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市場調査レポート
商品コード
1518740
米ぬか油市場レポート:最終用途別、地域別、2024年~2032年Rice Bran Oil Market Report by End-Use (Edible, Industrial), and Region 2024-2032 |
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カスタマイズ可能
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米ぬか油市場レポート:最終用途別、地域別、2024年~2032年 |
出版日: 2024年07月01日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 140 Pages
納期: 2~3営業日
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世界の米ぬか油の市場規模は、2023年に180万トンに達しました。IMARC Groupは、2024年から2032年にかけての成長率(CAGR)は1.7%で、2032年には210万トンに達すると予測しています。
米ぬか油は、米の玄米表皮から抽出される食用植物油です。マイルドな風味とニュートラルな味が特徴で、ビタミンE、抗酸化物質、オリザノール、トコフェロール、トコトリエノール、レシチンなどの天然の生理活性植物栄養成分が豊富に含まれています。非常に汎用性が高く、軽い食感で、繊細な風味を持ち、高温調理に適しており、他の安定性の低い油とのブレンドも容易です。そのため、炒め物や揚げ物、炒め物、焼き物など、さまざまな調理法で広く使われています。また、がんのリスクを減らし、コレステロール値を下げ、免疫力を高め、神経系を改善するとも言われています。
米ぬか油がもたらす様々な健康効果に対する意識の高まりにより、米ぬか油の消費量が増加しています。これは、低脂肪で栄養価の高い飲食品への高い需要と相まって、市場の成長を強化しています。さらに、世界保健機関(WHO)と米国心臓協会は、米ぬか油の一価不飽和脂肪、多価不飽和脂肪、飽和脂肪の組成は、他のほとんどの植物油の組成と比較してはるかに安全であるとして、米ぬか油の使用を承認しています。この油には、毛髪の成長を促進し、紫外線から皮膚を保護し、老化を防ぐオリザノールが含まれているため、石鹸、保湿剤、ローション、ヘアケア製品を製造する化粧品業界や製薬業界では不可欠な成分として浮上しています。その他、急速な都市化、可処分所得の増加、ライフスタイルの変化、メーカーによる積極的なプロモーション、先進国市場と新興国市場の両方における浸透の増加などが、市場成長の主な要因となっています。
The global rice bran oil market size reached 1.8 Million Tons in 2023. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach 2.1 Million Tons by 2032, exhibiting a growth rate (CAGR) of 1.7% during 2024-2032.
Rice bran oil is an edible vegetable oil which is extracted from the outer brown layer of rice. Characterized by a mild flavor and neutral taste, it is rich in vitamin E, antioxidants, and natural bioactive phytoceuticals such as oryzanol, tocopherols, tocotrienols, and lecithin. It is exceptionally versatile and light in texture, offers delicate flavors, is suitable for high-temperature cooking, and can easily be blended with other less stable oils. Consequently, it is widely employed in various cooking methods including stir and deep-frying, sauteing, and grilling. It is also associated with reducing the risk of cancer, lowering cholesterol levels, increasing immunity, and improving the nervous system.
Rising awareness about the multiple health benefits offered by rice bran oil has escalated its consumption. This, in confluence with the high demand for food and beverages with low fat and high nutritional content, is strengthening the growth of the market. Moreover, the World Health Organization (WHO) and the American Heart Association have approved the use of rice bran oil, stating that its composition of monounsaturated, polyunsaturated, and saturated fats is much safer as compared to the composition of most other vegetable oils. Since this oil contains oryzanol which stimulates hair growth, protects the skin against UV rays, and prevents aging, it has emerged as an essential component in the cosmetics and pharmaceutical industries for manufacturing soaps, moisturizers, lotions, and hair care products. Other key factors that are contributing to the growth of the market include rapid urbanization, inflating disposable incomes, changing lifestyles, aggressive promotions by manufacturers, and increasing penetration in both developed and emerging markets.
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each segment of the global rice bran oil market report, along with forecasts at the global and country levels from 2024-2032. Our report has categorized the market based on end-use.
Edible
Industrial
Owing to the rising awareness about the health benefits of rice bran oil, it is widely used for culinary purposes on the global level.
India
China
Japan
Others
On the geographical front, India is the largest producer of rice bran oil, accounting for the majority of the total global production. This can be accredited to the easy availability of raw material across the country.
The competitive landscape of the market has also been analyzed in the report with the detailed profiles of key players operating in the market.