![]() |
市場調査レポート
商品コード
1561629
フラボノイド市場レポート:タイプ、形態、用途、地域別、2024年~2032年Flavonoids Market Report by Type (Anthocyanin, Flavones, Flavan-3-ols, Flavonol, Anthoxanthin, Isoflavones, and Others), Form (Powder, Liquid), Application (Food and Beverages, Pharmaceutical, Cosmetics, Animal Feed, and Others), and Region 2024-2032 |
||||||
カスタマイズ可能
|
フラボノイド市場レポート:タイプ、形態、用途、地域別、2024年~2032年 |
出版日: 2024年09月10日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 137 Pages
納期: 2~3営業日
|
世界のフラボノイド市場の市場規模は2023年に13億米ドルに達しました。今後、IMARC Groupは、市場は2032年までに21億米ドルに達し、2024年から2032年の間に5%の成長率(CAGR)を示すと予測しています。
フラボノイドは、様々なフェノール構造を持つ天然のポリフェノール化合物です。ブドウ、柑橘類、ピーマン、タマネギ、ケール、ディルなどの果物や野菜に色素を加える生物学的に活性な化合物です。カルコン類、フラボン類、イソフラボノイド類、フラバノン類、アントキサンチン類、アントシアニン類は、植物の樹皮、根、茎、花から抽出されるフラボノイド類です。これらは機能性食品、栄養補助食品、医薬品、化粧品の着色料や紫外線(UV)防御剤として広く使用されています。抗老化、抗浮腫、抗酸化、抗炎症作用があります。フラボノイドは肌を滑らかにし、潤いを与え、シワの形成を防ぎ、コラーゲンの合成を促進します。また、がん細胞の増殖を抑制し、胃潰瘍を治し、体内の感染症を予防する効果もあります。
世界の飲食品産業の著しい成長は、市場の明るい見通しを生み出す重要な要因のひとつです。アントシアニンおよびその他のフラボノイドは、調理済み食品(RTE)、包装食品、加工食品の着色料として広く使用されています。また、抗菌性、抗真菌性、抗ウイルス性、抗がん作用により、医薬品やサプリメントにも添加されています。さらに、反芻動物の栄養にフラボノイドを採用するケースが増加していることも、市場の成長を後押ししています。フラボノイドは、微生物の活性を変化させ、pHバランスを維持し、タンパク質の変性を修正する飼料添加物として使用されています。さらに、プレミアム品質の化粧品やスキンケア製品に対する消費者の嗜好の変化が、もう一つの成長促進要因として作用しています。フラボノイドは、汚染、紫外線、日光による皮膚へのダメージを保護し回復させるために、これらの製品に添加されています。その他の要因としては、消費者の支出能力の上昇、広範な研究開発(R&D)活動などが挙げられ、市場の成長を後押しすると予想されます。
The global flavonoids market size reached US$ 1.3 Billion in 2023. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach US$ 2.1 Billion by 2032, exhibiting a growth rate (CAGR) of 5% during 2024-2032.
Flavonoid is a natural polyphenolic compound with variable phenolic structures. It is a biologically active compound that adds pigment to fruits and vegetables, such as grapes, citrus fruits, peppers, onions, kale and dill. Chalcones, flavones, isoflavonoids, flavanones, anthoxanthins and anthocyanins are the commonly available flavonoids that are extracted from the barks, roots, stems and flowers of the plants. They are widely used as coloring and ultraviolet (UV) protection agents in functional food, dietary supplements and pharmaceutical and cosmetic products. They exhibit anti-aging, anti-edema, antioxidant and anti-inflammatory properties. Flavonoids smoothen and moisturize the skin, prevent the formation of wrinkles and promote collagen synthesis. They can also inhibit cancer cell growth, cure stomach ulcers and prevent infections in the body.
Significant growth in the food and beverage industry across the globe is one of the key factors creating a positive outlook for the market. Anthocyanins and other flavonoids are widely used as coloring agents in ready-to-eat (RTE), packaged and processed food products. They are also added to pharmaceutical products and supplements due to their antibacterial, antifungal, antiviral and anticancer properties. Moreover, the increasing adoption of flavonoids for ruminant nutrition is providing a thrust to the market growth. They are used as feed additives to alter microbial activity, maintain pH balance and modify protein degeneration. Additionally, shifting consumer preference for premium-quality cosmetics and skin-care products is acting as another growth-inducing factor. Flavonoids are added to these products for protecting and reversing the damage caused by pollution, UV rays and sunlight on the skin. Other factors, including rising expenditure capacities of the consumers, along with extensive research and development (R&D) activities, are anticipated to drive the market toward growth.
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the global flavonoids market report, along with forecasts at the global, regional and country level from 2024-2032. Our report has categorized the market based on type, form and application.
The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being Alchem International Pvt. Ltd., Bordas S.A., Cayman Chemical Company, Extrasynthese, Flavon Usa LLC, Indena S.p.A., INDOFINE Chemical Company Inc., Nutralliance, Merck KGaA and Quercis Pharma AG.