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市場調査レポート
商品コード
1642580
酢の市場レポート:製品タイプ別、ソース別、最終用途別、流通チャネル別、地域別、2025年~2033年Vinegar Market Report by Product Type, Source, End-Use, Distribution Channel, and Region 2025-2033 |
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カスタマイズ可能
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酢の市場レポート:製品タイプ別、ソース別、最終用途別、流通チャネル別、地域別、2025年~2033年 |
出版日: 2025年01月18日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 123 Pages
納期: 2~3営業日
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世界の酢の市場規模は、2024年に24億3,000万米ドルに達しました。IMARC Groupは、2025年から2033年にかけての成長率(CAGR)は2.44%で、2033年までには30億2,000万米ドルに達すると予測しています。健康と福祉への関心の高まり、フレーバー入りやインフューズドタイプなど革新的な酢製品の採用の増加、自然で環境に優しい家庭用洗浄ソリューションへの関心の高まりなどが、市場成長を促す要因となっています。
酢は、ワイン、シャンパン、醸造酒、蒸留穀物アルコール、サイダーなどに含まれるエタノールの発酵によって調製される、刺激的な酸性の液体です。酢酸、没食子酸、カテキン、エピカテキン、カフェイン酸、砂糖、スパイス、果汁、ハーブなどの調味料を含みます。ビタミンB-1、カリウム、マグネシウム、カルシウム、リンを豊富に含みます。抗菌作用、抗酸化作用、抗糖尿病作用があるため、減量を助け、心臓の健康を増進し、栄養吸収を高めます。そのため、ソース、スープ、サラダドレッシングなどの保存料や風味調味料として使用されることが多いです。
角質除去剤や皮膚化粧水の調合に酢の変種が広く利用されていることは、市場にプラスの影響を与える主な要因の1つです。さらに、健康サプリメントを製造する製薬業界でリンゴ酢の使用が増加していることも、市場に明るい見通しをもたらしています。これとは別に、多忙なスケジュールをこなす個人の増加により、すぐに食べられる(RTE)食品の消費が増加しています。殺菌剤、制汗剤、シミ抜き剤の製造に酢が広く採用されていることも、市場の成長に寄与しています。さらに、個人間の健康意識の高まりが、主要市場メーカーがオーガニックやグルテンフリーの酢を発売する後押しとなっています。これは、積極的な販促活動と相まってブランド認知度を高め、製品販売にプラスの影響を与えています。さらに、ハイパーマーケット、スーパーマーケット、百貨店などの組織化された流通チャネルの拡大や、急成長するeコマース産業が、良好な市場見通しをもたらしています。さらに、大手メーカーによる研究開発(R&D)活動への投資の増加は、より強化されたプレミアム製品のバリエーションを導入するためであり、市場の成長を促しています。
The global vinegar market size reached USD 2.43 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 3.02 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 2.44% during 2025-2033. The growing focus on health and well-being, rising introduction of innovative vinegar products, such as flavored and infused varieties, and increasing interest in natural, eco-friendly home cleaning solutions are some of the factors impelling the market growth.
Vinegar is a pungent, acidic liquid prepared by fermentation of ethanol present in wine, champagne, brew, distilled grain alcohol, and cider. It contains acetic acid, gallic acid, catechin, epicatechin, and caffeic acid, and flavorings like sugar, spices, fruit juices and herb infusions. It is an abundant source of vitamin B-1, potassium, magnesium, calcium, and phosphorus. It assists in weight loss, improves heart health, and increases nutrient absorption on account of its antimicrobial, antioxidant, and anti-diabetic properties. Consequently, it is often used as a preservative and flavor enhancer in sauces, soups, and salad dressings.
The wide utilization of vinegar variants in formulating exfoliants and skin toners represents one of the key factors positively influencing the market. In addition, the increasing use of apple cider vinegar in the pharmaceutical industry to manufacture health supplements is creating a positive outlook for the market. Apart from this, the hectic schedules of individuals are leading to the growing consumption of ready-to-eat (RTE) food products, which, in turn, is driving the sales of vinegar due to its preservative capabilities. The widespread adoption of vinegar in manufacturing disinfectants, antiperspirants, and stain removers is also contributing to the market growth. Furthermore, the rising health awareness among individuals is propelling key market players to introduce organic and gluten-free vinegar variants. This, in confluence with aggressive promotional activities, is creating brand awareness and positively influencing product sales. Additionally, the expansion of organized distribution channels, such as hypermarkets, supermarkets, and departmental stores, along with the burgeoning e-commerce industry, is offering a favorable market outlook. Moreover, increasing investments by leading manufacturers in research and development (R&D) activities to introduce enhanced and premium product variants is impelling the market growth.
Balsamic Vinegar
Red Wine Vinegar
Cider Vinegar
White Vinegar
Rice Vinegar
Others
Balsamic vinegar is the most popular product type as it is rich in antioxidants and polyphenols, which help improve immunity and prevent heart diseases.
Natural
Synthetic
On the basis of the source, the market has been segmented into natural and synthetic sources.
Institutional
Retail
Vinegar is majorly used as a preservative in the institutional sector due to its acetic acid content and low pH value.
Supermarkets and Hypermarkets
Convenience Stores
Specialty Stores
Online
Others
Supermarkets and hypermarkets presently hold the largest market share on account of their increasing traction and expansion across the globe.
Asia Pacific
China
Japan
India
South Korea
Australia
Indonesia
Others
North America
United States
Canada
Europe
Germany
France
United Kingdom
Italy
Spain
Russia
Others
Latin America
Brazil
Mexico
Argentina
Colombia
Chile
Peru
Others
Middle East and Africa
Turkey
Saudi Arabia
Iran
United Arab Emirates
Others
Europe currently exhibits a clear dominance in the market as there are numerous major vinegar-producing companies in the region.
Acetifici Italiani Modena S.R.L.
Australian Vinegar
Bizen Chemical Co. Ltd.
Fleischmann's Vinegar Company, Inc.
Kraft Heinz Company
Mizkan
Shanxi Shuita Vinegar
Castelo Alimentos S/A
Burg Groep B.V.
Aspall Cyder