドイッチ、巻き寿司、その他の高品質な調理済み(RTE)食品の調理を世界中で可能にしています。
COVID-19の大流行はアボカド加工業界に深刻な問題を引き起こし、多くの国に前例のない課題を課しました。製造工場の操業停止によりアボカドの生産に支障をきたしました。サプライチェーンの混乱と輸送制限により、業界は莫大な損失に直面しました。加えて、加工工場に移送できなかった原材料は、農産物の大幅な損失を引き起こしました。ホテル、カフェ、レストラン、その他のフードチェーンが閉鎖されたため、アボカドの需要が減少しました。このほか、農産物の生産、加工、流通経路において、労働力や設備が利用できなかったり不足したりしました。このためアボカドの価格も高騰し、最終的には世界中の大衆の間で需要が減少しました。しかし、パンデミック後のアボカドの消費は、様々なビタミンやミネラルを含んでいることから、個人の健康意識により増加すると予想されます。さらに、多忙なライフスタイルのため、消費者の間でアボカド加工品の需要が高まっています。
現在、世界的に個人の多忙で慌ただしいライフスタイルにより、アボカド加工品やRTE(Ready-to-Eat)製品の採用が増加していることが、市場にプラスの影響を与える主な要因の1つとなっています。さらに、複数の料理を調理するための飲食品(F&B)業界におけるアボカド加工品の利用が増加しており、外食産業の繁栄とともに市場の成長を強化しています。これとは別に、大衆の健康意識の高まりに伴うアボカド加工食品への需要の高まりが、世界中の個人の所得水準の上昇と相まって、市場の見通しを明るいものにしています。さらに、世界中の個人の間で西洋文化や食品が受け入れられ、影響力が高まっていることも、業界の投資家に有利な成長機会を提供しています。これに加えて、関節炎の痛みを和らげ、健康的な視力を向上させ、心臓病のリスクを減らすのに役立つアボカドに対する需要の増加が、市場の成長を支えています。加えて、オンラインやオフラインの流通チャネルを通じてアボカド加工品を幅広く入手できることも、市場の成長を後押ししています。さらに、創傷治癒を促進し、体内のフリーラジカルを中和するアボカドに対する需要の増加が、市場の成長に寄与しています。
The global avocado processing market size reached USD 2.5 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 4.6 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 6.8% during 2025-2033. The global market is experiencing significant growth driven by increasing health awareness, the rising popularity of plant-based diets, and higher disposable incomes, leading to a surge in demand for nutritious, convenient, and versatile avocado-based products across various consumer segments.
Rising Health Awareness Among Individuals Impelling Market Growth
The increasing health awareness among people currently represents one of the primary drivers resulting in the increasing sales of avocadoes. There is an increase in the prevalence of chronic and lifestyle diseases, such as diabetes, heart disease, blood pressure, hypertension, and obesity among the masses. This, coupled with the rising shift towards healthy food products among health-conscious consumers, along with the inflating income level of individuals, is propelling the growth of the market. Moreover, there are various benefits offered by avocados, such as weight loss management, healthy skin and hair, and enhanced immunity.
Competitive analysis such as market structure, market share by key players, player positioning, top winning strategies, competitive dashboard, and company evaluation quadrant has been covered in the report. Also, detailed profiles of all major companies have been provided. The market structure is fragmented with a large number of players currently operating in the industry. The volume of new entrants is high in the avocado processing industry due to the low product differentiation and high market growth. Also, majority of the market comprises products with little differentiation between various manufacturers.
What is Avocado Processing?
Avocado is a rich source of phytosterols, vitamins E and C, minerals, fibers, antioxidants, amino acids, and monounsaturated fatty acids. It assists in relieving arthritis pain, enhancing cholesterol levels, reducing the risk of heart from atherosclerosis, maintaining a healthy vision and digestive system, and improving the antioxidant properties among individuals. As a result, avocado is processed to preserve its taste, texture, and color for a long period of time. Avocado processing can be done by removing the peduncle and cleaning it in a machine through chlorinated water and rotating brushes. In addition, it is used to produce various processed food products, such as guacamole, avocado oils, and avocado sauce, by cutting, peeling, and mixing avocado with onion, chili pepper, and several acids. Furthermore, avocado processing enables preparation of wraps, salads, sandwiches, sushi rolls, and other high-quality ready-to-eat (RTE) food products around the world.
The COVID-19 pandemic outbreak caused a severe problem for the avocado processing industry and imposed unprecedented challenges on numerous countries. It hampered the production of avocados due to the shutdown of manufacturing units. Due to supply chain disruptions and transport restrictions, the industry faced huge losses. In addition, the raw materials that couldn't be transferred to the processing plants caused a significant loss of farm produce. Less demand for avocados was observed on account of the shutdown of hotels, cafes, restaurants, and other food chains. Besides this, there was an unavailability or shortage of labor and equipment in the agricultural production, processing, and distribution channels. This has also caused a spike in the prices of avocados that eventually led to their decreased demand among the masses around the world. However, post-pandemic consumption of avocados is expected to increase due to health consciousness among individuals, as they comprise various vitamins and minerals. Furthermore, the demand for processed avocado products has been witnessed among consumers due to hectic and busy lifestyles.
At present, the increasing adoption of processed and ready-to-eat (RTE) avocado products due to the busy and hectic lifestyles of individuals worldwide represents one of the major factors influencing the market positively. Moreover, the rising utilization of processed avocado products in the food and beverage (F&B) industry to prepare multiple cuisines, along with the thriving food service sector, is strengthening the growth of the market. Apart from this, the growing demand for avocado processed food products on account of the increasing health awareness among the masses, coupled with the inflating income level of individuals across the globe, is offering a positive market outlook. Additionally, the rising acceptance and influence of Western culture and food products among individuals around the world are offering lucrative growth opportunities to industry investors. Besides this, the increasing demand for avocados, as they aid in relieving arthritis pain, improving healthy vision, and reducing the risk of heart diseases, is supporting the growth of the market. In addition, the wide availability of processed avocado products through online and offline distribution channels is bolstering the growth of the market. Furthermore, the increasing demand for avocados to enhance wound healing and neutralize free radicals in the body is contributing to the growth of the market.